Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INTENZIVNÍ HUČENÍ V UŠÍCH

OBSAH

Zvonění v uších

  • Lékařsky známé jako tinnitus.
  • Existují dva základní typy zvonění – pulsující a nepulsující hučení v uších.
  • Jedná se o symptom, ne o nemoc.
  • Existuje mnoho příčin zvonění v uších.
  • I když moc lidí nezná zvonění v uších, není ničím výjimečným – přibližně jeden z pěti lidí zažívá tyto symptomy.
  • Zvonění v uších se objevuje častěji u starší generace, obvykle ve věku od 55 do 65 let.
  • Zvonění v uších je subjektivní pocit, ale někteří lékaři ho měří pomocí objektivních nástrojů nebo testů.
  • Zvonění v uších je hodnoceno pomocí stupnice, kdy nejnižší stupeň je popisovaný jako mírné zvonění a nejvyšší stupeň hodnocen postiženou osobou jako katastrofální zvonění.

Zdroj: Jak zastavit zvonění v uších?

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Gigelová.

Dobrý den.
chtěla bych sr zeptat, na šumění a hučení v uchu. Nejvíce mě obtěžuje v noci, v klidovém režimu.
Co s tím.

Děkuji předem za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šumění a hučení v uchu může být vedlejším nežádoucím účinkem některých léků. Poraďte se se svým praktickým lékařem o všech lécích, které užíváte. Až s ním budete mluvit, tak ho také poproste o rentgen hlavy, aby bylo vidět, jak to vypadá v uších a jejich okolí. Léčba, která by úspěšně vyřešila hučení a šumění, záleží na příčině. Pokud bude příčina odstraněna, tak se vše může vrátit do původního stavu. Mnohdy ale hučení a šumění v uších nemá žádnou příčinu a na takové stavy bohužel není žádná léčba. Podpůrně lze použít léčivé přípravky s obsahem Ginkgo Biloba, zinek a vitamíny řady B v přípravku B-komplex, které mohou zmírnit tyto nepříjemné příznaky. Pokud vás to budí ve spánku, tak je možné použít stroj produkující bílý šum. Jde o zařízení, které produkuje zvuky podobné dešti nebo vlnám oceánu. Tady je vidět, kolik stroj na bílý šum stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/hledej/…
Také ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače, klimatizace a čističky vzduchu umístěné v ložnici mohou pomoci snížit hučení v uších v noci. Jde o jednoduchý maskovací manévr, kdy se jeden sluchový vjem přebije jiným, ale funguje to. Na podporu spánku můžete použít melatonin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Tinnitus stop v lékárnách

Tinnitus stop rychle bojuje proti hučení v uších, a to bez pocitu nepohodlí. Nepříjemné zvuky zmizí mnohem rychleji, než byste čekali, a konečně můžete zapomenout na neustálé hučení. Tinnitus stop však není běžně k dostání v lékárnách.

Zdroj: Tinnitus stop

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU PO PŘÍPRAVKU FORTRANS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Bílá.

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest v krku asi nebude přímo souviset s kolonoskopií ani s přípravou na ni pomocí přípravku Fortrans. Nejspíše jste se nakazila infekcí, která se projevila zánětem v krku. Tantum Verde je skvělý pomocník, ale je slabý. Mnohem účinnější je kloktadlo nebo sprej Jox. Ten obsahuje koncentrovaný jód, který bezvadně dezinfikuje krk i dutinu ústní. Jestli chcete opravdu účinný lék, tak pak jedině po vizuální kontrole v ordinaci ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku po přípravku fortrans

Jak na hučení v uších při rýmě

Klasickým příznakem virového onemocnění je hučení v uších. Potíže souvisí s překrvením sliznic při rýmě a související poruše provzdušňování středního ucha při alergické reakci. Při adekvátní místní (kapky do nosu proti alergii, což je přípravek na předpis) a celkové (antihistaminikum) léčbě by se stav měl upravit.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem HUČENÍ V HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav novotny.

Dobrý den. Mám již několik týdnů nepříjemné šumnění(hučení) v hlavě. Doktor mi předepsal Vertimed (Hipacusis bilat cum tinito). Nyní mi doporučil jít na kapačky 10 pracovních dní po sobě, vždy na 1a půl hodiny denně. Já již několik měsíců jsem měl dost namáhavou a těžkou práci i trochu i psychika. Je mi 62 let, štíhlejší, snažím se zdravě se stravovat i kondičně sportování. Děkuji za odpověd. S pozdravem Mirek Novotný

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doktor zřejmě poznal vaše zrychlené tempo a chtěl vám dopřát alespoň hodinu a půl klidu každý den. Zamyslete se nad tím a zvolněte. Kromě zdravé stravy a kondičního sportování se soustřeďte také na to, jak se cítíte. Jestli ze své činnosti máte radost. Špatný stav vaší psychiky může negativně ovlivnit zdravotní stav právě i v podobě tinittu neboli hučení v uších. Pokud si nedokážete pomoci sám racionálním zhodnocením vaší situace, můžete požádat o pomoc lékaře psychiatra. Může vám krom medikamentů doporučit uvolňovací techniky. Jedna taková zajímavá technika jsou pravidelné erotické masáže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hučení v hlavě

Přírodní léčba hučení v uších

Na hučení v uších je možné použít akupresuru. Funguje to, někdy se tinitus jen oslabí, někdy na kratší čas zcela zmizí. Stiskněte nejprve asi na 7 sekund svým ukazováčkem prohlubeň nad horním rtem, přímo pod nosem. Prstem můžete jemně pohybovat do stran nebo kroužit. Potom následuje středně silný tlak na konec kořene nosu vedle obočí, rovněž po dobu 7 sekund a též můžete při současném tlaku prstem jemně pohybovat do stran a nahoru a dolů. Opakujte několikrát denně.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry den mne dneska rekli se iz to vypada lip se se ji tie tecky stracaju ale stale mi rikaj. Se muze umret je to mozne kdyz se ji to straca a jidlo prima. normalne ze uz aj papka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednotka intenzivní péče je určena pro pacienty v přímém ohrožení života. Lékař vám sdělil skutečnou situaci a vám nyní nezbývá nic jiného než mu důvěřovat a doufat, že učiní vše, aby tomu nejhoršímu zabránil. Buďte proto s ním v kontaktu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Co znamená šumění v uchu v rytmu srdce

Pokud máte zvýšený krevní tlak, může to vést k mnoha poruchám v organismu. Jednou z nich je právě časté pískání v uších, kdy dochází k poškození krevního zásobení v uchu. Hukot v uších je ale nezřídka vyvolán také naopak příliš nízkým krevním tlakem. I při cukrovce jsou cévy v uchu hůře prokrvovány, průvodním jevem pak může být právě hukot v uších.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, včera jsem si vzala 6 tablet chlorella organic a došlo u mě k šílené reakci (opravdu silný průjem a intenzivní zvracení,které přešlo až acidonemické fáze ?!?!?). Vše trvalo asi 4h. Je to možné ? Případně, zda je tedy pro mě vhodné ji užívat???
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem je normální účinek chlorelly, ale zvracení takové intezity svědčí spíše na předávkování. Zkuste snížit počet tablet na polovinu a v detoxikaci pokračujte. Podobná předávkování se stávají, když koupíte tablety s opravdovou chlorellou a dávkujete je jako předchozí, které nebyly tak kvalitní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Co na hučení v uších a motání hlavy

Lékaři specialisté doporučují používat ochranná sluchátka a pomůcky na uši. To se týká hlavně situace, kdy se hlučnému prostředí nelze vyhnout, a to například v zaměstnání, kde pracujete v přítomnosti hlučných přístrojů.

V případě vysokého krevního tlaku je potřeba navštívit lékaře. Ten předepíše léky, které pomohou krevní tlak regulovat. Návštěva ušního lékaře je zcela nezbytná i v případě, že se v uchu vyskytne zánět, případně je pískání v uších vyvoláno jinou nemocí či chorobou.

Důležitý je rovněž přísun vitaminů. Vitamin B12, jehož nedostatek může stát za nepříjemným pískotem v uších, je obsažen v mléčných výrobcích, vejcích a podobně.

Doporučení:

  • vyhnout se hlučnému prostředí
  • používat ochranné pomůcky na uši
  • užívat léky na snížení krevního tlaku
  • léčit zánět
  • dbát na přísun vitaminů (hlavně vitaminu B12)

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ A HUČENÍ V UŠÍCH CO POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela dudova.

dobry den,jiz páty den mám hukot v uchu a dnes se zacalo přidávat pískáni.dočetla jsem se že to lidé mají kolik let a nikdo jim nepomohl.mám z toho šíleny strach a nevím jak se s tím srovnám.jsem objednaná na ušní ale myslím ze mi tam nepomužou.mám to pořád v hlavě na nic jinyho nemyslím.poradite jak to zvládnout?děkuji za odpověd Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Bulová.

Dobrý den,poté co jsem byla na festivalu,cca 2 měsíce,mi stále píská v levém uchu.Dříve také po větším hluku,ale vždy přestalo.Tentokrát ne.Mám zajít k lékaři nebo co se děje?Děkuji

Zdroj: diskuze Pískání a hučení v uších co pomáhá

Účinky léku Sermion

Sermion je vyráběn k léčbě různých stavů, jako je duševní degenerace stárnutí, demence různých typů senilních i presenilních, závratě, změny nálady, hučení v uších, pocit zvonění v uších, náměsíčnost, Parkinsonova choroba, dezorientace, anorexie a snížení bdělosti. Lék se užívá perorálně.

Zdroj: Použití léku Sermion

Poradna

V naší poradně s názvem MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podkožní krvácení u takto malých dětí může mít různé příčiny. Pokud je vaše dcera na jednotce intenzivní péče, tak určitě ošetřující lékař zná bližší informace o příčinách jejího onemocnění, takže se musíte zeptat tam co je příčinou a jaká je prognóza.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Pomoc při hučení v hlavě v noci

Vyzkoušet můžete například výše zmiňovanou ginkgo bilobu, a to ve formě bylinkového čaje. Toto praktické řešení prospívá tělu i ve spoustě dalších oblastí.

Mnoho lidí doporučuje i vymačkanou šťávu z cibule, konkrétně z velké půlky, k níž se přimíchá lžička vinného octa. Do tohoto nálevu se namočí vatový tampon, který se vsune do ucha minimálně na celou noc.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi NÁHLÉ VYSAZENÍ CIPRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidmila Taláková.

Prosím o radu. Cipralex jsem užívala 2 roky a třes v rukou mi stále přetrvával a nepozororvala jsem ani žádné zklidnění. Stejné stavy jako před užíváním. Navíc mi začaly hrozně padat vlasy a zvyšovalo se to. Rozhodla jsem se ho vysadit a teď už třetí den mám závratě a hučení v uších. Je to časté několikrát denně trvá to vždy tak 1 min a pak to přejde. Je možné,že by to způzobilo vysazení Cipralexu?
Předem děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Náhlé vysazení cipralexu

Hučení v zalehlém uchu

Hučení v zalehlém uchu může signalizovat onemocnění zvané tinnitus. Tinnitus je sluchový vjem, pro nějž neexistuje adekvátní příčina z vnějšku. Člověk by měl ušním šelestům věnovat pozornost a navštívit lékaře. Jsou velmi zatěžující a obtěžující a mají charakter pískání nebo hučení.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi OPERACE PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LVL.

Jsem po radikální prostatektomii 7 roků a je mi 66 let. Zcela se splnila předpověď mého operatéra. Ze začátku potečete jako necky, pak se to na 99,9% spraví. S potencí to už nikdy nebude jako předtím, intenzivní ruční manipulace bude asi nutná. Budete mít takový rozvleklý, ženský orgasmus.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hakl.

Dobrý den, mohu poprosit o sdělení jak se po delší době cítíte? Děkuji.´za odpověď. Hakl hakl@cmail.cz

Zdroj: diskuze Operace prostaty

Bylinky na hučení v hlavě

Při hučení nebo různých zvucích v uších pomáhá například šťáva z popence. Šťávu nakapeme do ucha. Současně inhalujeme denně páru z nálevu z popence. Kdo nemůže inhalovat, užívá několikrát denně čerstvě vylisovanou šťávu z popence v podobě nosních kapek. Ze spařených listů popence můžeme také upravit obklad, který si uvážeme na noc za uši.

Nebo vyzkoušejte tinkturu z ginkgo biloby (jinanu dvoulaločného): 75 gramů čerstvých listů jinanu dvoulaločného pokrájíme nadrobno keramickým nožem. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (například Omnia sklenice) a zalijeme 500 ml čistého alkoholu (velmi vhodná je vodka, může se použít i slivovice a jiné), a to tak, aby byly zcela ponořené, a poté uzavřeme víčkem. Nádobu necháme takto macerovat na suchém místě měsíc (nebo déle) a každý den protřepeme. Hotovou tinkturu po měsíci slijeme a užíváme 3x denně. Dávkování tinktury: denní dávka je 1 kapka na kilogram hmotnosti a den rozdělená do 3 dávek. To znamená, že pokud vážíte 60 kg, užíváte 3x denně 20 kapek.

Jestliže berete léky na vysoký krevní tlak, poraďte se o vhodnosti užívání tinktury se svým praktickým lékařem nebo internistou.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

Dobry den mam problem kdyz sedim spatne se mi vstava proze mam velke bolesti nevim jak to popsat jako sval v zadku v tech pulkach nejprv sem si myslela jestli to neni kostrc tak nevim je to uz delsi dobu vzdycky premyslim jak vstat aby to nebolelo dekuju za radu valerie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta Jelínková.

Prosím mám intenzivní silné bolesti vpravo v bederní oblasti a kyčle a bolí mě lýtko až do prstů do nohy Brno mě to a hlavně v noci z bolestí jsem už šílená a již trvají 12 dní jde o ischias?

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Kapsule proti zvonění v uších

Kapsule proti zvonění v uších Clear Tinnitus představují přírodní rostlinný přípravek, vědecky ověřený, který pomáhá zmírnit dopady hučení v uších. Tato patentovaná směs je složena ze třinácti bylin, které v USA byly schváleny FDA. Přípravek nemá nežádoucí účinky, jedná se o čistě přírodní produkt, po kterém se nebude projevovat ospalost ani zvýšený tep.

Kapsule proti zvonění v uších Clear Tinnitus obsahují: puerarie kořen, platycodon kořen, kořen anděliky, coix semínko, kořen zázvoru, kořen pivoňky kořenové, perillia list, květ magnólie, notoplerygium, kořen skořice, kůru scelellaria, kořen lékořice.

Dávkování: 1 až 2 kapsle 2krát denně. Nepřekračujte 6 kapslí denně. Příjem tekutin by měl být po dobu užívání zvýšený. Balení obsahuje 60 kapslí.

Tento produkt se v ČR nedá koupit, lze jej objednat na amazon.com.

Zdroj: Tinnitus stop

Léčba zvonění v uších

Příznaky zvonění uší jsou snadno léčitelné i pomocí prostředků, které lze provést nebo připravit doma.

  • Koenzym Q10 je silný antioxidant, který pomáhá posilovat imunitní systém a napomáhá cirkulaci krve v uších.
  • Byliny, jako je nové koření, list hlohu, kořen lopuchu, pomáhají s čištěním krve, tedy i v boji proti infekci.
  • Ginkgo biloba pomáhá při snižování závratě a přispívá ke zlepšení sluchu.
  • Domácí nosní sprej a sprej do krku, který vyrobíte pomocí lžičky soli, lžičky glycerinu a půl litru teplé vody a používáte následně každý den.
  • Konzumace dostatečného množství ovoce a zeleniny.
  • Masáže, meditace a jóga jsou známé svým příznivým účinkem na zdraví jedince, a navíc pomáhají snižovat zvonění v uších.
  • Zvuková terapie, například poslech uklidňující a uvolňující hudby deště, větru a oceánu, pomáhá k potlačení nepříjemných zvuků zvonění.
  • Pyridoxin může také účinně tlumit šelest v uchu. Lék pyridoxin je volně prodejný v lékárně a objednat si ho můžete tady: pyridoxin cena.
  • Tinnitus stop bojuje proti hučení v uších, bez pocitu nepohodlí, jen musíte pamatovat na každodenní užívání tablet. Nepříjemné zvuky podle distributora zmizí mnohem rychleji, než byste čekali, a prý konečně budete moci zapomenout na neustálé hučení. K dostání je v některých lékárnách a nebo je možné objednání přes internet.

Zdroj: Jak zastavit zvonění v uších?

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší šampony pro intenzivní péči

Bolest ucha od krční páteře

Jazylka a svaly s ní související mají důležitý význam v oblasti diagnostiky a léčby bolestí hlavy, migrén a hučení v uších. Jazylka je malá kůstka uložená v blízkosti štítné chrupavky. Svaly, které se na jazylku upínají, mají často klinickou souvislost s jinými segmenty v oblasti hlavy a horní krční páteře. Tyto svaly se upínají nejen na dolní čelist (a zajišťují pohyb dolní čelisti), ale i na spodní část lebky, hrudní kost a lopatku – odtud při jejich přetížení mohou vést vystřelující bolesti a zároveň se často podílejí na svalových dysbalancích způsobujících migrény, hučení v uších a bolesti krční páteře. Proto je nutné se při terapii zaměřit i na ovlivnění těchto svalů.

Terapie spočívá v jemných technikách měkkých tkání za účelem zmírnění napětí v obličeji, relaxace žvýkacích svalů a šetrné mobilizaci čelistního kloubu, které vede ke správnému a rovnoměrnému zapojení čelisti. Následně je však nutné odstranit i příčinu vzniku problému. To znamená zaměřit se na optimalizaci stereotypu žvýkání a řešit problém komplexně, aby se zabránilo návratu obtíží.

Jde tedy o názorný příklad toho, jak moc je náš pohybový aparát propojen a že pro úspěšnou terapii je vždy nutné vedle samotného epicentra bolesti řešit i na první pohled vzdálené poruchy, protože i ty mohou být spouštěčem bolestí s následným zalehnutím uší.

Zdroj: Zalehlé uši od krční páteře

Jak zastavit pískání v uších

Moderní věda zatím nenalezla spolehlivý lék, který dokáže zcela zastavit pískání v uších. Lze ho jen zmírnit a k tomu nám pomohou léky a přírodní léčba.

Léky na pískání v uších

Ačkoli léky nemohou vyléčit tinnitus, existuje jich několik, které mohou potlačit příznaky, se kterými se setkáváte. Tricyklická antidepresiva, jako amitriptylinnortriptylin, jsou dvě z nejčastěji předepisovaných léků. Pokud trpíte těžkým tinnitem, můžete použít jeden z těchto léků. Je však důležité vědět, že tyto léky mohou mít vedlejší účinky, jako je sucho v ústech, rozmazané vidění a srdeční problémy. Další účinnou látkou na potlačení tinnitu je alprazolam, ale může způsobit ospalost a nevolnost a může být návykový.

Přírodní léčba hučení v uších

Existuje jen málo důkazů, že léčba alternativní medicíny funguje na tinnitus. Zde je seznam alternativní terapie, které byly vyzkoušeny pro tinnitus:

  • Akupunktura
  • Ginkgo biloba
  • Melatonin
  • Zinkové doplňky stravy
  • Bílý šum

Přístroje s bílým šumem jsou zařízení, která produkují zvuk podobný zvukům okolního prostředí, jako je déšť nebo vlny oceánu. Ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače a klimatizace v ložnici také produkují bílý šum a mohou pomoci snížit slyšitelnost pískání v uchu během noci.

Maskovací zařízení k potlačení pískání v uších. Tato zařízení, která se nosí v uchu, jsou podobná sluchátkům a produkují nepřetržitý nízkoúrovňový bílý šum, který potlačuje příznaky tinnitu. Takové zařízení si můžete vyrobit doma, když ke svému počítači nebo chytrému telefonu připojíte sluchátka pustíte si jednu z následujících ukázek: léčba tinnitu zvukem.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Co znamenají zalehlé uši po probuzení

Další z častých příčin bolestí hlavy, migrén, ale také hučení v uších je přetížení žvýkacích svalů a omezená pohyblivost čelistního kloubu.

Ke zvýšenému napětí ve žvýkacích svalech či blokádě čelistního kloubu může dojít z několika různých příčin:

  • bruxismus (skřípání a cvakání zuby) – dochází při něm i k velkému opotřebení čelistního kloubu, které může vést až k artróze;
  • stres – při stresu člověk často „zatne zuby“;
  • problémy s osmičkami („moudráky“) či jejich nedávné odstranění – bolesti zubů způsobují zvýšené napětí ve žvýkacích svalech;
  • nesprávný skus – při žvýkání je zatěžována více jedna strana čelisti oproti druhé.

Zdroj: Zalehlé uši od krční páteře


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP