Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JEDNORÁZOVÉ KONTAKTNÍ ČOČKY

OBSAH

Kontaktní čočky podle doby použití

Kontaktní čočky se obvykle dělí do tří kategorií, na základě toho, jak často musí být nahrazovány:

  • Jednorázové čočky – mění se každé 2 týdny, nebo i dříve.
  • Čočky s častější výměnou – mění se měsíčně nebo čtvrtletně.
  • Tradiční čočky – mění se po půl roce nebo déle


Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nosím kontaktní čočky a neustále mam zarudlé jedno oko až hnisavé.Je možné že by to mohlo být od kontaktní čočky?Předem děkuji za odpověd!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Dobrý den, kontaktní čočky včetně příslušenství pravidelně nakupuji na www.kup-cocky.cz/, nikdy s objednávkou nebyl problém a vždy mi v termínu přišlo vše, co jsem si objednala. Je tam opravdu široký výběr a super ceny, doporučuji :)

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Kontaktní čočky na jedno použití může nosit každý

Kontaktní čočky na jedno použití pravděpodobně můžete nosit i vy, což vám potvrdí i oční lékař. Podmínkou je, že existují jednodenní kontaktní čočky určené pro korekci té vaší oční vady. Dnes je široký výběr různých jednorázových čoček i čoček s častější výměnou, včetně barevných čoček, které mohou libovolně změnit barvu vašich očí. Pokud je vaše oční vada méně častá, možná nebudete moci dostat jednorázové kontaktní čočky, ale čočky s častou výměnou můžou již být k dispozici. Při neobvyklé oční vadě, nebo nutnosti speciálních čoček možná budete muset nosit tradiční čočky a poctivě je každý den čistit. Ale nezoufejte, protože dnešní péče o tradiční kontaktní čočky je jednodušší než kdy předtím.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi JEDNORÁZOVÉ PLEŤOVÉ MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luciáš.

Já ujíždím na pleťových maskách. Jsou výborné jak na čištění pleti - uvolňují ucpané póry, na hydrataci, lifting či relax. Nedávno jsem objevila obchod, kde mají nepřeberné množství masek! Konečně si je nemusím vozit z ciziny. Krémových masek je na trhu dost, ale tady mají úžasné vychytávky jako jsou buničité masky, hydrogelové, 3D masky, dokonce Zlatou masku. Taky masky na dekolt, oči, ruce, nohy, vlasy.... no prostě PARÁDA!
A nejstojí moc.jukněte na salondoma.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kočí K .

Výborné masky, před důležítým jednáním si dávám moji favoritku hydrogelovou masku, poté již očekávám jenom komplimenty....

Zdroj: diskuze Jednorázové pleťové masky

Jednodenní čočky

Mnozí odborníci na péči o oči a na kontaktní čočky vědí, že jednodenní kontaktní čočky mohou nabídnout skutečně to nejlepší, protože jsou pohodlné, čištění čočky není zapotřebí a jsou zdravé. Díky těmto čočkám nevznikají žádné problémy s očima, protože se na nich nehromadí žádné usazeniny a hlavně se nenosí přes noc.
Než přišly jednorázové čočky, tak bylo jasné, že časté nahrazování čoček bylo zdravé, jenže problém byl v tom, že kontaktní čočky byly příliš drahé na to, aby byly vyhazovány příliš často, tak byly používány různé čistící roztoky a zařízení, které prodlužovaly jejich životnost. Následně výrobci kontaktních čoček vyvinuli nové výrobní metody produkující vysoce kvalitní čočky ve větším objemu, při nižších nákladech. To vedlo ke snížení cen čoček, které umožnilo, že jsou cenově dostupné i kontaktní čočky s častějším nahrazováním. Některé z dnešních jednorázových čoček jsou vyrobeny ze stejných materiálů jako tradiční čočky a některé jsou vyrobeny z nových materiálů vyvinutých pouze pro jednorázové účely.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi DOČASNÁ STERILIZACIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucia.

Dobrý deň.Docitala som sa v článku o dočasnej sterilizáciu.Mam na mysli tento úryvok ktorý som skopírovať:

Také lze provést dočasnou sterilizaci. Jde o relativní novinku, při které jsou vejcovody ucpány gelovou zátkou, která je vyrobena ze stejné látky jako kontaktní čočky. Tyto zátky se vloží do ústí vejcovodů a po nabobtnání je ucpou. Součástí každé zátky je tenké monofilové vlákno, pomocí kterého lze zátku odstranit a vrátit vejcovodům jejich původní funkci.

Prosím o kontakt alebo akúkoľvek informáciu,kde sa tento zákrok vykonáva.Moc moc ďakujem.Lucia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svetluše Vinšová.

Posílám informace k vašemu dotazu, mějte na paměti, že se jedná o nevratnou metodu.

MUDr. Martin Charvát je vedoucím lékařem zdravotnického zařízení Gynera (www.gynera.cz), které poskytuje komplexní prenatální a gynekologickou péči. Je specialistou na ambulantní hysteroskopii, na svém kontě má již více než 1500 úspěšných hysteroskopických výkonů. Od února 2013 začal jako první v Praze (a druhý v ČR) provádět sterilizaci ESSURE v ambulantním režimu.

Studoval a získával zkušenosti nejen v ČR, ale i v Nizozemí, Německu, Francii či Kanadě. Kromě lékařské praxe se již přes 20 let věnuje i publikační a přednáškové činnosti doma i v zahraničí. Je rovněž členem České gynekologicko-porodnické společnosti, European Society for Gynecological Endoscopy a American Association of Gynecologic Laparoscopists.

Ve zdravotnickém zařízení Gynera nyní jako jeden z prvních v ČR začíná provádět sterilizaci, k níž žena nepotřebuje ani narkózu, ani nemocnici, a domů odchází po dvaceti minutách a po svých. Při tzv. hysteroskopické sterilizaci se nejprve prohlédne děložní dutina speciální optikou a poté na dlouhé cestě mezi pochvou a vaječníkem se zavedou v nejužším místě, do vejcovodu, speciální spirálky. Za tři měsíce tam zarostou a tím vejcovody uzavřou. Zůstanou a stanou se součástí vejcovodu. Je to cizorodá tkáň, z toho plyne, že den dva některé ženy mohou mít pocit cizího tělesa, ale všechny odejdou po svých. Sice je to cizorodá tkáň, ale je to vymyšleno tak, že se dokola obklopí vlastní tkání, čili tam už nic dalšího nepřibude, žádná abnormální reakce, je to tkáň vlastní pacientce a zaslepí vejcovody. Je to ambulantní výkon, bez narkózy, který bude naprosto spolehlivý a umožní ženám, aby antikoncepci užívaly bez častých návštěv lékaře. Zákrok stojí cca 25 000 Kč

Za touto metodou stojí firma Conceptus (autor metody Essure) pořádala školení. Získal ho i doktor Kovář v Havířově a několik nemocničních lékařů.

Zdroj: diskuze Dočasná sterilizacia

Jednodenní kontaktní čočky Acuvue Moist pro astigmatismus

Kontaktní čočky Acuvue Moist jsou určeny lidem, kteří trpí astigmatismem. Jsou to denní jednorázové čočky, které mají unikátní mrkací stabilizační design, který využívá přírodních tlaků mrkání k udržení čočky na správném místě a neustále ji zarovná, pokud se otáčí. Dokonalá čistota této čočky je udržena na celý jeden den. Tato čočka je vyrobena pomocí technologie Lacreon, díky které čočky udržují vlhkost po celý den a předcházejí tak pocitu suchého oka a nepohodlí. Jsou k dispozici ve 12 osách a 4 válcích, v rozsahu 4,00 – 9,00 dioptrií. Kontaktní čočky Acuvue Moist zároveň redukují nebezpečné ultrafialové záření, o 82% UV-A a o 97% UV-B záření. I přesto by při pobytu venku měly být použity ve spojení s blokátory UV záření, jako jsou sluneční brýle.

Zdroj: Kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi JEDNORÁZOVÉ PLEŤOVÉ MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luciáš.

Já ujíždím na pleťových maskách. Jsou výborné jak na čištění pleti - uvolňují ucpané póry, na hydrataci, lifting či relax. Nedávno jsem objevila obchod, kde mají nepřeberné množství masek! Konečně si je nemusím vozit z ciziny. Krémových masek je na trhu dost, ale tady mají úžasné vychytávky jako jsou buničité masky, hydrogelové, 3D masky, dokonce Zlatou masku. Taky masky na dekolt, oči, ruce, nohy, vlasy.... no prostě PARÁDA!
A nejstojí moc.jukněte na salondoma.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivís.

Luciáši, poraď mi, jaké masky máš vyzkoušené a jsou dobré na čištění pleti a popř. i ramen a dekoltu. Je jich tam fakt hodně. Díky.

Zdroj: diskuze Jednorázové pleťové masky

Barevné kontaktní čočky druhy

  • Dioptrické barevné kontaktní čočky mohou opravit anebo zlepšit krátkozrakost, dalekozrakost nebo i astigmatismus a zároveň při tom ještě mohou zvýraznit nebo změnit barvu očí.
  • Nedioptrické barevné kontaktní čočky, někdy také nazývány bezdioptrické čočky, jsou navrženy pouze pro kosmetické účely, jen aby změnily barvu očí, a nemají žádné korekční vlastnosti klasické kontaktní čočky.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda Žáková.

Dobrý den, mám prosím dotaz. Budu mít poukaz na kompletní lázeňskou léčbu, zajímá mě cena příplatku, kdybych měla zájem o jednolůžkový pokoj a co je součástí jednolůžkového pokoje.
Děkuji Magda Žáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Posílám Vám odkaz na kontaktní formulář Lázní Bělohrad. Klikněte na něj, vyplňte a pak se dozvíte cenu přímo od dodavatele. Odkaz: www.belohradlazne.cz…

Zdroj: diskuze Lázně bělohrad křížkové lázně cenik

Jednodenní čočky na presbyopii

Odborníci a specialisté na oční péči se shodli na tom, že jednorázové kontaktní čočky poskytují nejzdravější způsob. Lidé, kteří trpí presbyopií, mají novou volbu v jednorázových čočkách Proclear 1 day multifocal. Tyto čočky mají přizpůsobené ohnisko díky asférickému designu a dodávají se v širokém výkonném rozsahu (6,00 – 10,00 dioptrií sféry). Toto kontaktní čočky mohou pomoc i lidem, kteří potřebují třeba jen 2,50 dioptrií ke čtení. Čočky jsou vyrobeny z materiálu, který poskytuje lepší komfort pro ty, kteří zažívají vysušení očí nebo mírné nepohodlí při nošení jiných druhů kontaktních čoček, proto jsou nejlepším řešením pro starší nositele, protože ti často zažívají právě suché oči.

Zdroj: Kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Optik.

Dobry den, Nikol, kontaktni cocky zrejme Vasemu problemu neprizpeji, vysadte je a navstivte co nejdrive lekare. Puvodcem muze byt infekce, ktera se do oka dostala jinou cestou nez kontaktni cockou. Take je mozne, ze Vam cocky "nesedi", jsou proste lidi, kteri je nesnesou. Je nutna pravidelna prohlidka zda cocka nedeformuje vrchni vrtstvu oka. V kazdem pripade Vas problem je nutne co nejdrive resit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

dobry den potreboval bych poradit mam po dlanich a po prstech takove byle pupence a nevim co to je

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Doba použitelnosti a doba nošení kontaktních čoček

U kontaktních čoček panuje mnoho zmatku okolo intervalu jejich výměny a pak také okolo nutnosti jejich vyndávání z oka.
Doba použitelnosti čoček přesně řeší, za jak dlouho mají být čočky vyřazeny a nahrazeny novými. Doba použitelnosti se týká všech třech skupin čoček, jak jednorázových čoček, tak i čoček s častou výměnou a i čoček tradičních.
Doba nošení se zaměřuje na to, jak dlouho budou kontaktní čočky nošeny před jejich vyndáním. Denní nošení znamená, že by se kontaktní čočky měly nosit pouze přes den a na noc by měly být vyndány. Prodloužené nošení znamená, že čočky se mohou nosit po celou dobu dvou i více dnů a to i během spánku.
Jednorázové kontaktní čočky mohou být vyrobené buď pro denní, nebo i pro prodloužené nošení, v závislosti na oční fyziologii a potřebě uživatele.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Kopeček.

Hledal jsem dávkování šaratice, je to pro mne dost důležité. Po dlouhém hledání jsem našel honosný, výrazný nadpis: ŠARATICE, MINERÁLNÍ VODA - DÁVKOVÁNÍ. A ve "stati" pod nadpisem je dávkování bramboříku, něco březové vodě, a jiné, v tomto případě nesmysly. Tak chaotické informování je navzdory zázračné digitalizaci "n-té generace" informačních technologií, či jak to ještě honosněji nazvat, pro kočku. Bůh nás chraň před "digitalizací státní správy", tak propagované Pirátskou stranou. To by to asi dopadlo.
Kop.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šaratice se dávkuje buď v jednorázové dávce 150 ml jednou denně a nebo pravidelně 50 ml po každém hlavním jídle (3 krát denně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mořská voda

Cena kontakních čoček

Kontaktní čočky se dají levně pořídit na internetu, když objednáte větší množství. Obchod vám obvykle dá jako dárek vodu na údržbu čoček. Ceny kontaktních čoček můžete vidět zde: kontaktní čočky cena.

Zdroj: Kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A HREBICEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Ahoj, po pouziti teto jednorazove masticky se ulevi, nebo muze svedeni a tvorba novych pupinku nadale pretrvavat? Jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednorázově se používá mast Infectoscab, která je k dostání na lékařský předpis. Po použití masti dojde k usmrcení všeho živého, co je ve nebo na vaší pokožce. Mrtvá tělíčka svrabu však zůstanou v kůži. Tam se začnou rozkládat a vytvoří nové pupínky, které mohou svědit podobně jako živý svrab. To vzbuzuje dojem, že svrab přežil a dál pokračuje nákaza. Ale není to tak a je třeba trpělivě počkat na odeznění těchto druhotných příznaků, které mohou trvat dva až tři týdny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a hrebicek

Mýtus třetí: Mladí lidé nesmí nosit kontaktní čočky

Mnoho mladých lidí i dětí bez potíží nosí kontaktní čočky. Průměrný věk dětí, kteří nosí čočky, se pohybuje okolo 12 let. Dokonce i děti ve věku 8 let mají ústrojí vyvinuté na to, aby kontaktní čočky mohly nosit. V tomto věku jsou zároveň i dostatečně zodpovědné na to, aby se o čočky postaraly. Každý oční lékař dokáže doporučit vhodné čočky pro mladistvé i děti.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Diskuze

V diskuzi TEZEO 40 A ALKOHOL-DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,chci se zeptat,jestli se muze na leky na hypertenzi Tezeo 40 uzit obcas alkohol.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Františka Malá.

Byl mi jednorázově změřen vyšší tlak,okamžitě nasazen Tritace a godasal,následně pak srdeční arytmie a změněno na warfarin.Je mi 75 let a dosud jsem byla bez potíží a bez léků. V příbalovém letáku je psáno,že tritace může způsobit arytmii, lékař mi řekl, že je to nesmysl.Tak jak to je ? Zdraví Fr.Malá.

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Koupit kontaktní čočky nebo ne?

Pokud stále nejste rozhodnuti, co je pro vás lepší, jestli brýle nebo kontaktní čočky, tak byste se o éto problematice měli ještě informovat u svého očního lékaře, který vám dokáže říci více a zároveň vám poradí, podle vaší konkrétní situace.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Jak barevné kontaktní čočky obarví oko?

Většina barevných kontaktních čoček je navržena tak, aby napodobila přirozený vzhled barevné části oka (duhovky). Protože duhovka je tvořena z různých barevných tvarů a linií, tak některé barevné kontaktní čočky mají na sobě buďto řady drobných barevných teček anebo radiálně uspořádané barevné čáry a tvary, které vytvářejí sytou barvu duhovky se zachováním přirozeného vzhledu oka. Centrum čočky je čistě průhledné a nachází se v centru čočky nad oční zornicí, díky čemu je možné vidět.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Mýtus pátý: Péče o kontaktní čočky je velice a obtížná

Není to pravda. Péče o moderní kontaktní čočky je velice snadná. Čočky s delší dobou použití po vyjmutí z oka vyčistíte pomocí vhodných roztoků, jednodenní kontaktní čočky na konci dne jednoduše vyhodíte. Pro regeneraci či zvlhčení oka můžete použít různé oční kapky, které se dobře snášejí s kontaktními čočkami. O vhodnosti použití očních kapek s kontaktními čočkami se dozvíte v příbalové informaci.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Použitelnost kontaktních čoček

Doba použitelnosti čoček má co dočinění spíše s očima, nežli se samostatnými čočkami. Samozřejmě, že existují některé čočky, které mohou být nahrazovány v určitých delších intervalech, ale frekvence výměny závisí více na tom, jak se vaše oči chovají při nošení kontaktních čoček. Oči některých lidí produkují více bílkovin a tuků než ostatních a čočky u těchto lidí vyžadují častější výměnu. Také když trpíte alergií, tak vaše čočky budou potřebovat častější výměnu, zejména v období výskytu alergenů. Důkladné zhodnocení optikem nebo očním lékařem může pomoci určit nejlepší dobu nošení či dobu výměny. Jisté však je, že jednorázové čočky pro denní nošení = dokonalé pohodlí a zdraví.

Autor: Jakub Vinš

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP