Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKÉ MNOŽSTVÍ VYPADANÝCH VLASŮ JE NORMÁLNÍ

OBSAH

Jaké množství vypadaných vlasů je normální?

Je normální, že hustota vlasů s věkem klesá. Na těle se vytváří asi 5 milionů vlasových folikulů (váčků), z nichž vyrůstají vlasy, chlupy po těle, vousy, obočí, řasy, axilární ochlupení, ochlupení. Jediné holé části těla jsou rty, dlaně a plosky nohou. Každý vlas má své biologické hodiny. Vy rozhodujete o délce růstu i klidové fázi, na vás také závisí, jaká bude rychlost růstu, vy ovlivňujete celý životní cyklus vlasů, a to speciálními kontrolními buňkami ve vlasových kořínkách. Tyto buňky vylučují růstové faktory a stimulují buněčné dělení ve vlasech. Pokud máte zvýšenou hladinu testosteronu (mužského hormonu), může to zpomalit růst a tvorbu nových vlasů, což může postupně vést až k plešatosti.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Hele, to se běžně stává. I mě se stává něco podobného a i opakovaně. Řeším to tím, že nejdříve kolem řas natáhnu vhodnou linku tužkou a pak na vypadané oko použiju řasenku pro objem, trochu více intenzivněji, než na to oko druhé. Tužku používámm tuhle: www.krasa.cz/ocni-li… a řasenku tuhle www.krasa.cz/rasenka…
Důležité je, aby sis zkontrolovala, že ti vyrůstaj malé řasy v místech po těch vypadaných řasách. Kdyby nedorůstaly, tak by bylo třeba toto řešit osobně s dermatologem. Mě se nerovnováha v množství řas spraví do jednoho měsíce.

Ahoj, zdraví Kamila!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Sledovala jsem jestli mi dorůstají a taky že jo!tak třeba se to taky do měsíce spraví.zatím to zkusím s tou tužkou..děkuji moooc za radu!ahoj Jana

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divoká hříva.

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse

Lidské vlasy a jejich kvalita. Jaké jsou cenové rozdíly?

Nejen to, že vlasy mohou být asijské, indické nebo evropské, ale pochopitelně je mezi nimi ještě další podstatný rozdíl, a to je kvalita vlasů. Asijské vlasy v horší kvalitě je možné zakoupit již od 10 000,- Kč za jeden kilogram. Naopak za evropské vlasy zaplatíte 50 000,- až 80 000,- Kč za jeden kilogram. Přestože oba typy vlasů jsou přírodní lidské vlasy, je mezi nimi cenový rozdíl až 70 000,- Kč za 1 kilogram. Při nákupu vlasů je tedy nutné nejprve zjistit, jaký druh vlasů kupujete a následně se zajímat i o kvalitu nabízených vlasů. Toto se projeví zejména u vlasů odbarvených a melírovaných. Nekvalitní vlasy Vám zcela jistě radost dlouho dělat nebudou a kupování nových vlasů několikrát do roka rozhodně není výhodná koupě.

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Vacková.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že chlorella způsobí průjem. Vzala jsem si napoprvé 12 taplet a do sedm hodin po požití jsem dostala docela slušný průjem. Druhý den mě pobolívá v podžebří.
Děkuji za odpověď
MV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisa.

Dobrý den, chlorellu jsem zkoušela už 3x, ale i když si vezmu jen jednu tabletu denně, tak mám šílený průjem a zvracím. To mně vždy od užívání odradí. Je to normální a po jaké době tyto nežádoucí účinky vymyzí? Děkuji

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ PŘÍČNÉ KLENBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Marek.

Při delší chůzi mně začne hrozně bolet noha zespodu za prsty prsteníček a prostředníček. Domnívám se, že mně padá příčná klenba. Prosím Vás o radu co se s tím dá dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hedvika.

Dobrý den,jsem užití měsíce po operaci zbortene klenby noha mě pořad dost bolí chodím o berlich a na nohu nemůžu stoupnout je to normální?

Zdroj: diskuze Padání příčné klenby

Vlasový pramen je artikl mnoha "tváří"

Pochopitelně váha vlasového pramínků se bude v případě nákupu přes „slevové portály“ výrazně lišit. Osobně jsme se setkali s vlasovými pramínky v délce 50 cm, které nevážily ani 0,5 gramu. Každý vlasový pramínek v této délce bez ohledu na způsob zpracování (keratin, trubičky, ring), váží zhruba 1 až 1,2 gramu. V případě takto zásadních objemových rozdílů je pochopitelně velice obtížné srovnávat ekonomičnost příslušné nabídky. Rozhodně doporučujeme si při nákupu zjistit, o jaké vlasy se jedná a jaké množství vlasů opravdu kupujete. Naštěstí žijeme v době, kdy míry a váhy jsou již přesně stanoveny – nezapomínejte na to. Stejně jako nekupujete jablka a hrušky v závislosti na počtu kusů, nekupujte ani vlasy podle počtu pramínků, ale v závislosti na váze.

Je dobré si uvědomit, že za kvalitu se platí. Existují věci a služby, které jsou hodně předražené, avšak výrazně levné věci rovněž nebudou kvalitní. I zde platí známé rčení "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Poradna

V naší poradně s názvem PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Chtěla bych se zeptat jestli maska s bílky a medem opravdu zabírá a po jaké době je videt rozdil? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Terezo, domácí masky na vlasy účinkují u každého jedince individuálně. Zejména proto, že u každého z nás je struktura vlasu jiná a každému chybí nebo přebývá něco jiného. Když se pustíte cestou domácích masek na vlasy, tak si vlastně tak trochu hrajete se svými vlasy a objevujete co je posílí. Pokud byste chtěla jednoznačné řešení pro své vlasy, tak můžete zajít do některého vlasového centra, kde Vám vlasy prozkoumají pod mikroskopem, udělají chemickou a proteinovou analýzu a podle toho určí vhodnou značkovou péči. Celá procedura Vás pak vyjde na několik tisíc korun. V případě domácích masek na vlasy je cena z tohoto pohledu zanedbatelná, ale je třeba zase trochu více času na experimentování. Když se to s domácí maskou nepovede, tak o moc nepříjdete, tyto masky vlasy nepoškozují a nestojí moc peněz. Doporučuji, experimentujte, hrajte si se svými vlasy a pozorujte účinky a buďte šťastná :-).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM POTREBUJI PORADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

dobry den chodim na chemoterapii a vypadali me vlasy ale jeste mam jit 4 po 14 dnech a to mam mit sylnejsi davky nebyva me zle jsem jen druhy den unavena je to tak v poradku ze me neni zle ale chtela jsem se zeptat jak me vypadaly vlasy a tet uz me rostou mam tam takovy chmiri to jsou vlasy musim to nechat jeste vyholit nebo uz to muzu nechat ze uz me padat nebudou

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vlasy po chemoterapii rostou postupně, nejdřív vykoukne chmíří, které pak postupně sílí až do normální tloušťky vlasu. Po každé nové aplikaci chemoterapie to celé začíná od začátku - vypadnutí. Vlasy se vrátí do normálu až po ukončení všech chemoterapií.

Zdroj: diskuze Prosim potrebuji poradit

Mytí vlasů bez šamponu

Možná si říkáte: Tak abych těm svým vlasům tolik neubližovala, budu si je sice mýt často, ale nebudu pokaždé používat šampon. Bohužel, takové mytí vlasů je k ničemu, smyjete totiž jen malé množství povrchového prachu, ale rozhodně se nezbavíte nečistot, což jste určitě měla v plánu. Stejně jako prádlo nevyperete bez prášku na praní nebo zašpiněné nádobí neumyjete bez saponátu, stejně tak vlasy neumyjete bez šamponu. Nezapomeňte, že se nechcete zbavit jen prachu, ale i mazu a zbytků různých přípravků, které jste k úpravě vlasů použila.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadávání vlasů a stres jsou dva nerozluční přátelé. Proces vypadávání vlasů trvá nějakou dobu od svého počátku a u tebe to může být právě doba půl roku. Recept proti tvému vypadávání vlasů tedy bude, vyvarovat se opakování podobných stresových situací, zařadit do své stravy některý z moderních doplňků na podporu růstu vlasů, například tento: www.neobotanics.cz/h… Také začni jíst hodně bílkovin, nejlepší na skvělý růst vlasů je dát si před spaním proteinový koktejl z hydrolizované sysrovátky každý večer. Tímto postupem se dostanou tvoje vlasy do normálu za podobnou dobu, jako došlo k jejich vypadávání, tedy do půli roku. Když tak napiš, jaké máš pokroky a výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

dobrý den,prosím o sdělení jak může být vysoký dlouhodobý cukr a jaké jsou nebezpečí pro tělo. nenašla jsem žádný údaj o výšce normální hodnoty. Mám ho přes 70. Děkuji za odpověď. olga

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dlohodobý cukr se zjišťuje pomocí testu hemoglobinu A1c a vypovídá o průměrné hladině cukru v krvi za poslední 2 až 3 měsíce.
Jaký je normální dlouhodobý cukr?
U lidí bez diabetu je normální rozmezí hladiny dlouhodobého cukru 68 až 100 miligram na decilitr krve.
Hladiny dlouhodobého cukru mezi 100 až 140 znamenají, že máte prediabetes a vyšší pravděpodobnost, že onemocníte cukrovkou.
Hladiny 141 nebo vyšší znamenají, že máte cukrovku.
Jak může být vysoký dlouhodobý cukr a jaké jsou nebezpečí pro tělo?
Cílová hladina dlouhodobého cukru pro lidi s diabetem je obvykle nižší než 152. Pro zdravé lidi je bezpečná hodnota nižší než 100. Čím vyšší dlouhodobý cukr je, tím vyšší je riziko komplikací souvisejících s cukrovkou. 70 miligramů na deci krve je normální bezpečná hodnota.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem ČAKRY A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIlada.

Slyšela jsem, že prý nějaké čakry mají mít vliv na růst a kvalitu vlasů. Chci se zeptat která z čaker působí na vlasy a jaké jsou všechny čakry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle jógínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj. Na těle podle této tradice existuje mnoho čaker různého řádu. Nejdůležitějších je sedm čaker 1. řádu napojených na energetickou dráhu procházející podél páteře.

Kořenová čakra

Název: Muladhara (Múládhára), kořenová čakra
Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem, popřípadě na zadní straně děložního hrdla.
Barva: červená, rudá
Vůně: cedr, hřebíček.
Kořenová čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná kořenová čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Sakrální čakra

Název: Swadhisthana (Svadhišthána); sakrální čakra
Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
Barva: oranžová
Vůně: ylang-ylang, santal.
Sakrální čakra se též někdy nazývá sexuální čakra. Sakrální čakra má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v sakrální čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje sakrální čakru.

Solar-Plexus čakra

Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
Barva: žlutá až zlatožlutá
Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot.
Čakra Solar-Plexus je sídlem vůle osobnosti, citových vazeb a mentálních pochodů. Zablokování čakra Solar-Plexus vede k pocitům ztráty odvahy, porážky, ztráty svobodné vůle, vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Srdeční čakra

Název: Anahata (Anáhata); srdeční čakra
Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
Barva: zelená (růžová a zlatá)
Vůně: růžový olej.
Srdeční čakra je čakra lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Blokace srdeční čakry způsobuje neschopnost lásku dávat i přijímat.

Krční čakra

Název: Vishuddha (Višúddha); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
Vůně: šalvěj, eukalyptus.
Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování krční čakry vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky a také problémy s vlasy a chlupy.

Čelní čakra

Název: Ajna (Adžňá); čelní čakra
Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
Vůně: máta peprná, jasmín.

Čelní čakra se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce čelní čakry vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Temenní čakra

Název: Sahasrara (Sahasrára); temenní čakra
Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
Vůně: kadidlo, lotos.
Funkcí temenní čakry má být příjem energie z kosmu. Temenní čakra je sídlem božské dokonalosti v člověku. Temenní čakra se do harmonie dostane, když jsou v harmonii všechny ostatní čakry.

Zdroj: diskuze Čakry a vlasy

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Paruka nebo prodlužování vlasů

Ženy mají naštěstí řešení, jak snadno zakrýt vypadávání vlasů. Velmi vhodné je používání paruk a prodlužování vlasů. Tyto vlasové doplňky mají za sebou dlouhou cestu od doby, kdy paruky a příčesky byly notoricky známé. Ženy se díky prodlužování vlasů nemusejí starat o falešně vypadající paruky. Paruky a příčesky lze nosit pro zábavu nebo jen pro zvýšení ženského vzhledu. Paruky se nosí pro různé účely, takže před nákupem paruky či prodlužování vlasů je potřeba určit, co přesně žena potřebuje. Díky tomu může analyzovat různé typy a možnosti, jak najít tu správnou paruku či jaké prodloužení vlasů. Zároveň se klade důraz na dosažení určitého vzhledu. Díky těmto doplňkům hlavy často dochází k maskování vypadávání vlasů, nebo se dají použít pro vytvoření zcela nového vzhledu.

Paruka, či prodloužení vlasů?

Paruky a prodlužování vlasů jsou ve svém výsledku podobné, ale obě tyto metody slouží k různým účelům. Zákaznice se musí naučit rozeznat rozdíly mezi těmito dvěma druhy, aby mohla určit, který z nich nejlépe vyhovuje jejím potřebám. Největší rozdíl mezi nimi je v části, která pokrývá vlasy. Zatímco paruka zakrývá celou hlavu a vlasy, prodlužování vlasů zasahuje pouze část pokožky hlavy.

Paruky a příčesky mohou vytvořit dva různé typy. Žena si může zvolit nošení paruky z důvodu ztráty vlasů, nebo si může vybrat paruku pro vytvoření zcela nového vzhledu, aniž by došlo k provádění dramatických změn se stávajícím účesem. Prodlužování vlasů se používá tehdy, když má žena vlasy na hlavě, spíše se jen mění jejich visáž.

Při výběru paruky dbáme na:

  • vlákno
  • délku
  • styl
  • barvu

Při výběru prodlužování vlasů dbáme na:

  • typ
  • kvalitu

Zdroj: Padání vlasů u žen

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Kouzelná síla bylin

Proč se neinspirovat tradiční přírodní recepturou, kterou znaly a proti vypadávání vlasů používaly již naše babičky a prababičky? Výborným pomocníkem proti vypadávání vlasů je například kopřiva dvoudomá, která navíc účinně působí i v boji proti lupům. Proti vypadávání vlasů se z této rostliny používají zejména kořen a listy, z nichž se vaří odvar, který má výborné stimulační účinky a současně účinně dezinfikuje vlasovou pokožku.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Cibule je plná síry, proto pomáhá!

Cibule je prospěšná proti vypadávání vlasů díky svému vysokému obsahu síry. Síra je známá jako léčivý minerál, protože má schopnost stimulovat krevní oběh a omezuje záněty kůže. Síra by mohla být v této souvislosti nazvána také jako krása z nerostů, protože je nezbytná pro rozvoj kolagenu. Kolagen je jedna z hlavních bílkovin v naší pokožce, která jí propůjčuje pružnost a hladkost. Kolagen je také hlavním stavebním kamenem našich vlasů a nehtů. Tyto vlastnosti síry tedy znamenají, že správné množství síry v našem těle může pomoci proti vypadávání vlasů a zároveň podpoří opětovný růst zdravých a pevných vlasů.

Zdroj: Na vypadávání vlasů zkuste cibuli


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP