Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK PŮSOBÍ INFRA LAMPA

OBSAH

Infralampa Beurer

Infračervená lampa Beurer se doporučuje pro použití při nachlazení a při svalových bolestech.

Popis: Infralampa Beurer je kryta keramickým infračerveným sklem, které 100% blokuje UV; rozměr zářící plochy je 30 x 40 cm, příkon je 300 W, má digitální časovač 1–15 min s automatickým vypnutím, plynule nastavitelný úhel náklonu, aktivní ventilaci proti nadměrnému zahřívání, navíjení kabelu, životnost lampy je delší o cca 250 % než u ostatních výrobků, madla na bocích pro snadnou manipulaci, ochranu proti přehřátí.

Zde můžete porovnat ceny infralamp na našem trhu.

Zdroj: Infralampa

Diskuze

V diskuzi SAUNA A RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šoltys.

Dobrý den, ve vašem článku jsem se dověděl, jsk je prospěšná infra sauna při léčbě rakoviny. v prxi to však vypadá tak, že doktoři nedoporučují infra saunu při a ani po léčbě rakoviny. Máte pravdu vy ve svém článku, nebo doktoři, kteři se jenom zichruji aby je pak někdo nenařkl ze špatné rady.
Stejný problém mám i při voperovaném kardiostimulátoru, kde naopak se na internetu dovídám, že není vhodná infra sauna a doktoři ji přitom nezakazuji. Mohl by mi některý skutečný odborník odpovědět. Protože pro lékaře je infra sauna VELKOU NEZNÁMOU. Mluvím o vlastních zkušenostech.
Srdečně zdravím. A.Š.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sauna a rakovina prostaty

Infralampa Philips

Infračervená lampa Philips poskytuje úlevu od bolesti svalů a kloubů. Její 150wattové infračervené teplo proniká hluboko do pokožky, kde zlepšuje krevní oběh a poskytuje účinnou úlevu pro oblasti o velikosti cca 20 x 30 cm (ramena, lokty, lýtka či krk). Soustředné kruhy této lampy pomáhají zacílení na určitou oblast. Bylo prokázáno, že účinky infračerveného světla mají pozitivní vliv na akné a záněty dutin a dokážou ulevit od bolesti a únavy. Jelikož se svaly uklidní, automaticky se uvolní a odpočívají. Zrychlený krevní oběh zároveň napomáhá zbavování nečistot a obratem posílá krev obohacenou kyslíkem přetíženým a bolavým svalům. Tento proces bude mít blahodárné účinky i na vaše tělo.

Philips je jedním z předních výrobců osvětlení s více jak 100letou zkušeností se světly. Na celém světě prodal již více než 15 miliónů infračervených lamp a spokojení zákazníci přibývají. Netrapte se zbytečně bolestí či únavou. Ať už jde o důsledek sezónní chřipky, akné, či běžné únavy například po pracovním dni. Infračervené světlo vám dokáže pomoci.

Lampa vydává intenzivní infračervené a tepelné záření, které proniká hluboko pod kůži, rozšiřuje cévy a zrychluje tím cirkulaci krve (má léčebnou funkci), navíc je vhodná i pro kosmetické účely. Infralampa má 1 teplotu, 5 aretačních poloh a možnost nastavení až na 12 minut s časovačem. Součástí balení je originál Philips žárovka (150 W).

Infralampa je určena pro nahřívání při nachlazení, svalových bolestech, jako podpora kosmetické péče (u nečisté pleti).

Popis: 1 teplota, 5 aretačních poloh; výkon 150 W; lisované sklo; vzdálenost mezi infračerveným zářičem a ozařovanou částí těla by měla být cca 80 cm; doba prohřívání by měla být do 12 minut; při ozařování je nutné mít zavřené oči; napájení ze sítě 230 V/50 Hz; vnější rozměry (d x š x v/165 mm x 135 mm x 200 mm; hmotnost hlavního přístroje cca 774 g; provozní teplota -5 °C až +35 °C; provozní vlhkost (relativní) 30 % až 85 %; skladovací teplota -5 °C až +50 °C.

Balení obsahuje: infralampu (hlavní jednotka) a návod v českém jazyce.

Zdroj: Infralampa

Diskuze

V diskuzi JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Smutná.

Dobrý den, existuje nějaký test, který určí, zda se jedná o svrab?
Několik kožních lékařů diagnostikuje odlišné onemocnění. Jak dále postupovat prosím?
Děkuji
Olga Smutná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Je u svrabu podmínka svědění u každého případu?? Pokud je někdo bez tohoto svědění, tak to asi není svrab ne?? Je nějaký test? Četla jsem ze ano nějaká lampa na prosviceni a i stěry. Kde mi ho udělají??

Zdroj: diskuze Jak poznat svrab

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Diskuze

V diskuzi SUŠIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie88.

Sušičku mám Yden. Ta předchozí hodně zklamala. Ale tohle je fakt jiná káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilka E.

Pro mě je taky nej sušička s infra zářením. Prakticky suší lépe, než kterákoliv sušička elektrická.

Zdroj: diskuze Sušička na ovoce diskuze

Sada na gelové nehty

Sada obsahuje:

  • 1x UV lampa 36W SILVER s časovačem + 4x 9W zářivka
  • Čtyřtrubicová profesionální výkonná UV lampa je určená pro profesionální i domácí použití. Speciálně vytvořená zrcadlová komora pro zpevnění gelu umožňuje, že se UV světlo ideálně odráží pro přesnější zpevnění každé vrstvy.
  • 1x Tipy clear 100 ks + plastový box
  • Profesionální tipy transparentní – 100 kusů v plastovém boxu, rozděleno na 10 velikostí od 1–10. Kvalitní profesionální tipy určené k profesionálnímu použití pro všechny velikosti nehtů. Pro snadnější lepení – výřezová značka.
  • 1x Tipy natural 100 ks + plastový box
  • Profesionální tipy transparentní – 100 kusů v plastovém boxu, rozděleno na 10 velikostí od 1–10. Kvalitní profesionální tipy jsou určené k profesionálnímu použití pro všechny velikosti nehtů. Pro snadnější lepení – výřezová značka.
  • 2x Štětec na UV gel č. 4
  • 2x Štětec na UV gel č. 6
  • 1x UV gel Native – jednofázový – průhledný 5g
  • 1x UV gel Native – jednofázový – průhledný růžový 5g
  • 1x UV gel Native – jednofázový – bílý 5g
  • 10x UV gel Native – jednofázový – mix barev 5g
  • 1x Lepidlo na tipy 10g se štětečkem
  • 1x Kleště na tipy
  • 8x Pilník brusný – různé hrubosti
  • 1x Omyvatelný pilník – pěnový
  • 1x PRIMER 15ml
  • 1x CLEANER 100ml s rozprašovačem
  • 10x Pomerančové dřívko
  • 1x Kartáček – malý
  • 1x Papírové čisticí polštářky (role 500 ks)
  • 1x Sada – razítko, stěrka, destička, lak
  • 1x Cvičný prst
  • 1x Výživný olej na nehty a kůžičku
  • 1x Návod na modeláž nehtů

Zdroj: Gelové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,

lze používat infrasaunu i v případě růžovky? Infrasaunu mám doma a nerada bych se této občasné záliby vzdávala. Nesaunuji se pravidelně, většinou max. 1x týdně v chladnejším období.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V případě růžovky lze infrasaunu normálně používat, ale je třeba vědět, že infra sauna, kořeněná jídla a parní lázně často růžovku zhoršují, proto to má smysl u každého individuálně, podle reakcí vaše těla nejlépe zjistíte, jestli vám tato činnost prospívá nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Jak dlouho působí?

Furon působí 6 až 8 hodin od poslední dávky. Tento čas může být prodloužen až na více než 9 hodin, a to u pacientů s dlouhými intervaly močení a nebo u pacientů s úplným zastavením močení. Furon se vylučuje z organismu hlavně prostřednictvím ledvin a pokud se v ledvinách netvoří moč, tak jeho vylučování zbývá jen na játrech. Přes játra se Furon vyloučí desetkrát pomaleji než přirozeně přes ledviny.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A BRUSINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Flídrová.flidrova marie @seznam.cz.

Dobrý den,slyšela jsem v radiu,že brusinky působí proti účinkum Warfarinu,který užívám na ředění krve.Můžete mi říci,zda podporují ředění krve a nebo působí proti.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Paní Flídrová, slyšela jste dobře, brusinky skutečně mohou způsobit zdravotní komplikace ve spojení s Warfarinem. Warfarin je lék na ředění krve, tak zvaný antikoagulant. Warfarin se používá k rozpuštění akutních krevních sraženin při hluboké žilní trombóze nebo plicní embólii. Preventivní užívání Warfarinu pak snižuje u rizikových pacientů vznik srdečního infarktu, či mozkové mrtvice v důsledku vytvoření krevní sraženiny v žilním pletenci. Do těchto rizikových skupin patří lidé s poruchou srdečního rytmu nebo s umělými srdečními chlopněmi, dále pacienti po prodělaném infarktu a také pacienti po chirurgických zákrocích, například po náhradě kyčelních či kolenních kloubů.

Warfarin je komplikovaný lék v kombinaci s ním nesmí být užíváno mnoho bylinných přípravků! Následující seznam doplňků stravy by NEMĚLY být užívány společně s Warfarinem, aniž by o tom nevědět váš ošetřující lékař.

Nebezpečné kombinace doplňků stravy s Warfarinem:
- Bromelain, který podporuje odbourávání tuků z problematických partií těla,
- Chlorella zelená řasa,
- Koenzym Q10,
- brusinky,
- šalvěj červenokořennou (dan šen),
- ženšen,
- dong quai,
- třezalka,
- pískavice řecké seno,
- ginkgo biloba,
- kajenský pepř,
- česnek,
- vitamín E,
- vysoké dávky vitamínu C.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a brusinky

Příznaky

Onemocnění je charakteristické ohraničenými šupinatými hnědými skvrnami. Skvrny erythrasmy jsou zpočátku růžové, ale rychle se mění v hnědou a šupinatou pokožku, která je ostře ohraničená a má vzhled náplasti. Erythrasmické plochy se obvykle nalézají v intertriginózních oblastech (kožní záhyby, například v podpaží, třísla, pod prsy, v mezerách mezi prsty). Pacient je obvykle bez příznaků. Diagnóza se stanovuje dle klinického obrazu. Nicméně nejde o jednoduché stanovení diagnózy. K diagnostice se používá ultrafialová světelná lampa, která způsobuje, že postižené místo začne fluoreskovat korálovou červenou barvou, což nemoc odliší od ostatních bakteriálních infekcí a jiných kožních onemocnění. Plísňové infekce nohou být také fluorescenční. Erytrasma může mít vliv na kvalitu opálení v místech, kde je kůže postižená, ale ne na vzdálenější místa.

Onemocnění se častěji vyskytuje v teplých klimatických pásech, především v tropech a subtropech. Erythrasmatem trpí 4 % celosvětové populace. Náchylnější jsou lidé s nadváhou, kteří se více potí. Výskyt erythrasmatu se zvyšuje s věkem a je častější u černochů. Erythrasmu si můžete snadno splést s jinými typy opruzení, které mohou mít jiné původce. Záměna je možná i s tineou inguinalis či kandidózou.

Kožní infekce se vyskytuje:

  • mezi prsty;
  • mezi kožními řasami;
  • mezi hýžděmi;
  • v tříslech;
  • pod prsy.

Zdroj: Erythrasma

Poradna

V naší poradně s názvem BRUSINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Lze brusinky a warfarin užívat současně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Brusinky je možné konzumovat i během léčby Warfarinem. Je třeba ale vnímat vlastní zdravotní stav, protože brusinky působí močopudně a při nedostatku tekutin v těle může dojít ke zhoustnutí krve. A to je opačný efekt, než působí Warfarin, který krev naopak ředí. Takže společně s brusinkami zvyšte denní příjem tekutin.

Zdroj: diskuze Brusinky a warfarin

Jak dlouho působí Urifos

V lékařském kontextu se doba působení určuje biologickým poločasem, který vyjadřuje dobu, za kterou se koncentrace látky v krevní plazmě sníží na polovinu (poločas plazmy) jejího ustáleného stavu, když cirkuluje v plné krvi organismu. Lék Urifos má eliminační poločas 5,7 hodiny.

Lék Urifos je jednodávkové antibiotikum, které se užívá ústy v dávce 3g. Pro přípravu léku se používá vodný roztok granulí ze sáčku o hmotnosti 8 g. 5 gramů jsou pomocné látky, které se neúčastní léčby.

Lék Urifos je detekovatelný v moči ještě 72 hodin po první dávce. Terapeutické účinky Urifosu působí 48 hodin.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika Urifos 3g

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LOUPANÁ SLUNEČNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

chci se zeptat jak působí slunečnicová semínka a warfarin, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak musíte kontrolovat denní příjem vitamínu K. Vitamín K totiž přímo ovlivňuje účinky Warfarinu. Denní množství vitamínu K pro ženy činí 90 mikrogramů. Tento objem vitamínu K je třeba sníst každý den, ne více a ani ne méně. Některé potraviny mají vitamínu K hodně a i při malém množství dokáží tuto hranici rychle dosáhnout. Patří sem zelí, kapusta, chřest, jarní cibulky a okurky. Slunečnicová semínka také obsahují vitamín K. 100 gramů jadérek ze slunečnice bez skořápky obsahuje 5,5 mikrogramů vitamínu K. Když tedy sníte za den 200 gramů slunečnice, tak přijmete 11 mikrogramů vitamínu K. K dosažení limitu budete muset ještě zkonzumovat další potraviny, které dodají zbylých 79 mikrogramů vitamínu K. Slunečnicová semínka, krom obsahu vitamínu K, nijak dále neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a loupaná slunečnice

Za jak dlouho Fortrans působí

Účinek roztoku se dostaví během 1 hodiny.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava Krejčí.

Může se skořice konzumovat s lékem warfarin ?


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Lamac.

Má někdo zkušenost o tom.zda K2 působí na koagulaci stejně jako K1?

Zdroj: diskuze Skořice a warfarin

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Protože je levný..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohouš švarc.

mám pocitm,že průjem mi působí warfarin, pomohl by tento lék?

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve xarelto

Za jak dlouho působí Šaratica

Projímavé účinky Šaratice se projeví do dvou hodin od vypití první dávky.

Zdroj: Šaratice voda

Diskuze

V diskuzi JAK ALOE VERA PUSOBÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Mlčochová.

Užívám Aloe Vera certifikovanou Kosher kvality 96,5% čistého gelu. Je to jako byste pili aloe přímo z jejich listů.

Díky tomuto gelu jsem zhubla 16 Kg za 3 měsíce a cítím se skvěle.

Koho by zajímalo jak shodit pár kil a pročistit si tělo,chtěl by doporučit tuto aloe

Atˇ mi napíše, ráda odpovím všem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hodačová.

Velmi by mne zajímalo,jak lze pomocí aloe zhubnout a pročistit tělo.Dik JANA

Zdroj: diskuze Jak aloe vera pusobí

Jak dlouho působí antibiotika na antikoncepci

Při užívání antibiotik dochází ke sníženému vstřebávání antikoncepce ve střevě. Proto může být účinek antikoncepce během užívání antibiotik nižší, což může způsobit nepravidelnosti cyklu (nepravidelné krvácení) a také snížit antikoncepční účinek. Proto je taky vhodné v daném menstruačním cyklu používat při sexuálním styku ještě jinou formu antikoncepce (například kondom). Po dobrání antibiotik není ve většině případů nutné používat jinou metodu kontracepce, účinek antibiotik na antikoncepci by neměl být snížen.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Pití alkoholu po dobrání antibiotik

Po dobrání antibiotik už alkohol můžete. Alkohol by se neměl požívat během doby užívání antibiotik.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Fyzická námaha po antibiotikách

Alespoň týden až dva po dobrání antibiotik obecně lékaři doporučují klidový režim. Vždy záleží na rozsahu infekce. Jde o individuální posouzení konkrétní situace.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP