Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE NEJRYCHLEJI ZBAVIT BRADAVIC

OBSAH

Diagnostika bradavic

Diagnostikování bradavic probíhá vizuální kontrolou, protože jsou viditelné pouhým okem. Lékař vám může udělat i kožní biopsii, což je odebrání malého vzorku bradavice, který je následně zkoumán pod mikroskopem.

Zdroj: Bradavice

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi KYSLINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Dobrý den poradí někdo jak se zbavit kyselina močové co nejrychleji?? Prosím o ověřené rady děkuji moc za jakékoli rady

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyslina močová

Příznaky bradavic

Bradavice mají širokou škálu tvarů a velikostí. Mohou se objevit s hrubým povrchem, nebo mohou být rovné a hladké. Vzhled ovlivňují i malé krevní cévy rostoucí do bradavice. U plantárních bradavic tyto cévy vypadají jako tmavé tečky objevující se uprostřed bradavice. Většina bradavic má deformovaný tvar a nezpůsobuje bolest. Naopak bradavice vyskytující se na spodní části nohy nebo mezi prsty bolest způsobovat mohou.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ BRADAVIC NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILADA CHROMÁ.

PROSÍM O SDĚLENÍ ZPUSOBU OSTRANĚNÍ MALÝCH BRADAVIC NA KRKU DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vy nejspíše máte na mysli fibromy, což jsou takové visací bradavičky na kůži. Nejjednodušší způsob, jak se toho zbavit je podvázat fibrom vlasem a on sám do několika dní odpadne. Pokud se chcete dozvědět více, tak zde je celý článek, který se tomu věnuje www.ceskenemoci.cz/f…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Šíření bradavic

Bradavice se šíří přímým kontaktem s lidským papilomavirem. K nákaze bradavic může dojít opětovně. Můžete se nakazit od jiné osoby, sdílením ručníku, holicího strojku nebo jiných osobních věcí. Po kontaktu s lidským papilomavirem trvá i několik měsíců, než se bradavice objeví.

Zdroj: Bradavice

Rizikové faktory bradavic

Nejčastěji jsou bradavicemi ohrožovány děti a mladí lidé. Dále jsou k bradavicím náchylnější jedinci se sníženou imunitou, protože imunita hraje důležitou roli při boji s bradavicemi. Také pacienti s imunosupresivní terapií (po transplantacích a podobně) mohou být k nákaze papilomaviry citlivější. Obvyklými místy přenosu bradavic jsou koupaliště, veřejné sprchy nebo další veřejná místa s vlhkým prostředím. Dále i šatny, koberce a veškerá místa, kde se střídají různé bosé nohy.

Zdroj: Bylinky na bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ PUPÍNKY V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Kocabova.

Dobrý den, mám červené pupínky na jazyku a na vnitřní straně úst. Ten problém mám od doby, kdy jsem si nasadila protézu. Poraďte, jak se toho mám zbavit


Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jediná cesta, jak se toho co nejrychleji zbavit, je zajít do ordinace zubního lékaře, aby vám pupínky prohlédl a zvolil vhodný postup k odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené pupínky v ústech

Úspěšnost

Odstranění bradavic pomocí česneku je metoda zdlouhavá, ale funkční. Pokud dodržíte veškerá pravidla bezpečné terapie, postižené místo se vám odvděčí zdravou kůží. Také se vyhnete zdlouhavému čekání před ordinací.

Zdroj: Česnek na bradavice

Diskuze

V diskuzi BABKA KOŘENÁŘKA LÉČBA SVĚDIVÝCH BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Balšánková.

Dobrý den, poradí mi někdo? Manžel trpí již 5 let velmi svědivou vyrážkou hlavně na zádech, dále na horních končetinách i na hrudi. Pokožka zrudne, silně pálí a svědí tak, že se neubrání škrábání , až má jizvy na pokožce, které hodně krvácejí.
. Lékaři po prohlídce nezjistili příčinu vzniku
vyrážky a neustále ordinují mast na promazání pokožky, dálší proti svědění s kortikoidy, která se nesmí moc často používat. Závěrem mi bylo řečeno"jak to přišlo, tak to odejde, nebo to bude mít do konce života". Vyrážka se objevila po vypalování černých bradavic na zádech a od té doby se bradavice neustále množí, svědí a způsobují velké trápeníé jak mně, tak manželovi. Byla bych velmi vděčna ¨všem, kteří něco podobného zažili o radu, jak se této velmi úporné vyrážky zbavit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dap.

hmm,mému tátovi pomohlo pití Karlovarské minerálky - asi po 2 měsících bradavice samy zmizely.
Ale to měl jen černé bradavice(svědící),vyrážku ne.
Je ale možné,že to "něco pro tělo nevhodné" když se u vás nemůže zapouzdřit do bradavic,pak se projeví vyrážkou

Zdroj: diskuze Babka kořenářka léčba svědivých bradavic

Asklepion a odstranění bradavic na víčku

Asklepion, respektive Oddělení korektivní dermatologie, disponuje všemi typy nejmodernějších výkonových laserů (i několika na jeden problém). Díky tomu nabízí skutečně individuální přístup k vašim problémům. Vysoce populárními výkony tohoto oddělení jsou laserové odstraňování žilek, strií, akné, výrůstků, stařeckých skvrn, bradavic a tetování, rejuvenace pleti, diagnostika znamének a další. Zde vám tedy vyřeší i problém s bradavicemi na víčku.

Zdroj: Bradavice na očním víčku

Poradna

V naší poradně s názvem SEBORRHOICKÉ BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý den, mám těchto bradavic dost. Zajímalo by mě, jestli neexistuje nějaký krém k odstranění těchto bradavic.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém bohužel žádný takový není. Seboroické bradavice jdou odstranit chirurgicky, lejzrem a malé jdou vypálit tekutým dusíkem.

Zdroj: diskuze Seborrhoické bradavice

Domácí léčba bradavic

Jelikož jsou bradavice částečně záležitostí imunitního systému, je možné, že na ně zabírá leccos. Některé staré prameny doporučují oranžovou šťávu z vlaštovičníku, jiní česnek, nebo dokonce slimáčí sliz. Vzhledem k tomu, že bradavice jdou do jisté míry, hlavně u senzitivních jedinců, léčit sugestivně, je možné, že alternativní postupy v jistých případech opravdu zabírají. Důležité je pamatovat na to, že neodborná manipulace, zvláště vymačkávání, řezání nebo podobné zásahy, mohou mít za následek jen další roznesení bradavic do ještě nenakažené tkáně. Tak se může celý proces léčby značně prodloužit a znepříjemnit. Léčby dermatologem se není třeba bát, i lehce bolestivé zákroky se snadno vykoupí absencí nevzhledných bradavic.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem DOMACI PLISEN POD GELOVYM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.

Dobry den, chtela bych se zeptat bud na domaci, nebo odbornou lecbu, Udelala se mi plisen pod gelovym nehtem,Slysela sem ze je dobre si namacet nehty do octa, nebo kapat citronem, aby se to dostalo pod nehet, ze plisne nemaji rady kysele. Nebo je dobre vtirat si pod gelovy nehet mast kanesten. Muzete mi doporucit nejakou lecbu? Predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Majko, určitě se chcete zbavit plísně pod gelovým nehtem co nejrychleji, takže než zkoušet na slepo co zabere a co ne, tak spíše doporučuji nechat si odebrat vzorek spor z pod nehtu a provést kultivaci. Tím se zjistí, o který kmen onychomykózy se u Vás jedná a podle toho se určí vhodná léčba, která Vás tohoto nešvaru zbaví nejrychleji. Zajděte tedy na kožní a udělejte to tak, jak je zde napsáno. Účinné léky proti plísni jsou bez tak jen na lékařský předpis, takže jinak, než přes doktora, se k nim nedostanete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Domaci plisen pod gelovym nehtem

Domácí léčba bradavic

Jelikož bradavice jsou částečně záležitostí imunitního systému, je možné, že na ně zabírá leccos. Některé staré prameny doporučují oranžovou šťávu z vlaštovičníku, jiné česnek, nebo dokonce slimáčí sliz. Vzhledem k tomu, že bradavice jdou do jisté míry, hlavně u senzitivních jedinců, léčit sugestivně, je možné, že alternativní postupy v jistých případech opravdu zabírají. Důležité je ale pamatovat na to, že neodborná manipulace, zvláště vymačkávání, řezání nebo podobné zásahy, mohou mít za důsledek jen další roznesení bradavic do ještě nenakažené tkáně. Tak se může celý proces léčby značně prodloužit a znepříjemnit. Léčby dermatologem se není třeba bát, i lehce bolestivé zákroky se snadno vykoupí absencí nevzhledných bradavic.

Zdroj: Bylinky na bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST PRAVE RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Horsinkova Marie 29 let.

Dobry den mam problem z pravou rukou... nectim ji a nic vni neudrzim.. ..zapesti je slabe a mam po cele ruce mravenceni....muzete mi prosim poradit,dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy budou souviset s problémy někde na nervech. Může to být už v mozku, ale většinou bývá postižena nervová dráha od páteřního obratle někde v přechodu krční a hrudní páteře. Příznaky, které popisujete jsou dost závažné a určitě zasluhují pečlivé vyšetření na neurologii. Tam se také dovíte co to přesně je a jak se toho nejrychleji zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost prave ruky

Nebezpečí

Jediné nebezpečí, které může při této terapii vzniknout, je to, že si při špatné manipulaci můžete bradavice roznést na více míst. Proto pečlivě dodržujte bezpečnost a hygienu při odstraňovaní bradavic pomocí česneku.

Zdroj: Česnek na bradavice

Domácí léčba aftů

Afty se mohou potírat jodovou tinkturou a nechají se odeznít. Za týden se obvykle afty na jazyku zahojí.

Zdroj: Odstranění bradavic

Prevence bradavic

Vzhledem k přenosnosti bradavic na veřejných koupalištích a sprchách se doporučuje nechodit naboso, tedy používat koupací nebo sprchovací boty. Pokud možno, snažte se celkově vyhnout kontaktu s infikovanými jedinci (zvláště sdílení sprchy a podobně). Doporučuje se také hygiena a pravidelná dezinfekce obuvi a punčoch. Dodržování hygieny na veřejných koupalištích a bazénech by mělo být samozřejmostí, záleží bohužel jen na provozovateli. Pokud člověk bradavici sám má, neměl by do vyléčení navštěvovat veřejná koupaliště, aby dále virus neroznášel. Pokud je s již vytvořenými novotvary neodborně manipulováno, může infikovaná krev snadno nakazit své okolí a vytvořit tak další bradavice.

Zdroj: Bylinky na bradavice

Bradavice foto

Fotky, na kterých jsou vidět bradavice ve svých různých projevech na kůži a sliznicích, jsou zde: bradavice foto.

Zdroj: Odstranění bradavic

Plantární bradavice

Plantární bradavice jsou vlastně poddruhem pravých bradavic a objevují se na ploskách nohou. Protože je zde velmi ztluštělá kůže, jejich klinický obraz je lehce odlišný. Vlivem tělesné hmotnosti nerostou bradavice na povrch, nýbrž se zanořují do hloubky zrohovatělé kůže. Tyto bradavice pak mohou být při chůzi velmi bolestivé. Ve středu viditelných útvarů jsou občas patrné drobné červené až černé tečky, které jsou způsobeny krvácením z drobných kožních kapilár. Tento druh bradavic je na léčbu jeden z nejobtížnějších, neboť má tendenci k častým recidivám (vracení se po vyléčení). Po jejich odloučení je na chodidle patrná kráterovitá prohlubeň, která se později zahojí.

Zdroj: Bradavice

Na bradavice je účinný Duofilm

Dnes již prakticky není důvod, proč se s bradavicemi na kůži tak dlouho trápit. Existuje na to bezvadná léčba, která Vás rozvinutých bradavic zbaví do půli roku a to navždy. Tedy než se znovu virem, který bradavice způsobuje, znovu nakazíte. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je účinný roztok na odstranění bradavic s koncentrovanými kyselinami mléčnou a salicylovou. Kyseliny salicylová a kyselina mléčná dokáží při společném účinku destruovat pokožku až na kožní škáru a tím dokonale doslova vypálí bradavici i s jejími kořeny. Důležité je při odstraňování bradavice Doufilm aplikovat důsledně jen na ní v intervalu 2x týdně. Přičemž jednou před aplikací se léčené místo obrousí pemzou nebo vhodným antibakteriálním pilníkem na ztvrdlou kůži a pak se hned nanese Duofilm. Po několika týdnech se bradavice začne zmenšovat, až se zcela ztratí a zbude po ní jen malá tečka – nepatrná jizva po bradavici. Pomocí léku Doufilm se dají vyléčit bradavice malinké, ale i starší, které jsou již pěkně rozlezlé někdy i právě až 1 centimetr široké. Čím dříve bradavice začnete odstraňovat roztokem Duofilm, tím dříve se jich zbavíte. Duofilm se dá koupit volně v lékárně a zde je uvedena jeho cena: Duofilm cena.

Zdroj: Odstranění bradavic

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP