Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYBRAT SPRÁVNÉ BRÝLOVÉ ČOČKY

OBSAH

Brýlové čočky PNX

Poměrně vhodným řešením pro brýlové čočky je nový materiál na trhu, který zaručuje vysokou bezpečnost a pohodlí nošení. Čočky vyrobené z materiálu PNX jsou téměř nerozbitné a na rozdíl od skla i velmi lehké. Uživatelé brýlí si tedy již nemusí zvykat na nadbytečnou zátěž na svém nose. PNX brýlové čočky jsou skvělým řešením pro sportovce anebo pro naše ratolesti. Nespornou výhodou materiálu PNX je fakt, že nevykazuje žádné zkreslení a zaručuje dokonalý vizuální obraz bez barevných vad. Tento materiál stoprocentně chrání oči před škodlivým UV zářením, je odolný vůči chemikáliím a poškrábání a zaručuje dokonalé zobrazení a ostré vidění.  

Na našem trhu nejde o žádný nedostupný materiál a poměrně hodně optiků dává přednost vysoké kvalitě a všestrannému použití brýlí s čočkami PNX. 

Zdroj: Výběr správných brýlových čoček

Diskuze

V diskuzi JAKOU KLEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sašule.

A jakou klec správně vybrat? Docela se mi líbí tahle - www.zooo.cz/dratena-… Je vhodná pro zakrslého králíčka?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jakou klec

Do brýlí sklo nebo plast?

Děti a dokonce i někteří dospělí nemohou využívat přednosti kontaktních čoček. Pro ty, kteří dají přednost brýlím a nikoli operaci, nabízí trh hned několik řešení. Avšak rozdíly mezi brýlovými čočkami mohou být opravdu veliké. 

Pokud nosíte brýle, často se setkáváte s doporučením použít plastové čočky (polykarbonát). Běžné plastové čočky však vykazují horší optické vlastnosti (barevné vady a vizuálně méně čistý obraz). To vy sice nepoznáte, ale vaše oko ano. Plastové čočky by měly být používány spíše u dětí z bezpečnostního hlediska. Bohužel se u nich standardně používají klasické brýlové čočky z minerálního skla. Důvodem pro to je cena, protože u dětí může docházet v průběhu vývoje zraku ke změnám, a to i během několika měsíců, a tedy i k nutnosti zakoupit často nové čočky. Jenže sklo má své podstatné nevýhody. V případě rozbití se minerální sklo rozlétne na střepiny, které mohou poškodit obličej i oči.

PNX a polykarbonát

Zdroj: Výběr správných brýlových čoček

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ VYBRAT PRODUKT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den.Prosím o radu,jaký si mám vybrat produkt.Chci jej hlavně na pleť a nevím zda kolagen forte ,kolagen 2000 nebo snad colafit?Predem dekuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kolagen dokáže vylepšit stav pokožky jen když se užívá dlouhodobě - týdny i měsíce. Pokud se nemůžete rozhodnout pro ten či onen přípravek, tak klidně vyzkoušejte všechny postupně po sobě. Jeden doužíváte a začněte jiný. Kolagen je lehce dosažitelné přírodní pojivo a pro výrobce by nebylo přínosem, kdyby v jejich přípravku byl neúčinně nahrazen. Účinkovat budou všechny zmíněné produkty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký vybrat produkt?

Výběr správné barvy

Barva kontaktních čoček, které vám budou vyhovovat, záleží na mnoha faktorech, jako je barva vlasů a pleti. Barva kontaktních čoček bude záviset také na tom, jakého vzhledu chcete dosáhnout. Efekt barevných kontaktních čoček může být buď jemný a přirozený nebo dramatický a odvážný.

Barevné kontaktní čočky pro světlé oči.

Jestli chcete změnit svůj vzhled jemnějším způsobem, tak si můžete vybrat barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem, který definuje hrany duhovky a prohlubuje přirozenou barvu. Tyto čočky dokážou také smíchat vaši původní barvu s barvou čočky, takže pokud je vaše přirozená barva očí modrá a chcete experimentovat s úplně jinou barvou očí, tak můžete zvolit kontaktní čočky v šedé nebo zelené barvě. Ale jestli jste spíše pro dramatický vzhled, kterého si všichni hned všimnou, tak pak je dobré použít tak zvané teplé tónování.

Barevné kontaktní čočky pro tmavé oči.

Neprůhledné barevné odstíny jsou tou nejlepší volbou, jestli máte tmavé oči. Pro přirozené změny, byste měli zkusit lehčí medovou nebo oříškovou barvu čoček. Ale pokud chcete být opravdu výstřední, tak je dobré zvolit kontaktní čočky v živých barvách, jako je modrá, zelená nebo i fialová. Záleží také na vaší pokožce, pokud je tmavá, tak ji lze zkombinovat s jasnými barevnými čočkami a vytvořit tak nový vzhled, který vás bude fakt bavit.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi PROTEINY JSOU NEJLEPŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan .

aha, tak to jsem teda nevěděl... no a kterej je teda na tom nejelpé? když už tak abych věděl co pořídit...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alex.

no tak tady tenhle je třeba dobrý www.hitec-nutrition.… klidně nemusíš mít kokos, ten mám já rád... si můžeš vybrat ;) takže tak

Zdroj: diskuze Proteiny jsou nejlepší

Kontaktní čočky podle doby použití

Kontaktní čočky se obvykle dělí do tří kategorií, na základě toho, jak často musí být nahrazovány:

  • Jednorázové čočky – mění se každé 2 týdny, nebo i dříve.
  • Čočky s častější výměnou – mění se měsíčně nebo čtvrtletně.
  • Tradiční čočky – mění se po půl roce nebo déle


Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem LECITIN A JEHO ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

Lecitin s Warfarinem. Je možné ho užívat dlouhodobě s warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lecitin, stejně jako každý jiný doplněk stravy, který má být užíván dlouhodobě, by u pacientů s Warfarinem neměl být používán bez následné kontroly srážlivosti krve. Je potřeba se dohodnout s lékařem na začátku doplňkové léčby lecitinem a po prvním týdnu provést kontrolní vyšetření krve. Jinak je to hazardování se životem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecitin

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Ano, barevné kontaktní čočky jsou bezpečné, ale jejich zdravotní nezávadnost záleží na tom, jak se o ně staráte a jak je používáte. Je dobré, abyste před nákupem barevných kontaktních čoček navštívili svého očního lékaře nebo optika, který vám ukáže správné nasazování kontaktních čoček. Tím také zajistíte, jaký typ odstínu budete potřebovat a zároveň zjistíte, jak vám čočky sedí a jak jsou pro vás pohodlné a jestli vypadají přirozeně ve vašem oku.
Jako u běžných kontaktních čoček, tak i u barevných kontaktních čoček, nejsou žádné špatné následky pro vaše oči, pokud se budete řídit pokyny očního lékaře. Zejména záleží na době nošení a výměně kontaktních čoček. Pokud nosíte barevné kontaktní čočky pouze na zvláštních příležitostech a ne trvale, tak je to skvělá volba.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandraa.

Monika i mě to těší, velmi jsem se bála aby to nedopadlo špatně, ale výsledek fakt skvělý. Hani krásný dárek, i docela hezká vysoká částka :) má si z čeho vybírat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monča.

souhlasím, velmi pěkný dárek, člověk si může vybrat co chce, dokonce i několik ošetření, resp. opakované návštěvy.

Zdroj: diskuze Re

Barevné kontaktní čočky druhy

  • Dioptrické barevné kontaktní čočky mohou opravit anebo zlepšit krátkozrakost, dalekozrakost nebo i astigmatismus a zároveň při tom ještě mohou zvýraznit nebo změnit barvu očí.
  • Nedioptrické barevné kontaktní čočky, někdy také nazývány bezdioptrické čočky, jsou navrženy pouze pro kosmetické účely, jen aby změnily barvu očí, a nemají žádné korekční vlastnosti klasické kontaktní čočky.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Mýtus třetí: Mladí lidé nesmí nosit kontaktní čočky

Mnoho mladých lidí i dětí bez potíží nosí kontaktní čočky. Průměrný věk dětí, kteří nosí čočky, se pohybuje okolo 12 let. Dokonce i děti ve věku 8 let mají ústrojí vyvinuté na to, aby kontaktní čočky mohly nosit. V tomto věku jsou zároveň i dostatečně zodpovědné na to, aby se o čočky postaraly. Každý oční lékař dokáže doporučit vhodné čočky pro mladistvé i děti.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nosím kontaktní čočky a neustále mam zarudlé jedno oko až hnisavé.Je možné že by to mohlo být od kontaktní čočky?Předem děkuji za odpověd!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Rady pro barevné kontaktní čočky

Nesdílejte Vaše kontaktní čočky

Pro někoho je to legrace, že si někdy vymění kontaktní čočky s přáteli, ale pořád čočky patří mezi zdravotnické prostředky, které jsou určeny jen pro určitého jedince. Výměna čočky mezi kamarády také může přenášet škodlivé bakterie, které mohou vést k vážné infekci očí.

Pečujte správně o kontaktní čočky

Barevné kontaktní čočky, stejně jako čiré kontaktní čočky, musí být řádně očištěny, dezinfikovány a uloženy ve vhodném prostředku pro péči kontaktní čočky, aby se zabránilo kontaminaci. Barevné kontaktní čočky je třeba po době jejich použitelnosti vyměnit za nové.

Kontaktní čočky a bolest očí

Nenoste kontaktní čočky, pokud vás bolí oči anebo jsou podrážděné. To může být jeden z příznaků infekce nebo jiný závažný problém. V těchto případech se doporučuje návštěva očního lékaře hned, jak budete pociťovat nepříjemné pocity během nebo po nošení kontaktních čoček.

Bavte se s vaším novým vzhledem.

Ať už si chcete zlepšit obličejové rysy nebo vytvořit dramatické zjev, tak barevné kontaktní čočky vám umožní mít barvu očí, kterou jste vždycky chtěli.

Výběr správných barevných kontaktních čoček

Barevné kontaktní čočky neustále rostou na popularitě, což vede k rozšiřující se škále barev a efektů. S pomocí očního lékaře nebo optika, najdete barevné kontaktní čočky, které jsou pohodlné na nošení a nejlépe vyhovují vaší osobnosti s požadovaným vzhledem.

Autor: Jakub Vinš

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Dobrý den, kontaktní čočky včetně příslušenství pravidelně nakupuji na www.kup-cocky.cz/, nikdy s objednávkou nebyl problém a vždy mi v termínu přišlo vše, co jsem si objednala. Je tam opravdu široký výběr a super ceny, doporučuji :)

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Nechci se starat o čištění kontaktních čoček!

Ten, kdo se nechce zabývat čištěním kontaktních čoček má možnost vybrat si ze dvou možností. První z nich je koupit si kontaktní čočky s prodlouženým nošením na několik dní. Taková čočka se nasadí na oko a nechá se tam celý den i přes noc. Po uplynutí uvedené doby nošení, obvykle týden, se kontaktní čočky bez čištění rovnou vyhodí, když se vytahují z oka. Toto řešení má bohužel svou nevýhodu, protože noční nošení čoček není moc dobrý nápad. Ponechání čoček trvale na oku i během spánku znemožní oční rohovce dýchat a ta se začne bránit prorůstáním cévek, které ji pak nahradí potřebný kyslík. Při nočním nošení čoček rohovka začne být hůře průhledná a stává se také neoperabilní. Tyto změny na rohovce jsou nevratné. Nočním nošením čoček se rovněž může zvýšit riziko vzniku i jiných problémů s očima. Druhou možností a také nejzdravější jsou denní čočky, nazývané také jednodenní čočky, které se každou noc před spaním vyndají a ráno se nahradí novými.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi PARKINSONOVA CHOROBA KDE JSOU LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Ošetřujcí lékař mi řekl abych zkusil lázně,protože se mi zhoršuje pohyb(otáčení)
a celkově cítím zpomalení pohybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Mam parkinsona a dostala jsem lazne poradi mi nekdo jake vybrat dekuji

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Jak barevné kontaktní čočky obarví oko?

Většina barevných kontaktních čoček je navržena tak, aby napodobila přirozený vzhled barevné části oka (duhovky). Protože duhovka je tvořena z různých barevných tvarů a linií, tak některé barevné kontaktní čočky mají na sobě buďto řady drobných barevných teček anebo radiálně uspořádané barevné čáry a tvary, které vytvářejí sytou barvu duhovky se zachováním přirozeného vzhledu oka. Centrum čočky je čistě průhledné a nachází se v centru čočky nad oční zornicí, díky čemu je možné vidět.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi GALVANICKÁ ŽEHLIČKA NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Chtĕla bych si koupit galvanickou žehličku,ale nevím si rady jak a kterou si vybrat.Nerozumím tomu,doufám že nĕkdo poradí.Dĕkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona MartinákSolanská.

Dobrý den četla jsem vás komentář o koupi galvanickeho přístroje jestli vás zájem stále trvá tak vám velice rada poradím, v opačném případě přeji pěkný den

Zdroj: diskuze Galvanická žehlička na obličej

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Kontaktní čočky na jedno použití může nosit každý

Kontaktní čočky na jedno použití pravděpodobně můžete nosit i vy, což vám potvrdí i oční lékař. Podmínkou je, že existují jednodenní kontaktní čočky určené pro korekci té vaší oční vady. Dnes je široký výběr různých jednorázových čoček i čoček s častější výměnou, včetně barevných čoček, které mohou libovolně změnit barvu vašich očí. Pokud je vaše oční vada méně častá, možná nebudete moci dostat jednorázové kontaktní čočky, ale čočky s častou výměnou můžou již být k dispozici. Při neobvyklé oční vadě, nebo nutnosti speciálních čoček možná budete muset nosit tradiční čočky a poctivě je každý den čistit. Ale nezoufejte, protože dnešní péče o tradiční kontaktní čočky je jednodušší než kdy předtím.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Mýtus pátý: Péče o kontaktní čočky je velice a obtížná

Není to pravda. Péče o moderní kontaktní čočky je velice snadná. Čočky s delší dobou použití po vyjmutí z oka vyčistíte pomocí vhodných roztoků, jednodenní kontaktní čočky na konci dne jednoduše vyhodíte. Pro regeneraci či zvlhčení oka můžete použít různé oční kapky, které se dobře snášejí s kontaktními čočkami. O vhodnosti použití očních kapek s kontaktními čočkami se dozvíte v příbalové informaci.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Kontaktní čočky je třeba měnit

Čím častěji budete čočky měnit, tak tím zdravější budou vaše oči a nošení čoček bude pohodlnější. Proč tedy měnit kontaktní čočky? Je to díky proteinu, vápníku, tuku a ještě několika dalším látkám, které se vyskytují v slzách a usazují se na kontaktních čočkách. Kvůli těmto látkám jsou kontaktní čočky méně pohodlné, než když byly nové, protože jsou na nich usazeny nečistoty. Nečistoty na kontaktních čočkách pak často vedou k infekci oka. I když pečlivě čistíte čočky, tak nikdy nejsou čisté, jako byly při předchozím vyndání, protože čištění není na 100% účinné. Některé pozůstatky se na čočkách mohou během času nebezpečně nakumulovat.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Koupit kontaktní čočky nebo ne?

Pokud stále nejste rozhodnuti, co je pro vás lepší, jestli brýle nebo kontaktní čočky, tak byste se o éto problematice měli ještě informovat u svého očního lékaře, který vám dokáže říci více a zároveň vám poradí, podle vaší konkrétní situace.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP