Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK POUŽÍT MAJONÉZU NA VLASY

OBSAH

Recept jak použít majonézu na vlasy jako masku

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout, protože na co utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže.

  1. Kupte majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita ve vlasech a ne ve vašem těle.
  2. Připravte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké.
  3. Lžičkou nabíráte majonézu z mísy a potírejte si s ní vlasy jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které budete používat, záleží na délce a hustotě vašich vlasů.
  4. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se drželo teplo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, čímž lépe pracuje.
  5. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené, když jsou poškozené tak může být ještě prodloužena doba zábalu i na hodinu nebo celou noc.
  6. Umytí vlasů se doporučuje se ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy necuchají.

 

Zdroj: Majonéza na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem MAJONÉZA ZÁBAL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Olejový zábal na vlasy s vajíčkem, respektive olej s vaječným žloutkem a octem je de fakto připravený k okamžitému použití ve formě majonézy. Taková majonéza jako zábal na vlasy má v sobě výživu mastných kyselin z oleje, sílu vlasům dodá obsažený vaječný žloutek a kyselost vlasové pokožky nám blahodárně upraví ocet, který je v majonéze taktéž obsažen. Takže majonéza jako zábal na vlasy mohu vřele doporučit na suché a lámavé vlasy, popřípadě na roztřepené konečky. Vhodný je také zábal na vlasy z majonézy na dlouhé vlasy, které mají být lesklé a vláčné. Na zábal na vlasy použijte jen klasickou majonézu, ne žádnou lite, lehkou nebo bez tuku! Normálně si naberte majonézu na prsty a postupně ji vmasírujte mezi všechny vlasy a i na vlasovou pokožku. Pak takový zábal na vlasy z majonézy nechte působit na svých vlasech 20 - 30 minut a po té opláchněte. Není třeba vlasy dodatečně mýt, jen tak zůstanou po majonéze krásně vláčné a hebké na dotek. Jestliže máte osobní problém s pachem svých vlasů po majonéze, tak použijte po spláchnutí ještě kondicionér, který obsahuje parfém, jenž vám vaše vlásky krásně provoní. Přeji hodně zdaru v péči o své vlásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Majonéza zábal na vlasy

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO JÍST NA ČIŠTĚNÍ JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka Staňková.

Nikde jsem se ještě nedočetla,jestli je po zánětu jater vhodný nízkotučný jogurt.prosím poraďte.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, nízkotučný jogurt je po zánětu jater vhodný. Vhodné je použít nízkotučný jogurt smíchaný s ovesnými vločkami jako snídani a pak během dne s ovocem jako malou svačinu. Dobré je také použít nízkotučný jogurt jako náhradu za majonézu například do různých pomazánek a salátů. To samé platí i pro nízkotučný kefír.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Co jíst na čištění jater

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Domácí kondicionéry pro barvené vlasy

Kondicionér z vajec

Pro vysoký obsah lecitinu ve žloutcích jsou vajíčka velmi často používaným prostředkem. Maska ze žloutků hydratuje a současně očišťuje vlasovou pokožku. Když přidáme i bílek, dodává i objem, lesk, zpevňuje a posiluje. Obsažené proteiny ve vaječném bílku vyplňují poškození ve vlasech.

Kondicionér z majonézy

Léčba majonézou je nejlevnější zázrak, který můžete svým vlasům poskytnout – proč utrácet za zbytečně drahé produkty, když se stačí podívat do spíže. Kupte si majonézu v potravinách. Nezáleží na značce ani na tom, jaký má obsahu tuku, protože bude použita na vlasy a ne ve vašem těle. Opláchněte si vlasy pomocí teplé vody, aby byly hezky vlhké. Lžičkou nabírejte majonézu z misky a potírejte si s ní vlasy, jako byste používali kondicionér. Množství majonézy, které musíte použít, záleží na délce a hustotě vašich vlasů. Nakonec si z vlasů udělejte zábal a přehoďte přes ně fólii, igelitový sáček nebo koupací čepici, aby se teplo drželo uvnitř, protože teplo otevírá póry a umožňuje léčbě proniknout až ke kořínkům, takže působí mnohem lépe. Minimální doba léčby je 20 minut, ale záleží na tom, jak jsou vlasy poškozené. Jestliže je jejich poškození větší, tak můžete dobu zábalu prodloužit i na hodinu nebo celou noc. Poté si vlasy umyjte ve sprše za použití zředěného šamponu. Pravděpodobně si budete muset umýt vlasy několikrát, než se dostane všechna majonéza z vlasů pryč. Ujistěte se, že používáte šampon pro jemné vlasy, po kterém se vám vlasy tak nezacuchají.

Kondicionér z oleje

Teplý olej je široce uznáván jako výborný lék na poškozené vlasy. Teplo způsobí, že se vlasy otevřou a olej tak pronikne hluboko ke kořínkům. Oleje vlasy zvláčňují, vyživují, hydratují a chrání. Nejlepší je panenský kokosový olej, olivový olej, ale může se použít i obyčejný rostlinný olej.

Zdroj: Péče o barvené vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Jak působí cibule na vlasy

Cibule má v sobě velmi prospěšné látky, které hrají důležitou roli při posilování růstu vlasů. Obsahuje nejen síru, která má přímo kouzelný vliv na vlasy, ale i spoustu vitamínů a minerálních látek jako draslík, hořčík, germanium, vitamín B6 a vitamín C. Ty jsou pro vlasy a vlasovou pokožku velmi důležité. Cibule umí stimulovat a aktivovat vlasové cibulky a podpořit vlasy v růstu. Takže pokud chcete mít vlasy zdravé a krásné, určitě vyzkoušejte cibulovou masku. Jak správně použít cibuli na vlasy se dozvíte v našich receptech.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Cibule s medem

Ingredience: šťáva ze 3 cibulí, 1 lžička medu

Recept: Smíchejte šťávu z cibule a med a naneste na vlasy. Nechte působit cca 8 hodin. Med dokonale zklidní podrážděnou vlasovou pokožku a má léčivé vlastnosti. Med umí vlasy zesvětlit – a není to žádný výmysl. Děje se tak proto, že obsahuje enzym produkovaný včelami, který umí rozkládat cukr na peroxid vodíku. Rozhodně neaplikujte med na vlasy samotný, pokud jej samozřejmě nechcete použít jako totální depilaci svých vlasů. Krásné zesvětlené vlasy získáte, pokud jej společně s cibulí necháte na vlasech působit alespoň uvedených 8 hodin.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Kdy je vhodné použít botox na vlasy

Kadeřníci říkají, že je botox na vlasy je zvláště vhodný pro klienty/ky s velmi dlouhými vlasy, protože tyto dlouhé vlasy, tím jak dlouho rostly, tak jsou často suché a mají roztřepené konečky. Dále je botox na vlasy vhodný pro ty, jejichž vlasy se staly krepaté nebo křehké kvůli poškození teplem z natáčení, z rovnání a z fénování anebo také pro vlasy po opakovaném barevní. Odborníci k botoxu na vlasy tvrdí, že na rozdíl od jiných pěstících látek, jde botox rychle použít, a opravené vlasy mohou být hned po aplikaci ostříhány do požadovaného střihu. Protože molekula proniká hluboko do vlasu, tak chrání vlasy před jejich budoucím poškozením a významně je tím posiluje. Ti, kteří již tuto léčbu zkusili, tak pozorovat fyzickou změnu ve svých vlasech, které byly jakoby tlustší. Profesionální léčebná řada, známá jako L'Oreal Professionnel Fiberceutic, byla tak úspěšná, že firma se uvedla do prodeje i řadu s botoxovými šampony a kondicionéry, které si zákazníci mohou zakoupit v kadeřnických salonech k použití na doma.
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Účinný přípravek na krepaté vlasy

Na eliminaci krepatých vlasů je vhodné použit takzvanou Anti-Frizzy vlasovou kosmetiku, která zabraňuje krepatění a zacuchávání vlasů. V tomto případě se nejedná o šampony nebo kondicionéry, ale o speciálně vyvinutá séra a gely na vlasy. Například Evolution Finish Beauty Frizzy sprej od fy Edelstein svým speciálním složením obohaceným o lněná semínka zabraňuje krepatění vlasů.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP