Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ODSTRANIT VISCERÁLNÍ TUK

OBSAH

Cvičení a správné jídlo

Jedna studie za druhou dokazují, že konzumace vyvážené stravy, tedy ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků, potravin s nízkým obsahem tuku a rafinovaných cukrů, a pravidelné cvičení vám mohou pomoci nejen s odstraněním podkožního tuku, ale také s odstraněním hlubšího viscerálního tuku. Viscerální tuk se usazuje kolem břišních orgánů a zvyšuje riziko vzniku vysokého cholesterolu, srdečních chorob nebo diabetu druhého typu. Pravidelné cvičení vám nejen pomůže zhubnout, ale především zmenšuje počet tukových buněk ve vašem organismu.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT STAŘECKÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Nováčková.

Pěkný den,já si myslím,že to nejde odstranit v 70 letech.děkuji JN

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit stařecké pigmentové skvrny

Vyhněte se stresu

Vědci zjistili souvislost mezi stresem a břišním tukem. Zvýšené hladiny kortizolu v krvi vyplývající ze stresu reagují s tělním inzulínem a vytvářejí viscerální břišní tuk. Snížení stresu může pozitivně ovlivnit chuť k jídlu, zejména na sladká a tučná jídla, které se pak projeví přímo na vašem pase. Velmi vhodným způsobem ke snížení stresu je jóga. Pokud je například denní dojíždění do práce nebo školy původcem stresu, používejte MP3 nebo si čtěte zajímavou (zábavnou) knihu, která vám pomůže s odreagováním stresu z veřejné dopravy. Také je vhodné zvážit způsob možného dojíždění.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Halada.

PS, super je namočit zubní kartáček do obyčejného mýdla a vyčistit si opakovaně dáseň,Jde to super odstranit.

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Jak odstranit silikon z rukou

Silikon je možné odstranit z rukou za pomocí silikonového odstraňovače, někdy pomůže technický benzín nebo ředidlo. Ale poslední dvě metody nejsou pro styk s pokožkou vhodné.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak, aby nepoškodila doska? Aby tam následne neboli fľaky.
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Odstranit silikon bez poškození podkladu a bez zbytkových skvrn jde pomocí odstraňovače silikonu. Je to tekutá chemikálie, která rozpouští molekuly silikonu a umožňuje jeho úplné odstranění. Kolik stojí a jak vypadá můžete vidět tady: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Čím odstranit silikon z dlaždic, skla, laku nebo zdi

Odstranit silikon z dlaždic nebo kachliček je možné buď speciální mechanickou škrabkou, nebo chemicky za použití gelu či pasty. U laku je vhodné použít pouze chemické prostředky, aby nedošlo k poškození znečištěného materiálu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON ZE SKEL NA SKLENÍKU U DEMONTÁŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zajícová.

Prosím o radu jak odstranit ze skleníku skla ,která jsou přilepena silikonem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon ze skel na skleníku u demontáže

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak aby sa tam následne neostali fľaky?
Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Jak odstranit propolis z rukou

Propolis se dá odstranit z rukou různými způsoby. Jedním z nich je pomocí mýdla a teplé vody. Teplá voda uvolní propolis a mýdlo jej odstraní. Pokud tento způsob nepostačí, můžete použít kartáč na ruce. Další možností je použití ředidla, alkoholu, písku na ruce, ale všechny tyto prostředky dráždí pokožku, takže je doporučujeme použít až v nejzazším případě.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Poradna

V naší poradně s názvem SEBOROICKÁ KERATÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Jedličková.

Lze i Seboroickou keratozu ošetřit a odstranit pomocí jablečného octa ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická keratóza nejde odstranit jablečným octem. Ocet ji jen změkčí a odstraní svrchní odumřelou tkáň, ale ložisko zůstane.
Seboroická keratóza jde odstranit chirurgicky vyříznutím a nebo lejzrem, či zmrazením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seboroická keratóza

Jak se zbavit silikonu z oblečení

Co když si zašpiníme oblečení hygienickým silikonem? Je možné odstranit silikon z oblečení? Znečištění tkanin silikonem jde bezpochyby velmi obtížně odstranit, ale v tomto případě stojí za to vyzkoušet ekologické způsoby, jak silikon z materiálu odstranit. Nejjednodušší je počkat, až silikon na oděvu zaschne. Pak zašpiněný předmět můžete vložit do mikroténového sáčku a poté dát na chvíli do mrazáku. Po zmrznutí lze silikon z oděvu vydrolit.

Čerstvý silikon byste rozhodně neměli otírat houbičkou, protože tím silikon ještě silněji pronikne do vláken a nebude možné jej odstranit. V případě odstraňování silikonu z oblečení nepoužívejte specializovaný odstraňovač silikonu!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi ŘEZ VINNÉ RÉVY NA PODZIM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šiši.

Dobrý den, jsem laik, mám vinnou révu 3 rokem a zanedbala jsem řez v prvém roce. Mohu tvarovat řezem i na podzim, nebo jen opravdu na jaře. Díky za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Vodičková.

poraďte, prosím, kdy odstranit nové měkké výhony, které vyrůstají okolo kmínku z kořenů? Je možné je odstranit kdykoli během roku, tedy i v létě? děkuji Eva Vodičková - Jablonná nad Vltavou

Zdroj: diskuze Řez vinné révy na podzim

Odstranění zubního kamene

Zubař nebo zubní hygienik dokáže odstranit zubní kámen, který se vytvořil nad a pod dásní. Používá rovněž nástroje na seškrábání a uvolnění zubního plaku a kamene z povrchu zubů. Pokud je veškerý plak a zubní kámen odstraněn, vaše zuby jsou lesklé, hladké a na povrchu čisté.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Použití zubní pasty

Čistěte zuby pastou obsahující kvalitní složky.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Diskuze

V diskuzi STAŘECKÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Šípová.

Lze nějak odstranit například leisrem neb podobně ?
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Já na tom byla, nechala jsem si odstranit lejzrem pigmentové skvrny na hřbetu ruky. Byla jsem tam celkem 4x a cena za lejzr byla dohromady 4000 Kč. Pigmentové skvrny po skončení ozařování vybledly, ale stále bych je na kůži našla, ale bylo to uspokojivé. Teď po půl roce už mi ale znovu začínají tmavnout. Už na to ale nechci jít, protože jak je vidět, je to nekonečný boj a na to nemám tolik peněz.

Zdroj: diskuze Stařecké skvrny

Budete potřebovat

  • Měkký zubní kartáček
  • Zubní nit
  • Ústní vodu

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE V ŮSTECH JAK ODSTRANIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EMILIE DEMETEROVÁ.

Dobrý den,
prosím ,mám bradavici v ůstech,a začíná mi vadit.
Jak se odstraní,mám ji na levé straně,kousek od ůst.
Děkuji Demeterová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Výrůstky na sliznici úst se dají odstranit ambulantně vyškrábnutím cuterem a nebo také vypálit lejzrem. První varianta může být uhrazena zdravotní pojišťovnou a tu druhou si musíte zaplatit sama. V každém případě byste měla tento problém napřed prodiskutovat se svým stomatologem - zubařem.

Zdroj: diskuze Bradavice v ůstech jak odstranit

Jak odstranit propolisové skvrny z textilu

K odstranění propolisu z textilu je vhodné použít škrabku. Pokud je propolis už zaschlý, je možné použít nejprve vlhký hadřík, který propolis navlhčí a pak jej lze teprve odstranit pomocí škrabky nebo nožíku. Poté poškozené oblečení nechte namočené v horké vodě po dobu 20 minut. Po uplynutí této doby se pokuste odstranit zbytky propolisu. Pokud se vám nepodaří takto odstranit vše, naneste na oblečení prací prášek, který vetřete do materiálu. Jakmile tak učiníte, znovu vložte oblečení do horké vody a nechte ho tam po dobu dalších 20 minut. Poté vymáchejte oblečení v horké vodě, aby došlo k odstranění pracího prášku a dalšího množství propolisu. Posléze opět naneste prací prášek a nechte oblečení po dobu jedné hodiny ležet, již bez vody. Nakonec dejte oblečení do pračky a vyperte je obvyklým způsobem. Jakmile je hotovo, skvrna od propolisu by měla být pryč.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Potřebné věci k odstranění plaku

  • kartáček na zuby
  • pasta na zubní kámen

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Jak odstranit propolis ze zubů

Pro odstranění propolisu ze zubů je vhodné používat zubní kartáček s měkkými štětinami. Asi tříminutové čištění zubů by mělo probíhat jemným kroužením kartáčku po všech zubech. Délka čištění je důležitá z toho důvodu, aby došlo k působení pasty a důkladnému odstranění propolisu.

Dalším způsobem, jak odstranit propolis, je pomocí kloktání (vypláchnutí) úst směsí bílého octa a teplé vody. Tuto směs si vyrobíme z půl šálku bílého octa a lžíce teplé vody. Je pravda, že to nechutná příliš dobře, ale na druhou stranu to velmi dobře funguje. Bílý ocet uvolňuje tuhé látky a propolis, teplá voda snižuje jeho výraznou chuť a propolis splachuje.

Na mezizubní prostory je vhodná zubní nit, protože dokáže vyčistit místa, kam se kartáček nedostane, a odstranit tak propolis i na nepřístupných místech. Mělo by dojít k vyčištění mezizubních prostor u všech zubů.

Zdroj: Jak odstranit skvrny od propolisu

Použití ústní vody

Po každém jídle užívejte ústní vodu, která odstraní přebytečné části potravin, které by mohly zapříčinit výskyt zubního plaku.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Správné čištění zubů video

Tady jsou videa, na kterých je vidět jak si správně čistit zuby.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP