Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉKÁRNY PARDUBICE DITHIADEN

OBSAH

Jak vytvořit česnekovou tinkturu?

Smícháte 50 ml jemného alkoholu z lékárny s 50 gramy drcených stroužků česneku. Tyto drcené stroužky česneku přidáte do alkoholu a necháte láhev nebo sklenici pootevřenou na chladném místě po dobu 10 dní. Pak se česnekové stroužky oddělí a můžete je vymačkat. Česnekovou směs necháte další 2 až 3 dny odležet a pak můžete zahájit léčbu.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Diskuze

V diskuzi DÁ SE DITHIADEN APLIKOVAT NITROŽILNĚ PŘI BODNUTÍ VOSOU ČI VČELOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zora.

Známá měl reakci na bodnutí vosy, sehnala si Dithiaden ampule. Jedeme na dovolenou a ptá se zda je možné nitrožilně podat Dithiaden v případě alergické reakce. Děkuji za odpověď. Zorka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
Dithiaden existuje i v injekční formě, ale ta se užívá mnohem méně často. Dithiaden má poměrně silné tlumivé účinky, způsobuje ospalost, únavu a celkový útlum. Někteří lidé po požití Dithiadenu pociťovali bolesti hlavy, sucho v ústech a motání hlavy. Po užití Dithiadenu by člověk neměl řídit motorová vozidla a vykonávat činnosti vyžadující zvýšenou pozornost. Je na rozhodnutí lékaře.

Zdroj: diskuze Dá se Dithiaden aplikovat nitrožilně při bodnutí vosou či včelou?

Příprava

Pro aplikaci gentamicinového výplachu budete potřebovat konvičku na výplach nosu. Jak taková konvička vypadá a kolik stojí, se můžete podívat tady: konvička na výplach nosu cena. Zároveň budete potřebovat destilovanou vodu, velkou lékařskou stříkačku k odměření roztoku.

Pokud z nějakého důvodu nemůžete dostat připravený roztok z lékárny, můžete si ho připravit z ampule pro injekční podání Gentamicinu. K tomu potřebujete jednu ampuli GENTAMICIN LEK (80 mg/2 ml), kterou vylijete do své vyplachovací konvičky. Konvičku pak naplňte 60 ml destilované vody a protřepejte.

Zdroj: Gentamicin do nosu

Dostupnost

Konoskopické vyšetření je možné v některých specializovaných ambulancích nebo v ambulancích nemocnic v malých, větších, okresních či krajských městech.

Praha

Zde jsou dostupná zařízení v Praze.

Brno

Zde jsou dostupná zařízení v Brně.

Ostrava

Zde jsou dostupná zařízení v Ostravě.

Pardubice

Zde jsou dostupná zařízení v Pardubicích.

Liberec

Zde jsou dostupná zařízení v Liberci.

Zdroj: Kolonoskopie

Diskuze

V diskuzi PRODLUŽOVÁNÍ ŘAS KOMENTÁŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiina.

SUKL právě píše, že kapky LUMIGAn jsou jen na lékařský předpis a jen na zelený zákal, Vyloženě zajazuje jejich použití jinak, než poro co byli testovány!!! Já bych do toho nikdy nešla. Nechám si řasy prodlužovat klasickým lepením v salonu VIVIEN Pardubice a nemohu si stěžovat. Mrkněte na www.salon-vivien.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra Vytísková .

Dobrý den, já mám pro vás skvělou zprávu, protože já používám německé sérum na výživu, růst a hustotu řas a obočí, které bylo vyvinuto právě na základě výzkumu léčby zeleného zákalu. Dále se proto o ten lék začala zabývat jistá kosmetická společnost, která ho upravila pro kosmetické ůčely. Sérum je výborné a není třeba se obávat používání, protože má veškeré potřebné atesty a neobsahuje ani žádné parabeny. Dokonce jsem se dozvěděla od paní která má u nás distribuci, že si licenci na něj vzal i oční lékař, který ho prodává snad v Iránu. Používám ho nejen já, ale i má sestra a když viděly ůčinek kamarádky, tak už i ony. Je bezkonkurenční cenou i účinkem. Já jsem tedy pro řasy krásné, ale určitě raději přírodní než umělé. Zatím ho prodává jenom pár kosmetiček, ale brzy snad bude běžně k dostání. Řasy mi narostly po dvou měsících nádherné.Občas se mně známé ptají, jestli mám řasy umělé, takže z mojí strany nadšení a obrovská spokojenost:-). Jmenuje se Aphro Celina Eyelash.

Zdroj: diskuze Prodlužování řas komentář

Koupejte své kočky

Pomůže taky tu kočku nebo kocoura vykoupat, kočky to sice nemají rády, ale lze to. Jsou pacienti, kteří své kočky koupou a docela často, zvykly si na to. Nedoporučuji, aby kočky, ale ani jiná zvířata, ležela v posteli, kde vám jejich alergen ulpí v povlečení a vy pak ho inhalujete řadu hodin. Dávejte na sebe pozor a několik dní předem, než půjdete do kontaktu se zvířátkem, si vezměte nějaké antihistaminikum (Claritin, Zirtec, Dithiaden).

Zdroj: Alergie na kočky

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DELOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Spíš dle lékárny - my platili za dávku 3.400,- (VZP od 1.10. přispívá 1.000,-).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

VZP už přispívá jen 500,-

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Tekutá strava z lékárny – cena

Zde je seznam produktů tekuté stravy, které se dají koupit v lékárně.

Zdroj: Tekutá strava

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den chtela jsem se zeptat mam bazalni teplotu 37.7.myslite ze je moznost abych byla tehotna?predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bazální teplota 37,7 může být příznakem počátku těhotenství. Počejte na příští menzes a když nepřijde, tak si udělejte těhotenský test z lékárny.

Zdroj: diskuze Dotaz

Alergie na slunce

Solární dermatitida, máte pravdu, že trošku činí potíže, ona to není tak úplně alergie v pravém slova smyslu, nicméně ty léky, které máme na alergii, taky trochu pomáhají i zde. Ve vašem případě dále užívejte betakarotén. Pak jestliže pojedete k moři nebo se budete vystavovat sluníčku, tak ještě předem deset dní užívejte nějaké to antihistaminikum Claritin, Zirtec nebo Dithiaden, které užívejte i v době té dovolené. Dnes jsou k dostání již velmi moderní antihistaminika, a je v podstatě jedno, který přípravek si z této řady vyberete. Dnešní antihistaminika nezatěžují organismus a netlumí, jako tomu bylo dříve. K tomu je dobré použít nějaký opalovací krém s vysokým filtrem, koupený v lékárně, kde jsou krémy na opalování kvalitnější a s vyššími flitry (30 až 40 SPF).

Zdroj: Alergie na slunce

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN KDE LZE KOUPIT A HEŘMÁNEK NA OBKLADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den! Prosím sháním Hypermangán a heřmánek na obklady. Tuty 2 věci. Potřebuji to z lékárny poslat známé. Můžete mi poradit v jakém e - shopu je koupit abych to zaplatila a jí oba přípravky došly? Z 1 lékárny oba přípravky budu to posílat tedy finance převodem. Děkuji za odpověď S pozdravem Katka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangan kde lze koupit a Heřmánek na obklady

Řešení

Tvorba lupů je proces, který nemůžeme zcela eliminovat. Mírné šupinatění kůže, které není způsobeno žádnou kožní nemocí, lze ohlídat správným mytím a používáním kvalitních přípravků. Při dlouhodobém problému můžeme použít šampony s přídavkem látek s účinkem pro snížení tvorby lupů (selen, zinek). Tyto látky snižují intenzitu dělení buněk v povrchové vrstvě pokožky vlasů. Výborným přírodním prostředkem je extrakt z aloe vera anebo tea tree oleje, které mají protiplísňové účinky. Z přípravků z lékárny můžete sáhnout po výrobcích, které obsahují účinné látky klimbazol (Climbazole), pirocton olamin (Piroctone Olamine) a dosud i ketokonazol (Ketoconazole).

Doporučené přípravky z lékárny:

  • DUCRAY šampony a séra (nejširší nabídka na trhu i pro velmi vážny stav lupů)
  • Skin CAP šampon a spray (speciální roztoky)
  • Šampony (účinné látky ketokonazol 1%, octopirox 1%)

Doporučené profesionální přípravky pro lehký stav lupů

Zdroj: Lupy ve vlasech a možnosti léčby lupů

Diskuze

V diskuzi VÝROBA HYDRATAČNÍHO KRÉMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla M.

Tenhle jsem ještě nezkoušela ale nějaké jednodušší ano, výsledek se dost liší (asi i podle toho kdo to dělá), jinak teĎ jsem si oblíbila od Skincodu z lékárny ess alpine white na hydrataci :), ale zas nějaký experiment o vánocách udělám :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Meela.

A jak se liší výsledek u těch domácích? :) já taky jinak ráda z lékárny nebo řemeslné

Zdroj: diskuze Výroba hydratačního krému

Akce v lékárnách na levnější Detralex

V některých lékárnách se různí doplatky na lék Detralex. Je to tím, že každá lékárna si v určitém rozmezí může cenu doplatku upravit. Slevu 50 % nelze poskytnout v případě, že by 50% sleva byla vyšší, než je povolená regulovaná obchodní přirážka lékárny. Pacient vždy hradí legislativou povolený minimální doplatek.

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník (mimo letákových akcí a klientského programu), tudíž se hodnoty (doplatky) jednotlivých položek i jejich výběr liší také mezi provozovnami. Velkým problémem stávající podoby cenové regulace je vnímání a tlak veřejnosti, které velmi vadí různost cen v lékárnách. Tato skutečnost bohužel často vrhá celou lékárnickou profesi do špatného světla. Systém maximálních cen a maximálních obchodních přirážek vede k tomu, že se koncové ceny v lékárnách liší, někdy i značně. Jestliže distributoři nebo lékárny neuplatní celou maximální obchodní přirážku, může pacient ušetřit i desítky až stovky korun. Pacienti to však vnímají jako tlak na to, aby obcházeli vícero lékáren a vybrali si potřebné léky tam, kde jsou levnější. To se jim nelíbí a žádají, aby všude stály stejně. To, že se ceny v lékárnách různí, je však pro pacienty dle tvrzení ministerstva zdravotnictví spíše benefit. Tím, že exekutiva stanovuje pouze strop, za který již lékárny nesmí, dává možnost lékárně na úkor své marže, nebo pokud dané léčivo například díky množstevní slevě získá od distributora levněji, poskytnout pacientovi nižší cenu (doplatek).

Velké rozdíly jsou dány tím, že výrobní firma nedodává za podobných podmínek na celý český trh. Při stejných doplatcích by pacienti předem věděli, kolik zaplatí, což teď zjistí až přímo v lékárně. Na druhou stranu je otázkou, jestli by se podařilo dosáhnout toho, aby se to pacientům vyplatilo i finančně. Lékárenská komora chce, aby pacient zaplatil za stejný lék na předpis stejný doplatek ve všech lékárnách. Tak jak je tomu ve většině evropských zemí.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Zdravím,mám dotaz všechno jsem vyprala uklidila ,asi třikrát jsem se namazala mastickou na svrab stále mě a manžela svědi tělo už to není jako dřív ale pořád mám i leky dithiaden a mast infectoScab a taky masticku proti svědění byla jsem u doktorky pořád řešíme svědění už jsem z toho na nervy nevím co už dělat prosím o radu děkuji přeji pěkný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MM.

Ja jsem prelecena 3x infectoscabem a stále mě svedi pokožka. Vzdy když jsem se namazala, tak to nepomahalo a bylo to pořad stejné. Už nevěřím, že bych měla svrab ale myslím si, že to muže být hodně psychikou. Hodně se s tím trapim a myslím na to. Chtěla bych aby vše bylo pryč ale psychika tomu vůbec nepomáhá a myslím si, že to je ještě horší. Jediný co je nejlepší je být v klidu nechat tomu čas a ono to samo přejde. Spatna psychika též naznačuje svedeni nebo i dokonce exem. Každý v mé rodině se prelecil a všichni jsou v pořádku ale ja ne, ale taky je pravda, že oni to vůbec neřešili a vůbec nad tím nepřemýšleli a nic si nehledali na internetu.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá léčba svrabu

Léky na nespavost z deprese

V době mezi světovými válkami to byly barbituráty. Ty se dnes pro řadu vedlejších účinků a rychlý vznik velmi silné závislosti vůbec nepředepisují. Jejich nasazení u nespavosti se nyní v podstatě považuje za chybu. V době svého vzniku však byly vnímány jako velká pomoc. Totéž lze říci o benzodiazepinech, které v sedmdesátých letech způsobily v léčbě nespavosti malou revoluci. Jejich nejznámějším zástupcem je asi diazepam. Jednotlivé benzodiazepiny se liší rychlostí nástupu a délky účinku. Proto se mají předepisovat u poruch usínání jiné preparáty než u poruch spánku, které se táhnou po celou noc. Benzodiazepiny mají ještě jeden problematický vedlejší účinek, který spočívá v tom, že zhoršují syndrom spánkové apnoe. Na benzodiazepiny vzniká závislost, a to někdy i na malé dávky. Po jejich náhlém vysazení může dojít k výraznému zhoršení nespavosti, k záchvatům křečí a panického strachu a podobně. To je jistý handicap těchto zpočátku velmi slibných a při rozumném nasazení účinných léků. Vývoj benzodiazepinů doznal značného pokroku a na trh se jich dostalo několik generací s různou rychlostí nástupu a trvání účinku. V devadesátých letech byla vyvinuta hypnotika, zolpidem, zaleplon a zopiclon. Jsou však oficiálně určena také jen ke krátkodobému nasazení a nikoli k dlouhodobému léčení nespavosti. Pak je tu ještě skupina takzvaných antihistaminik, což jsou léky určené původně proti svědění a proti alergii. Některé z nich působí proti závratím, proti zvracení a uklidňují, takže je lze zkusit užívat i při nespavosti. Patří sem i léky jako dithiaden a další. Starším pacientům lze doporučit užití neuroleptik. Ta mají ovšem jeden závažný účinek spočívající ve vyvolání svalového třesu, který může všední život značně ztížit. Proti nespavosti lze užít i správně dávkovaná antipsychotika a také antidepresiva, například nízko dávkovaný amitryptylin.

Byliny hrály v léčbě nespavosti vždy velkou roli. Patří sem kozlík, meduňka, chmel, přeslička, levandule, prvosenka jarní. Z těchto rostlin se tradičně připravovaly čaje. Buď z jednotlivých rostlin, nebo z jejich směsí. Ty jsou dnes k mání v hotových přípravcích, jako jsou tablety, kapsle a tinktury. V neposlední řadě musíme zmínit i třezalku s jejím antidepresivním účinkem a také povzbudivou exotickou rostlinu kava-kava.

Zdroj: Léky na nespavost z deprese

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den, když už mám vysoký krevní tlak, pomůže mi ho snížit nějaký přípravek z lékárny bez předpisu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Skarlettka.

S vysokým tlakem si nezahravejte lékařskými pokusy. Ma to vždy vážný důvod a vy to nevíte. Na každou příčinu je jiný přístup.

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP