Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KALCIOVÁ MAST VEDLEJŠÍ UČINKY

OBSAH

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem OKURKOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Okurková mast v sobě přináší blahodárné účinky na podrážděnou kůži. Například při spálené kůži od sluníčka, nebo při ekzémech. Okurka totiž předává do masti své obranné látky, které jsou nejvíce obsaženy ve spodní části okurkové slupky a pak také v dužině a v okurkové šťávě. Jak se domácí okurková mast vyrábí, je uvedeno zde: www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okurková mast

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Kalciová mast v těhotenství

Kalciová mast se používá pro pravidelné ošetřování prsů, léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, prasklin kůže při zvětšování objemu bříška. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Ahoj,
právě jsem zasadila túje cca 50 cm vysoké v řadě po 30 cm od sebe. Máte někdo zkušenosti, zda mezi ně mohu zatím zasadit letničky ať to je trochu pestřejší, nebo jsou túje agresivní na další rostliny. Jak daleko od zeleninové zahrádky je mohu mít, aby úroda aspoň nějaká byla ?
Dík všem za odpověď.
Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz

Kalciová mast na opruzeniny

Kalciová mast na opruzeniny působí regeneračně, aplikace na opravdu popraskanou kůži sice trochu štípe, ale stojí za to vydržet, protože skutečně léčí. Ideální je, pokud můžete mazat několikrát denně a vydatně na noc.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Kalciová mast na akné

Kalciová mast urychluje hojení a zklidňuje podrážděnou kůži, proto je vhodná při léčbě akné.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Kalciová mast na pigmentové skvrny

Dle výrobce kalciové masti nejsou uvedeny léčebné účinky na vybělení pigmentových skvrn.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

furolin pomůže na zánět ale vedlejši učinky,hnus, beru 5 den mám na 10 dni,návaly na zvraceni,průjem,bolest žaludku,motáni hlavy, trošku pomůže zapijet mlékem a zajidat,nechápu ty vedlejši učinky ,jiná antibiotika mi pomohla bez vedlejšich učinku.nikdy vice nechci radši se budu léčit sama

Zdroj: diskuze Furolin

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislac.

Mužu nahradit místo framykoinu mastičku Fucicort? na boláky v nose?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotickou mast Framykoin lze nahradit mastí Bactroban nebo Fucidin. Mast Fucicort obsahuje krom antibiotik také kortikosteroid a ten může mít výrazné nežádoucí účinky. Fucicort by něměl být bez předchozí porady s lékařem vůbec používán.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Kalciová mast cena

Zde můžete vidět cenu kalciové masti

Zdroj: Kalciová mast

Kalciová mast na opruzeniny

U kojenců se velmi dobře uplatňuje kalciová mast jaké mast na opruzeniny. Slouží zde jako prevence, kdy zdravou pokožku promašťuje a zároveň chrání proti opruzení pod plenkami. Vhodná je i na samotnou léčbu opruzenin u kojenců, kdy pokožku zklidňuje a zrychluje její obnovu a hojení.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA ARNIKOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Rulc.

Prosím o konkrétní zaslání receptu na domácí výrobu arnikové masti,arniku květ mám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast z arniky se doma udělá tak, že smícháme arnikovou tinkturu s čištěnou lékařskou vazelínou v poměru 20 ml tinkrury na 150 g vazelíny. Vše se dobře promíchá a uloží na temné a chladné místo. Arnika v této masti se dá ještě obohatit o léčivou mast Dermazulen a mast Heparoidi - oboje se dá koupit v lékárně. Takto zkombinované léčivé účinky arniky a azulenu jsou výborné na modřiny, podlitiny, bolavé svaly a naraženiny, ale také na popáleniny. Mast vydrží stabilní několik týdnů. Zde je recept na výrobu tinkrury z arniky www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Výroba arnikové masti

Kalciová mast na tetování

Po aplikaci se doporučuje tetování potírat kalciovou mastí. Proces hojení u tetování trvá zhruba 3 týdny. Po tuto dobu je potřebná pravidelná aplikace kalciové masti.

Zdroj: Kalciová mast

Cena

Zde je vidět cena z internetového obchodu: kalciová mast cena.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Závěr

Používání kalciové masti je určitě prospěšné ve vybraných případech subakutních a chronických forem kontaktní dermatitidy, atopického ekzému a lokalizované neurodermatitidy. Mast je dobře tolerována ve všech případech, kdy se uvedené masti aplikují, pokud zde neexistuje citlivost k masťovému základu. Kalciová mast dokáže úspěšně utlumit pruritus (svědění kůže) a navrátit postižené části do normálu. Kalciová mast se u nás volně prodává pod názvem Calcium pantothenicum a vyrábí ji Zentiva.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast

Kalciová mast – dávkování

Obvyklé dávkování přípravku: jednou až dvakrát denně naneste tenkou vrstvu masti na postižené místo.

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem se poraďte se svým lékařem.

Pokud zapomenete použít přípravek, naneste přípravek na postižené místo, jakmile si vzpomenete. Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku přípravku.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Kalciová mast – skladování

Přípravek nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte v dobře uzavřeném vnitřním obalu při teplotě 15–25 °C, aby byl přípravek chráněný před světlem a vzdušnou vlhkostí.

Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Na co je dobrá kalciová mast

Kalciová mast obsahuje především sůl kyseliny pantotenové, která se používá k podpoře obnovy poraněné kůže nebo sliznice a také na podporu růstu nově tvořené tkáně.

Mast Calcium pantothenicum se používá místně k podpoře hojení a epitelizaci malých poranění, jako jsou například drobná popálení a oděrky a pomáhá také při akné. Dále se kalciová mast uplatní při léčbě podráždění kůže, které vzniklo jako důsledek například nemoci z ozáření rentgenem nebo po nadměrném slunění, tedy popálení od slunce.Také chronické (vleklé) bércové vředy a trhliny v konečníku jdou úspěšně léčit pomocí kalciové masti. Dále se kalciová mast používá pro pravidelné ošetřování prsů u kojících matek a na léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek. I opruzeniny u kojenců se dají léčit pomocí kalciové masti, slouží zde jako prevence a léčba plenkové dermatitidy (opruzení). Pouze na doporučení lékaře se mast používá na ošetření děložního čípku.

Zdroj: Na léčbu pokožky zkuste kalciovou mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP