Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE ZBAVIT AKNE NA ZADKU

OBSAH

Jak předcházet akné na zadku

Není to vždy možné, protože ne vždy se dá zabránit folikulitidě nebo vředům. Zde jsou rady jak omezit výskyt akné na zadku.

  • Doporučuje se volné oblečení, pokud je to možné, protože těsné oblečení způsobuje podráždění kůže, které vede k folikulitidě.
  • Máte li pupínky na zadku, tak se obraťte na svého lékaře, aby zjistil, jestli se nejedná o chronické zdravotní problémy, jako je cukrovka nebo oslabená obranyschopnost před infekcí.
  • Pokud si myslíte, že máte folikulitidu, měli byste se ujistit, že ji máte pod kontrolou, aby se zabránilo vzniku následných vředů a následné agresivní léčbě.

Zdroj: Akné na zadku

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Doporučení

Na trhu existuje několik tradičních výrobků na léčbu akné, je tedy potřeba při léčbě vyzkoušet, které léky budou vyhovovat právě vašemu typu pleti, zjistit, který přípravek bude pro vás nejúčinnější.

Zdroj: Jak se zbavit akné na zádech

Poradna

V naší poradně s názvem EKZÉM NA ZADKU VREDY A TERAZ MÁM ČIERNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ziga.

Prosym jak sa dá ostranit vredy a teraz mam čierne flaki ,používal som krem a le nic,poraďte my pred dakujem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na odstranění opakujících se vředů na zadku budete potřebovat krém s antibiotiky, který vám může předepsat jen lékař. Proto zajděte se svým problémem na kožní. Bude to nejrychlejší cesta jak se toho zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ekzém na zadku vredy a teraz mám čierne

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi AKNÉ JAK SE ZBAVIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Môžem tie domáce liečby aj kombinovať ? ? ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné jak se zbavit

Uhry na zadku

Uhry na zadku jsou prezentovány jako akné na hýždích, ale nejedná se o akné jako takové. Tyto pupínky na hýždích jsou nepříjemné a někdy i bolestivé. Bývají způsobeny používáním nevhodného, neprodyšného, syntetického spodního prádla. Problémy často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, existuje léčba, která může pomoci od tohoto problému. Vždy je dobré navštívit dermatologa, který stanoví diagnózu a následnou léčbu.

Uhry na zadku foto

Zde můžete vidět, jak vypadají uhry na zadku.

Zdroj: Uhry

Diskuze

V diskuzi NÁVOD JAK SE DOOPRAVDY ZBAVIT AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilča.

Mám to vyzkoušené.Opravdu to pomáhá.Postupně se začnou všechny boláky hojit a nové už se nedělají.Je to vidět už po pár dnech a za týden,dva máte po problému.Budete mít krásnou čistou pleť.
Nám moc pomohla léčivá kosmetika Larens.Můžu doporučit a ráda poradím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den,
prosím poradítemi,jak se opravdu zbavit hlubokého úporného akné, kterédlouho hnisá.


Hezký a klidný den

Děkuji

Dana T.

Zdroj: diskuze Návod jak se doopravdy zbavit akné

Uhry na zadku

Pokud se vám objeví uhry na zadku, tak se nemusí jednat o akné. Tyto pupínky na hýždích však mohou být stále obtížnější a někdy i bolestivé. Uhry na zadku často zmizí samy od sebe, ale pokud tomu tak není, je zde léčba, která může pomoci. Obecně platí, že akné je definováno jako zanícené póry, pupínky, cysty, které jdou hlouběji pod kůži než obyčejné pupínky. Pokud máte zkušenost s výskytem uhrů na zadku, vždy dbejte na dostatečnou hygienu a pravidelnou výměnu spodního prádla. Také se vyvarujte nošení syntetických materiálů, které nedovolí pokožce dýchat.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Poradna

V naší poradně s názvem PODKOŽNÍ AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se zbavit podkožního akné, které se mi objevuje pouze na bradě, je bolestivé a neustále se opakuje. Tento problém nastal v 45letech . Děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akné na bradě je fenomén dospělých. Často ho způsobují bakterie, ale někdy také malí roztoči - trudovník neboli demodex. Na akné na bradě pomůže přestat se koupat v horké vodě a jen se sprchovat. Tato přestávka musí trvat déle, klidně i dva tři měsíce a týká se vynechání veškerých činností, které způsobují pocení (sauna, těžký sport, atd). Dále je zapotřebí na stejně dlouhou dobu omezit kontakt obličeje s ostatními lidmi, zejména při orálním sexu nebo při mazlení a líbání. Účinné léky jsou Dalacin T a Rosalox na zevní potírání. Proti demodexu je účinný krém Soolantra. Vše uvedené je vázáno na lékařský předpis. Z domácích pomůcek pak účinkuje mýdlo se sýrou a šampon na vlasy se zinkem (Head & Shoulders), se kterým si myjte postižené oblasti obličeje. Kdyby nic z toho nevedlo k vyléčení, tak je možné užívat antibiotika vnitřně. Tabletky se jmenují Deoxymykoin a užívá se 1 tableta po 12 hodinách po dobu dvou až tří týdnů a pak další tři týdny půl tablety po 12 hodinách.


Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podkožní akné na bradě

Vřídky na zadku

Vřídky na zadku jsou červené bolavé flíčky připomínající uhry, ale nejdou vytlačit. Za pár dnů tyto defekty přestanou bolet, ale červené vřídky zůstávají. Je dobré na takto postižená místa na zadku použít zinkovou mast. Mažte si vřídky každý den minimálně 4x až 5x denně, nejlépe kdykoli si vzpomenete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi BEĎARY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Dobrý den, chci se zeptat na radu mám akné na zadečku občas si je vymáčknu ale bolí to, pak tam mám flíčky napřed červeny a pak zfialoví nevím co stím,jestli je nato nějaká mastička nebo tak něco. prosím o nějakou radu co stím. děkuji =)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Beďary na zadku

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Akné na zadku léčba

Léčba závisí na tom, zda máte vředy, folikulitidu nebo obojí.

Léčba folikulitidy

Většinou folikulitida odezní sama. Pokud tomu tak není, může vám dermatolog předepsat kombinaci produktů na uklidnění kůže, obvykle se jedná o lokální antibiotika, která jsou aplikována na postiženou oblast. Další přípravek je benzoyl peroxid, kterým se omývá postižené místo na kůži. Benzoyl peroxid se může nacházet v mnoha produktech pro léčbu akné, pomáhá vysušovat pokožku a má antibakteriální vlastnosti.

Léčba vředů

Záleží na tom, jak se vředy vyvíjí, aby se nedostaly hlouběji, protože pak je zapotřebí intenzivnější léčba. Na léčbu vředů mohou být použita perorální antibiotika pro boj s infekcí, nebo vám může dermatolog propíchnout pupínek, ze kterého pak vyteče hnis. Toto se provádí výlučně jen ve sterilním prostředí. Oblast je pak zakryta obvazem. Nikdy se nesnažte propíchnout si pupínek sami, protože byste mohli dostat infekci.

Zdroj: Akné na zadku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Ferencová.

Dobrý den trápí mě pupínky na zadku co stým ? Poradíte my prosím vás

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na beďary na zadku účinkují antibiotika a ty jsou jen na lékařský předpis. Stavte se na kožním, tam vám to vyšetří a zvolí nejvhodnější řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na zadku

Proč mám červené pupínky na zadku

Červené pupínky na zadku se vytvářejí především při používání syntetického spodního prádla. Na potírání pupínků na zadku je dobrý éterický olej z australského čajovníku (Tea tree oil) nebo levandulový éterický olej. Také pomáhá celkové pročištění organismu, především tlustého střeva (pomocí juky nebo výplachů střev). A na sprchování a ke koupelím používejte pouze přírodní kosmetické přípravky – výborný je například levandulový sprchový olej.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi VŘEDY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

CHci se zepta jsem poporodu a udelal jse mi vřed na zadku nemužu pořadně sedět boli i kdiš si zvohnu co mam dělat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vředy na zadku

Pupínky na hýždích příčiny

Někdy se nazývají jako akné na zadku, protože se objevují na hýždích a bývají způsobeny jedním ze dvou poměrně běžných problémů.

  1. Folikulitida – je zánět vlasového (i chlupového) folikulu (zánět vlasových kořínků), který se může objevit kdekoliv na těle. Bílý pupínek na stehnu je také folikulitida z důvodu těsných kalhot. Nemusí to být jen ze zarostlých vlasů nebo chloupků. Může to být způsobeno třením oblečení, které je příliš těsné nebo se objeví jako bakteriální infekce. Folikulitida má tendenci být na povrchu kůže, tento stav je popsán jako „velmi mělké malé hnisavé rány“. U folikulitidy je více pravděpodobné, že bude svědit nebo dráždit, ale nebude bolestivá.
  2. Vředy na kůži – známý jako vřed, který je cítit jako bolestivý podnět hnisu pod kůží, může být podobný a být podobný právě akné nebo cystě. Vředy se objevují, když se folikulitida vymkne kontrole a začne se z ní stávat hlubší infekce.
    Kožní onemocnění na hýždích většinou nesouvisí s vaší zkušeností s akné. Těžké akné na obličeji a trupu neznamená vyšší pravděpodobnost vzniku folikulitidy nebo vředů na hýždích. Dávejte si pozor, abyste při vředech na kůži a folikulitidě neměli zbytečné zjizvení, které vzniká neopatrným zacházením, například vymačkáváním nebo rozdrápáním.


Zdroj: Akné na zadku

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A JIZVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

Mě akné trápí roky a zkoušela jsem snad všechno možný, byla jsem u kožního lékaře, chodila jsem na čištění pleti ke kosmetičce a stále se ho nemůžu zcela zbavit (a to mám pubertu dávno za sebou). Laser jsem ještě nevyzkoušela, tak do toho asi půjdu, našla jsem si tuto kliniku: derm.salius.cz/odstr… kde šetrně laserové ošetření provádějí, tak to asi vyzkouším. Zhoršit pleť se mi po tom snad nemůže.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné a jizvy

Souhrn kroků vedoucích k odstranění akné nejen na zádech:

  1. Odstranit jedy a nezdravé látky na vstupu do organismu.
  2. Provést detoxikaci organizmu a očistu lymfatického systému pomocí Activ Aloe a řasy Chlorella.
  3. Vyrovnat hormony vysazením nebo změnou antikoncepce.
  4. Uklidnit se, vyrovnat svou psychiku a začít vnímat okolí pozitivně.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Přípravky proti akné

Existují speciální produkty, které akné nejen léčí, ale díky zabarvení dokážou mnoho pupínků také účinně zakrýt. Nabízí se i přípravky pro horší formu akné, jež nereaguje na jinou léčbu. Zde jsou.

Zdroj: Jak na akné

TIP: Vyzkoušejte vitamín A proti akné

Zdroj: Přírodní recepty proti akné

Příčiny

Známky zánětu probíhajícího na hýždi jsou v podstatě čtyři: zčervenání, místní zvýšení teploty, otok, bolest. Může se jednat o vřídek nebo absces. Infekce je do hýždě zavlečena prostřednictvím krve, kam mohou mikroby, pokud je tělo oslabeno, proniknout. Příznaky jsou ale v tomto případě už většinou závažnější, protože se jedná o celkovou infekci organismu (sepsi). Patří sem horečka, třesavka, zimnice, zchvácení, nevolnost, nechutenství a pak mnoho dalších příznaků, které jsou důsledkem selhávání funkce jednotlivých orgánů, které tento zánět vyvolává.

Zde můžete vidět, jak vypadá vřed na zadku.

Zdroj: Vřed na zadku

Jak se zbavit akné

Důležité je vytrvat, kůže potřebuje na úpravu a regeneraci čas. Léčba si vyžaduje delší čas bez přerušení, aby se symptomy akné zmírnily nebo zcela vymizely.

Hydratační krém se doporučuje na suchou pleť ráno. Nepoužívejte žádné mastné krémy nebo jiné mastné přípravky. Při ošetřování pleti nebo používání make-upu je důležité, aby přípravky nezpůsobovaly tvorbu uhrů – komedonů. Na obalu hledejte klíčové slovo: nekomedogenní. V lékárnách jsou tyto výrobky obvykle dobře označené. Pro tento účel je nejvhodnější čisticí a ošetřovací série Cetaphil.

A zejména platí: Ruce pryč od pupínků! Vytlačování opravdu nic neurychluje, jen podporuje zánět a jizvení, což platí převážně v pubertě. Vhodnější je ošetření u odborníků prostřednictvím profesionálního čištění kůže (takzvaný Akné program), například v ambulanci kožního lékaře nebo u kosmetičky. Tam je kůže řádně očištěna parní lázní a černé tečky jsou odborně odstraněny.

Zdroj: Jak na akné

Mazové žlázy a komedony

Mazové žlázy mají za úkol udržovat kůži vláčnou pomocí tuku, který transportují na povrch naší pokožky. Tuk je před vrcholným transportem v našem těle obohacen o mnoho látek, jako jsou soli, feromony, ale také tělu přirozené dezinfekce, které tvoří v okolí ústí mazových žláz ochranný film, říkejme tomu tukový sekret. Mazové žlázy jsou na povrchu kůže rozmístěny tak, aby tukový sekret z nich vylučovaný mohl pokrýt celistvě celý povrch kůže. Tím se pak zlepšují vlastnosti kůže i její odolnost vůči průniku infekcí. Občas se ale stane, že tukový sekret není zcela čistý. V případě, že obsahuje nějaké toxiny - jedy, tak v mazové žláze dojde k reakci a vytvoří se zánět. Mazová žláza se ucpe a začne se v ní hromadit tukový sekret a zesílí zánět. Tím vzniknou typické komedony, které všichni dobře známe a nazýváme je akné, nebo i beďary, či uhry. Kdyby tedy byl onen tukový sekret čistý a zabven od všech nežádoucích toxinů, tak bysme nikdy nepoznali co je to akné! A recept, jak se zbavit beďarů je na světě, nebo také postup na hojení uhrů a akné.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP