Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK NA DETOXIKACI

OBSAH

Aktivní uhlí - detoxikace

Jen někteří lékaři připouštějí silný účinek aktivního uhlí při detoxikaci. Ve skutečnosti vlastně jen velmi málo lékařů vůbec vnímá přínos detoxikace pro lidský organismus. Aktivní uhlí je jeden z nejlepších doplňků napomáhajících k detoxikaci organismu. Tento doplněk vám může jednou zachránit i život.

Detoxikace aktivním uhlím z vás udělá nového člověka, naplní vás takovou energií, že se budete se cítit o 20 let mladší.

Zdroj: Aktivní uhlí na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi OCISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Ahoj, já nyní po zimě řešila stejný problém. Kompletní očistu a detoxikaci děla. Na odvodnění mi doporučili v lékarně H2Out Forte na detoxikaci čaje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bibiana.

Ano, musím souhlasit. Tento přípravek jsem taky vyzkoušela a ač jsem mu napřed neveřila, mile mě překvapil. Tělo na tabletky zareagovalo během několika dní. Už mi nenatékají nohy, zlepšila se mi celulitida a mám pár kilo dole. Za mě doporučuji vyzkoušet.

Zdroj: diskuze Ocista

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Diskuze

V diskuzi BYLINY NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Szkanderová.

Dobrý den, sháním bylinky na detoxikaci, byly napsané na jaře 2013. Bohužel jsem si je nenapsala a nyní je nemohu najít (na seznamu). Poradí mi někdo? Osvědčily se mi.
Děkuji předem, Zdenka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Byliny na detoxikaci

Postup na detoxikaci jater

Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Večeřa.

Dobrý den, mám dotaz k detoxikaci olivovým olejem,medem a citronem. Mohou proces doprovázet nepříjemné pocity v oblasti břicha a změna barvy stolice?
Díky za odpověď
Karel

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Rady pro jaterní očistu

Další potraviny, které čistí játra jsou artyčoky, chřest, zelí a růžičková kapusta. Jedení potravin, které jsou ideální pro detoxikaci, je skvělý způsob, jak udržet zdravou funkci jater. Nicméně, pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje jaterní očista. Měla by se dělat alespoň dvakrát ročně, aby odstranila veškeré cizorodé látky, které mohou být uvězněny v játrech.

Zdroj: Potraviny na detoxikaci jater

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Jak se vyhnout tvoření toxinů

Po detoxikaci organismu byste se měli držet určitých pravidel, aby se vám toxiny v těle nezačaly opět hromadit:

  • Nejezte brzy po předchozím jídle.
  • Dodržujte správné kombinace potravin.
  • Nenuťte se do jídla, pokud nemáte hlad.
  • Nepřejídejte se.
  • Jezte stejně velké porce každý den.
  • Nepijte studené nápoje.
  • Používejte koření a detoxikační byliny.
  • Dělejte si pravidelně detoxikační odlehčovací dny.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Citrusové plody na detoxikaci

Citrusové plody pomáhají tělu při odplavování toxinů. Také pomáhají trávicímu traktu s enzymatickými procesy. Mezi citrusové plody patří citron, pomeranč a limetka. Citronová šťáva pomáhá játrům v čisticím procesu. Jestli chcete zvýšit detoxikaci, tak se doporučuje každé ráno sklenice teplé citronové vody. Pamatujte si, že vitamín C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů. Vitamín C přeměňuje toxiny do stravitelného materiálu.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Já musím říct, že na imunitu i detoxikaci si beru probiotika, ono se to může zdát zvláštní, koneckonců dneska už je známo, že probiotika pomáhají na kde co, ale jde v podstatě o to, že to všechno se sebou souvisí. Na imunitu beru vždycky na podzim, který pro mě býval dost krizovým obdobím, biopron forte a detoxikaci, kterou většinou provádím naopak na jaře a pomáhá mi též ke zvýšení imunity, zase podporuju probiotiky s trávicími enzymy navíc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi POSÍLENÍ IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Mně teda osobně hodně na posílení imunity pomohla sibiřská houba čaga od chaganela. Fakkt pecka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Také mám velmi pozitivní zkušenosti s wobenzymem. Aloe vera je výborná na detoxikaci organismu.

Zdroj: diskuze Posílení imunity

Sanogel – cena

Zde je uveden seznam cen přípravku Sanogel.

Zdroj: Sanogel na detoxikaci organismu

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENÉ POTRAVINY PRO DETOXIKACI A UZDRAVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den,
mohu při léku Tamoxifen užívat chlorellu, zelený ječmen a spirulínu.
Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejsou známy žádné interakce mezi lékem Tamoxifen a seznamem bylin, které uvádíte. Chlorela, špirulina a ani zelený ječmen lék Tamoxifen nijak neovlivňují. Pouze pokud by docházelo k průjmu vlivem těchto bylin, tak by to mohlo zapříčinit snížení účinků léku Tamoxifen. Tedy nemáte-li při tomto užívání průjem, tak by zde neměl být žádný problém. Nezapomeňte informovat svého praktického lékaře o všech doplňcích stravy, které společně s Tamoxifenem užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Chřest - špargl, patří mezi zelené potraviny?

Chřest se neřadí mezi zelené potraviny, ačkoli je velmi zdravý. Často se detoxikace zaměňuje s odvodněním organizmu. Chřest je vynikající diuretikum, je močopudný, ale se samotnou detoxikací nemá mnoho společného. Chřest tedy velmi dobře pomáhá při odvodnění těla a organizmu. To se může hodit například tam, kde jsou nateklé nohy. Dalšími pomocníky, při odvodnění organismu a těla, jsou káva a černý čaj. Toto vše by se dalo nazvat jako přírodní diuretika bez lékařského předpisu.


Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Možná nebezpečí

Nehledejte další diety, které nepomohou, ale pouze zpomalí váš metabolismus. Většina lidí jí extrémně málo, a proto se potýkají s nadváhou.

Jak často provádět sedmidenní detoxikaci

Nejlépe se detoxikuje organismus na jaře a v létě, kdy nám nevadí konzumovat více ovoce a zeleniny v syrové podobě. Během roku se v našich střevech a dalších orgánech nahromadí spousta nečistot, přes které se jakékoliv vitamíny a tělu prospěšné látky nemají šanci dostat do krevního oběhu a do míst, kde jsou potřeba.

Zdroj: Jídelníček pro detoxikaci organismu za 7 dní

Diskuze

V diskuzi O DETOXIKACI ORGANIZMU DOOPRAVDY. BEZ OMYLŮ A POVĚR. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helca.

Prosím o vysvětlení živá a mrtvá voda a kde se dá koupit.Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: O detoxikaci organizmu doopravdy. Bez omylů a pověr.

Jak detoxikovat

Základní pravidla k detoxikaci vašeho organismu jsou následují: vyhýbejte se tučným jídlům a polotovarům, jakož i většímu množství cukrů, pravidelně cvičte a masírujte postižená místa.

Zdroj: Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

Kdy neprovádět detoxikaci

Nedoporučuje se používání detoxikace, pokud jste těhotné, kojíte, jste starší, máte vysoký krevní tlak, trpíte podváhou nebo pokud vám to váš praktický lékař nedoporučí.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán

Detoxikace

Proti tomuto stavu se nejčastěji bráníme tzv. detoxikací, která může mít mnoho podob. Někteří dávají přednost očistné dietě , která je založena na příjmu zásadotvorných potravin. Další možností je hladovka a omezení energetického příjmu. Nejjednodušším a současně velmi účinným způsobem je využití speciálních přípravků s vysokou detoxikační kapacitou. V jejich prospěch svědčí i skutečnost, že doplňky stravy užívá lidstvo již odpradávna. Uveďme např. bylinné čaje, med, sušené bylinky a lihové tinktury „babek kořenářek“. To vše jsou doplňky, které v současnosti máme k dispozici v sofistikovanější a koncentrovanější formě – v podobě moderních doplňků stravy.

Zdroj: Kdy je čas na detoxikaci?

Sanogel nebo Enterosgel

Sanogel a Enterosgel pracují na identickém principu. Sanogel je chemická sloučenina – křemičitý sorbent (pro přirovnání – jedním z přírodních sorbentů je například živočišné uhlí), který má houbovitou strukturu, díky níž na sebe dokáže navázat pouze určité látky v těle (těžké kovy, plyny a podobně). Používá se pro detoxikaci organismu a je často srovnáván se zeleným jílem. U Sanogelu se uvádí celá řada léčivých účinků, které jsou ale pouze následkem odlehčení těla po detoxikaci. Sanogel se nevstřebává do krve, proto jsou jeho účinky omezeny pouze na trávicí trakt. To samé platí i o Enterosgelu.

Detoxikační účinky v těle nejsou měřitelné, proto nelze určit, který z výrobků může mít lepší dopad. Zelený jíl je přírodní, levnější a čistí střevo i mechanicky při přirozené peristaltice. Sanogel může mít unikátní vlastnosti díky své struktuře. Zajímavou myšlenkou je zkombinovat tyto dva výrobky dohromady, mohly by se navzájem velmi dobře podporovat.

Zdroj: Sanogel na detoxikaci organismu

Dávkování aktivního uhlí

Nejlepších účinků se dosáhne, pokud se přijme 1 gram uhlí 30 minut před jídlem a 1 gram ihned po jídle. Takto by to mělo být při snídani, obědě a při večeři. Celkem 6 gramů denně po dobu jednoho až dvou týdnů.

Zdroj: Aktivní uhlí na detoxikaci

Účinky

Citronová šťáva, olivový olej a med zabírá na očistu jater a žlučníku, kde se shromažďují jedy, kterých se chceme zbavit, aby naše tělo dobře fungovalo. Pročištěná játra zvyšují sílu obranného systému a chrání organismus před závažnými onemocněními, zabraňují vzniku akné a ekzémů.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP