Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ZLEPŠIT IMUNITU U DĚTÍ

OBSAH

Shrnutí

Hlavní metodou posílení imunity u dětí, dospělých a starších osob je jednoznačně zdravá životospráva s dostatkem živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Nejrůznější doplňky stravy jsou až podpůrným opatřením a je vždy nutné je aplikovat s rozvahou a ideálně po poradě s lékařem. Je třeba mít na paměti, že zdravý člověk posilovat imunitu nepotřebuje a pokud člověk zdravý není, je předně nutné najít příčinu potíží a ne jen bezhlavě podávat nejrůznější produkty.

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi STOPKAŠEL PRO DĚTI OD 1 ROKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

My užíváme STOPKAŠEL pro děti od 1 roku už 2 roky. Adélce už jsou 3, sirupek ji chutná, podporuje její imunitu:) Není drahý a je na suchý i vlhký kašel zároveň.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze STOPKAŠEL pro děti od 1 roku

Spirulina na imunitu

Řada testů na zvířatech naznačuje, že spirulina zvyšuje produkci protilátek potřebných k boji s infekcí pomocí proteinů a buněk. Podle těchto výzkumů spirulina zlepšuje u testovaných zvířat imunitu a pomáhá rychleji odrážet infekci a chronické nemoci, jako je rakovina. U lidí zatím toto použití nebylo testováno. Klinická studie, která se týkala lidí, byla zaměřena na jiný typ řasy s názvem chlorella, která mírnila imunitní reakci na vakcínu proti chřipce.

Zdroj: Vodní řasa spirulina

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA IMUNITU PRO DĚTI DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Ja jako matka se taky hodne ohlizim na stav i sve imunity, aby jsme si to porad nepredavali navzajem s detmi, muzu doporucit napriklad bion3.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Mě osobně se vyplatila používat kozí kolostrum.

Zdroj: diskuze Léky na imunitu pro děti diskuze

Kolostrum

Jako součást mateřského mléka je první výživou novorozence po porodu (produkuje se zhruba do 48h po porodu). Je známou skutečností, že kojené děti stonají méně než nekojené. Kolostrum výrazně posiluje imunitní systém, proto je vhodný k užívání i při chronických onemocněních. Jako prevence ho lze užívat od podzimu do jara, dokáže zvýšit obranyschopnost organismu před řadou bakteriálních či virových infekcí. K posílení imunity se používá kravské kolostrum, které je ve srovnání s lidským až 40x bohatší na biologicky aktivní látky (např. Barny's Kolostrum Synermune™). Užívání je bez vedlejších účinků, vhodné pro děti i dospělé. Kromě imunity má kolostrum příznivý vliv na trávicí trakt, je ideálním doplňkem antibiotické léčby. Další složkou kolostra jsou růstové faktory, které usnadňují hojení ran po operacích a úrazech. Mezi látky stimulující imunitu patří pak především imunoglobuliny, cytokiny, laktoferin, růstové faktory, komplexní spektrum esenciálních a semiesenciálních aminokyselin, vitaminy (A, D, E, C, B1, B2, B6, B12, kyselinu listovou, kyselinu pantothenovou, biotin, niacin), minerály a stopové prvky (sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík, železo, jód, chrom a další).

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Diskuze

V diskuzi BRONCHITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Horáková.

dobrý den,
jako podpůrný přípravek na výrazné zlepšení imunity doporučuji přípravek Imuregen. Mám s ním sama výborné zkušenosti. Měla jsem časté záněty průdušek. Po několika dávkách antibiotik jsem měla oslabenou imunitu a nasadila jsem Imuregen. Letos v zimě bylo výrazné zlepšení, v podstatě už jenom normální rýma.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Dobrý den, mě se na imunitu velmi osvědčil wobenzym. Na podzim vždycky začnu s tří měsíční kůrou a po zbytek roku jsem více méně zdravá. Někdy jsem jen mírně nachlazená, ale nic vážného a to mám doma dvě školkové děti, které jsou poměrně často nemocné, protože ve školce se to prostě všechno dětem strašně točí.

Zdroj: diskuze Bronchitida

Vnitřní pásový opar

U dětí se spíše vyskytují neštovice než pásový opar, jakož i vnitřní pásový opar.

Neštovice se projevují postupným výsevem vyrážky (na těle lze vidět všechna stadia neštovic), ta má podobu nejprve drobných skvrnek, pak vodnatých pupínků a posléze se tekutina zakalí. Nakonec pupínek zasychá a mění se v hnědavý strup, který se bez dalšího poškození pokožky hojí. Inkubační doba neštovic je 2–3 týdny. Vyrážka obvykle svědí.

Pásový opar se projevuje i několik dní před výsevem pupínků, a to bolestmi (někdy i velmi silnými) či svěděním místa, kde se infekce usadila. Nejčastěji je to na obličeji, na čele v krajině trojklaného nervu nebo v mezižebří podél mezižeberního nervu. Zde se pak přísně jednostranně vysejí skupiny různě velkých puchýřků uspořádaných v pásu.

Po zhojení vyrážky mohou bolesti a slabost přetrvávat i několik týdnů do zhojení příslušných nervů. Pásový opar, podobně jako neštovice, zanechává téměř stoprocentní celoživotní imunitu. Dvakrát a vícekrát se vyskytuje jen naprosto výjimečně u extrémně oslabených jedinců.

Zdroj: Pásový opar u dětí

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!!
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Kefír bez laktozy/ houba se laktózou živí/- vhodné i pro osoby na ni citlivé a samozřejmě děti, je to léčebný kefír s probiotickými látkami, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, kyselinu listovou, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné/, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám KVALITNÍ houbičku! V Č.B. možno osobně bez pošt. s návodem. NEPOUŽÍVÁM KRABICOVÉ/TRVANLIVÉ/MLÉKO-je třeba mléko tzv. čerstvé, domácí, farmářské nebo bio. s podrobným návodem
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Aromaterapie

Aromaterapie je přírodní léčebná metoda, která využívá sílu a působení koncentrovaných éterických (též esenciálních) olejů a jejich složek. Tato metoda je považována za „univerzálního léčitele“, neboť působí na duševní i fyzickou stránku organizmu. Aromaterapeuté nevybírají oleje podle toho, jak voní, ale podle účinných složek, které obsahují. Mezi nejčastější prostředky léčby a aplikace éterických olejů patří masáže, inhalace, koupele, aromalampy, obklady, zábaly apod. Cílem aromaterapie je posílení celkové přirozené imunity organismu. Mnohé z esenciálních olejů mají antivirové, antibakteriální, antimykotické a protiparazitické vlastnosti. Oleje s obsahem silic jsou velmi oblíbenou skupinou olejů – působí blahodárně na dýchací ústrojí, což oceníme při častějších výskytech chřipkových onemocnění. Pokud jsou oleje aplikovány správně, nemají žádné škodlivé vedlejší účinky. Vybrané esenciální oleje k inhalaci pro chladné dny:

  • Citron – pomáhá hlavně při infekcích dýchacích cest, angíně, bolesti v krku, rýmě, aktivuje imunitní systém, je antiseptický a antibakteriální. Podporuje tvorbu bílých krvinek, dezinfikuje ovzduší.
  • Eukalyptus – olej na bázi silic se doporučuje na veškeré plicní problémy, pro vykašlávání, při zánětu dutin atd. Má antivirální účinky, dezinfikuje ovzduší a rozpouští hleny. Je dokonce vhodný i pro malé děti.
  • Máta kadeřavá – často se používá při nachlazení, bronchitidě, kašli, chřipce, ucpání a záněte dutin, podporuje pocení, osvěžuje a stimuluje. Je vhodná i pro malé děti (od 2 let).
  • Heřmánek – doporučuje se při nejrůznějších zánětlivých stavech, snižuje horečku, podporuje pocení a celkově působí jako výborný utišující prostředek. Zvyšuje imunitu podpořením tvorby bílých krvinek.
Vynikající je účinnost éterických olejů i při externím použití.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Po borelióze

Wobenzym je vhodným podpůrným lékem i při borelióze.

Účinky

Obvyklá léčba antibiotiky ne vždy přináší žádoucí výsledky. Dnes už je všeobecně známo, že příliš časté používání antibiotik může u pacienta vyvolat odolnost vůči těmto lékům, které pak, když jsou opravdu zapotřebí, nezabírají.

Wobenzym působí proti zánětlivému otoku sliznice, zlepšuje odtok a transport hlenu, jeho vlivem dochází k lepšímu odkašlávání.

Wobenzym podporuje oslabenou imunitu.

U zánětů způsobených bakteriemi, které je nutné léčit antibiotiky, Wobenzym coby podpůrný lék umožňuje antibiotikům lepší průnik do zánětem zasažených tkání a zvyšuje tak účinnost léčby.

Wobenzym je vhodný i při virových onemocněních, kde léčba antibiotiky nemá své opodstatnění.

Dávkování

Pro děti se doporučuje dávkování: 1 tableta Wobenzymu na 6 kg hmotnosti dítěte a na den, rozdělená do tří jednotlivých dávek. Ale pro lepší kontrolu, a pokud to jde, je možné celkovou denní dávku pro dítě rozdělit na dvě dávky v průběhu dne.

Celková doba užívání Wobenzymu v tomto případě se doporučuje na 2–3 měsíce a celá tato procedura se může také opakovat.

Wobenzym se užívá vždy na lačno (tedy ráno 30 minut před snídaní a v průběhu dne vždy 30 minut před jídlem nebo s odstupem alespoň 2 hodin vždy od posledního jídla) a zapíjí se čajem, minerálkou či vodou.

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Diskuze

V diskuzi CARZAP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Moldrzyková.

Carzap má jako možné vedlejší účinky uvedeno: snižuje imunitu, způsobuje
horečku, bolesti v krku, zánět průdušek, snižuje počt bílých krvinek ap.
Je vhodné začít brát tento Carzap právě v této době, kdy otřebujeme silnou
imunitu? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Carzap

Probiotika

Vyskytují se v trávicím traktu, který osidlují a brání jiným bakteriím v jejich nežádoucím přemnožení. Výsledkem správného fungování a rovnováhy našeho trávicího ústrojí je posílená imunita a odolnost vůči nejrůznějším onemocněním a infekcím, neboť tenké střevo je nejdůležitějším zdrojem buněk lidského organismu podílejících se na imunitních reakcích. Pravidelný přísun probiotik snižuje výskyt infekcí, zánětů a také alergií či jiných onemocnění.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Diskuze

V diskuzi ČASTO AFTY DÍTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Já osobně na tyto potíže netrpím, ale obě moje děti bohužel ano. Vyzkoušela jsem už spoustu přípravků a rad a nejlíp z toho vyšel Sirup Donald, který dětem dávám už nějakou dobu a je to lepší, potíže odezněly. Sirup jim chutná a celkově jim posílil imunitu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Často afty dítě

Příznaky hemoroidů u dětí

  • krvavá stolice
  • neschopnost produkovat pohyb ve střevech
  • pocit plnosti

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ ÚNAVU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu na domácí kefír, který pijeme již několik let, je to léčebný kefír s probiotickými látkami, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, kyselinu listovou, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu a samozřejmě děti, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním houby a to je DŮLEŽITÉ!!! Zasílám KVALITNÍ houbičku! V Č.B. možno osobně bez pošt. s návodem. NEPOUŽÍVÁM KRABICOVÉ/TRVANLIVÉ/MLÉKO- houba nemá léčivé účinky!! Je třeba mléko tzv. čerstvé, domácí, farmářské nebo bio.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Šolarová.

Prosím o zaslání kefírové houbičky: Věra Šolarová Ke Klejnarce 351,Starý Kolín 281 23 Děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní únavu a imunitu

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Po operaci

Hojení rány po operacích (včetně zlomenin) je složitý proces. Závisí nejen na velikosti rány, ale i na tom, jak organismus zvládá pooperační fázi a zda zánět či otok neprodlužují hojení.

Účinky

Použití Wobenzymu zkracuje dobu hojení pooperační rány i zlomenin, posiluje oslabenou imunitu a omezuje výskyt pooperačních komplikací, například s hnisáním rány nebo nadměrným jizvením. Pokud jsou při léčbě použita antibiotika, zvyšuje Wobenzym zároveň jejich účinnost.

Dávkování

Pokud pacient Wobenzym užívá již v době před operací, pak je třeba jej vysadit 3 dny před výkonem (opět z důvodu možnosti sklonu ke krvácení; ty tři dny stačí na to, aby efekt proti srážení krve vymizel). V dávkování 3x5 tablet denně se lze i „připravit na operaci“, takové přípravné podávání Wobenzymu se zahajuje 14 dní před plánovaným výkonem (a 3 dny před ním se tedy vysazuje).

Po operaci se Wobenzym podává od prvního pooperačního dne v úvodní dávce 3x10 tablet denně, která se po odeznění akutního stavu (7–10 dní) snižuje na 3x5, eventuálně podle stavu až 3x3 tablety denně. Užívá se do zahojení, respektive vymizení příznaků. Tablety Wobenzymu se užívají na lačno, tedy nejméně 30 minut před jídlem a 2 hodiny po něm, a zapíjejí se dostatečným množstvím tekutiny typu čaj, voda, minerálka. Pro zachování optimální účinnosti je třeba se vyhnout zapíjení mlékem či výrobky z něj. Vždy je vhodné léčbu konzultovat s ošetřujícím lékařem a řídit se jeho pokyny. U dětí určí dávkování lékař.

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Přírodní antibiotika

Ve výčtu látek s imunomodulačními účinky by neměly chybět ani tzv. přírodní antibiotika, jakým je např. extrakt z grapefruitových jadérek, který obsahuje bioflavonoidy a řadu dalších významných látek. Bývá součástí kombinovaných přípravků, ale lze ho zakoupit i samostatně. Mezi přirozená antibiotika se však řadí také česnek, oregano, brusinky atd. Pro jejich použití platí stejná omezení jako pro ostatní doplňky stravy – nelze je použít k léčbě akutních insektů, která vyžaduje nasazení klasických léčiv.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Posílení imunity

Posílení imunity patří mezi často diskutovaná témata dneška. Obzvláště v zimních a časně jarních obdobích, kdy je vyšší frekvence výskytu nejrůznějších infekčních onemocnění dýchacích cest. Ke zvýšené nemocnosti přispívá hlavně počasí, teploty kolem nuly a jistě též snížená konzumace čerstvých potravin (zejména ovoce a zeleniny). Ve snaze předcházet infekcím hledají lidé různé způsoby, jak svoji imunitu posílit. Co je to vlastně imunitní system a jak funguje?

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Pátá nemoc

Je virové onemocnění dětského věku. Nemoc postihuje nejčastěji malé děti mezi 3. a 15. rokem života. Nákaza může proběhnout zcela bez příznaků nebo je provázena typickou vyrážkou.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Výživa pro dobrou paměť

Pravidelný příjem některých živin může zlepšit paměťové dovednosti. Zvýší-li se příjem vitamínu B6, B12 a kyseliny listové, které chrání mozek od aminokyselin. Aminokyseliny by mohly být toxické pro nervové buňky v mozku. Vitamíny C, E a beta karoten neutralizují volné radikály a tím zlepšují tok kyslíku v těle, včetně mozku. Omega-3 mastné kyseliny jsou spojeny s kognitivní - rozpoznávací funkcí. Pokud budete chtít přidat do jídelníčku jeden z těchto doplňků, tak byste se měli poradit se svým lékařem. 

 

Zdroj: Rady jak si zlepšit paměť


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

MUDr. Martin Beránek


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP