Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAN ZLATOHLÁVEK HLEDÁM ŠTÍHLOU ŽENU PDF

OBSAH

Přestaňte kouřit a konzumovat alkohol

Myslíte si, že cigarety vám udržují štíhlou postavu? Zamyslete se znovu. Konzumace alkoholu a kouření zvyšuje hladiny stresových hormonů (kortizolu) v těle.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Diskuze

V diskuzi KNÍŽKA: HLEDÁM ŠTÍHLOU ŽENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Redakce.

Zájemkyně si mohou knížku objednat přímo na e-mailové adrese autora: honza.zlatohlavek(zavináč)seznam.cz
Cena je 150,- Kč včetně poštovného a s věnováním (bude-li žádoucí). Úhrada probíhá převodem na účet, který Vám bude zaslán e-mailem. Chcete-li si knížku objednat na dobírku, je možné tak učinit přímo v Knižním klubu www.bux.cz/knihy/109…

Pěkný den,
redakce

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Knížka: Hledám štíhlou ženu

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anka.

například Activ aloe od značky Barnys.....at hledam jak hledam, zadna takova firma v Kanade neexistuje...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí recept na nápoj z aloe vera

Jan Zlatohlávek čtenářům portálu Zdraví-léčba.cz:

„Normální chlap zcela podprahově daleko více ocení přirozenou, zdravou krásu, která vychází z ženy, než tu, kterou si na sebe napatlá, nalepí a obleče. V tomto smyslu se mi jeví stránky Zdraví-léčba jako bezvadná věc, které lze jen držet palce a přát spousty nadšených čtenářek“.

Zdroj: Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu

Diskuze

V diskuzi HLEDÁM SVÉ POZEMKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Matuška.

Hledám rozsah svého majetku děkuji Matuška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Obvykle se o rozsahu svého nemovitého majetku dozvíte z každoročního výměru daně z nemovitosti. Finanční úřad má k dispozici všechny nemovitosti a k nim i jejich vlastníky, kteří jsou povinni platit majetkovou daň. Finanční úřad posílá každý rok od března do května výzvu k zaplacení daně z nemovitosti.
Pokud chcete mít jistotu, kde co přesně máte, tak se můžete dotázat na jednotlivá územní pracoviště každého kraje, kam zašlete svou úředně ověřenou žádost o výpis z katastru podle svého jména. Seznam krajských katastrálních úřadů i s adresami je zde: www.cuzk.cz/Kontakty…

Zdroj: diskuze Kde zjistit číslo pozemku

A co na to naše redakce?

Muži mají všeobecnou oblibu srovnávat ženy se zvířátky a nebo je zaměňovat s cennými předměty. Setkala jsem se už s ledačím, třebaže mění ženy za velbloudy, stádo ovcí či koz. V našich končinách jsme na tom o něco lépe a převažují značky aut či motorek. Muži s mentální omezeností hodnotí ženy podle vrchního dílu plavek, případně podle barvy vlasů. No, uznejte, žádná nápaditost. Jenže v seznamovacím thrilleru narazíte na zcela novou selekci, jejíž lehký humor je natolik okouzlující, že jsme si ji u nás doma rychle osvojili... ale to bychom už předbíhali zábavné čtení, které na Vás čeká, pokud si knížku koupíte.

A jak jste na tom vy? Napište nám o tom v diskusi.
A Honzovi přejeme, ať brzo vyjde i druhý díl seznamovacího románu.

Zdroj: Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE TO ZA ŠKŮDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Kokešová.

Poraďte mi, prosím, co je to za škůdce, který mi letos žere narcisky. Lítá, pomalu, částečně je chlupatý s bílými skvrnkami. Dovede kompletně zničit květ narcisky. Škodí i jiných plodinách a jak se likviduje?
Přikládám foto

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Milá zlatá, to co jste vyfotila je zlatohlávek huňatý (Tropinota hirta), který je od roku 1992 chráněný zákonem. Jeho výskyt je sledován těmito vědci:
J. Horák pracuje ve VÚKOZ v.v.i., Průhonice,
K. Chobot v AOPK ČR Praha karel.chobot@nature.cz,
T. Jirmus působí na Fakultě životního prostředí ČZU.
Kontaktujte některého z těchto pánů a laskavě jim sdělte přesnou lokalitu výskytu. Napomůžete tak třeba ke zrušení jeho diskutabilní ochrany.
Brouk je užitečný, ale samozřejmě někdy může škodit. Nejen že se živí pylem rostlin a tím je efektivně opyluje, ale i nezřídka se rád zakousne do okvětních lístků. Hlavní období výskytu brouka je od druhé poloviny května do poloviny září. Vzhledem ke klimaticky příznivým zimám se zlatohlávek může objevovat již v březnu a poslední jedinci přežívají až do listopadu.
Užitečné jsou i larvy zlatohlávka.
Larvy mají rohlíčkovitě prohnuté tělo dlouhé 3 až 4 cm s více záhyby a živí se odumřelými rostlinnými zbytky (opadané listí, kompost, uhnilý hnůj, půdní substráty). Na rozdíl od ponrav chroustů však nepoškozují podzemní části rostlin. Vývoj larev trvá přibližně tři měsíce, koncem léta se zakuklí a ještě na podzim se z nich vylíhnou brouci, kteří však do příštího jara zůstávají v půdě. Mají jednu generaci za rok.

Jak ochránit květy, když je zlatohlávků příliš?
Brouci jsou aktivní především za teplého a slunečného počasí, kdy nalétávají na kvetoucí porosty. Pokud vám neúměrně poškozují pěstované rostliny, jejich likvidace by se měla omezit na sběr brouků v době jejich intenzivního náletu, a to především v dopoledních hodinách. Na porostech se zlatohlávci vyskytují často zároveň se včelami a jinými opylovači, proto je použití insekticidu velmi špatnou volbou. Navíc se stále jedná o chráněný, i když již početnější, druh brouka. Posbírané brouky byste proto neměla likvidovat, ale přenést na vzdálenější kvetoucí louku.

Tady se můžete podívat, jak tohoto černého brouka s býlými skvrnami na zádech vyfotili ostatní: www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Co je to za škůdce

JANINKA-HANINKA

„Tys to udělal... do mě?“ zeptala se ještě trochu udýchaně.
„Je tu snad... ještě... někdo jinej?“ zeptal jsem se ještě udýchaněji.
„Já jenom, že mám právě dost blbý období,“ usmála se spíše pro sebe. Usmála!
„To máme tedy oba blbý období, Janinko,“ konstatoval jsem upřímně a horečně přemýšlel, zda si přeju, aby se právě tahle zručná kadeřnice stala matkou mého dalšího dítěte. No nepře-ju, a nic proti zručným kadeřnicím, které ještě ke všemu vypadají hodně dobře. Problém zpravidla nastává, až když se rozpovídají.
Jsem nezodpovědný. Proč s ní lezu do postele, když celkem otevřeně deklarovala, že by se stala ráda matkou dítěte, kterého se nechci stát otcem? Možná proto, že se při souložení ne-mluví. Nebo jen docela stručně.
A proč seznámeníchtivé pětatřicátnice, které nevypadají nic moc, všechny děti mají a další děti už spíše či plně nechtějí, a ty, které vypadají dobře, děti nemají a jsou ochotny se s blížící se čtyřicítkou nechat oplodnit i od orangutana, pokud by jim někdo zaručil, že dítě nebude mít fazonu zcela po tatínkovi. Nemělo by to být zcela naopak? Že by ty hezké děti měly a ty ostatní neměly?
Jenže ty ostatní si ty děti prostě s někým zařídí bez velkých licitací, protože těch oplodňovacích příležitostí zas tolik nemají, zatímco ty hezké tak dlouho přebírají, koho tím šťastným otcem vlastně učiní, až přeberou, a už jim houká vlak a zvoní hrana a už se jen fofrem hledá táta, nebo alespoň ten oplodňovač.
Tato pětatřicítka se mi však vyrvala z misionářské polohy, jako by mi četla myšlenky (popřípadě zjistila, že si skutečně vystřihla orgasmus s orangutanem), a začala se hbitě oblékat. Na vteřinu mne napadlo, zda si nepřišla skutečně jen pro tu plus minus dvěstěmilionovou partičku spermií, která v ní teď možná svádí nemilosrdný souboj o jediné vajíčko. Souboj na život a na smrt.

Měla hezké prádlo. Černou, poloprůhlednou podprsenku bez molitanových šidítek a miniaturní tanga. Asi jí na mně záleželo. Nebo na tom, aby se mi líbila. Nebo na tom, abych ji oplodnil a ona konečně mohla trajdat s kočárkem. A proč si ženy vlastně oblékají tak svůdné (a zcela nepraktické) spodní prádlo, když měřítkem úspěchu je vlastně jen a pouze to, jak rychle z něj budou vysvlečeny?
Tvářila se, jako kdyby jí uletělo hned pět rojů včel. A jak bych se měl tvářit já, když mi holka ani neřekne, abych si dával bacha? Kdyby holka, velká ženská!
Ta ženská se štíhlou holčičí postavou a půvabnou pihou na zadečku si však neskutečně naštvaně navlékala punčocháče, dokonce takovým způsobem, až v nich výstražně zapraskala statická elektřina.
„Janinko, stalo se něco kromě toho, žes právě otěhotněla?“ vsadil jsem na černý humor. „Já nejsem Jana, ale Hana!“ téměř vykřikla a otočila se zády.
„A já Lojza, Honzu jsem jenom předstíral!“ snažil jsem se hasit nehasitelné. Nebo alespoň nějak udupat největší plameny.
„Jsem nána hloupá, mohla jsem si myslet, že ti jde jenom o sex! Kolik takových ještě máš?“ Možná nebude tak hloupá, napadlo mne. A snažil jsem se počítat, i když jsem věděl, že číslovkou neodpovím. Nejlepší obrana je útok a nejlepší odpověď je otázka.
„Ty mě nemáš na sex?“
„Ne! Honzo, já jsem myslela, že jsem potkala konečně pořádnýho chlapa.“
„A já jsem nepořádnej...“
„Ve jménech máš tedy bordel dost velkej! Rozumíš?! Já jsem nebyla zvyklá, aby mi chlap otevřel dveře, pomohl mi z kabátu, s tebou se tak hezky povídá...“
„Hani, napsali jsme si dva e-maily a známe se jeden večer...“
„Mně to stačilo, já taky s každym chlapem hned napoprvý do postele nevlezu!“
A je to tady. Teď bude třeba hladit a konejšit. Čím více se bude hladit a konejšit, tím to bude pak všechno horší. Ach jo.
Prostě to není ono, přestože bych si tak přál, aby to ono bylo. Je to jen na jednu větu kamarádovi Jirkovi, který se jal tvrdě dohlížet na to, abych s podobnými Janinkami a Haninkami nezdegeneroval a našel si ženu, tedy ŽENU druhé poloviny svého života.
Tohle oblékající se a mírně pofňukávající hezounké stvoření je, bohužel pro mne i pro něj, jen na jeden krátký bodík do výroční zprávy, a kdoví jestli.
Směs lítosti i sebelítosti mne, a to nikoli poprvé, dovedla k další nesmyslné větě.
„Pojď ke mně,“ natáhl jsem ruku. A sledoval, jak se po jisté chvíli váhání to stvoření ke mně otáčí, přibližuje a pokládá si hlavičku na mé rameno...
Proč nejsem alespoň z těch chlapů, kteří si při podobných příležitostech udělají prostě jen s chutí zářez na pažbě. Byl to v principu hezkej večer. Má-li chlap na ženskou chuť, nenudí se s ní. Nějak si tu povinnou konverzaci při večeři a víně odbývá tak mimochodem a představuje si už úplně jiné věci. I když jej dotyčná nikterak myšlenkově neoslní, ba i v případech, kdy žvatlá úplné nesmysly, je tento chemicky již řízený chlap ochotný ty nesmysly považovat za hezké nesmysly a to žvatlání za roztomilé žvatlání.
Post koitum omne animal triste. Tomu jsem dříve nikdy nerozuměl. Celý můj dospělý život tvořilo několik dlouholetých vztahů s ženami, které za to, každá svým způsobem, stály. Nechápal jsem to latinské přísloví, nechápal jsem, jak někomu může být po milování smutno. S někým, koho mám rád a s kým si mám co říct, přece nikdy nemůže být po milování smutno a prázdno. Při nesplnění této podmínky ale smutno a prázdno být může. Se ženou, která se mi „jenom“ líbí a která mi v rámci uspěchané doby neposkytne čas ani k tomu, abych se do ní zamiloval, ani k tomu, abych zjistil, že ji nechci, a prostě se mnou do té postele vleze hned první večer.
Je to má chyba, když plyn, brzdu i řadicí páku v těchto případech ovládá žena? Muž je od toho, aby dobýval. Nečiní-li tak, je směšný. Měl bych čekat, až si budu skutečně jist, že je to ta pravá? Do té doby nic? Nebo bych to měl brát hlava nehlava a vůbec o tom nepřemýšlet? Jsem něco mezi tím. Ne že bych to bral hlava nehlava, ale příliš velkou sebekázeň taky nemám. A pak o tom ještě přemýšlím...


Autor: Jan Zlatohlávek, ukázka z knížky Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu
Knížku žádejte ve vašem oblíbeném knihkupectví anebo v Knižním klubu



Zdroj: Seznamovací thriller: Hledám štíhlou ženu

Diskuze

V diskuzi KATASTR MARUŠKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav turek.

hledám korynta václav 1545 bezdružice bydlel zde před 50 lety

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Katastr maruška

Znamení: RYBY (21. února – 20. března)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu zrozenou ve znamení Ryb je typická klidná povaha, její jemnocit a duchovní založení, zároveň je to ale velmi silná osobnost, která může mít problém s prosazováním svého názoru vzhledem k její nekonfliktnosti. Pro ženu v tomto znamení není důležité být ve společnosti středem pozornosti, naopak jí vyhovuje příliš nevystupovat z davu. Žena v tomto znamení se ráda stará nejen o své blízké ale i lidi v okolí, kteří potřebují pomoct. Žena v tomto znamení se snaží vyhnout hádkám a naopak kolem sebe nastolit pohodovou atmosféru.

Doporučované vůně pro Ryby (ženu):

Pro takovouto ženu se hodí parfémy s romantickou vůní, rozhodně nejsou vhodné těžké a kořeněné parfémy. Ženám ve znamení Ryb vyhovují parfémy s vůní cedrového dřeva, hedvábí, květin a ovoce.

Doporučované parfémy:

Eternity Acqua for Her (Calvin Klein), Eden (Cacharel), Acqua di Gio (Giorgio Armani), L´eau d´Issey Miyake, Incanto Shine (Ferragamo), Mexx Fresh Women, Harmonie Les Fleur de Bach

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi OBŘÍZKA CHRÁNÍ ŽENU PŘE HPV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

V článko o obřízce je dost nesmylů. Muži s obřízkou kvasinkovými infekcemi netrpí, protože po ůplné obřízce není nikde na penisu vlhký prostor, kde by se množili. Taky obřezaní muži nepřenáší HPV viry způsobující rakovinu děložního čípku www.obriezka.sk/hpv-… .
Tady výtah ze odborné studie o HPV virech:

If the man had had 6 or more sexual partners and was
uncircumcised his monogamous female partner was 5.6 times
more likely to have cervical cancer than was the case for such
‘‘high-risk‘‘ men who were circumcised

Přeloženo: Jestliže neobřezaný muž měl alespoň 6 sexuálních partnerek, tak jeho současná partnerka má 5,6x VYŠŠÍ pravděpodobnost na rakovinu dělož. čípku (HPV viry) než kdyby pohlavně žila s OBŘEZANÝM mužem se sexuálně vysoce rizikové skupiny (= mnoho rizikového sexu s muži i ženami).
Celé je to podrobně tady: minus.com/lk4kHOOlWxsWE
(po stažení do PC je to ostřejší) a stačí se podívat se na str. 4 (předkožka=brána pro viry) a pak na str. 7 „Cervical cancer“.

A navíc Obřízka v dospělosti nenarušuje sexuální uspokojení ona.idnes.cz/obrizka…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obřízka chrání ženu pře HPV

Znamení: BÝK (21. dubna – 21. května)

Charakteristika tohoto znamení:

Pro ženu v tomto znamení je typické, že nade vše jí je rodina a její práce. Nepotřebuje být středem pozornosti, stačí jí, když povede spokojený život s naplňující prací. Žena ve znamení Býka je obvykle velmi zodpovědná, vyrovnaná a praktická, neznamená to ale, že by si ráda nedopřála romantiku nebo luxus, oboje umí ocenit. Velmi ráda si také dopřává příjemné umělecké zážitky. Pro takovouto ženu je důležité i respekt k jejímu soukromí a život v klidu bez hádek, neocení ani přílišné návaly emocí.

Doporučované vůně pro Býka (ženu):

Ženy v tomto znamení se obvykle rozhodují pro osvědčené parfémy, dávají jim přednost před novinkami na trhu. Vůně by měla být bohatá, exotická a pronikavá, ale ne těžká. Vhodné jsou například vůně broskve, santalového dřeva, vanilky a ambra.

Doporučované parfémy:

Burberry for Woman, Burberry Body, Cerruti 1881 Woman, J´adore (Dior)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi ARTRONEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HANA KURZOVÁ ING.

hledám objednani a cenu v češtině

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Artroneo

Znamení: VODNÁŘ (21. ledna – 20. února)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena ve znamení Vodnáře bývá extravagantní s originálním myšlením, žena, která se často vymyká společenským konvencím a nesnáší předsudky. Žena ve znamení Vodnáře bývá považována za intelektuálku. Ve společnosti lidí se jeví jako společenská, sympatická osoba, pro niž je důležitá svoboda myšlení a přátelství. Žena Vodnář se také ráda oddává různorodým zájmům, může tedy milovat čtení stejně jako horolezectví. Pro ženu Vodnáře platí, že je upřímná, svobodomyslná a tolerantní, také žena v tomto znamení mívá široký rozhled. Nevýhodou u ženy Vodnáře je to, že ne vždy vydrží u jedné činnosti, je nestálá a pokud ji aktivita nenadchne, nebo ji přestává bavit, tak u ní nevydrží.

Doporučované vůně pro Vodnáře (ženu):

Pro ženu narozenou v tomto znamení se hodí originální parfémy s lehkou vůní: ovocná, květinová, květinovo-dřevitá vůně, tóny růžové pivoňky, jasmínu, kašmírového dřeva.

Doporučované parfémy:

Green Tea (Elizabeth Arden), One (Calvin Klein), Lacoste Pour Femme, Forbidden Euphoria, Davidoff Cool Water Woman

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NAHLÍŽENÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Bohumil Chomoucky hledam majitela pozemku třebíč pod klášteří 253/6 poušov

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pozemek v katastru Podklášteří číslo 253/6 vlastní Chomoucký Bohumil, Lavického 392, Týn, 67401 Třebíč.
Jde o zahradu o výměře 1047 m2.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nahlížení podle jména

Znamení: RAK (22. června – 22. července)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena v tomto znamení se vyznačuje vysokou vnímavostí a empatií. Takováto žena je obvykle ochotná pomáhat lidem, s nimiž soucítí. O tom, koho si oblíbí, se obvykle rozhoduje intuitivně, ale přesto jí není cizí určitá racionalita. Obvykle je pro ni velmi důležitá její rodina a přátelé.

Doporučované vůně pro Raka (ženu):

Pro ženu v tomto znamení jsou vhodné jednoduché, lehké a romantické vůně, které musí být zároveň svěží. Žena ve znamení Raka neocení nijak výrazně nápadné parfémy, zaujmou je vůně růží a santalového dřeva.

Doporučované parfémy:

Boss Femme (Hugo Boss), Versace Woman (Versace), Anais Anais L´Original (Cacharel), Shine (Heidi Klum), Arlésienne (L´Occitane)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Šámalová.

Dobrý den,
hledám kdo mi pomůže s tibetskou houbičkou Spousty rad, ale nikde, kde se dá sehnat - koupit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den,
napište mi na email: jasinkocin@seznam.cz, ráda poradím....Alena

Zdroj: diskuze Tibetská houba na léčebný domácí kefír

Business formal

Dalším společenským dress codem je "business formal", který je vhodný na formální pracovní schůzky.

Význam pro ženu

Takový dress code pro ženu znamená obléct si buď kalhotový kostým s blůzou nebo košilí doplněný o lodičky na nízkém podpatku, nebo sako s pouzdrovou sukní. V tomto dress codu není místo na experimentování (až na výjimky) s výraznými barvami.

Význam pro muže

I oblek byznysmena má jasně daná pravidla, pro pracovní schůzku by měl muž obléct oblek doplněný košilí neutrální barvy a střihu. Ani kravata by neměla být nijak výrazná. Boty nemusí být nutně černé, ale mělo by se jednat o lakovky. Pokud chce někdo zvolit klasiku, doporučuje se tmavomodrý (případně tmavě šedý) oblek s bílou košilí a černými lakovkami.

Zdroj: Black tie optional

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Dvořáková.

Dobrý den, prosím o radu. Ráda bych získala výpis z katastru nemovitostí podle jména. Můžete mi prosím poradit /polopatě a detailně / jak mám postupovat? Omlouvám se za tuto detailní žádost, ale ať hledám jak hledám, nevím jak postupovat, jak a kam zaplatit apod. Děkuji, a prosím o odpověď na email.Dvořáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Dobrý den,
katastrální úřady poskytují výstup z katastru nemovitostí - tzv. přehled vlastnictví. Přehledem vlastnictví se rozumí tiskový výstup vytvořený pro zadanou osobu v rámci územní jednotky (tedy i celé ČR), jehož obsahem je výčet katastrálních území s uvedením čísel listů vlastnictví, na kterých má zadaná osoba zapsáno vlastnické nebo jiné věcné právo, případně, že k zadané osobě v katastru žádné takové právo evidováno není. Na přehledu budou uvedena jak jednotlivá katastrální území, tak čísla listů vlastnictví pro každé katastrální území.
Při žádosti se ověřuje totožnost žadatele. Jde to samozřejmě zařídit osobně i poštou či datovou schránkou, jen je při tomto podání třeba vyřešit prokázání totožnosti. Přehled vlastnictví lze získat také prostřednictvím zřízené služby Dálkového přístupu www.cuzk.cz/…spx.

Prokázání totožnosti při osobním podání
V případech, kdy je žádost o poskytnutí přehledu vlastnictví nebo údajů ze sbírky listin podána osobně na katastrálním úřadě, bude proto katastrální úřad po žadateli požadovat, aby předložil doklad totožnosti.

Prokázání totožnosti při jiném než osobním podání
V případech, kdy žádost není podána osobně nebo prostřednictvím datové schránky, bude katastrální úřad totožnost žadatele považovat za zjištěnou, pokud žádost bude opatřena úředně ověřeným podpisem žadatele, jde-li o fyzickou osobu, úředně ověřeným podpisem fyzické osoby, která jedná za žadatele.

Z Výše uvedeného vyplývá, že přehled vlastnictví může žádat kdokoliv, kdo prokáže svoji totožnost, není třeba prokazovat právní zájem ani jednat na základě plné moci. Pokud se o přehled vlastnictví žádá osobně, je vyhotoven na místě. Stačí navštívit jakékoli katastrální pracoviště.
Osobu je třeba co nepřesněji identifikovat, nejjednodušeji samozřejmě pomocí rodného čísla. Poplatek za vydání přehledu vlastnictví činí 50 Kč za každou stránku A4 a hradí se buď v pokladně katastrálního pracoviště a nebo na výzvu k zaplacení, kterou katastrální úřad zašle po obdržení žádosti.

Takže pro jednorázovou informaci je nejsnazším řešení osobní návštěva nejbližšího katastrálního pracoviště. Seznam i s adresami najdete zde: www.cuzk.cz/Urady/Ka…

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Co doma nemáte - to nesníte

První zkouška pro štíhlou linii přichází s Mikulášem, kdy punčochy plné sladkých pokušení číhají ze všech stran. Věřte však, že děti kromě cukrovinek určitě uvítají balíček mandarinek či méně známého exotického ovoce. S Mikulášem také začíná pravý koloběh příprav na nejhezčí svátky roku. Nakupování, pečení, vaření, uzobávání z připravovaného cukroví. Regály obchodů bývají plné až k prasknutí a lákavým nabídkám překrásně balených cukrovinek se jen stěží odolává. Bez výčitek si dopřejte různé kousky dobrot, avšak nakupujte menší balení. Uchováte si pocit hojnosti, ale sníte toho méně.

Zdroj: Mlsat a nepřibrat? Jde to!

Co doma nemáte - to nesníte

První zkouška pro štíhlou linii přichází s Mikulášem, kdy punčochy plné sladkých pokušení číhají ze všech stran. Věřte však, že děti kromě cukrovinek určitě uvítají balíček mandarinek či méně známého exotického ovoce. S Mikulášem také začíná pravý koloběh příprav na nejhezčí svátky roku. Nakupování, pečení, vaření, uzobávání z připravovaného cukroví. Regály obchodů bývají plné až k prasknutí a lákavým nabídkám překrásně balených cukrovinek se jen stěží odolává. Bez výčitek si dopřejte různé kousky dobrot, avšak nakupujte menší balení. Uchováte si pocit hojnosti, ale sníte toho méně.

Zdroj: Hubnutí přes Vánoce

Semi formal

Pro menší akce jako jsou třeba firemní večírky, se využívá dress code "semi formal". Na akce podobného typu je tento styl vždy vhodný, i když není uvedený na pozvánce.

Význam pro ženu

Pro ženu se doporučují koktejlové šaty (nikdy se nic nezkazí takzvanými malými černými), při jejich výběru se ale ženy nemusí omezovat jen na černou barvu, jsou přípustné nejen "koktejlky" barevné, ale i různě vzorované. Nedoporučuje se ale přehánět to se šperky (stačí jeden výraznější kousek), i jako obuv by žena měla zvolit uzavřenou obuv a jako doplněk stačí zajímavě zvolené psaníčko.

Význam pro muže

Pro muže se doporučuje obléct kvalitní společenský oblek s vhodnou košilí. Na takovouto akci není třeba mít motýlka ale ani kravatu. Oblek nemusí být jen černý, stejně košile nemusí být bílá. Muž se nemusí bát kombinovat barvu obleku s košilí, ideálně tak aby se sladil se svou partnerkou.

Zdroj: Black tie optional

Zkušenosti

Hamiltonův hmat nezpůsobí porod, pokud není vše k porodu připraveno. Záleží na zralosti plodu a provádí se pouze v termínu porodu k urychlení jeho začátku. Hamiltonův hmat je jedna z možností, jak napomoci spuštění porodu. Jedná se o mechanickou metodu (provádí se rukou). Díky tomu dochází ke zvýšenému vylučování prostaglandinů (chemické látky přirozeně vylučované v těle), což následně vede k rozběhnutí porodu. Podmínkou pro provedení tohoto hmatu je prostupné děložní hrdlo.

Lékař vsune prst jedné ruky co nejhlouběji do vaginy, zatímco druhou tlačí na stěnu břišní a krouživým pohybem uvnitř středu čípku odloupne vak blan od děložní stěny. Následně dojde k vyplavení prostaglandinů, tedy hormonů, které mají pozitivní vliv na spouštěcí mechanismus porodu. Samotný zákrok může být pro ženu nepříjemný, někdy může pociťovat pálení, štípání, či dokonce bolest. Většina maminek popisuje, že jim tento zákrok pomohl. Vždy samozřejmě záleží na zkušenostech a šikovnosti lékaře, ten by však měl v každém případě ženu na Hamiltonův hmat předem upozornit a vyžádat si její souhlas. Hamiltonův hmat v každém případě nepatří k běžně prováděným zákrokům.

Zdroj: Hamiltonův hmat

Žena Vodnář, muž Rak

Muži ve znamení Raka se zdá Vodnářka zprvu málo citlivá. Přitahuje ho její smysl pro spravedlnost. Konflikty nastávají kvůli penězům. On rád šetří, pro ni peníze znamenají svobodu. Sexuální život není ideální ihned. Něžný a vášnivý Rak musí ženu ve Vodnáři předně naučit, že sex může být nádherný, když se dva milují. A ona se učí velice rychle. I přes jejich rozdílnost mohou vztah ustát.

Zdroj: Žena ve znamení vodnář

Warfarin a víno

Při léčbě warfarinem jsou obecně povoleny 2 dl vína. Větší množství zvyšuje účinek warfarinu a riziko krvácení. Sklenka bílého nebo červeného vína (150 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 410 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 10 g. Láhev bílého nebo červeného vína (700 ml) má průměrnou energetickou hodnotu 2 100 kJ a průměrný obsah alkoholu činí 7 jednotek, což je pro ženu celotýdenní akceptovatelný příjem alkoholu.

Zdroj: Warfarin a alkohol následky


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP