Téma: 

jablka proti stárnutí

Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Který krém proti stárnutí

Odpověď na otázku, nejlepší krém proti stárnutí je vyberte takový krém, který v sobě obsahuje antioxidanty, zejména vitamín A, vitamín C a vitamín E.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder
Zveřejněno dne: 4.1.2012

Diskuze: Re: Med v boji proti stárnutí

Úžasné a pravdivé! Medu věřím. Na stárnutí a vitalitu je skvělý též koenzym, např. Q Max. V kombinaci s medem můžeme být stále mladí :-)

Zdroj: diskuze Re: Med v boji proti stárnutí
Odesláno dne: 21.7.2010 uživatelem hana tomášová

Jaké potraviny snižují cukr v krvi

Jablka

Účinek na snížení krevního cukru

Jablka mají vysoký obsah vody a málo sacharidů, také v sobě mají vitamíny a draslík. Jablka mají mnoho užitečných léčivých vlastností, mimo jiné snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi.

Způsob použití

Jablka můžete jíst v nejrůznějších formách, čerstvá i sušená. Jejich látky můžete přijímat z jablečných moštů, džusů, kompotů, džemů a dalších jídel. Obecně platí, že po tepelné úpravě se léčivé účinky snižují. Takže je rozhodně zdravější dát si k jídlu čerstvé nebo sušené jablko, než například jablečný štrúdl.

Na co si dát pozor

Není vhodné jíst jablka ve větším množství (jedno až dvě jablka denně naopak zdraví prospívají), protože při trávení kvasí ve střevech, a tím vznikají alkoholy, které tělu vůbec neprospívají. Jablka prodávaná v obchodech jsou často ošetřena nejrůznějšími chemickými postřiky proti plísním a škůdcům, které jsou pro nás nebezpečné. Proto je lepší si jablka vždy radši pořádně omýt a malým dětem jablka raději oloupat.

Zdroj: Jaké potraviny snižují cukr v krvi
Zveřejněno dne: 14.9.2015

Diskuze: Re: Med v boji proti stárnutí

Ty stránky www.med.vyrobce.cz jsou vážně dobrý, našel jsem tam spoustu zajímavých informací a hlavně mnoho zajímavých receptů a fotek. Díky za odkaz.

Zdroj: diskuze Re: Med v boji proti stárnutí
Odesláno dne: 2.5.2008 uživatelem vasilu

Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Pět hlavních příčin stárnutí pleti

Jsou to tyto zdroje volných radikálů:

  • expozice pokožky UV zářením,
  • znečištěný vzduch, který obklopuje pokožku,
  • kouř,
  • podráždění,
  • metabolismus.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder
Zveřejněno dne: 4.1.2012

Diskuze: nizka hladina bilirubinu v krvi

mám nizku hladinu bilirubinu t.j. 3,48 ked som bola na krvnom obraze čo to znamená.Začala som pit štavu z cvikle jablka a mrkvy každy den cca nepretržite 3 mesiace
neni to s tým spojené. Som anemicka mám malo železa. Ďakujem za odpoveď

Zdroj: diskuze Nizka hladina bilirubinu v krvi
Odesláno dne: 24.8.2016 uživatelem DANIELA

Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Studie Estée Lauder 

V roce 1997 byla značka Estée Lauder jedinou značkou kosmetiky, jež spolupracovala s předními francouzskými vědci v průkopnické studii SU.VI.MAX. Díky tomu se Estée Lauder stala první kosmetickou společností, jež prokázala, že místní aplikace antioxidantů a vitamínů má pro pokožku významné ochranné příznivé účinky, díky čemuž si společnost Estée Lauder zajistila svou přední příčku v oblasti vědecké práce na vývoji kosmetických antioxidačních přípravků pro péči o pleť proti stárnutí. Hydratační krém od Estée Lauder nazvaný DayWear, který v sobě spojoval vědecké poznatky této značky z její průlomové nezávislé výzkumné studie, byl prvním výrobkem pro péči o pleť, v případě kterého bylo prokázáno, že jeho účinky zabraňují vzniku známek předčasného stárnutí v důsledku působení okolních vlivů a který využívá exkluzivní směs antioxidantů pro zamezení poškození pleti volnými radikály.

 

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder
Zveřejněno dne: 4.1.2012

Diskuze: Zelená káva extra na hubnutí

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Zdroj: diskuze Zelená káva extra na hubnutí
Odesláno dne: 12.4.2015 uživatelem henryho

Potraviny pro zdravé vlasy a kůži

Omega-3 mastné kyseliny a vitamín E

Chcete-li mít krásné vlasy a kůži, ujistěte se, že máte dostatečný příjem esenciálních mastných kyselin a vitamínu E každý den. Omega-3 mastné kyseliny jsou zklidňující a bojují proti stárnutí pleti. Vitamín E je antioxidant napomáhající hojení kůže. Omega-3 mastné kyseliny a vitamín E jsou nezbytné pro udržení zdravých buněk. Právě losos je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, vegetariáni mohou získat tuto kyselinu z lněného semínka nebo z oleje pupalky dvouleté. Vitamín E je obsažen i v takových potravinách, jako jsou ořechy, arašídové máslo, pšeničné klíčky a avokádo.

Zdroj: Potraviny pro zdravé vlasy a kůži
Zveřejněno dne: 28.11.2012

Diskuze: prosím o radu

Dobrý den. Mam velky problem sehnat zubare. Dvakrát jsem se již stěhovala,ale teď se mi vůbec nedaří ho sehnat. Mám zuby osklivem stavu. Chci to resit,protože samotne mi to vadi,nemůžu si kousnout do jablka či se usmát s otevřenou pusou. Mam dotaz,existuje ještě nějaký státní zubař? Jsem samozivitelka se dvoma dětmi a moc peněz nám nezbývá.fa se udělat snimatelna proteza uz ve 36 letech? Chci to řešit,uz moc,jen na normálního zubaře absolutně nemám. To je také důvod mých problémů.budu vděčná za odpoved. Dekuji

Zdroj: diskuze Prosím o radu
Odesláno dne: 21.6.2016 uživatelem klára v.

Vitamíny proti stárnutí

Pohyb proti stárnutí

Lidské tělo je předurčeno k aktivitě. Pohyb má pro náš organismus zásadní význam. Fyzická aktivita má stimulovat, obnovovat a dodávat energii celému tělu. Metabolické odpadní látky a toxiny jsou snadněji odplavovány, je podporována regenerace buněk. Sport a fyzická aktivita jsou tedy opravdovým zdrojem mládí pro celé tělo, zejména pro kosterní a svalovou soustavu, protože podporují její zachování a odolnost. S věkem dochází k nevyhnutelnému úpadku svalů a kostních denzitů, což však může být výrazně zpomaleno sportem a cvičením. Zdravé silné kosti jsou mnohem méně náchylné k osteoporóze. Dobře vyvinuté svaly podporují kostru, zejména na slabých místech, jako jsou kolena nebo páteř, takže typické problémy spojené s přibývajícím věkem nemají šanci. Součastný způsob života bohužel vypadá úplně jinak. Lidé se málo pohybují, mají sedavé zaměstnání a příliš málo sportují, čímž dochází ke zhoršení fyziologických procesů. Toxiny, volné radikály a metabolity se akumulují a mohou poškodit buňky. Krátkodobá regenerace vede k rychlejšímu stárnutí těla.

Zdroj: Vitamíny proti stárnutí
Zveřejněno dne: 13.5.2013

Diskuze: Re: nevyhovující potravy při nedostatečné funkci ledvin

Nejvíce nevyhovující potravina je sůl a všechno co ji obsahuje. Dále pak velké množství masa, vajec a luštěnin. Potraviny s vysokým obsahem fosforu také nejsou vhodné.
Seznam nevhodných potravin:
Maso, drůbež, ryby, obiloviny a ovesné vločky, mléčné výrobky, fazole, čočka, ořechy, pomeranče, banány, brambory, rajčata, hnědá a divoká rýže, otruby obilovin, celozrnný chléb a těstoviny.
Nevhodné potraviny můžete konzumovat, ale jen v malém množství.
Seznam vhodných potravin:
Čerstvé ovoce a zelenina, pečivo, bílá rýže, rýžové mléko (ne obohacené), kukuřičné a rýžové lupínky, lehce ochucené limonády, jablka, broskve, mrkev, zelené fazole, bílý chléb a těstoviny, bílá vařená rýže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nevyhovující potravy při nedostatečné funkci ledvin
Odesláno dne: 5.6.2016 uživatelem Cempírek

Potraviny pro zdravé vlasy a kůži

Ovoce a zelenina

Stárnoucí pleť by měla být doslova „naložena“ v takových potravinách, jako je barevné ovoce a zelenina, neboť obsahují velké množství antioxidačního vitamínu C, který a zabraňuje předčasnému stárnutí. Vitamín C je také nezbytný pro výrobu kolagenu a udržuje pokožku vláčnou. Doporučují se zejména bobuloviny, červená paprika, brokolice, pomeranče apod.

Zdroj: Potraviny pro zdravé vlasy a kůži
Zveřejněno dne: 28.11.2012

Diskuze: Re: nizka hladina bilirubinu v krvi

Nárazově nízká hladina bilirubinu v krvi není nic vážného a u většiny lidí není třeba žádných lékařských zásahů k jejímu zvýšení. Hladinu bilirubinu v krvi snižuje vitamín C podávaný ve vysokých dávkách. Váš pokles bilirubinu tedy může způsobit nepřetržité pití šťávy z červené řepy, jablka a mrkve, o kterém píšete. Z lékařského hlediska by bylo vhodné hladinu sledovat jednou za půl roku a pak teprve učinit nějaká opatření k jejímu zvýšení, jako například: snížení příjmu kofeinu a udržování příjmu vitaminu C na doporučených denních dávkách 60 mg za den. Dlouhodobě nízký bilirubin může signalizovat selhání ledvin a nebo přispět k rozvoji ischemické choroby srdeční.
Při anémii je vhodné doplňovat železo pomocí doplňků stravy. Je to efektivnější a lépe se odhadne potřebné množství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nizka hladina bilirubinu v krvi
Odesláno dne: 25.8.2016 uživatelem Cempírek

Vitamíny proti stárnutí

Správná výživa

Každodenní strava výrazně ovlivňuje fungování těla ve starším věku. Pouhý příjem základních vitamínů a živin nemůže zaručit, že tělo získává potřebný potenciál k neustálé regeneraci. Často je totiž zdravý životní styl narušen například konzumací hotových jídel rychlého občerstvení, sladkostí obsahujících hodně tuku a dalších poživatin plných soli a cukru, ale neobsahujících potřebné živiny.

Největším strůjcem stárnutí je kouření. Dochází k zaplavení buněk znečišťujícími látkami, protože metabolismus není schopen se vyrovnat s dopady kouře. Každý, kdo kouří, se cítí o deset let starší, a také na tento věk vypadá. Kouření rovněž zvyšuje riziko vzniku osteoporózy.

Strava, která splňuje požadavky proti stárnutí, musí být rozmanitá. Chcete-li chránit buňky před volnými radikály, dodejte tělu dostatek vitamínu A, C a E. Vitamín A zlepšuje ostrost zraku. Vitamín C je nutný pro tvorbu pojivových tkání a posiluje imunitní systém. Vitamín E je důležitý pro ochranu kardiovaskulárního systému a kůže.

Velmi důležitý je také příjem vápníku a hořčíku. Tyto dva minerály jsou základním stavebním prvkem lidské kostry a zajišťují stabilitu kostí a zubů. Nezanedbatelným spoluhráčem je vitamín D, který zajišťuje vstřebávání vápníku v těle.

Teprve nedávno bylo zjištěno, že přírodní barviva a aromata z ovoce a zeleniny mohou ochránit tělo před určitými kmeny virů. Slunce se společně s karotenoidy podílí na obraně proti volným radikálům. Flavonoidy rovněž přispívají k ochraně cév proti ateroskleróze. Omega-3 mastné kyseliny jsou důležité pro kardiovaskulární systém a cévní ochranu.

S přibývajícím věkem tělo potřebuje dostatek koenzymu Q10, neboť jeho tvorba v lidském těle postupně klesá. Koenzym Q10 je potřebný pro životně důležité orgány – srdce, játra a plíce. Každodenní dávky tohoto koenzymu je snadné získat v útlém věku, ale je potřeba dbát na celkově efektivní a zdravou výživu.

Zdroj: Vitamíny proti stárnutí
Zveřejněno dne: 13.5.2013

Faktory ovlivňující rychlost stárnutí

Antioxidanty

Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je převádějí do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů. Tím omezují proces oxidace v organismu. Svou činností přispívají k ochraně imunitního systému. Antioxidant = protikyslíkový (protioxidační). Do této skupiny látek patří vitamíny A, B6, C, E, zinek, selen, beta-karoten, koenzym Q10, pyknogenol, alfa-lipoová kyselina atd.

Proces neutralizace volného radikálu funguje tak, že antioxidant daruje svůj volný elektron kyslíkovému radikálu, a ochrání tak tělesnou buňku před okradením. Samotnému antioxidantu chybí jeden elektron, proto k sobě přitáhne volný elektron z volného radikálu a tím dojde k jeho neutralizaci. Předpokládá se, že antioxidanty zpomalují proces stárnutí a preventivně působí proti srdečním onemocněním a infarktu. Důležitou úlohu hrají v potravinářství. Zajišťují, aby si potraviny zachovaly chuť a barvu a byly poživatelné po delší dobu. Zpomalují ztrátu barvy ovoce a zeleniny. Zabraňují oxidaci tuků a výrobků obsahujících tuk, tím zamezují žluknutí. Antioxidanty rovněž ochraňují některé vitamíny a aminokyseliny před oxidací.

Antioxidanty dělíme na dvě skupiny:

Přírodní – kyselina askorbová (vitamín C, obsažena v citrusových plodech). Je užívána v mnoha potravinářských výrobcích (E300 – E302). Vitamín C a jeho různé soli se přidávají jako ochrana nealkoholických nápojů, džemů, kondenzovaného mléka a párků, tokoferoly (E306 – E309) – patří do skupiny vitamínů E. Vyskytují se především v ořeších, slunečnicových semenech, sójových a kukuřičných výhoncích a většinou se používají ke konzervaci rostlinných olejů, margarínů a výrobků z kakaa a čokolády.

Syntetické – jejich použití je stejné jako u antioxidantů přírodních. Nejdůležitější syntetické antioxidanty patří do skupiny galátů (E310 – E312). Přidávají se do rostlinných olejů a margarínů k inhibici žluknutí a zachování jejich chuti. Další dvě sloučeniny, které nepatří do zmíněných skupin, jsou BHA (Butylhydroxyanizol E 320) a BHT (Butylhydroxytoluen E 321).

Potraviny bohaté na antioxidanty: lesní plody – borůvky, brusinky, jahody, maliny, ovoce – třešně, hrozny, švestky, blumy, jablka, citrusy, kiwi, broskve, avokádo, rozinky, rajčata, zelenina – brokolice, kapusta, listová zelenina, růžičková kapusta, špenát, červená řepa, sladké brambory, sladké papriky, zelí, česnek, cibule, řeřicha, tykev, mrkev, hrášek, ananasový meloun, nápoje – zelený čaj, červený a modrý hroznový džus, byliny – rozmarýn, máta peprná, šalvěj, tymián, oregano, kopr.

Zdroj: Faktory ovlivňující rychlost stárnutí
Zveřejněno dne: 1.5.2014

Doplňky pro správný růst

Podpora růstu

Chcete-li podpořit růst a zdraví osoby, která roste, měli byste obohatit její jídelníček. Jídelníček by měl obsahovat v dostatečném množství následující plodiny a rostliny.

Čerstvé potraviny vhodné pro růst jsou:

  • mandle;
  • mrkev;
  • třešně;
  • jablka;
  • hrušky;
  • fíky;
  • datle;
  • lískové ořechy;
  • vlašské ořechy;
  • pomeranče;
  • mandarinky.

Hlavní jídlo by mělo často zahrnovat:

  • vařený mangold;
  • vařenou mrkev;
  • vařený špenát;
  • ovesné vločky;
  • celozrnné pšeničné klíčky;
  • ječmen;
  • pohanku.

Velmi vhodná je i petržel, která se přidává do salátů čerstvě nasekaná.

Zdroj: Doplňky pro správný růst
Zveřejněno dne: 27.5.2013

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP