Téma: 

jarní detox recepty

Jarní detox

Recepty

Recepty se v dietním programu A. Mačingové opakují, neboť startují očistu organismu. Někteří lidé uvádějí, že pro shození pár kilogramů jim opravdu stačí několikrát do roka opakovat pouze tyto očistné recepty podle Antónie Mačingové, aby si zlepšili krevní hodnoty a snížili případné záněty v těle.

Celerové kuřecí burgery: Kousky kuřete naložíme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari. Maso před použitím pomeleme a přimeleme i čtvrtku celeru. Přidáme žloutek, sůl, pepř a mletý kmín. Vypracujeme masovou směs, kterou smažíme v oleji, v němž jsme maso marinovali.

Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji zlehka osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody, přidáme těstoviny a podáváme. Tento recept můžete obměnit tak, že místo kedlubny přidáme baby špenát. Jinak postup zůstává úplně stejný.

Boršč: Jako odměrku použijeme kompotovou misku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si 1 misku mrkve, 1 misku celeru, 1 misku petržele, 1 misku kedlubny, 1 misku zelené papriky a 3 misky nakrájené uvařené červené řepy. Dále budeme potřebovat koření – sůl, pepř, nové koření, mletou papriku, 3 bobkové listy. Nezapomeneme na rajský protlak (doporučujeme spíš čerstvá rajčata), 2 stroužky česneku a 1 cibuli. Na oleji osmahneme veškerou kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme koření a nakrájenou papriku, přilijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Nakonec přidáme řepu. Zvlášť osmahneme cibuli, přidáme česnek a protlak a povaříme. Nakonec vše dobře smícháme.

Hrachová polévka: 400 g mraženého nebo čerstvého hrášku, bazalkové pesto, sůl, pepř a lžíci másla. Do litru vroucí vody nasypeme hrášek, přidáme bazalkové pesto, mletý pepř a vaříme 20 minut, na závěr přidáme máslo. Po vychladnutí hrachovou polévku ponorným mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.

Salát z červené řepy se švestkami a ořechy: 300 g uvařené červené řepy (může být i čerstvá), 100 g sušených švestek (předem namočených do vody) a 100 g vlašských ořechů. Vše společně promícháme a přidáme 2 stroužky česneku, špetku soli, pepř a 3 lžíce oleje.

Další podrobné návody od A. Mačingové naleznete zde.

Zdroj: Jarní detox
Zveřejněno dne: 20.6.2016

Diskuze: Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Dobrý den, nabízím kefírovou houbu do mléka,na OČISTU TĚLA , vlastní zkušenost, pijeme celá rodina, zašlu na dobírku,/100kč+pošt/ nebo osobně v Č.B.bez pošt. , osvědčené recepty a návod na přípravu kefíru, pokud máte zájem, napište mi na email adresu,/jasinkocin@seznam.cz, tel :732231707/ oznámím Vám den dodání, Alena Přiložený obrázek

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu
Odesláno dne: 13.5.2016 uživatelem Alena

Jarní detox

Jarní detoxikace a očista organismu

Výživa není to, co sníme, ale to, co dokáže naše tělo využít pro budování a činnost jednotlivých orgánů. Naše tělo nepotřebuje jídlo jako takové, ale potřebuje z jídla využitelné živiny. Tělu je jedno, jak se do něj živiny dostanou – jestli ve formě 250g steaku s oblohou, mísou sójových bobů, nebo nutričním koktejlem. Přesto je vhodné volit stravu co nejvíce odpovídající zásadám zdravé výživy. Tedy vyvarovat se potravin obsahujících škodlivé a tělu neznámé látky a naopak upřednostňovat ty s dostatečným podílem mikro- a makroživin (látek potřebných pro chod organismu = sacharidy, tuky, bílkoviny, vitamíny, minerální látky a voda). Tělu prospívající výživa by měla být lehce stravitelná a zpracovatelná, aby nezanechávala v těle přebytek odpadních látek. Musíme také pamatovat na správný pitný režim.

Základem detoxikace je pravidelný příjem tekutin ve formě čisté pramenité vody. Tekutiny transportují živiny k buňkám, napomáhají vylučování nestrávených zplodin látkové přeměny, usazených toxinů v těle a škodlivých látek, které tělo opouštějí močí, potem a vydechovaným vzduchem. Důležitou úlohu hraje také detoxikační stravování, které můžete obohatit o snadno stravitelné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Skvělá je třídenní detoxikace jen pomocí čerstvých ovocných a zeleninových šťáv, bylinkových čajů a čisté vody.

Svými účinky při očistě organismu je známá především kopřiva dvoudomá, kterou užíváme čerstvou i sušenou. Dá se použít do pomazánek, polévek, skvělý je z ní i kopřivový špenát. Stejně tak užijeme lístky pampelišky (smetánky lékařské) a sedmikrásky chudobky, obě skvěle doplní saláty všeho druhu. Výborný je také šťovík kyselý, opět jej přidáváme do salátů, jarních polévek, omáček, ale i jen tak na chléb namazaný máslem. Svými čisticími účinky je znám i česnáček lékařský.

Zdroj: Jarní detox
Zveřejněno dne: 20.6.2016

Detoxikační náplasti Detox Pharma

Co jsou to detoxikační náplasti Detox Pharma?

Detoxikační náplasti Detox Pharma účinně aktivují reflexní body na chodidle a tím zaručují maximálně účinnou detoxikaci. Ve většině běžných detoxikačních náplastí je použit turmalín nízké kvality (průměr zrn je cca 0,02 mm) a jeho účinek není zdaleka tak intenzivní, jako turmalín v detoxikačních náplastech Detox Pharma.

Zdroj: Detoxikační náplasti Detox Pharma
Zveřejněno dne: 31.3.2014

Diskuze: Re: detoxikační náplasti detox pharma

Vypadá to, že Vás tu berou vážně..

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma
Odesláno dne: 13.9.2014 uživatelem Vlad

Detoxikační náplasti Detox Pharma

Použití náplastí Detox Pharma

Tyto náplasti by se měly aplikovat po dobu 6 až 8 hodin, tedy po dobu spánku. Aplikují se vždy na obě chodidla. Postup aplikace náplasti:

  • Z náplasti sejměte ochrannou vrstvu.
  • Náplast uchopte za okraje.
  • Náplast přilepte na střed chodidla.
  • Po 8 hodinách náplast sejměte a důkladně omyjte chodidla.

Zdroj: Detoxikační náplasti Detox Pharma
Zveřejněno dne: 31.3.2014

Diskuze: Detoxikační program obnovující zdraví NEERA DETOX

Dietu vyvinul před více než 50 lety zkušený havajský naturopat Stanley Burroughs.

Od té doby se stala velmi populární v mnoha zemích světa



Neera je speciální palmový a javorový sirup, vyvinutý pro detoxikační a posilující kúru, která stimuluje pročišťovací proces našeho těla a zároveň uspokojuje náš pocit hladu nahrazením pevné potravy čistým, přírodním a výživným nápojem.

Proč se potřebujeme pročistit....



Lidské tělo má zázračnou schopnost vyléčit a očistit samo sebe.
Bohužel, v dnešním světě je většina toho, co konzumujeme, pro tělo zbytečné, ne-li přímo škodlivé – nasycené tuky, nadmíra bílkovin, různé konzervační látky a chemické přísady.
Řada chemikálií a toxinů se také nachází přímo v našem přirozeném prostředí, odkud se do našeho těla dostávají dýcháním, pokožkou či zažívacím ústrojím.
Tento toxický náklad může ohrozit naše zdraví.
Přírodní kúra neera® účinně pomáhá tělu zbavit se těchro toxických látek.
Vedlejším, ale vítaným účinkem NEERA kůry je přirozeně snížení nadváhy.
NEERA Detox kúra je prověřený léčebný program, který obnovuje tělu jeho optimální zdraví.
Obsahuje pouze přírodní složky, žádné umělé přídavky, barviva ani konzervanty.
NEERA Detox kúra je naprosto bezpečná, pokud se provádí podle návodu.


www.zdravickoboskovi…

Zdroj: diskuze Detoxikační program obnovující zdraví NEERA DETOX
Odesláno dne: 12.4.2015 uživatelem henryho

7 kroků k očištění těla

Jak začít detox

Očistu organismu začněte tím, že vyloučíte z jídelníčku alkohol, kávu, cigarety, rafinované cukry a nasycené tuky, z nichž všechny fungují jako toxiny v těle a jsou překážkou léčebného procesu. Také minimalizujte používání chemických čisticích prostředků pro domácnost a produkty osobní péče o zdraví (čisticích prostředků, šampony, deodoranty a zubní pasty) a náhradní alternativy přírodní potravy.

Zkuste se vyvarovat stresu, který spouští ve vašem těle stresové hormony. I když někdy tyto hormony mohou být prospěšné, převážně „adrenalin“, ve velkém množství vytvářejí toxiny, které zpomalují funkci detoxikačních enzymů v játrech. Jóga a meditace jsou jednoduchým a účinným pomocníkem, který vám pomůže zbavit se stresu a přispívá k obnově fyzické a psychické rovnováhy.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla
Zveřejněno dne: 3.3.2016

Diskuze: smrkové výhonky

jaké další recepty jsou na využití smrkových výhonků

Zdroj: diskuze Smrkové výhonky
Odesláno dne: 30.5.2016 uživatelem vendy

Rakytník řešetlákový

Recepty z rakytníku

Výborným způsobem užití rakytníku jsou čerstvé plody nebo plody ve formě šťávy, zavařeniny, sirupu či džemu. Další možností je připravit si například za studena lisovaný olej z plodů a listů. Aby se neničily vitamíny, je nutné upravovat rakytník tak, aby nedošlo ke styku s železem. Recepty tedy připravujte jen pomocí umělohmotného či dřevěného nádobí. Rovněž je dobré nepřijímat současně s rakytníkem stravu či nápoje bohaté na železo. Případně rakytník nebo výrobky z něj připravené pozřete hodinu před takovýmto jídlem či nápojem nebo dvě hodiny po jejich konzumaci.

Zdroj: Rakytník řešetlákový
Zveřejněno dne: 24.5.2015

Ačokča

Recepty na ačokču

Přes léto ačokča průběžně nabízí své plody, můžete z nich připravit zeleninovou polévku, přidat ji do bramboračky. Jako zeleninu můžeme konzumovat její nezralé plody, ale i listy (jako špenát). Mladé plody, které chutnají za syrova podobně jako hrášek, přidáváme do salátů a do leča. Dají se jíst i se semeny, zatímco ze starších plodů je nutné semena odstranit. Ačokču je možné plnit mletým masem, sýrem, dusit, zapékat. Na podzim, kdy bývá plodů nadbytek, můžete ačokču zavařit stejně jako okurky nebo si uvařit lečo do zásoby.

Zdroj: Ačokča
Zveřejněno dne: 27.4.2015

Diskuze: Re: chlorella a alergie

Může to být i atypická reakce na chlorellu, ale spíše to bude reakce na jarní pyl některého ze stromů. Pomohou vám s tím na alergologii někde ve větším městě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella a alergie
Odesláno dne: 20.4.2015 uživatelem Cempírek

Ačokča

Použití ačokči

Ačokča má využití v léčitelství, viz výše Účinky ačokči na naše zdraví, její kořeny využívali peruánští domorodci na čištění zubů, ale především ji lze s úspěchem použít v kuchyni (recepty najdete níže). Ačokču lze za syrova přidávat do salátů, dusit, vařit, zapékat, zavařovat či sušit. Jedlé jsou i její listy, které se dají zpracovávat obdobně jako špenát. Použití i příprava jsou obdobné jako u paprik či okurků. Plody je možné například nakládat společně s okurky, cibulkami a karotkou do sladkokyselých nálevů nebo nakrájené na menší kousky sušit. Malé plody se konzumují celé. Větší plody je nutné rozříznout a tvrdá černá semínka před konzumací odstranit. Plody ačokči se skladují v chladu (v ledničce), kde vydrží čerstvé i několik dní.

Zdroj: Ačokča
Zveřejněno dne: 27.4.2015

Recepty pro diabetiky I. typu

Recepty na snídaně

Chléb se sýrem a meruňkami

Ingredience: 200 g Cottage, tekuté sladidlo dle chuti, 50 g sušených meruněk, 2 plátky celozrnného chleba po 60 g, 2 lžičky pšeničných klíčků

Postup: Sýr dle chuti oslaďte, meruňky nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do sýru, 1 lžičku meruněk si dejte stranou. Plátky chleba překrojte napříč, aby vznikly 4 trojúhelníky. Ze sýrové hmoty tvarujte pomocí dvou navlhčených lžic noky a upravte je na plátky chleba. Posypte je zbylými meruňkami a pšeničnými klíčky. Recept je uveden pro 2 osoby.

Hodnota: 280 kcal/1 170 kJ

Chléb s hovězím masem

Ingredience: 6 ředkviček, 2 lžíce netučného tvarohu, 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky, sůl, pepř, 100 g hovězího masa z konzervy

Postup: Ředkvičky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky, tvaroh rozšlehejte, přidejte ředkvičky a ½ lžíce pažitky. Ochuťte solí. Plátky chleba potřete vzniklou směsí. Maso z konzervy nakrájejte na plátky a upravte na tvarohovou směs. Povrch posypte zbylou pažitkou a trochou pepře.

Hodnota: 260 kcal/ 1 087 kJ

Zdroj: Recepty pro diabetiky I. typu
Zveřejněno dne: 4.2.2017

Diskuze: Re: schudkova dieta

Recepty, jak provádět schůdkovou metodu najdete v knize od Mačingové, tady: www.prozdravi.cz/zhu…

Zdroj: diskuze Schudkova dieta
Odesláno dne: 5.4.2016 uživatelem Kamča

Recepty pro diabetiky I. typu

Recepty na dia moučníky

Bábovka

Ingredience: 1 vejce, 400 g polohrubé mouky, 200 g oleje, 200 g mléka, 32 g umělého sladidla, 10 g kakaa, 10 g rozinek, 1 prášek do pečiva

Postup: Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme cukr určený pro pečení pro diabetiky, olej, mléko, žloutky, rozinky a promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který vmícháme do směsi. 1/3 těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, na ni dáme těsto s kakaem a zakryjeme světlým těstem. Pečeme pozvolna v předem předehřáté troubě.

Hodnota: 962 kJ/230 kcal

Perník z domácí pekárny

Ingredience: 3 lžíce rumu, sladidlo určené pro diabetiky, 1 balíček prášku do perníku, 1 vejce, 1 lžíce marmelády dia, 2 hrnky mléka, 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku oleje, 1 balíček čokoládového pudinku, 2 lžíce kakaa

Postup: Pečení pro diabetiky v pekárně je velmi rychlé. Do pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny a pak sypké. Pekárnu zapneme na rychlý program (asi 15 minut míchat a 1 hodinu péct). Upečený perník necháme v pekárně vychladnout. Teprve pak jej vyklopíme. Perník z domácí pekárny ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.

Hodnota: 569 kJ/136 kcal

Zdroj: Recepty pro diabetiky I. typu
Zveřejněno dne: 4.2.2017

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP