Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SODA A MLÉKO NA PATY

OBSAH

Babské rady na popraskané paty

Podle našich babiček funguje na popraskané paty syrovátka. Dopřejte proto svým chodidlům koupel ve vlažné syrovátce. Po koupeli paty pořádně promastěte vhodným výživným krémem. Na praskliny na nohou platí také odvar z heřmánku nebo měsíčku. Obě bylinky jsou známé svými uklidňujícími a hojivými účinky. Ani po této koupeli nezapomeňte chodidla namazat krémem.

Zdroj: Popraskané paty

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumila Cihelková.

Na popraskané paty pomáhá citron. Paty potřít, změkčí kůži a zároveň dezinfikuje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskané paty

Zlomenina patní kosti

Zlomeniny patní kosti způsobují bolest nohy.

Příčiny: Opakované přetížení paty, například skákání, běh způsobující únavové zlomeniny nebo pád z výšky na chodidla nohou.

Příznaky: Bolesti, otoky, problematická chůze.

Léčba: Zlomeniny paty jsou obvykle léčeny klidem, odpočinkem, ledováním, kompresí a elevací. Vážnější zlomeniny mohou vyžadovat chirurgický zákrok.

Zdroj: Co může způsobit bolest paty

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MLEKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Wafarin a mleko polotucne

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mohu pít mléko, když užívám Warfarin?
Ano, můžete. Maso, ryby, vejce, mléko, sýr a jogurt jsou bezpečné potraviny, které můžete konzumovat bez omezení, i když užíváte Warfarin.
Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Salátové okurky a warfarin

Popraskané paty – foto

Zde je několik obrázků, na kterých je možné vidět popraskané paty.

Zdroj: Péče o popraskané paty

Diskuze

V diskuzi TVRDÉ PATY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Já si přes léto velmi často na paty naplácám jakýkoliv krém, např. za 40 kč z Penny celkem velká kulatá krabička. Ne jen namazat, ale udělám slabou vrstvu, překryju gázou a natáhnu ponožky. Paty mám do rána jak mimino. Přes zimu udržuju, tak jednou za 3-4 dny. Pokud Vám už paty praskají, můžete si za to sama. Na to, aby jste měli paty hezké, nejsou potřeba žádné drahé speciální masti a okrajovátka, stačí si o paty pečovat, jako o obličej a ruce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvrdé paty diskuze

Bolest paty v klidu

Bolest paty v klidu může být způsobena v souvislosti s nošením nevhodné obuvi, která postihuje především ženy nosící obuv na vysokých podpatcích. Další možnou příčinou je Haglundova exostóza, což je onemocnění způsobující otok na zadní straně paty. K léčbě se používá podpatěnka – ortopedická pomůcka zmírňující bolest paty.

Zdroj: Bolest paty

Diskuze

V diskuzi JAVOROVÝ SIRUP A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.

Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babula.

Javorový sirup je potřeba zahřát a za tepla vmíchávat sodu

Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda

Jak chutná jedlá soda

Soda bicarbona – hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 (jedlá soda, sodná sůl kyseliny uhličité) – je bílý jemný krystalický prášek se zásaditou reakcí a chutí, znáte ji jako součást prášku do pečiva nebo jako lék na pálení žáhy (vyrovná překyselení žaludku). Soda má nejen alkalizující, ale i antibakteriální účinek a antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Má lehce štiplavou chuť.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .

Dobrý den,dočetla jsem se,že soda léčí i rakovinu prostaty.Jestli můžete,pošlete mi o tomto uzdravení něco nového.Děkuji Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Kde se dá jedlá soda koupit

Jedlá soda se dá běžně koupit, zde je cena v různých obchodech.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem INTOLERANCE LAKTÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kočička.

Před dvěma měsíci mi zistlili nesnášenlivost laktózy,striktně jsem upravila jídelníček, avšak chybí mi taková jídla jako pudink a podobně, všimla jsem si že postupně už se dá koupit i bezlaktózovou mléko a podobně ale přijde mi to strašně drahé všechno, teď jsem si v Kauflandu všimla ještě sójové mléko (www.letakomat.cz/kau… z takového něco se dá vařit i pudink a podobně? Má to někdo odzkoušené?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sójové mléko je dobrou náhražkou za mléko kravské v případě intolerance laktózy. Dá se z něho uvařit i pudink, ovšem bude chutnat trochu jinak. Kromě sojového mléka je k dostání ještě mléko mandlové. Sójové mléko by neměli používat muži, protože sója stimuluje tvorbu estrogenu (ženský pohlavní hormon) a brzdí testoteron. Pro muže je právě vhodnější mléko mandlové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Intolerance laktózy

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.

Zdroj: Použití sody bikarbony

Diskuze

V diskuzi BOLENI PATY ZESPODU PO RANU PRI CHUZI A PO DELSIM SEZENI A CHUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Wagnerova.

Dobry den, muzete mi poradit s problemem boleni paty po ranu pri zacinajici chuzi se temer nemohu postavit na pravou nohu a to same pri delsim sezeni a pak chuzi. Po chvili pajdave chuze se to zlepsi, ale boli to stale. Dekuji za radu a zdravim Ivana Wagnerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

Dobrý den.
Myslím si ,že máte tzv. ostruhu.

Někomu pomáhá od bolesti ořechové listí . Na gázu dát ze 3 listy ořechové,poklepat a přiložit na patu.Převázat,nejlépe na noc.

Nejlepší řešení ale je navštívit lékaře,rtg paty a léčba. Nejvíc účinné je ozáření paty
3x.

Zdroj: diskuze Boleni paty zespodu po ranu pri chuzi a po delsim sezeni a chuzi

Škodí soda bikarbona?

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a jde o naprosto bezpečnou látku. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 – protispékavá látka a kypřicí prášek.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Helekalova.

mam pořád popraskané paty už několik let nepomahájí od kožní lékařky mastičky ruzné rady , podstoupila jsem u terapueta ozařování proti bakteriím stojí to stále víc peněz a nevím co stím. šlapky i paty jsou tvrdé v noci palí a praskliny větší trva to už 10 let Věra Helekalova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskané paty

Cena

Jedlou sodu v prášku (50 g) prodává řetězec Kaufland v rozmezí 4–5 korun. DM drogerie nabízí ve svém sortimentu produkt Jedlá soda čistič (1 kg) za cenu 69,90 Kč, Jedlá soda čistič (5 kg) za cenu 299 Kč, Deodorant stick bergamot + limetka (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč, Deodorant stick aktivní uhlí & hořčík (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč. Oba deodoranty slouží pouze k zevnímu použití.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Jedlá soda a ocet

Jedlá soda a jablečný ocet pomáhají při redukci váhy.

Ingredience: 1 šálek vody, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce organického jablečného octa

Postup: Smíchejte jedlou sodu s organickým jablečným octem, přidejte vodu a promíchejte. Pijte 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ PATY BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

Popraskané paty nemám protože o svoje chodidla se starám celkem pečlivě ale
v rámci prevence lehce namažu svoje paty klasickým měkkým lehce roztíratelným taveným sýrem a navléknu silikonové ponožky na paty a nosím asi půl dne. Potom chodidla opláchnu vodou a natřu hydratačním krémem na nohy.Napsal jsem svůj příspěvek jak to třeba dělám já tak že se mnou tady nemusí nikdo souhlasit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskané paty babské rady

Jedlá soda a žlučník

Jedlá soda se používá i ke zklidnění žlučníku. Nekonzumujte ji však déle než dva týdny. Při dlouhodobém užívání se mohou dostavit nepříjemné nežádoucí účinky v podobě průjmu a ztráty vitaminů a minerálních látek.

Dávkování

Lžičku jedlé sody rozmíchejte ve sklenici vody a vypijte. Chuť není příliš dobrá, ale účinek se dostaví velmi rychle.

Zdroj: Jedlá soda na zdraví

Mast na popraskané paty

Rozpraskaná kůže na chodidlech se léčí jen jedním způsobem, a to mazáním, mazáním a zase mazáním.

Zde můžete vidět mast na popraskané paty.

Zdroj: Dírky na patách

Onemocnění způsobující popraskané paty

  • genetika
  • diabetes
  • problémy se štítnou žlázou
  • dermatitida
  • žilně městnaná dermatitida
  • Downův syndrom
  • onemocnění ledvin nebo užívání diuretik
  • lupénka a ekzém

Zdroj: Péče o popraskané paty

Bolest paty při dně

Bolest paty může být u jedinců trpících dnou způsobena bursitidou. Při bursitidě paty dochází k zánětu na patě. Vytvoří se váček naplněný hnisem (tomu se říká bursa) a objevují se bolesti v zadní části paty. Bursitida může být způsobena infekcí, artritidou či právě dnou.

Onemocnění se projevuje tupou bolestí nebo pocitem ztuhlosti v oblasti paty u nohy. Bolest se obvykle zhoršuje při pohybu, zejména při chůzi, běhu a stoji na špičkách, nebo tlaku. Dále se vyskytuje otok, pata je teplá na dotek, příležitostně je viditelné zarudnutí kůže v oblasti zanícené bursy. Možnou léčbou je ledování, léky, cvičení na lýtka, injekce.

Zdroj: Bolest paty

Soda bikarbona a její účinky

Tabletovanou jedlou sodu mohu doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čistící pleťová voda. Na popáleniny je rozmíchaná soda ve vodě také dobrá, protože zmírňuje bolest při popáleninách od slunce, požahání kopřivami a nebo po bodnutí hmyzem. Dále se rozmíchaná soda s vodou dobře uplatní jako ústní voda na afty. Když se prášek sody vmasíruje do vlasů, tak se tím dají omezit lupy.

Zdroj: Použití sody bikarbony

Soda bikarbona a její účinky

Tabletovanou jedlou sodu lze doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupáním žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čisticí pleťová voda. Na popáleniny je rozmíchaná soda ve vodě také dobrá, protože zmírňuje bolest při popáleninách od slunce, požahání kopřivami nebo po bodnutí hmyzem. Dále se rozmíchaná soda s vodou dobře uplatní jako ústní voda na afty. Když se prášek sody vmasíruje do vlasů, dá se tím omezit tvorba lupů.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP