Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRVAVÉ HLENY VE STOLICI

OBSAH

Ulcerózní kolitida

Pro ulcerózní kolitidu je typický nález červené, nenatrávené krve ve stolici. Nemoc bývá provázena průjmy, zvýšenou teplotou, někdy se vyskytují i křeče, bolesti břicha, nucení na stolici a občas se ve stolici nalézají hleny. Smrtelnými komplikacemi je protržení narušené stěny střeva a následný zánět pobřišnice.

Zdroj: Krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.

krvavé skvrny na předloktí,beru medrol,metotrexat

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi DLOUHODOBĚ UCPANÝ NOS, KREV V HUSTÉM HLENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Dušková.

Mám dlouhodobě ucpaný nos a smrkám husté krvavé hleny. Mám z toho již psychické problémy v noci nemohu spát. Začala jsem brát kortikoidy - Nasonex a Erdomed, zatím se to nelepší. Největší depresi mám z toho, že mě snad nikdo nepomůže, lékaři se tváří, že to nic není, jako když si vymýšlím. Hanka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dlouhodobě ucpaný nos, krev v hustém hlenu

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den, v pondělí 23.5. jsem prodělala plastickou operaci samozrejmně pod celkovou anestezií , po probuzení jsem měla silné pálení až bolest v krku, což je podle lékaře a sestřiček následek po intubaci a prý tak do dvou dnu přejde, k tomu jsem občas vykašlávala trochu krvavé hleny...to pan doktor spojil s tím, že kouřím..i když velice málo, někdy nekouřím i pár dní, nekdy třeba jen jednu denně. Bohužel dnes je čtvrtrek, krk je sice lepší, ale stále bolí, hlavně při polknutí a hleny vykašlávám také..sice jen občas,ale i tak. Chtěla jsem poradit, zda i to je po anestezii možné..jinak si dělám obklady na krk, piji řepík, kloktám Švédské kapky. Děkuji za odpověd Maru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bolesti krku po narkóze jsou normální. Někdy se nepodaří lehce zavést inkubační katetr a poškodí - odře se sliznice a ta pak krvácí. Při tomto stavu pak krk cítíme jako při angíně. Hojení je tak na deset dní, než bolesti při polykání ustanou. Dobré je po dobu hojení kloktat Stopangin nebo vystříkat krk Tantum Verde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potíže po narkoze

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi KRVAVE TECKY NAD KOTNIKAMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KRAHULCOVA.

Dobry vecer ,mam krvave tecky nad kotnikama ,ale stojim v praci 8 hod dene ,myslim si ze to bude tim.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvave tecky nad kotnikama

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jste něco zjistila Mám stejný problém a nevím co to může být až mě to děsí děkuji za odpověď Jana mám také ve stolici žluté válečky tak jak popisujete všichni

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ KULIČKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzu.

prosím vás, můj imobilní otec má asi 14 dní žluté kuličky ve stolici. vypadají jako polystyrenové, stolici má kašovitou.
co je to za onemocnění??
děkuji moc a mějte se hezky.
s pozdravem!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav krůza.

dobrý den,chci se zeptat mam občas nějaké kuličky ve stolici a zárověn průjem,ale netrvá to dlouho cca 2-4 dny a pak už né tolik řidká stolice,tak se chci zeptat mam s tim zajít k doktorovi nebo si mam něco koupit v lékarně.díky moc

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY _ZÁNĚT PRUDUŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantiska.

známý má zánět prudušek , má antibiotika ale boli ho záda. Je vhodne aby se napařil ve vaně , nebo masáž zad..?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mir.Němeček.

dobrý den, neurčitej čas , každé ráno vykašlávám hleny , ale krátce a celý den nic !!

Nevím , zda k tomu je že mám tlumený hlas ?

za odpověď díky .....

Zdroj: diskuze Babske rady _zánět prudušek

Crohnova nemoc

Přebytek hlenu ve stolici je méně častý u lidí trpících Crohnovou chorobou. Pokud se hlen objeví ve stolici nemocného, může to signalizovat rozvoj anální fisury.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Krev ve stolici v těhotenství

Krev ve stolici v těhotenství není normální. Může se jednat o hemoroidy, které se v těhotenství často vyskytují, nebo mohlo dojít při hutné stolici k malé ruptuře konečníku. Pokud se jedná o ojedinělý výskyt, není třeba se znepokojovat, pokud by se však jednalo o častý a masivní výskyt, je nutné navštívit lékaře. Také je dobré upravit stravovací návyky, a to tak, aby potrava zahrnovala větší množství zeleniny a ovoce, které obsahují vlákninu.

Zdroj: Krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi ZADNÍ RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pinta.

Mám čím dál větší problém se zahleňování krku. Stratila se mi rýma z nosu. Těžko se mi hleny vykášlávají. Zhoršil se mi sluch. I se mi hůře dýchá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zadní rýma

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
po všech vyšetření se zjistilo že mám 100% ucpánou levou krkavici, bez následků.
Můj dotaz je co dál? Je možná nebo nutná operace? Co se děje s cevou a žílami za ucpávkou? Je možné že se ucpání uvolní a když ano nehrozí vykrvácení?
Omlouvám se mám spoustu otázek, na neurologii kam chodím na vyšetření mi
řekly -Teď už nic- Proto ta nejistota. Děkuji za odpověď Jiří T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Po prodělané operaci krkavice při celkovém uspání s špatně polyká linolová v krku a občas se dělají jako když hleny , je nejde problém

Zdroj: diskuze Krkavice

Krev ve stolici v těhotenství

Krev ve stolici v těhotenství normální není, ale ojediněle se tento stav může objevit. Může se jednat o hemoroidy, které se v těhotenství často dělají, nebo mohlo dojít při hutné stolici k malé prasklince. Pokud se jedná o ojedinělý výskyt, není třeba se znepokojovat, pokud by se jednalo a častý a masivní výskyt krve ve stolici, je nutné navštívit lékaře. Také je dobré upravit stravovací návyky, a to tak, aby potrava zahrnovala větší množství zeleniny a ovoce, které obsahují vlákninu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Jak vykašlat hleny z krku

K úlevě od hlenů se podávají léky na rozpouštění hlenů a usnadňující vykašlávání, jako jsou například preparáty ACC, Mucobene, Erdomed, Bromhexin, Ambrobene, Ambrosan, Ambroxol, Mucosolvan a mnohé další. Odpočinek a dostatečný přísun teplých tekutin je samozřejmostí. Tekutiny brání dehydrataci, ulehčí odkašlání hlenů a teplá tekutina nepřímo prohřívá dýchací cesty.

Z babských rad je vhodné použít čaj ze slézu (jeho květu) či jitrocelový čaj (koupíte porcovaný v lékárně) a vhodná je svařená cibule s tymiánem a majoránkou (koření). Také je rozumné si udělat zábal z psího sádla na hrudník.

Zdroj: Lepivé hleny

Čerstvá krev ve stolici

Světlá krev ve stolici se označuje termínem enteroragie. Jasně červená krev není natrávená a pochází z dolní části trávicího traktu. Krvácení z dolní třetiny tenkého střeva, z tlustého střeva a z konečníku se projeví jasně červenou krví. Příčinou světlé krve ve stolici může být: porucha srážlivosti krve, divertikulóza (nezdravé stravování s nedostatkem vlákniny), ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, hemoroidy, rakovina tlustého střeva, potravinová alergie.

Zdroj: Krev ve stolici

Bakteriální infekce

Bakteriální infekce způsobuje přebytek hlenu ve stolici. Příznaky bakteriální infekce jsou průjem, horečka a křeče v břiše. Některé bakteriální infekce mohou odeznít bez léčby, ale některé jsou velmi závažné a vyžadují léčbu pomocí antibiotik.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Krev ve stolici u štěňat

U štěňat, která ještě nemají všechna platná očkování, je krev ve stolici vždy nebezpečná. Obvykle se objevuje zároveň s průjmem, který je pro nevyvinutý organismus smrtelně nebezpečný. Může jít o příznak zamoření střevními parazity nebo o první stadium psinky. Návštěvu veterináře rozhodně neodkládejte a nebojte se využít ani noční pohotovosti. Ztráta několika hodin může u štěňat znamenat i smrt.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Co je to hlen ve stolici?

Hlen je čirá, bílá nebo žlutá konzistentní látka rosolu produkovaná sliznicí v tlustém střevě. Hlen je ale produkován i dalšími orgány v těle, například plícemi, kde se podílí na zachycení případných cizích částic, které jsou vdechovány. Střevní hlen chrání vnitřní výstelku a pomáhá zmírnit průchod stolice. Hlen ve stolici není sám o sobě škodlivý, ale může být příznakem onemocnění nebo závažného stavu, který vyžaduje léčbu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP