Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST ZALUDKU BABSKE RADY

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKAŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Suchánková.

Při léčbě dny se dostavily bolesti žaludku v nočních hodinách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest žaludku při léčbě dny je závažný projev, o kterém byste měla informovat lékaře, který vede vaši léčbu. Udělejte to co nejdříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lékař

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tavodvedle.

Furolin ???!!!!! Uz nikdy vice, nikdy jsem nemela na zadne leky takovou reakci jako na furolin ! Ukrutna bolest hlavy, zavrate, bolest celeho tela, pocit na zvraceni ! Po jednom dni uzivani (4tab.), celkem sila. A co ta cedulka na krabicce, to zrovna pocit jistoty nevyvolava !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Největší svinstvo jsem nikdy neměla,stavy po třech dnech hrozny bolest žaludku, nevolnost,zimnice,pocity mdloby.Nikdy už víc.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Je to hnus ,, Mám autoimunitní onemocnění. Loni v říjnu jsem chytla tu hnusnou chřipku a 7 dní v horečkách. Po té zánět močových cest, dostala jsem Furolin. Téměř po týdnu skoro hladovění mě po třech dnech užívání bylo tak špatně, že už jsem jen ležela a zvracela, ani sedět jsem nemohla jak ten žaludek bolel. Říkala jsem si, že mám nějakou střevní chřipku. Dobrovolně jsem se objednala na gastroskopii a doslova jsem tam běžela jak mě bylo špatně... nic zásadního nenašli dostali mě z toho kefíry a dieta. Ted po roce opět zánět močáku a Furolin a začalo mě být stejně špatně, okamžitě jsem to vysadila a polilo mě horko z toho, že jsem to už loni měla z toho léku. Je mě zle z toho jaké pokusy jsou schopny na nás dělat v 21 století. Lék prošel co já vím již třetí změnou (Nitrofurainton, Furainton). Ale tenhle to je síla!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Keslova.

Já ho mám od včera poprvé a jak mě bylo špatně hrůza přesně jak tady píšete. Ukrutně bolest hlavy špatně od žaludku,zimnice horečka,zeslabla hnus.volala jsem k lékaři tak mě snížil dávky jednu tabletů za 24 hodin úplně se bojím vzít.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Česnek na bolest zubu

Česnek je všemocný lék s protizánětlivými a antibiotickými účinky. Proto česnek buď žvýkejte, jen tak samotný stroužek, nebo si prolisovaný česnek dejte do čaje s medem a popíjejte. Účinek má stejný, ale možná trochu zmírní česnekové aroma.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Diskuze

V diskuzi ALERGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Mám prokázanou alergii na heparin, dále se objevila i na Pradaxu, na doporučení lékaře jsem musela ihned vysadit. Bolest žaludku, a postupné zhoršovani polykání. Po vysazení léku okamžitě zlepšení. Je něco jiného co by bylo pro mne vhodné? (Operace nohy, páteře....) Děkuji za radu ,Zvelebilova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie

Hřebíček na bolest zubů

Hřebíček obsahuje znecitlivující látky. Můžete jej použít ve formě oleje, rozdrcený nebo celé koření jednoduše rozkousat. Koření se také uvádí jako příznivá prevence proti parodontóze a zubnímu kazu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST NA HRUDI NA PRAVÉ STRANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Dobrý den,mam bolest na pravé hrudi přesně jak to mate vyze uvedené ,cítím jak mi ta bolest přechází i do zad. Nevíte co to muže být? Ráno jsem skytala a pak se mi objevila tato bolest,předem děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše bolest na hrudníku může souviset s tím škytáním, obzvláště jestli trvalo dlouho. Během škytání dochází ke kontrakci bránice a ta, pokud není trénovaná, tak pak bolí jako namožený sval. Pro ujištění, že je vše v pořádku se můžete zastavit u svého praktického lékaře, aby vás poslechl a případně udělal EKG, z čehož by se zjistilo více.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest na hrudi na pravé straně

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je další populární lék na léčbu bolesti zubů, protože pomáhá znecitlivět bolest. Vanilka má navíc uklidňující účinek. Ponořte vatovou tyčinku do vanilkového extraktu a aplikujte na postiženou oblast. Provádějte několikrát denně, dokud neucítíte úlevu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem PRUDKÁ BOLEST JÍCNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Jiříčková.

Probudila mě v noci prudká bolest asi jícnu. Je to bolest jednoho místa na hrudní kosti, brkání, bolest v ústech a suché horní patro. Užívám dle potřeby Omeprazol.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omeprazol by měl pomoci. Je to dobrý lék na tyto komplikace. Možná bude problém v tom dávkování podle potřeby. Omeprazol totiž není lék s rychlým nástupem účinku. Účinky přichází až za několik hodin. Určitě byste se měla sejít s lékařem gastroenterologem, abyste vyhodnotili dosavadní léčbu Omeprazolem. Nepodceňujte to, protože jícen máte jen jeden a když si ho necháte proděravět kyselinou ze žaludku, tak nebudete moct normálně jíst.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prudká bolest jícnu

Bolest uší

Bolest uší může být trvalá nebo s měnící se intenzitou. Je možné její zhoršování v určitých situacích, při konkrétních polohách hlavy, pohybech nebo při tahu za boltec. Bolest může být provázena svěděním či výtokem z ucha. Objevuje se též zalehnutí, snížení sluchu, v některých případech též horečka. Ušní výtok mívá různé podoby, z ucha může vytékat krvavá, hnisavá či čirá tekutina.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

furolin pomůže na zánět ale vedlejši učinky,hnus, beru 5 den mám na 10 dni,návaly na zvraceni,průjem,bolest žaludku,motáni hlavy, trošku pomůže zapijet mlékem a zajidat,nechápu ty vedlejši učinky ,jiná antibiotika mi pomohla bez vedlejšich učinku.nikdy vice nechci radši se budu léčit sama

Zdroj: diskuze Furolin

Cibule

Cibule má antiseptické a antimikrobiální vlastnosti, které dovedou zmírnit bolest zubů tím, že zabijí bakterie a zmírní nebo zastaví infekci. Při prvním náznaku bolesti zubů žvýkejte několik minut syrovou cibuli. Pokud už nejste schopni ani žvýkat, pak vložte kousek cibule přímo na špatný zub nebo dáseň a nechte působit.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Diskuze

V diskuzi PALENI JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Margit turakova.

Pali me hodne jazyk prava i leva strana jde mi to skoro do zaludku je to moc meprijemne margita

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Paleni jazyka

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BODAVÁ BOLEST PŘI NÁDECHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

při nadechnuti bodavá bolest pod žebry vlevo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bodavou bolest pod žebry vlevo může zapříčinit nemocná slezina, žaludeční vředy, braniční kýla a nebo i nemocná slinivka nebo srdce. Bližší určení příčiny prokáže až ambulantní vyšetření, popřípadě vyšetření ultrazvukem, či jinými metodami. Jsou-li bolesti snesitelné a nevedou ke křečím, tak v nejbližších dnech zajděte ke svému praktickému lékaři. Pokud je bolest silná, tepavá, vedoucí ke křečím a omezující schopnost dýchání, tak na nic nečekejte a jděte rovnou na pohotovost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bodavá bolest při nádechu

Bolestivá menstruace – babské rady

Rady na menstruační bolesti. Nahřátý termofor položený na podbřišku nebo pod křížovou krajinou dokáže udělat hotové zázraky. Nechte ho 30 minut působit a v této době si můžete dopřát i příjemnou relaxaci. Relaxace je výtečnou terapií pro ženy s menstruačními potížemi, protože vyvolává uvolnění, uklidňuje a ztišuje mysl. Relaxace vytváří stav mysli, který je léčivý, zmírňuje nervozitu a úzkost, a tak ulevuje při menstruačních potížích, které jsou často vnímány daleko silněji právě kvůli takovýmto emocím. Možná i zjistíte, že pravidelná relaxace nejenom pomáhá přemoci vaše menstruační potíže, ale že také mění váš postoj k životu.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Diskuze

V diskuzi BOLEST NAŠE KAŽDODENNÍ...MIGRÉNA, STRES, PODRÁŽDĚNOST, ÚNAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fru Fru.

Mám dobrou zkušenost s QMax, bolest se mi objevuje, když jsem unavená a na to zabírá dobře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolest naše každodenní...migréna, stres, podrážděnost, únava

Voňavá masáž při křečích v podbřišku

Ingredience: 2 lžíce mandlového oleje, 2 kapky 100% přírodního éterického oleje Neroli, 2 kapky éterického oleje z borovice

Postup: Přísady smícháme a vzniklou směs si jemnými krouživými pohyby vmasírováváme do oblasti podbřišku. Potom si ještě můžeme dopřát půlhodinovou relaxaci.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Zklidňující sedací koupel

Ingredience: 2 lžíce mořské soli, 2 kapky 100% přírodního éterického oleje z levandule, 2 kapky éterického oleje Neroli

Postup: Přísady smícháme a přidáme do teplé vody v nádobě. Sedací koupel by měla trvat přibližně 10 minut. Opakujeme dle potřeby 1–2× denně.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Křenový obklad dokonale prohřeje podbřišek

Ingredience: 3 lžíce nastrouhaného kořene křenu, 3 lžíce vody, lněná utěrka

Postup: Křen smícháme s vodou, hotovou směs zabalíme do utěrky a přiložíme na podbřišek. Vše necháme 30 minut působit.

Všechny výše uvedené léčebné postupy můžete provádět souběžně.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Listy guave

Čerstvé listy guave umí mistrovsky zmírnit bolest zubů, a to díky svým protizánětlivým, analgetickým a antimikrobiálním vlastnostem. Stačí žvýkat jeden až dva listy guave tak, aby se šťáva z nich dostala na postižený zub. Stejně působí i syrové listy špenátu. Jinou možností je svařit 4–5 listů guave v horké vodě. Roztok nechte zchladnout na pokojovou teplotu, přidejte do něj trochu soli a používejte jako ústní vodu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Upozornění

Pokud se spolu s bolestí objeví i nevolnost, horečka a také začne z ucha vytékat hnis, pokusme se lékaře vyhledat co nejrychleji. V tomto případě domácí způsoby léčby mohou při troše neobratnosti později vyvolat další problémy. Zmírněním některých příznaků oddálíme léčbu skutečných příčin, které se stejně nejpravděpodobněji nevyhneme.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Pepř a sůl

Směs soli a pepře může být velmi užitečná, když zub začíná být citlivým. Obě složky mají antibakteriální, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Stačí smíchat stejné množství pepře s kuchyňskou solí a několika kapkami vody, aby vznikla konzistentní pasta. Pastu naneste přímo na postižený zub a nechte chvíli působit. Provádějte několikrát denně po dobu několika dní.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP