Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KDYŽ JSOU VROUBKATÉ NEHTY

OBSAH

Poškozené nehty

Chemoterapie má samozřejmě vliv i na kvalitu nehtů, jsou slabší, pomaleji rostou, po několika měsících si můžete povšimnout většího poškození (důvodem často bývá i stres během léčby). Není se čeho obávat, protože nehty se vrátí do původního stavu. Doporučuje se péče o nehty, jejich hydratace a ochrana před chemikáliemi, raději nepoužívejte lak na nehty. Během léčby se mohou na nehtech objevovat jinak zbarvená nebo nadzvednutá nehtová lůžka. Užívejte stejné vitamíny, které jsou užitečné pro růst vlasů, protože mají stejný účinek i na nehty.

Zdroj: Vlasy, pleť a nehty při rakovině

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Vroubkaté nehty

Vroubky na nehtech jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné až viditelné. Příčinou vroubkatých nehtů může být zanesení organismu. Vroubky na nehtu vznikají také po úrazu.

Zde se můžete podívat, jak vypadají vroubkaté nehty.

Zdroj: Deformace a kazy na nehtech

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pepa Novák.

Mě to také moc zajímá.

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Diskuze

V diskuzi PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně prasklého nehtu na ruce. Jedná se o 1 nehet, který mi neustále praská. Vypadá jako kdyby byl naprasknutý už od lůžka, ale opravdová prasklina se objeví vždy až cca 3 - 4 mm od konce, kdy nehet odrůstá. Tento problém mám už přes rok.

Děkuji za radu a přeji pěkný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Ahoj, já to mám taky na palci u levé ruky. Jsem zdravotní sestra a zkoumala jsem svůj krevní rozbor, jestli to není nějakým nedostatkem vitamínů nebo jiným výživovým nedostatkem a nic takového se neprokázalo. Jsem teď přesvědčená, že je to věkem, respektive nějakou událostí v životě, která měla významný vliv na psychiku. Po této stresové události dojde k trvalé změně v nehtovém lůžku a to pak produkuje takto "poškozený" nehet po zbytek života. Čím více je na nehtech takovýchto zářezů, tím více byl předchozí život útrpný. Pomoc, jak se toho zbavit je jedině mechanicky - pilováním, lakováním a nebo gelovými nehty.

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty

UV gel

Gelové nehty jsou umělé nehty, které mají velmi přirozený vzhled. Jsou tenké, ohebné, nežloutnou a nejsou porézní. Gelové nehty jsou čím dál více populárnější mezi profesionálními i domácími uživatelkami. UV gely se dělí na UV gely modelovací, UV gely podkladové, UV gely vrchní a UV gely na francouzskou manikúru.

Zdroj: Gelové nehty

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marticka15.

super článek )) už od dětství mám problém s nehty, jsou velmi křehké( tady jsem našla ještě jeden článek www.esmina.cz/opet-s… a zajímalo by mě zda pilník má vliv na nehty jak se tamp íše o tom? Nikdy jsem na to ani nemohla myslet!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Akrylové nehty versus nehty gelové

Nechcete-li při modeláži nehtů využívat UV lampu, nemusíte. Gelové nehty nejsou jedinou variantou umělých nehtů. Vyberte si raději akrylové nehty. Pro modelování akrylových nehtů potřebujete pouze akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž vašich dokonalých nehtů. Výsledkem jsou pak tenké akrylové nehty, které jsou velmi pevné a odolné.

Zdroj: Akrylové nehty

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Akrylové nehty

Pro modelování akrylových nehtů se používá akrylový pudr a tvrdidlo. Tvrdidlo neboli liquid je čirá tekutina, ve které se akrylový pudr rozpustí a vytvoří tak hmotu vhodnou pro modeláž dokonalých akrylových nehtů. Výsledné akrylové nehty jsou tenké, velmi pevné a odolné. Na akrylové nehty není zapotřebí UV lampy.

Zdroj: Nehty

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL SPREJ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mila.

V textu SUKL tvrdi, ze clotrimazol je urcen na plisen nehtu, ale v peibalovem letaku u leku nic takoveho neni, jen ze je urcen na ruzne plisne na kuzi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Z anatomického hlediska jsou nehty součástí kůže, stejně jako vlasy a chlupy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol sprej na nehty

Akrylové versus gelové

Akrylové nehty jsou dodnes nejžádanějším typem umělých nehtů díky skvělé trvanlivosti a svému přírodnímu vzhledu. Akrylové nehty se modelují pomocí směsi akrylového prášku a tekutiny (liquidu), která vytvrdne bez použití UV lampy. Akrylové nehty jsou velmi odolné, vyznačují se výraznou tvrdostí. Díky akrylovým nehtům budete moci i s umělými nehty pracovat, aniž byste si je výrazně poničila či zlomila. Akrylové nehty jsou hodně pevné, hodí se pro ty, kdo často manuálně pracují. Jsou odolnější vůči čisticím prostředkům, lépe přilnou k nehtům, což prodlužuje jejich životnost.

Zdroj: Gelové nehty

Diskuze

V diskuzi SADA NA AKRYLOVÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobré jsou také sady na akrylové nehty www.i-nehty.cz/sada-…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sada na akrylové nehty

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Bruska na nehty JD 500

Bruska na nehty JD 500 s nástavci, 30 000 ot. Bruska na nehty se používá pro urychlení vaší práce. Je vhodná jak při doplňování nehtů, tak i při nové modelaci. S bruskou na nehty bude vaše práce o polovinu času rychlejší.

Funkce: přepínání levé a pravé rotace, ruční ovládání otáček, navolení libovolné rychlosti.

Příslušenství: nožní pedál, sada 4 nástavců + 1 brusný kotouček, stolní držák brusky.

Pro urychlení a zkvalitnění práce doporučujeme zakoupit tvrdokovové frézy.

Zdroj: Bruska na nehty

UV lampa 1000 W na gelové nehty – cena

UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.

Zde můžete porovnat ceny UV lamp.

Zdroj: Gelové nehty

Křemík na nehty

Klíčem ke zdravým nehtům je správná výživa. Nehty patří k nejsilnějším tkáním organismu a skládají se téměř výhradně z vazivové tkáně. Křemík příznivě ovlivňuje štěpivé a lámavé nehty. Vzhledem k tomu, že na sebe váže vodu, udržuje křemík elasticitu nehtů, při onemocnění nehtů je tudíž dobré užívat křemík jako doplněk stravy.

Zdroj: Křemík nejen pro krásné nehty

Sada na akrylové nehty

Sada na akrylové nehty obsahuje vše, co potřebujete pro modeláž nehtů akrylem:

  • Akrylový prášek 30 g – čirý
  • Akrylový prášek 5 g – bílý
  • Akryl Liquid 100 ml
  • Štětec na akryl č. 6 – Kolinsky
  • Pilník blok fialový – hrubý 80/80
  • Pilník blok bílý – 180/100
  • Pilník na nehty rovný 100/180 – bílý
  • Pilník na nehty rovný 80/80 – černý
  • Pilník leštící v pouzdru
  • Tipy French přírodní – sada 100 ks v boxu
  • Gilotina – kleště na umělé tipy
  • Lepidlo na umělé nehty 3 g
  • Čistič – odstraňovač gelu 100 ml
  • Čisticí papírové polštářky 500 ks
  • Primer 15 ml
  • Nehtový olejíček 15 ml – Freesia
  • Zdobení na nehty
  • Skleněná mistička
  • Pomerančové dřívko, krátké
  • Kopýtko – zatlačovač nehtové kůžičky

Zdroj: Akrylové nehty

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadají akrylové nehty.

Zdroj: Akrylové nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP