Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK OPLODNIT ŽENU

OBSAH

Oplodnění vajíčka den po dni – video

Zde můžete vidět oplodnění vajíčka den po dni.

Zdroj: Chci oplodnit

Poradna

V naší poradně s názvem OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tvorba spermatu začíná již v dětském věku. Přesný věk je individuální a bývá v rozmezí 13 až 15 let. Obvykle zdravý chlapec ve věku 14 let má již plně funkční semenné váčky a je schopen oplodnit ženu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Oplodnění po ovulaci

Oplodnění po ovulaci je možné. Ovulace sama o sobě trvá jen kratičkou chvilku. Občas si ji někdo plete s plodným obdobím a ptá se – kolik dní trvá ovulace? Pro vyjasnění pojmů – ovulace trvá jen pár sekund, ale plodné dny nastávají právě kolem tohoto okamžiku – zhruba tři dny před ovulací a den po ní.

Zdroj: Chci oplodnit

Diskuze

V diskuzi CHCI OPLODNIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libik.

Nabizim oplodneni prirozenou cestou zdarma,jsem sportovni postavy pohledny cisty a zdravi v plne mire,jsem inteligentni normalni clovek.Velice rad vam diskretne splnim vase zivotni pranicko :-)kontakt na me 733 236 236

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chci oplodnit

Je možné oplodnění při menstruaci?

Pokud jste měli nechráněný pohlavní styk během menstruace a jsou obavy, že byste mohla být těhotná, pozor na příznaky, které se projevují jako mírné křeče ve spodní části břicha, špinění (implantace špinění je poměrně častou příčinou krvácení, jakmile vajíčko bylo oplodněno), bolesti prsou a náladovost. Tyto symptomy se mohou objevit již za dva týdny po ovulaci.

Zdroj: Chci oplodnit

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA CHRÁNÍ ŽENU PŘE HPV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V článko o obřízce je dost nesmylů. Muži s obřízkou kvasinkovými infekcemi netrpí, protože po ůplné obřízce není nikde na penisu vlhký prostor, kde by se množili. Taky obřezaní muži nepřenáší HPV viry způsobující rakovinu děložního čípku www.obriezka.sk/hpv-… .
Tady výtah ze odborné studie o HPV virech:

If the man had had 6 or more sexual partners and was
uncircumcised his monogamous female partner was 5.6 times
more likely to have cervical cancer than was the case for such
‘‘high-risk‘‘ men who were circumcised

Přeloženo: Jestliže neobřezaný muž měl alespoň 6 sexuálních partnerek, tak jeho současná partnerka má 5,6x VYŠŠÍ pravděpodobnost na rakovinu dělož. čípku (HPV viry) než kdyby pohlavně žila s OBŘEZANÝM mužem se sexuálně vysoce rizikové skupiny (= mnoho rizikového sexu s muži i ženami).
Celé je to podrobně tady: minus.com/lk4kHOOlWxsWE
(po stažení do PC je to ostřejší) a stačí se podívat se na str. 4 (předkožka=brána pro viry) a pak na str. 7 „Cervical cancer“.

A navíc Obřízka v dospělosti nenarušuje sexuální uspokojení ona.idnes.cz/obrizka…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obřízka chrání ženu pře HPV

Oplodnění

Oplodnění je složitý proces, k němuž je potřebné správné fungování ženských a mužských pohlavních orgánů, takže musí být správně vyvinuté spermie i vajíčka. Na dozrávání vajíček jsou potřebné tyto hormony: folikuly stimulující hormon, luteinizační hormon a estrogeny. Na tvorbu a dozrávání spermií je potřebný hormon testosteron.

Vajíčko dozrává ve vaječnících a v období ovulace je uvolněno do vejcovodů a připraveno na oplodnění. Vajíčko je schopné oplodnění přibližně 24 hodin po uvolnění z vaječníku. To je tedy nejlepší doba na oplodnění. Při pohlavním styku se spermie dostanou do pohlavních orgánů ženy. Jen jedna spermie z obrovského množství spermií může proniknout do vajíčka a oplodnit ho. Po oplodnění se oplozené vajíčko začne dělit a vzniká embryo, které se vyvíjí 9 měsíců v děloze.

Zdroj: ICSI

Poradna

V naší poradně s názvem VYPOCET OVULACNICH DNI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Ulicna.

Dobry den,chcela by som sa opytat jak si mam vypocitat ovul.dni.Uz som to skusala a neviem ci spravne,zadala moj cyklus co je prvy den menstruacie az po zaciatok druhej menstruacie ...t.j.ten cyklus.Vysledok bol ,ze som to premarnila o 48 dni.Pocitam to dobre? Dakujem a prajem pekny den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ovulace obvykle začíná šestnáctý až osmnáctý den od začátku cyklu. Problém je, že ne vždy se dá určit, kdy nastal začátek menstruačního cyklu. Proto nejlepší způsob, jak zjistit přesný den ovulace, je pomocí bazální teploty, kterou je třeba sledovat a měřit každý den ihned po probuzení. V den ovulace se teplota mírně zvýší. V ten den pak jste nejvíce plodná po dobu 24 hodin.
Výhodou je, že mužské spermie dokážou oplodnit vaše vajíčko i několik dní po pohlavním styku. Tím se plodná dobu trochu natáhne. Takže chcete-li otěhotnět, snažte se mít pohlavní styk každý den od třináctého dne po skončení předchozí menstruace a pokračujte v tom sedm dní. Tak si zajistíte, že se spermie určitě dostanou k vašemu vajíčku, když jste nejvíce plodná. Vše platí za předpokladu, že máte normální menstruační cyklus kolem 29 dnů. Menstruační cyklus je doba mezi začátky jednotlivých menstruací.

Zdroj: diskuze Vypocet ovulacnich dni

Kolik spermií je zapotřebí k dosažení těhotenství?

Jen jedna spermie může oplodnit vajíčko a způsobit tak těhotenství, ale v každé „dávce“, která dojde k vajíčku, jich je asi milion. Průměrná ejakulace obsahuje téměř 100 milionů spermií. Muži, kteří mají méně než 20 milionů spermií v mililitru spermatu, mohou mít problém s neplodností.

Proč je uvolněno tolik spermií, když stačí jen jedna, aby bylo počato dítě? Aby se spermie dostaly k vajíčku, musí projít z pochvy do vejcovodu, což je dlouhá a namáhavá cesta, při které jich přežije jen málo. Ty, které přežijí, pronikají do vajíčka. Vajíčko je však pokryto silnou vrstvou, která oplodnění velmi znesnadňuje. Odborníci se domnívají, že je tento proces přirozeným způsobem, jak umožnit jen té nejzdravější spermii, aby oplodnila vajíčko, čímž poskytuje nejlepší šanci počít zdravé dítě.

Zdroj: Mužské sperma

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě existuje způsob, jak snížit svůj sexuální apetit bez pomoci léků. Normálně k tomu použijte masturbaci. Pomocí orgasmů dosažených svépomocí ulevíte svému tělu a snížíte tak chuť na další sex. Je to bezpečné, bez vedlejších účinků a funguje to na 100%.
Dalším způsobem, kterým se dá snížit sexuální touha, je kastrace nebo vasektomie. Tyto zásahy Vás zcela zbaví chuti na sex, ale jsou nevratné.
Léky, které potlačují sexuální chtíč, bych ve Vašem případě nedoporučoval. Je to škoda se zbavovat libida za cenu výrazných biologických změn spojených s jejich užíváním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Délka procedury

Jeden cyklus trvá přibližně 6 týdnů, protože se čeká, kdy dozrají vajíčka u ženy. Proces, kdy se odebírají spermie a vajíčka, trvá jeden den a v ten stejný den se vloží spermie do vajíčka pomocí intracytoplazmatické injekce.

Faktory, které ovlivňují výsledek:

  • vlastnosti spermií – aby byl úspěšně ukončený celý proces oplodnění, musí být v ejakulátu přítomna alespoň jedna jediná spermie, která dokáže oplodnit vajíčko;
  • faktory ze strany žen – na oplodnění má ve vysoké míře vliv věk ženy, který ovlivňuje kvalitu ovulace;
  • poškození vajíčka při zákroku – poškození vajíčka může vést k zániku vajíčka.

Lékaři doporučují využít metodu intracytoplazmatické injekce spermie do vajíčka hlavně u mužů, kteří nemají v ejakulátu žádné spermie nebo jsou spermie poškozené. Lékaři dále mužům často doporučují genetické vyšetření před samotným vykonáním ICSI. Po oplodnění, když ještě embryo není vložené do dělohy, se embryo může vyšetřit pomocí PGD (preimplantační genetická diagnostika).

Zdroj: ICSI

Poradna

V naší poradně s názvem PITYRIASIS ROSEA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdalena Tesařová.

Dobrý den,

může se toto onemocnění přenést na těhotnou ženu?

děkuji za odpověď

zdraví

Magda Tesařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pityriasis rosea se může přenést na budoucí maminku i během těhotenství. Je třeba nechat si prohlédnout příznaky u kožního lékaře a pak použít zevní léčbu.

Zdroj: diskuze Pityriasis rosea léčba

Znamení: RYBY (21. února – 20. března)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu zrozenou ve znamení Ryb je typická klidná povaha, její jemnocit a duchovní založení, zároveň je to ale velmi silná osobnost, která může mít problém s prosazováním svého názoru vzhledem k její nekonfliktnosti. Pro ženu v tomto znamení není důležité být ve společnosti středem pozornosti, naopak jí vyhovuje příliš nevystupovat z davu. Žena v tomto znamení se ráda stará nejen o své blízké ale i lidi v okolí, kteří potřebují pomoct. Žena v tomto znamení se snaží vyhnout hádkám a naopak kolem sebe nastolit pohodovou atmosféru.

Doporučované vůně pro Ryby (ženu):

Pro takovouto ženu se hodí parfémy s romantickou vůní, rozhodně nejsou vhodné těžké a kořeněné parfémy. Ženám ve znamení Ryb vyhovují parfémy s vůní cedrového dřeva, hedvábí, květin a ovoce.

Doporučované parfémy:

Eternity Acqua for Her (Calvin Klein), Eden (Cacharel), Acqua di Gio (Giorgio Armani), L´eau d´Issey Miyake, Incanto Shine (Ferragamo), Mexx Fresh Women, Harmonie Les Fleur de Bach

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem TROZARA A ARTROZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ORLICKÝ.

DOBRÝ DEN, MÁM ZNÁMOU MĚLA RAKOVINU PRSU, KTERÉ JE ODOPEROVÁNO. BYLO JI ŘEČENO, ŽE MUSÍ UŽÍVAT LÉK TROZARA, KTERÝ JI PŮSOBÍ OSLABOVÁNÍ ZRAKU A NEJVYŠŠÍ STUPEN ARTROZY. RÁDA BY ŠETRNĚJŠÍ LÉČBU. JEDNÁ SE O 60 LETOU ŽENU. PROSÍM O RADU.

DĚKUJI ORLICKÝ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trozara může skutečně výrazně zhoršovat vidění, které se stává rozmazané a také může ovlivnit bolestivost kostí a kloubů, které se nazývá atralgie. V obou případech je nutná okamžitá konzultace s lékařem, který lék předepsal. Je třeba aby objektivně zhodnotil stav pacientky a zvážil další léčbu. Poraďte své známé, aby navštívila svého lékaře a popsala mu své problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trozara a artroza

Znamení: BÝK (21. dubna – 21. května)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu v tomto znamení je typické, že nade vše jí je rodina a její práce. Nepotřebuje být středem pozornosti, stačí jí, když povede spokojený život s naplňující prací. Žena ve znamení Býka je obvykle velmi zodpovědná, vyrovnaná a praktická, neznamená to ale, že by si ráda nedopřála romantiku nebo luxus, oboje umí ocenit. Velmi ráda si také dopřává příjemné umělecké zážitky. Pro takovouto ženu je důležité i respekt k jejímu soukromí a život v klidu bez hádek, neocení ani přílišné návaly emocí.

Doporučované vůně pro Býka (ženu):

Ženy v tomto znamení se obvykle rozhodují pro osvědčené parfémy, dávají jim přednost před novinkami na trhu. Vůně by měla být bohatá, exotická a pronikavá, ale ne těžká. Vhodné jsou například vůně broskve, santalového dřeva, vanilky a ambra.

Doporučované parfémy:

Burberry for Woman, Burberry Body, Cerruti 1881 Woman, J´adore (Dior)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Znamení: VODNÁŘ (21. ledna – 20. února)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena ve znamení Vodnáře bývá extravagantní s originálním myšlením, žena, která se často vymyká společenským konvencím a nesnáší předsudky. Žena ve znamení Vodnáře bývá považována za intelektuálku. Ve společnosti lidí se jeví jako společenská, sympatická osoba, pro niž je důležitá svoboda myšlení a přátelství. Žena Vodnář se také ráda oddává různorodým zájmům, může tedy milovat čtení stejně jako horolezectví. Pro ženu Vodnáře platí, že je upřímná, svobodomyslná a tolerantní, také žena v tomto znamení mívá široký rozhled. Nevýhodou u ženy Vodnáře je to, že ne vždy vydrží u jedné činnosti, je nestálá a pokud ji aktivita nenadchne, nebo ji přestává bavit, tak u ní nevydrží.

Doporučované vůně pro Vodnáře (ženu):

Pro ženu narozenou v tomto znamení se hodí originální parfémy s lehkou vůní: ovocná, květinová, květinovo-dřevitá vůně, tóny růžové pivoňky, jasmínu, kašmírového dřeva.

Doporučované parfémy:

Green Tea (Elizabeth Arden), One (Calvin Klein), Lacoste Pour Femme, Forbidden Euphoria, Davidoff Cool Water Woman

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi KNÍŽKA: HLEDÁM ŠTÍHLOU ŽENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Redakce.

Zájemkyně si mohou knížku objednat přímo na e-mailové adrese autora: honza.zlatohlavek(zavináč)seznam.cz
Cena je 150,- Kč včetně poštovného a s věnováním (bude-li žádoucí). Úhrada probíhá převodem na účet, který Vám bude zaslán e-mailem. Chcete-li si knížku objednat na dobírku, je možné tak učinit přímo v Knižním klubu www.bux.cz/knihy/109…

Pěkný den,
redakce

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Knížka: Hledám štíhlou ženu

Doporučení

Osprchujte se před stykem studenou vodou, zvětšíte pohyblivost spermií.

Pohyblivost spermií příznivě ovlivňuje malá koncentrace kávy, čaje, čokolády a kakaa (vypijte šálek před stykem), naopak nadměrná konzumace kávy snižuje kvalitu spermií, a to drasticky, pokud se konzumují více než tři šálky. Ve větším množství může káva zavinit poškození DNA – důsledkem mohou být spontánní potraty, předčasné porody, smrt nebo postižení embrya a vrozené vady.

Kuřáci se vystavují nejen riziku impotence kvůli špatné elastičnosti cév, ale navíc ohrožují i svou schopnost zplodit potomka. Nikotin ovlivňuje a snižuje schopnosti mužského semene proniknout do vaječné buňky a oplodnit ji. Silní konzumenti cigaret mají o 75 % nižší pravděpodobnost, že se někdy stanou otci než nekuřáci. K tomu existuje ještě riziko, že nikotin poškodí i genetický kód.

Alkohol snižuje hladinu testosteronu a množství spermií. Muž, který denně vypije 2 piva se vystavuje riziku, že bude mít nižší četnost spermií a až polovina jich může být abnormálních. Alkoholici mohou mít velmi nízkou hladinu testosteronu, takže spermie se mohou přestat vytvářet úplně. Krátkodobý vliv alkoholu může oslabit schopnost spermií dostat se k vajíčku. Přestaňte pít alkohol ideálně 3 měsíce před plánovaným početím.

Běhy na dlouhé tratě potlačují hladinu testosteronu a snižují četnost spermií. Muži by se měli vyhýbat přehřívání organismu při cvičení nošením přiléhavého oblečení a měli by se po cvičení zchladit, například sprchou.

Dlouhodobé sezení v autě způsobuje zahřívání varlat, což může způsobit snížení počtu spermií.

Obezita může snižovat produkci testosteronu a tím i spermatu, velká ztráta hmotnosti, například při nemoci, může také snížit množství a kvalitu spermií.

Rovněž olovo může poškodit sperma. Vyšší množství olova ovlivňuje jak schopnost spermií proniknout do vajíčka, tak i schopnost ho oplodnit. Mnoho mužů, jako například instalatéři, malíři, lakýrníci a tiskaři, jsou při práci vystaveni působení olova. Vysoká úroveň olova je také v krvi lidí, kteří kouří, pijí alkohol nebo se vyhýbají cvičení.

Při spaní na vodní posteli klesá počet i efektivnost spermií o plné tři čtvrtiny, tvrdí vědci z Pensylvánské a Rochesterské univerzity.

Zdroj: Životnost spermií

Znamení: RAK (22. června – 22. července)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena v tomto znamení se vyznačuje vysokou vnímavostí a empatií. Takováto žena je obvykle ochotná pomáhat lidem, s nimiž soucítí. O tom, koho si oblíbí, se obvykle rozhoduje intuitivně, ale přesto jí není cizí určitá racionalita. Obvykle je pro ni velmi důležitá její rodina a přátelé.

Doporučované vůně pro Raka (ženu):

Pro ženu v tomto znamení jsou vhodné jednoduché, lehké a romantické vůně, které musí být zároveň svěží. Žena ve znamení Raka neocení nijak výrazně nápadné parfémy, zaujmou je vůně růží a santalového dřeva.

Doporučované parfémy:

Boss Femme (Hugo Boss), Versace Woman (Versace), Anais Anais L´Original (Cacharel), Shine (Heidi Klum), Arlésienne (L´Occitane)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Business formal

Dalším společenským dress codem je "business formal", který je vhodný na formální pracovní schůzky.

Význam pro ženu

Takový dress code pro ženu znamená obléct si buď kalhotový kostým s blůzou nebo košilí doplněný o lodičky na nízkém podpatku, nebo sako s pouzdrovou sukní. V tomto dress codu není místo na experimentování (až na výjimky) s výraznými barvami.

Význam pro muže

I oblek byznysmena má jasně daná pravidla, pro pracovní schůzku by měl muž obléct oblek doplněný košilí neutrální barvy a střihu. Ani kravata by neměla být nijak výrazná. Boty nemusí být nutně černé, ale mělo by se jednat o lakovky. Pokud chce někdo zvolit klasiku, doporučuje se tmavomodrý (případně tmavě šedý) oblek s bílou košilí a černými lakovkami.

Zdroj: Black tie optional

Kde je poradna pro oplodnění?

Poradny pro oplodnění jsou specializovaná pracoviště, která se věnují problematice léčby neplodnosti v České republice. Zajišťují komplexní péči v oblasti diagnostiky a terapie poruch plodnosti. Využívají všech nejmodernějších metod i posledních vědeckých poznatků a vytváří tak komplexní přístup k léčbě neplodnosti. Pokud u ženy dochází k ovulaci a spermiogram vykazuje fyziologické hodnoty, je možné po přesném naplánování ovulace provést intrauterinní inseminaci (IUI), nejjednodušší metodu asistované reprodukce.

Ženy s nepravidelnou nebo chybějící ovulací jsou stimulovány pomocí hormonální terapie, kdy se navodí na vaječnících tzv. řízená hyperstimulace (zrání více vajíček v průběhu jednoho cyklu). K úspěšné léčbě pomocí asistované reprodukce je cílem získat vyšší počet zralých vajíček i vyšší počet embryí. Existuje více variant stimulačních protokolů. Optimální varianta pro léčbu je stanovena na základě komplexního vyšetření ženy. Speciální embryologické metody zahrnují více možností, jak zvýšit úspěšnost, co se týká počtu oplozených vajíček, kultivace embryí, usnadnění implantace, mrazení embryí atd. K oplození je vybrána vhodná metoda dle kvality spermií partnera a následně vzniklá embrya jsou kultivována dva až pět dnů v embryologické laboratoři a přenesena speciálním transferovým katetrem do dělohy ženy. Pokud byl přenos embrya či embryí úspěšný, dojde k implantaci a následné produkci choriogonadotropního hormonu – hCG. Přítomnost hormonu hCG lze stanovit jednoduchým testem ze vzorku moči 14 dnů po přenosu embrya/embryí.

Zdroj: Chci oplodnit

Semi formal

Pro menší akce jako jsou třeba firemní večírky, se využívá dress code "semi formal". Na akce podobného typu je tento styl vždy vhodný, i když není uvedený na pozvánce.

Význam pro ženu

Pro ženu se doporučují koktejlové šaty (nikdy se nic nezkazí takzvanými malými černými), při jejich výběru se ale ženy nemusí omezovat jen na černou barvu, jsou přípustné nejen "koktejlky" barevné, ale i různě vzorované. Nedoporučuje se ale přehánět to se šperky (stačí jeden výraznější kousek), i jako obuv by žena měla zvolit uzavřenou obuv a jako doplněk stačí zajímavě zvolené psaníčko.

Význam pro muže

Pro muže se doporučuje obléct kvalitní společenský oblek s vhodnou košilí. Na takovouto akci není třeba mít motýlka ale ani kravatu. Oblek nemusí být jen černý, stejně košile nemusí být bílá. Muž se nemusí bát kombinovat barvu obleku s košilí, ideálně tak aby se sladil se svou partnerkou.

Zdroj: Black tie optional

Co znamená krémový hlen po ovulaci

Cervikální hlen (také hlen děložního krčku) je normální, zdravý sekret děložního krčku tvořící se vlivem hormonu estrogenu. Funkcí hlenu je poskytovat spermiím zásadité prostředí v jinak kyselé pochvě a snadněji je dopravit k vajíčku. Kyselé pH totiž spermie ničí, zásaditý hlen je tedy takovou ochranou jejich přežití a pomocník při zvyšování šance na to, že spermie přežije a oplodní vajíčko. Pokud si přejete otěhotnět nebo se naopak chráníte přirozenou antikoncepční metodou, zvýšená tvorba cervikálního hlenu je hlavním fyzickým příznakem plodných dnů.

Sekret děložního hrdla tedy funguje jako strážce a pomocník děložního hrdla. V nejvhodnější době pro otěhotnění, v ovulaci, je hojný a řídký, obsahuje jen malé množství bílých krvinek, které by mohly spermiím škodit, a proto je průnik „cizích“ spermií do dělohy nejvyšší a nejrychlejší.

V období mimo ovulaci je pak hlenu malé množství, je vodnatý a hojný na bílé krvinky, takže funguje jako bezpečnostní zátka – chrání děložní dutinu před záplavou spermií, které nemohou vajíčko oplodnit, a tak snižují riziko infekce.

Plodný hlen bílkovitého vzhledu (průhledný hlen) svou strukturou dokáže udržet spermie živé až 5 dní a tím zvyšuje šanci na otěhotnění. Pro srovnání – životnost spermie v neplodných dnech, kdy je sliznice suchá, je jen několik hodin.

Od chorobného výtoku z rodidel odlišíte plodný hlen tak, že jeho výskyt není provázen nepříjemnými pocity, například svěděním, pálením na rodidlech, změnou konzistence na hrudkovitou nebo zápachem.

Znalost vlastností cervikálního hlenu a jeho změn v průběhu cyklu vám může pomoci v plánování rodičovství, a to v případě, že otěhotnět toužíte anebo chcete využívat svých znalostí při praktikování takzvaných přirozených antikoncepčních metod.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP