Téma: 

kiwi

Kiwi na akné

Recepty z kiwi proti akné

Mezi nejznámější recepty z kiwi proti akné patří pleťová voda a peeling.

Pleťová voda

Ingredience: 1 ks kiwi, 50 ml vody

Postup přípravy: Kiwi oloupeme, rozmačkáme a zalijeme horkou vodou. Takto připravenou tekutinou 2x denně čistíme pleť.

Peeling

Ingredience: ½ avokáda, 1 ks kiwi, 50 ml bílého jogurtu, lžička medu

Postup přípravy: Avokádo a kiwi rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme na hladkou kaši, pomalu přidáme bílý jogurt, aby konzistence nebyla moc tekutá a dobře držela na obličeji. Na závěr přidáme lžičku medu. Připravený peeling naneseme na vyčištěnou pleť, vmasírujeme a necháme působit 20 minut. Smyjeme studenou vodou a osušíme.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Diskuze: Re: meruňky a warfarin

Taky beru warfarin a v létě normálně jím meruňky a nic mi to nedělá. Zjistila jsem problémy u sušených švestek a kiwi, které snižují účinky warfarinu a taky banány, rebarbora, avokádo, borůvky a ostružiny.

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin
Odesláno dne: 23.4.2016 uživatelem Markéta

Kiwi na akné

Účinky kiwi na pleť

Kiwi obsahuje velké množství vitamínu C, který nejenže posiluje náš imunitní systém, ale má i blahodárné účinky na naši pleť. Chrání ji před poškozením sluncem a podporuje tvorbu nových buněk. Ochraňuje pokožku před vznikem vrásek, zvyšuje syntézu kolagenu, a tak naši kůži zachovává mladou a krásnou.

Pokud chcete rozzářenou a zdravě vyhlížející pokožku, jezte kiwi. Kiwi je úžasný zdroj vitamínu C a odborníci se domnívají, že právě ten zpomaluje stárnutí. Navíc pleti dodává svěží vzhled a jiskru. Kiwi rovněž napomáhá tomu, aby byla pokožka hebká a pružná.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Diskuze: Re: rutin v potravinách

Obecně se dá říci, že rutin se nachází ve všech červených potravinách. Například rutin obsahují potraviny: červené papriky, červená rajčata a podobně. Dále mezi nejvýznamnější zdroje rutinu patří potraviny: pohanka obecná, routa vonná a jerlín japonský. Dále se rutin také vyskytuje v chřestu, ve slupkách rajčat, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje.

Rutin a jeho zdravotní účinky
Rutin má řadu pozitivních zdravotních účinků, mezi jeho největší přínosy patří především schopnost léčit křehkost krevních kapilár a zvyšovat pružnost cév. Rutin pomáhá na prasklé žilky v oku. Snižuje LDL cholesterol. Rutin je také významný antioxidant s antikarcinogenními účinky a schopností pohltit volné radikály. Rutin zesiluje účinek vitaminu C.

Zdroj: diskuze Rutin v potravinách
Odesláno dne: 9.6.2012 uživatelem Cempírek

Vitamín C (kyselina askorbová)

Charakteristika vitamínu C

Vitamín C je důležitý pro imunitní systém, ochranu buněk, pojivové tkáně, tvorbu hormonů a hojení ran. Optimální denní dávka představuje 100 mg.

Průměrná denní dávka vitamínu C (kyselina askorbová) je obsažena v:

  • 200 g pomerančů
  • 130 g kiwi
  • 60 g pepře
  • 110 g brokolice
  • 600 g brambor

Nedostatky vitamínu C způsobují slabost výkonu, únavu, oslabený imunitní systém, pomalé zotavování po nemoci, zhoršené hojení ran, předčasné stárnutí.

Zdroj vitamínu C najdeme v čerstvém ovoci a zelenině, paprikách, brokolici, citrusových plodech, černém rybízu, bramborech.

Zdroj: Vitamín C (kyselina askorbová)
Zveřejněno dne: 9.4.2013

Nejúčinější přírodní antioxidanty

Antioxidanty a jejich přírodní zdroje

Mezi nejúčinější zdroje přírodních antioxidantů patří zejména:

  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu A je hlavně rybí tuk, játra, mrkev, pak to jsou zelené a žluté listy, špenát, kapusta, petrželová nať, kedlubnová nať, meloun, meruňky, zelí, brokolice, kukuřice, dýně, máslo a vaječný žloutek.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu C je především šípek, pak také černý rybíz, růžičková kapusta, kiwi, brokolice a červený ribíz.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu E je olej z pšeničných klíčků, máslo, mléko, burské oříšky (arašídy), pak je také hojně v sóji, salátu a v mase savců.

Zdroj: Nejúčinější přírodní antioxidanty
Zveřejněno dne: 28.12.2011

Kiwi na akné

Co je to kiwi

Malé, nenápadné ovoce, které na první pohled nevypadá příliš přívětivě, skrývá pod slupkou látky, které dovedou obohatit náš jídelníček o potřebné živiny. Toto exotické ovoce mající svůj původ v Číně bylo následně pěstitelsky rozvinuto na Novém Zélandu, který tak v současnosti patří mezi největší producenty. Odtud se toto ovoce rozšířilo po celém světě a dnes ho z obchodů zná téměř každý. Má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku.

Co se týká obsažených látek, prim zde hraje především vitamín C. Kiwi patří mezi nejbohatší zdroje kyseliny askorbové, a jelikož se jedná o zdroj přírodní, měli by ho vyznavači zdravého životního stylu brát v potaz. Jeho obsah se pochopitelně může lišit dle doby a způsobu skladování. Obvykle se uvádí množství mezi 80–150 mg na 100 g ovoce. To v podstatě zabezpečí denní doporučenou dávku z přirozeného, dobře vstřebatelného zdroje. Je také zajímavé, že právě jeho vysokou koncentrací se kiwi stává relativně velmi levným přírodním zdrojem, který cenově předčí pomeranče a další zdroje kyseliny askorbové. A kdo z nejrůznějších příčin odmítá syntetický vitamín C, může zvolit právě kiwi jako velmi vhodnou alternativu.

Vitamín C však není jedinou cennou látkou, kterou kiwi obsahuje. Jeho energetická hodnota činí přibližně 45 kcal na 100 g. V plodu je přítomno stopové množství bílkovin, tuků a samozřejmě sacharidy (asi 12 g). Co je však ceněno více, je vláknina (přes 3 g) a důležité vitamíny a minerály. Z nich stojí za zmínku především vitamín A a K, z minerálů je nutné vyzdvihnout hořčík, kterého má v populaci mnoho lidí nedostatek, dále pak vápník, železo, draslík nebo fosfor.

Kiwi se tak může zdát jako ideální ovoce doplňující potřebné mikroživiny v přírodní formě. Pozor si musí dát ten, kdo je alergický na enzym aktinidin, který na jednu stranu působí na vstřebatelnost masa, ale na druhou stranu může u některých jedinců vyvolat alergickou reakci. Velké množství živin však bude naštěstí pro většinu lidí pozitivem. Vždyť pouze dva plody denně pokryjí denní dávku vitamínu C, což se může hodit pro posílení imunity v čase chřipkového období. V letních měsících pak kiwi dokáže osvěžit svojí chutí a dodá potřebné sacharidy pro sportovní činnost. Kiwi tak zcela jistě patří do potravin prospívajících našemu zdraví a životnímu stylu a možná nás v budoucnu překvapí dalšími pozitivními účinky pro organismus.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Rutin v potravinách

Které potraviny obsahují rutin?

Obecně se dá říci, že rutin se nachází ve všech červených potravinách. Například rutin obsahují potraviny: červené papriky, červená rajčata a podobně. Dále mezi nejvýznamnější zdroje rutinu patří potraviny: pohanka obecná, routa vonná a jerlín japonský. Vlastně pohanka je na našem území nejvýznamější potravinou, která snese označení přirozený přírodní zdroj rutinu. Obsah rutinu v pohance se v různých částech rostliny liší. Nejvíce rutinu se nachází v květech a to až 400 mg rutinu na 100 g suchých květů. Dále se rutin také vyskytuje v chřestu, ve slupkách rajčat, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje.


Zdroj: Rutin v potravinách
Zveřejněno dne: 9.6.2012

Co jíst pro zdravé oči

Antioxidanty – vitamín E

Vitamín E je dalším antioxidantem, který umí vše. Konzumace potravin bohatých na vitamín E pomáhá předcházet nebo snižovat rizika Alzheimerovy choroby, ischemické choroby srdeční a pomáhá chránit proti různým typům rakoviny. Pokud jde o zdravé oči, je vitamín E spojen s prevencí šedého zákalu a oddálením růstu kataraktu. Nejlepším zdrojem vitamínu E jsou ořechy, zelená listová zelenina a některé obiloviny.

Vybrané potravy s obsahem vitamínu E:

  • olej z pšeničných klíčků;
  • suché pražené mandle;
  • slunečnicový olej;
  • kukuřičný olej;
  • sojový olej;
  • zmrazené nebo vařené listy tuřínu;
  • syrové mango;
  • suché pražené arašídy;
  • směs ořechů a arašídů;
  • majonéza;
  • zmrazená, sekaná nebo vařená brokolice;
  • vařená zelená pampeliška;
  • suché pražené pistáciové oříšky;
  • zmrazený nebo vařený špenát;
  • kiwi.

Zdroj: Co jíst pro zdravé oči
Zveřejněno dne: 14.2.2013

ADHD diety

Celková výživa a ADHD

Vědecké výzkumy o stravování s ADHD jsou omezené a výsledky nejednoznačné. Mnoho odborníků na zdraví však věří, že dieta může hrát úlohu i při odhalování příznaků ADHD. Často se poukazuje na to, že co je dobré pro mozek, je pravděpodobně dobré i pro ADHD.

  • Konzumujte velké množství proteinů (fazole, sýr, vejce, maso a ořechy), a to zejména ráno a pak k obědu, protože to vede ke zlepšení koncentrace.
  • Konzumujte méně jednoduchých sacharidů, jako jsou sladkosti, kukuřičný sirup, med, cukr, výrobky z bílé mouky, bílá rýže a brambory bez slupky.
  • Konzumujte více komplexních sacharidů – zeleninu a některé druhy ovoce (například pomeranče, mandarinky, hrušky, grapefruity, jablka a kiwi). Jejich konzumace se doporučuje večer, protože zlepšují spánek.
  • Konzumujte více omega-3 mastných kyselin, zejména ty, které jsou obsaženy v rybách (losos, tuňák), ořeších, olivovém a řepkovém oleji. Omega-3 mastné kyseliny jsou také k dispozici ve formě potravinových doplňků.

Zdroj: ADHD diety
Zveřejněno dne: 18.2.2013

Kiwi na akné

Akné

Akné (latinsky acne vulgaris) se objevuje především na kůži s nejvyšší hustotou folikulů, tedy na obličeji, ramenou, hrudi a zádech. Často se akné objevuje v období puberty kvůli nadměrné produkci mužských hormonů. Muži proto častěji trpí závažnější formou tohoto onemocnění.

Akné v pubertě způsobuje zvýšená tvorba mazu, což je vyvoláno vyšší produkcí rohoviny, která spolu s mazem ucpává vývod folikulů. Maz pak vytváří příznivé prostředí pro bakterie, které přispívají k tvorbě komedonů a zánětu.

Mezi další faktory způsobující akné patří dědičnost, menstruační cyklus, podráždění pokožky, stres, nahromadění odumřelých kožních buněk, používání anabolických steroidů a některých léčiv a vitamínů, nevhodné kosmetické přípravky, intenzivní slunění a kouření.

I když nám instinkt velí zbavovat se pupínků mechanicky vymačkáváním, škrábáním nebo dřením, rozhodně se nejedná o účinný způsob, jak se akné zbavit. Podobné metody mohou naopak vést ke zhoršení projevů a následně ke zjizvení pokožky.

Akné lze částečně ovlivnit i vhodně zvolenou stravou. Mezi potraviny, které akné podporují, patří červené maso, uzeniny, brambory, rýže, kořeněná jídla, alkohol, kofein, med a veškeré sladkosti. Strava by měla být bohatá na minerály a vitamíny, proto je důležitý především dostatek ovoce a zeleniny.

Zdroj: Kiwi na akné
Zveřejněno dne: 11.1.2017

Vitamíny na posílení imunity

Vitamíny pro obranu

O vitamínu C je všeobecně známo, že chrání tělo proti infekci, jelikož mobilizuje buňky imunitního systému a podporuje obranu bakterií. Sklenice pomerančové šťávy každý den je tedy cenným příspěvkem k posílení imunitního systému. Vitamín C, také nazývaný kyselina askorbová, se nalézá v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Kromě kiwi, papriky, cherry rajčátek je obsažen i v bramborách. Vitamín C mohou v obraně podporovat i další důležité látky. Společně s vitamínem A a vitamínem E je jedním z antioxidantů, které bojují s volnými radikály. Chrání buňky před poškozením způsobeným agresivními znečišťujícími látkami a rozkladem produktů během metabolismu. Současně jsou vitamíny nutné v různých fázích mobilizace buněk imunitního systému. Vitamíny skupiny B jsou důležité pro správný metabolismus buněk. Pozor: Vegetariáni nemají důležitý zdroj vitamínu B12! Hořčík, selen a zinek zvyšují aktivitu fagocytů imunitního systému, protože ničí patogeny. Selen působí jako antioxidant proti volným radikálům a podporuje vylučování toxických těžkých kovů. Zinek zlepšuje výkonnost paměťových buněk, které chrání imunitní systém v dlouhodobém horizontu proti opakovaným útokům patogenů. Na chuť k jídlu je dobré ovoce a zelenina s jasnými barvami. Současně je pomocí těchto barviv podporován imunitní systém. Karotenoidy a flavonoidy neutralizují volné radikály a chrání buňky v těle. Flavonoidy, které dávají ovoci a zelenině červenou, zelenou a modrou barvu, inhibují bakterie, viry a plísně, čímž snižují zatížení imunitního systému a ten pak může efektivněji fungovat.

Zdroj: Vitamíny na posílení imunity
Zveřejněno dne: 16.4.2013

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP