Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BT BEHEM DNE

OBSAH

Opatření při užívání

Během léčby je třeba držet dietu bez soli. Během dlouhodobé léčby je třeba kontrolovat krevní obraz. Ve všech případech je třeba se vyhnout kombinaci Tomanolu a antikoagulancií, jako je například Warfarin, Xarelto, Pradaxa, a podobně.

Zdroj: Lék Tomanol

Diskuze

V diskuzi MŮŽE SE AUTISMUS PROJEVIT BĚHEM ŽIVOTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Beranová.

Můj šestiletý vnuk bouchá tělem do opěradla a tvrdí, že mu to dělá dobře. Půjde do školy. Jak lze tento zlozvyk odnaučit nebo zmírnit. Jinak nemá žádné jiné potíže. Může se autismus projevit během života? Lékařské vyšetření nezjistilo příznaky této nemoci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může se autismus projevit během života

Jak o sebe mohou ženy pečovat během menstruace?

Na krvácení během menstruace lze používat vložky nebo tampony, které se musí měnit každé 4 až 6 hodin. Zlepšení příznaků můžete dosáhnout pravidelným cvičením a jedením zdravé stravy. Doporučuje se omezení alkoholu, kofeinu a snížení stresu. Na křeče během menstruace pomáhají hřejivé podložky, teplé obklady nebo teplá koupel. Ke snížení bolesti a krvácení se používají léky jako Ibuprofen nebo Naproxen.

Zdroj: Menstruační cyklus

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ ZELÍ A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Rychtářová.

V bílém zelí je hodně vitamínu K , ráda bych věděla jak je to u červeného zelí?Děkuji za odpovědˇ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V červeném zelí je vitamínu K také poměrně hodně. Během léčby Warfarinem byste měla denně přijmout stejné množství vitaminu K a to 90 mikrogramů každý den. Čtvrka hlavy červeného zelí obsahuje právě 90 mikrogramů vitamínu K. Takže pokud přijímáte během dne i jiné potraviny s obsahem vitamínu K, tak jste již nad limit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené zelí a warfarin

Jaké jsou společné příznaky menstruačních cyklů?

Některé ženy netrpí bolestmi nebo jinými problémy během menstruace, jiné naopak mají charakteristické příznaky i před a během menstruace. Premenstruační symptomy se u většiny žen objevují asi týden před začátkem menstruace. Častými příznaky je zloba, pocit nadmutí, akné, snížení energie, bolest prsou, bolesti (křeče) v břiše, zad nebo nohou. Když vaječník uvolňuje vajíčko během menstruačního cyklu, způsobuje často bolest v dolní části břicha. Tyto příznaky odezní během několika dnů. Do menstruačních symptomů patří samozřejmě i krvácení.

Zdroj: Menstruační cyklus

Diskuze

V diskuzi PROBLÉMY KŮŽE U ZVÍŘAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Geraldina Klobásková.

Prosím o radu.Naše jezevčice má mezi prsty na všech packách nějaké útvary, které po zvětšení praskneme a vyteče trochu hnisu a pak spousta krve.Už přes rok se léčí u veterinářky a nějak se léčba míjí účinkem.Změnili jsme i stravu a barfujeme.Nyní ji dáváme během š týdnů Kingvet 2x2kapky do žrádla,Omegavet to samé. Kvasnice v tabletách 4 během dne ,Probiovet 2x3 kapsle během jednoho týdne.Už půl roku se léčí na štítnou žlázu a bere FORTYRON 2x 1,5 tablety.Děkuji za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika Kozumplíková.

Prosím o radu.Naše buldočka má mezi prsty na všech packách nějaké útvary, které po zvětšení praskneme a vyteče trochu hnisu a pak spousta krve.Je alergička, krmíme Royal canin hypoallergenic. Nyní ji dáváme Kingvet 2x2kapky do žrádla,konopný olej, Probiovet 2x1 kapsle. Koupeme šamponem Clorexydermem 4% 2xtýdně. Tento stav trvá 2týdny a nevíme si společně s veterinářkou rady. Děkuji za každou radu.

Zdroj: diskuze Problémy kůže u zvířat

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Recept na odvar z bokového listu

Asi 5 gramů bobkového listu vařte ve 3 dl vody (10 minut) a minimálně 3–4 hodiny (lépe však přes noc) louhujte nejlépe v termosce. Odvar přeceďte a pijte malými doušky během 12 hodin. Pokud byste vypili vše najednou, mohlo by dojít ke krvácení! Proceduru opakujte po třech dnech, pak po týdnu a během prvního roku každé čtvrtletí. Celkově budete potřebovat asi 30 gramů bobkového listu.

Zdroj: Čaj z bobkového listu

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Horáková.

Dobrý den.
Jsem ve 33 tt a chtěla jsem se zeptat jestli výrobek mohu užívat. Díky za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rybí tuk je prospěšný a je možné ho užívat i během celého těhotenství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

Při sportování pijte iontové nápoje

Profesionální sportovci jsou na toto trénovaní, ale i oni si během zátěže doplňují tekutiny a pijí iontové nápoje během toho výkonu nebo závodu, nebo když podávají nějaký extremní výkon. Bohužel mnozí cyklisté amatéři, většinou tyto tekutiny nedoplňují a některé ionty, které jsou důležité, tak jim potom chybí a to také prodlouží následnou regeneraci. Takže je možné, že váš metabolismus se potřebuje zregenerovat mnohem déle než 24 hodin nebo 48 hodin a de facto příznaky úpalu mohou přetrvávat i takto dlouho.

Zdroj: Úpal při jízdě na kole

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

mě to nebolelo vůbec, bylo to raz dva hotové a okamžitě jsem se mohla vrátit do běžného života, vůbec ti na to netřeba dovolenou nebo marodku. Vyšlo mě to na 1500Kč, co jsem slyšela o jiných klinikách tak toto je skvělé cena, některé chtěli i více než 3000 ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vall.

cena je velmi přijatelná! :) To se mi líbí. Takže by se to dalo udělat během polední pauzy např.? : D

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Poškozené nehty

Chemoterapie má samozřejmě vliv i na kvalitu nehtů, jsou slabší, pomaleji rostou, po několika měsících si můžete povšimnout většího poškození (důvodem často bývá i stres během léčby). Není se čeho obávat, protože nehty se vrátí do původního stavu. Doporučuje se péče o nehty, jejich hydratace a ochrana před chemikáliemi, raději nepoužívejte lak na nehty. Během léčby se mohou na nehtech objevovat jinak zbarvená nebo nadzvednutá nehtová lůžka. Užívejte stejné vitamíny, které jsou užitečné pro růst vlasů, protože mají stejný účinek i na nehty.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den muzu použít kalciovou mast i na koprivku během těhotenství a je účinná děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kalciovou mast je možné použít na kopřivku i během těhotenství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP