Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZABRÁNIT ČERVENÁNÍ V OBLIČEJI

OBSAH

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi CHOROBY SAZENIC RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Prosím o radu ,jak zabránit kroucení listů u rajčat a jaký přípravek použít když už jsou napadena.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Choroby sazenic rajčat

Jak vypadá akné na obličeji

Zdroj: Uhry na obličeji

Diskuze

V diskuzi A AKO ZABRANIT TVORBE DALSICH LIPOMOV ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laco.

Je toho na nete vela popisaneho ale vie alebo ma uz niekto skusenost ako zabranit co najviac vzniku dalsich lipomov a pripadne da sa niejako zbavit alebo zmensit tie ktore uz su? Ale prosim o odpoved niekoho komu sa to uz podarilo-zaujima ma vsetko ako kremi alebo tabletky,caje,vitamini.Ja som sa uz cirka jeden rok dal na zdravsie stravovanie,dodrzujem pitny rezim+beriem lecitin -vlakninu-uz jeden rok ale nemozem povedat ze by tie lipomo ustupovali,vopred dakujem za pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel 2159.

Zdravím, napište mi na email, pobavíme se o tom spolu co a jak.

Zdroj: diskuze A ako zabranit tvorbe dalsich lipomov ?

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi PRASKÁNÍ KMENŮ U ŠVESTEK A SLÍV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Na dozrávajícím kmenu švestky a slívy mám popraskaný kmen mladého stromku jako když ho pořežu nožem.Prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

prosím o radu jak zabránit ,praskání kůry kmenů švestek a jabloní

Zdroj: diskuze Praskání kmenů u švestek a slív

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Léky na praskání žilek

Lék ascorutin v sobě přináší společné působení vitamínu C a rutinu. Obě tyto látky blahodárně působí na cévy a omezují jejich prosakování. Ascorutin má přímý vliv na metličkové žilky, které po jeho užívání sníží svoji viditelnost. Lék ascorutin je volně k dostání v lékárnách. Nejlevnější cena ascorutinu je tady: Ascorutin cena.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Krémy na rozšířené cévky a proti červenání 

Doposud neexistovala žádná opravdová pomoc z kelímku. Ale po dlouholetém bádání vyvinuli výzkumníci z kosmetických firem nové receptury, které zarudnutí a rozšířené cévky zjemňují. Nejnovější objevy hovoří o zklidňujícím extraktu z lékořice. Extrakt z lékořice neutralizuje substance, které dráždí pokožku a způsobují zčervenání a změny struktury cévek. Další účinné produkty se opírají o sílu vitamínu B3, který zabraňuje uvolňování látek podporujících podráždění, například histamin. Dále je také v krémech využíváno síly výjimečně dobře snášeného vitamínu CG, který stimuluje produkci kolagenu a posiluje tak tkáň. Také krémy s vysokou dávkou vitamínu K opravují poškozené krevní cévy, čímž se postupně ztrácí i zarudnutí a metličkové žilky mizí. K posílení ochrany cév najdete také účinné krémy s rostlinnými extrakty z lískových lístků, z listnatce a z borůvek, které posilují stěny cév a zlepšují mikrocirkulaci krve. Dalším pomocníkem je extrakt z mořského bahna, který by měl posílit tenkou pokožku. Zelený čaj a vitamin E zlepšují odolnost pokožky a rostlinné enzymy utišují zarudnutí.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ OLEJ LÉČÍ POKOŽKU PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

O tom, které krmení bude pro vašeho pejska nejlepší, se musíte pobavit s lékařem, kterému se podařilo omezit příznaky alergie. Tento veterinář patrně zjistil na co je pejsek alergický a mohl by tak nejlépe odpovědět na vaši otázku čím dále krmit. Zároveň vám doporučí i doplňky stravy, které nebudou pejskovi ubližovat prostřednictvím nežádoucích alergenů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel V.Sedláková.

Nejde o krmení, máme Royal Canin Labrador Retriever. Alergii má v létě a hlavně když vleze do řeky. Nškdy se nepovede mu v tom zabránit. Jedná se mi spíš jestli má někdo zkušenost s přidáváním lososového příp. jiného oleje.
v.s.

Zdroj: diskuze Jaký olej léčí pokožku psa

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Pokud chcete zabránit vypadáváním vlasů, zkuste Clinical Heir care. Užívám ho 3 měsíce s výsledky se dostavují, přestávají mi vypadávat vlasy a pocítila jsem změnu hustoty. Opravdu doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Růst vlasů

Svědění obličeje a krku

Příčin svědění v obličeji a na krku je mnoho – vnitřní, alergické, imunologické, nevhodná péče o kůži, nekvalitní voda, alergie na antikoncepci.

Doporučuje se imunologické vyšetření, aby došlo k vyloučení některých autoimunitních onemocnění, kde svědění bývá příznakem. Z léků je možné zkusit amitriptilin, který se sice používá v psychiatrii, ale jedna z indikací je svědění. Při cholinergní kopřivce někomu nestačí dávkování antihistaminik pouze 1x denně, takže můžete zkusit Aerius až 2-0-2 tablety denně.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Diskuze

V diskuzi JAK ZABRÁNIT ZÁNĚTU UCHA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na rozjíždějící se zánět ucha mi doktorka poradila Bactoral. Chtěla jsem zkusit léčbu bez antibiotik. Musím uznat, že pomohl skvěle. Antibiotika jsem pak už mít nemusela.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zabránit zánětu ucha diskuze

Jak předejít stařeckým skvrnám?

Problémy většinou začínáme řešit, až když nastanou, a tak v mládí jen málokdo uvažuje o prevenci před stařeckými skvrnami. A dá se jim vlastně nějakým způsobem předcházet? V závislosti na genetických vlohách postihnou tyto skvrny obvykle postupně v určitém rozsahu každého. Pokud jich není mnoho a nejsou spojeny s dalšími mnohočetnými aktinickými projevy, nemusí ani nutně esteticky vadit.

Opalování na slunci a v soláriu má v této souvislosti podstatný vliv, takže je třeba se mu vyhnout. Nejlepší prevencí je přiměřená ochrana před sluncem (v závislosti na typu kůže a věku), nenavštěvovat solária, necestovat pravidelně do zemí, na jejichž podnebí naše kůže není stavěna, a samozřejmě nepoužívat přípravky na usnadnění opalování (např. s bergamotovým olejem). Vedle toho mohou trochu pomoci i výživové doplňky obsahující beta-karoten a antioxidanty (vitamín E, C, lycopen).

Je ale pravda, že ani důsledná prevence nemusí vzniku skvrn zcela zabránit, ani přípravky s ochranným faktorem 50+ nechrání stoprocentně, navíc partie jako ruce se obvykle nedaří chránit důsledně, a člověk nemůže být „otrokem prevence“.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Diskuze

V diskuzi V AUTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Prosím o radu . Mam 3 mesačnu border koliu a pri preprave autom sa v aute stále vykadí čo s s tým,ako to napraviť ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Míša.

To dělá proto, že má strach. Je potřeba být neustále u ní a chlácholit ji a v případě přípravy na vyprázdnění ji napomenout a přijatelně tomu zabránit. Bude potreba několikeré opakování, než si pejsek zvykne a změní své chování. Trpělivost se zde určitě vyplatí, neboť se vám vrátí v příštích letech spokojené jízdy se psem.

Zdroj: diskuze V aute

Profesionální metody léčby metličkových žilek

Díky nejnovější laserové technice je možné rušivé žilky léčit cíleně, minimálně bolestivě a jen s minimem vedlejších účinků. Už delší dobu je úspěšná léčba pulzujícím barevným laserem. Nevýhodou je, že se může vytvořit hrubý povrch, modřina nebo otok, které se obvykle po týdnu zhojí. Mnoho dermatologů a kosmetiček proto pracuje s fotodermickým bleskem. Tato metoda je bezbolestná a mohou se s její pomocí ošetřovat i větší plochy během jednoho sezení.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi PORADNA MALOVÁNÍ V BYTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Špinková.

dobrý den všem ;o)
mám doma plynové topení WAF - okolo topidla se dělají tmavé mastné čmouhy. Neví někdo, jak ošetřit zeď za topidlem? Natřela jsem plochu omyvatelným balakrylem - ale to není to správné řešení ;o). Teď mám čerstvě vymalováno a chtěla bych zabránit očouzené zdi.
Neporadí někdo?
díky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poradna malování v bytě

Stařecké skvrny

Tzv. stařecké skvrny (někdy lidé hovoří o jaterních skvrnách, odborně jde o aktinickou pigmentaci) jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny, nejčastěji v obličeji, na rukou a v dekoltu, také ale na krku a později i jinde po těle. Posouzení toho, zda jde o stařeckou skvrnu, ale nemusí být vždy jednoduché. Pokud máte tedy nějaké pochybnosti, je dobré se svěřit do rukou lékařů. Domácí či neodborné odstraňování projevů, u nichž si nositel není jistý jejich charakterem, není na místě.

Zdroj: Domácí triky na jaterní skvrny v obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Léčba

Obecně se doporučuje při výskytu svědivých červených fleků v obličeji používat přírodní kosmetické výrobky. S výběrem kosmetiky byste měli být opatrní, jelikož i tyto výrobky mohou obsahovat chemické látky, které mohou vyvolat tyto obtíže. Pokožka potřebuje dostatek výživných látek, proto dbejte na zdravou stravu, která obsahuje vyváženou část čerstvé zeleniny a ovoce. Vyhýbat byste se měli kořeněným jídlům, sladkostem a sušenkám. Dostatečnou hydrataci pleti zajistíte příjmem čisté vody v přiměřeném množství.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Příčiny zarůstání chloupků

  • Holení by mělo probíhat ve směru růstu chloupků, ne naopak. K odstranění chloupků by mělo dojít při koupání, mokré chloupky se totiž holí lépe než suché. Následně by měla být pokožka ošetřena vhodnými přípravky na hydrataci.
  • Nedoporučuje se holení příliš blízko u povrchu kůže, protože dochází k opačnému směru růstu, což zvyšuje možnosti zarůstání.
  • Špatná péče o pleť rovněž zvyšuje riziko zarůstání. Pravidelné koupele a šetrné čištění jsou velmi užitečné, protože dochází k zabránění vzniku infekcí a zarůstání.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP