Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KMENOVÉ BUŇKY Z JABLEK

OBSAH

Detox neboli očista organismu se praktikuje v kulturních společnostech po celém světě již po staletí. Detoxikace pomáhá chránit naše tělo před onemocněním a udržuje optimální zdraví. Detoxikace těla pročistí a nastartuje organismus ke správné funkci.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivetka.

dobry den mam vlekle potize ze zadi pocinajici osteofytu lehke snizeni plotenek byla jsem odeslana k neurologovi a ten mi odblokoval zebra take mam paleni v oblasti zad neustale me boli v oblasti levehozebra vyloucili plc embol i infarkt brneni rukou a nohou prosim o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staňa.

Již 10 let mám úporné bolesti zad a kloubů. Až doteď. Na radu ortopeda jsem začal užívat kmenové buňky. Od 2. měsíce se cítím jako znovuzrozený a dokonce jsem začal sportovat. Kmenové buńky jsem objednal na webu www.zdravi-energie.cz a změnily mou kvalitu života. Doufám, že to pomůže. Staňa

Zdroj: diskuze Bolesti zad

Recept na povidla z letních jablek

Ingredience

  • 4 kg letních jablek,
  • 1 l octa,
  • 1 kg cukru.

Postup

Oloupaná letní jablka bez jadřinců vaříme s trochou vody a octem asi 30 minut. Pak přidáme 1 kg cukru a ještě vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme sáček Petolu a po přejití varem plníme do sklenic a zavíčkujeme. Takto připravená povidla z letních jablek vydrží až 4 roky.

Zdroj: Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Doba použitelnosti

Zavařená jablka podle našich návodů lze uchovat několik měsíců. Recepty bez zavařování jen s horkou směsí jablek vydrží měsíce. Nalitím horkých jablek a následném zchlazením směsi ve sklenicích vzniká podtlak, kterým je víčko na sklenici pevně přitlačeno, takže se do jablečné zavařeniny nemohou dostat žádné choroboplodné zárodky.

Pokud strouhaná jablka zavaříte v troubě nebo v horké vodě, vydrží mnohem déle a často si je můžete bezpečně vychutnat i po několika letech. Platí, vždy po otevření zavařených jablek, zkontrolovat pohledem jejich nezávadnost.

Zdroj: Zavařování strouhaných jablek v troubě

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Hanuš.

Dobrý den,prosim o dotaz.Mohu pri užívání Warfarinu švestky, švestkové knedliky a křížaly z jablek.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem můžete jíst prakticky všechno, až na pár výjimek, jako je kapusta a bílé zelí. Musíte však dodržet přiměřené množství, které se stanoví podle obsahu vitamínu K v jednotlivých potravinách. Vitamín K totiž ovlivňuje účinky Warfarinu. Hlídat musíte jen potraviny rostlinného původu, kde je vitamín K obsažen v hojné míře. Čím zelenější, tím více vitamínu K. Bez omezení můžete jíst například maso, knedlíky, rýži. Důležité je udržet stále stejnou hladinu vitamínu K každý den na úrovni 120 mikrogramů (pro muže). K tomu je potřeba mít neměnný jídelníček a ten dodržovat několik týdnů.
Švestky obsahují vitamín K a proto je potřeba sledovat jejich konzumaci. Jedna švestka obsahuje 4,5 mikrogramů vitamínu K i ta v knedlíku. Sníte-li jich 22. tak jste vyčerpal veškerý limit pro příjem vitamínu K v tom konkrétním dni a nesmíte pak již nic, co je rostlinného původu. Sušené švestky obsahují o něco více vitamínu K a sice 5,5 mikrogramů vitamínu K. Sníte-li nárazově několik švestek, musíte ten den omezit jinou potravinu s podobným obsahem vitamínu K, kterou máte zařazenou ve svém jídelníčku.
Křížaly, což jsou sušená jablka, taktéž obsahují vitamín K. Jedno kolečko usušeného jablka obsahuje 0,2 mikrogramů vitamínu K. Křížal si tedy můžete dopřát opravdu hodně. Ale stále platí, že musíte udržet příjem vitamínu K na stejné úrovni 120 mikrogramů za den, ne víc ani ne méně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání Warfarinu

Příprava jablek na zavařování

Stejně jako u zavařování jakéhokoli ovoce začněte zralým, neposkvrněným a dobře omytým ovocem. Poté jablka oloupejte, zbavte jádřince a nastrouhejte podle pokynů v receptu na konzervování.

Pamatujte si, že po oloupání a nastrouhání se jablka začnou zbarvovat. Aby vám jablka nezhnědla, ošetřete je proto přípravkem kyseliny askorbové podle návodu na obalu nebo můžete alternativně použít citronovou vodou. Chcete-li si vyrobit citronovou vodu, smíchejte 1 litr vody s 50 ml citronové šťávy, vložte jablka do roztoku a před pokračováním sceďte.

Zdroj: Zavařování strouhaných jablek v troubě

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kurt.

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Jen pro jistotu jsem nakonec na Ali**** zakoupil 2x100 tabletek Ivermectine 5mg, s dávkováním 1tbl.na 16.5kg hmotnosti. Dokonce se mi podařilo dohledat čínského výrobce tohoto preparátu, který produkuje i lidskou verzi. Sales manager společnosti mě ujistil(?), že se oba produkty(human a vet.)liší pouze množstvím účinné látky. V případě nakažení covidem jsem připraven tabletky užít, ale budu radši když to nebude třeba.
Děkuji a zdravím.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi

Jablečná marmeláda

Ingredience

  • 1 kg zralých jablek,
  • 200 ml vody,
  • 500 g cukru krystal,
  • 1 citron,
  • 50 ml rumu,
  • 1–2 ks celé skořice,
  • 1 želírovací přípravek 2 : 1.

Postup

Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v hrnci zalijeme vodou. Přidáme nakrájený citron, skořici a rum. Vaříme asi 20 minut. Skořici a zbytky citronu vyjmeme. Přidáme cukr a vaříme ještě asi 5 minut. Poté přimícháme želírovací přípravek. Opět vše přivedeme k varu a vaříme dalších 5 minut. V marmeládě budou kousky jablek. Ještě horkou marmeládu nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Zdroj: Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Vyvážená kombinace extraktu z léčivých rostlin bohatých na třísloviny ve spojení s aminokyselinami účinně ničí rakovinné buňky (vyvolává apoptózu) a je mnohanásobně silnější než většina chemoterapeutických prostředků, přičemž nemá žádný negativní vliv na zdravé buňky.
Znáte konkrétně takové preparáty, kde je koupit?
Děkuji
Pěčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina slinivky břišní

Hrníčkový recept z jablek

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 5 jablek, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 skořicový cukr, tuk a mouka na vysypání formy

Drobenka: 4 polévkové lžíce hrubé mouky, 3 polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce másla, 1 vanilkový cukr

Postup: Smícháme mouku s kypřicím práškem a krupicovým cukrem, přimícháme smetanu a vejce. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupaná jablka a smícháme se skořicovým cukrem (přebytečnou šťávu slijeme). Do vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme těsto, navrch rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Také jsem trpěla 7 let bolestmi trojklaného nervu při němž jsem brala léky ,ale bez efektu. Pak jsem se dozvěděla o operaci která mě těch bolestí zbaví a tak jsem se nechala operovat v Ustí n.Labem od profesora Sameše . A nyní jsem zcela bez bolestí a jsem ráda,že jsem na tu operaci šla.Děkuji panu prof. Samešovi že mi změnil život k lepšímu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rozália TEJKALOVÁ.

dobrý den všem, kdo má potíže s trojklanným nervem .Do svých 76 let jsem neznala co je pobyt v nemocnici vyjma toho, že jsem povoláním zdravotní sestra.Žila a žiji pořád aktivním životem až do lonského léta kdy jsem dostala CMP. Byla jsem hospitalizována u nás ve FN v Olomouci, kde jsem byla v péči vynikajících lékařů i zdravotníků. Díky Bohu jsem neměla zasaženy ty nejdůležitější kmenové bunky, takže funguji úměrně svému věku. Bohužel, musela jsem absolvovat odstrnění šedého zákalu u obou očí. Do té doby to bylo dobré,ale ted najednou začínám mít bolesti pravé tváře, neuroložka mi předepsala TEBOKAN který mi úžasně pomáhá při vyrovnávání motoriky, ale bolesti mne provází hlavně v noci. Nevím, zda by mi někdo mohla poradit jak dál!Lék TRAMAL je nevhodný, protože má m po něm špatné pocity,točení hlavy a pod. je moc silný a návykový. Cvičím prsty,krční obratle,sama si pomáhám masáží lehkou skrání,tváře.zkouším náplasti wutong které mi zmirnuji bolest .Má někdo radu,pomoc jak dál??? MOC VŠEM DĚKUJI ZA JAKOUKOLIV ODPOVĚD

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Recept na jablečná povidla v troubě

Ingredience

  • 2 kg oloupaných jablek bez jadřinců,
  • citron dle chuti a kyselosti jablek,
  • 600 g cukru krupice,
  • 1,5 lžičky mleté skořice,
  • 2 vanilkové cukry.

Postup

Jablka pokrájíme na kousky, rozmixujeme ponorným mixérem, dáme do vyššího pekáčku, podlijeme troškou vody (0,2 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme rozpéct se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během pečení mícháme, aby se nám nepřipálila. Pečeme na 180 °C, zamícháme po půlhodince, pak zase po půlhodince a opět po půlhodince. Když jsou jablka rozpečená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady pečeme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme. Protože používáme různé odrůdy jablek, budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet. Dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí. Pečená jablečná povidla plníme do skleniček od majonézy či přesnídávky, a to asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90 °C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.

Zdroj: Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Diskuze

V diskuzi DOTAZ OHLEDNĚ FUNKČNOSTI POHLAVNÍCH ORGÁNŮ PŘI ONEMOCNĚNÍ LYMFATICKÝCH UZLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Blažejová.

Mám dotaz ohledně onemocnění lymfatických uzlin zda je možné že po chemoterapiích jsou pohlavní orgány nefunkční ?Přítel prodělal poprvé v roce 2009 rakovinu lymftických uzlin IV.B stupně a nyní se mu toto onemocnění vrátilo ve stádiu IV.A .Nyní podstupuje třetí cyklus chemoterapie a hledá se pro něj vhodný dárce kostní dřeně ,jelikož si sám nebyl schopen již při minulé léčbě nasbírat svoje kmenové buňky a ani jeden ze tří bratrů není shodný aby mu mohli kostní dřeň darovat .Je vůbec možné že chemoterapie zničí opravdu všechny zdravé buňky v těle a funkci pohlavních orgánů , dále pak že naruší i to že špatně stráví jídlo (vařím domácí stravu ),nikde v závodní jídelně ani v restauraci se nestravujeme .Je možné že by se mu mohli někdy v budoucnu tyto základní životní funkce obnovit a on fungoval jako chlap a mohl vést plnohodnotný život se vším všudy jako v době před onemocněním ?Myslím tím úplně všechno -bez omezení pohybu(jízda na kole, zadýchávání se při jakémkoliv pohybu a pěšky na (chůze do schodů, výlet do hor třeba-bydlíme v Krkonoších ,tak mám na mysli třeba jednu jízdu lanovkou na Sněžku a druhou cestu pěšky nebo na skály do Českého ráje-máme vnoučata,tak by chtěl s nimi na výlet) ,plavání ,sekání zahrady a s tím další spojené činnosti, doma vymalovat a tak podobně (strašně se tím trápí že není schopen toto vykonávat jako když byl zdravý .Je mu 54 let .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz ohledně funkčnosti pohlavních orgánů při onemocnění lymfatických uzlin

Pečený jablečný kompot

Oloupejte jablka, odstraňte jadřince a nakrájejte na kousky. Jablka můžete i nahrubo nastrouhat. Připravené kousky jablek vložte do sklenic a upěchujte těsně k sobě. Nakonec pokapejte citronovou šťávou a přelijte převařeným cukerným roztokem, který připravíte z 5 dílů vody a 1 díl cukru. Potom sklenice pevně uzavřete a dejte do vyššího pekáče, který naplňte chladnou vodou do výšky 3 cm. Ujistěte se, že se sklenice v pekáči nedotýkají. Pokud chcete zavářet hodně jablečných kompotů, udělejte to radši várku po várce místo příliš přeplněného pekáče. Sklenice s pekáčem vložte do studené trouby na spodní polici a troubu zapněte na 175 °C s horním i spodním ohřevem. Troubu vypněte, jakmile voda začne bublat a vařit se. Pak pečte asi 30 minut.

Zdroj: Zavařování strouhaných jablek v troubě

Poradna

V naší poradně s názvem TABULKA POTRAVIN PODLE OBSAHU PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Švábová.

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat jestli se při dně můžou pít slazené minerálky perlivé

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Slazené minerálky jsou obecně špatné, protože cukrem slazené nápoje nejsou zdravé, ať máte dnu, či nikoliv. Volte raději čistou pramenitou vodu bez bublin, kterou můžete ochutit šťávou z citronu, pomeranče nebo jablek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tabulka potravin podle obsahu purinů

Jablečná povidla v domácí pekárně

Ingredience

  • 1 kg jablek,
  • 1 lžíce octa,
  • 250 g cukru,
  • špetka mleté skořice,
  • 1 roztlučený hřebíček,
  • 2 polévkové lžíce rumu.

Postup

Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme. Pokapeme cikcak octem a dáme na hodinku odležet. Ponorným mixérem rozmixujeme v plastové misce a nalijeme do pekárny. Zapněte program „Marmeláda“, což je u Moulinex č. 9 – trvá 1 h a 5 minut, přičemž tento program nejprve 5 minut docela rychle míchá a pak už jen „peče“. Po skončení pustíme znovu program „Marmeláda“ a přidáme cukr a rum, skořici a hřebíček. Pekárna opět pracuje 1 hodinu a 5 minut. Po ukončení spustíme program „Marmeláda“ naposledy. Pak již jsou povidla hustá, takže je nalijeme do skleniček, které si nahřejeme na plechu s vodou v troubě. Poté sklenice otočíme dnem vzhůru a zabalíme ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.

Dávka z 1 kg upravených jablek vyjde na necelé 2 malé skleničky. Pokud máte doma tolik jablek, že nevíte, co s nimi, zkuste tato jablková povidla z domácí pekárny. Jsou opravdu výborná!

Zdroj: Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BUŇKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaelanavrc.

Ja mam doma kavovy peeling bodybescrub a jsem spokojena, mam lepsi plet i rty :-) ta pokozka je obnovenejsi a hebsi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

Ten kávový peeling je na celé tělo? Máte nějaký odkaz kde ho sehnat?

Zdroj: diskuze Tukové buňky na rtech

Hrníčková bábovka s jablky

Ingredience: 1 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku mléka, 1 hrnek nastrouhaných jablek, skořice, kakao

Postup: Ingredience smícháme a vylijeme do předem vymazané bábovkové formy. Dáme péct zhruba na 40 minut při 180 °C.

Zdroj: Hrnkové recepty na sladkosti

Poradna

V naší poradně s názvem COLAFIT PRI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

mohu uživat colafit při varfarinu? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radku, Colafit je čistý krystalický kolagen, který dodává stavební buňky především pokožce, vlasům a nehtům a nijak neovlivňuje srážlivost krve. Takže Colafit můžete užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colafit pri warfarinu

Jablečná povidla s octem

Ingredience

  • 5 kg jablek,
  • 2,5 kg cukru,
  • 1/8 l octa.

Postup

Vyzrálá, klidně i popadaná jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V porcelánové nebo skleněné míse smícháme jablka s cukrem a octem a necháme 24 hodin odstát. Poté vše přendáme do hrnce a svaříme, až jablka zesklovatí. Horká jablečná povidla nalijeme do čistě vymytých sklenic a pořádně zavíčkujeme. Jablečná povidla jsou velice dobrá a vhodná hlavně na koláče a lívance. Vydrží dlouho a neztrácí barvu.

Zdroj: Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Jak zavařovat jablka v troubě

Je určitě výhodné mít po celý rok k dispozici strouhaná jablíčka na štrúdl, koláč či jiné dezerty. Zkuste si je připravit úplně jednoduše. Zavařování jablek probíhá klasickou sterilací při teplotě 75 až 85 °C v zavařovacích sklenicích. Omytá jablka oloupete, nastrouháte, vložíte do sklenic a zasypete cukrem (dle své chuti a dle sladkosti jablíček). Sklenice důkladně uzavřete (nejlépe šroubovací sklenice s víčky na závit) a naskládejte je na vyšší plech s vodou tak, aby se nedotýkaly. Poté je sterilujte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut. Po uplynutí této doby je vyndejte z trouby a nechte je vychladnout otočené dnem vzhůru. Zavařeniny skladujte v temnu a chladu.

Zdroj: Zavařování v troubě

V troubě zavařená jablka nasucho

Zavařená jablka nasucho jsou jednoduchým receptem, jak uchovat jablka na zimu.

Ingredience

  • 3 kg různých odrůd křupavých jablek;
  • 6 lžic cukru;
  • 200 g rozinek.

Postup

Nejlepší výsledek dosáhnete, když namícháte několik druhů křupavých jablek. Myslete na to, že každé jablko má svou vlastní chuť a sladkost. Je proto velmi obtížné zde uvést přesné množství cukru. Když na to přijde, tak na konzervaci žádný cukr nepotřebujete a i tak dosáhnete požadované trvanlivosti.

Nejprve si připravíme zavařovací sklenice. Ponořte je nebo je opláchněte v horké vodě a gumové kroužky nebo víčka vložte do vroucí vody.

Omyjte jablka, rozpulte je, oloupejte a zbavte jádřinců. Pak je bez loupání nastrouhejte a smíchejte s trochou cukru a rozinek. Pokud nemáte rádi rozinky, vynechte je, ale jsou dokonalé!

Nastrouhaná jablka naplňte do sklenic. Postupujte po částech. Vždy každé 2 cm obsahu upěchujte nějakým válečkem (jiná sklenice, plastová láhev), aby mezi kousky jablek nebylo moc vzduchu.

Nasaďte horké gumové kroužky na sklenice nebo nasaďte víčka a upevněte svorkami. Pokud máte twist-off sklenice, stačí víčka zašroubovat.

Umístěte sklenice do vyššího pekáče, který naplňte vařící vodou. Sklenice se budou během zavařování v troubě roztahovat, takže se nesmí dotýkat, aby nepraskly. Pekáč se sklenicemi vložte do předehřáté trouby na 200°C po dobu 30 minut.

Alternativně můžete zavařit klasicky ve vodě. Umístěte sklenice do vysokého hrnce a naplňte vodou těsně pod největší sklenici. Zapněte sporák a když se voda vaří, trochu snižte teplotu. Nastrouhaná jablka by měla zůstat ve vařící vodě při teplotě kolem 90 °C asi 20 minut.

Po uplynutí doby zavařování sklenice vyndejte a přikryjte je ručníkem, aby pomaleji vychladly.

Až budete chtít později upéct koláč, máte vždy po ruce zásobu chutného ovoce.

Zdroj: Zavařování strouhaných jablek v troubě

Mechanismus účinku

Mechanismus účinku biologické léčby na nádorové buňky je založen na tom, že se nejdřív musí najít proteinové struktury, takzvané receptory. Klasickým příkladem jsou růstové receptory. Když se na ně dostane určitá látka, nějaký protein nebo sacharid, uskuteční se přenos energie z jedné látky na druhou, až vstoupí tato informace do jádra a v jádře je drážděna určitá struktura DNA, která má za cíl například buněčné dělení. Těchto receptorů je na normální zdravé buňce třeba několik milionů nebo několik set tisíc – na povrchu jedné buňky. A u nádorové buňky jich tam jsou desítky milionů, stovky. Prostě obrovské množství těchto receptorů, takže nádorová buňka je bombardována mnoha signály k tomu, aby se dělila. A abychom tomu zabránili, je nutné tyto receptory zablokovat. Nespecifická léčba, standardní klasická, která je známá od padesátých let, působí na všechny dělící se buňky a víceméně zasahuje v nějaké fázi DNA nebo dělení buňky. To znamená, že postihuje nejenom nádorové buňky, ale i všechny jiné dělící se buňky . Máme v organismu tkáně, které se dělí velmi často a velmi rády, například krvetvornou tkáň, tkáň sliznice zažívacího traktu. S tím jsou spojeny vedlejší účinky a celkový stav pacienta a jeho schopnost přijímat další chemoterapii. Zažívací trakt jednoznačně ovlivňuje i naši psychiku. A to všechno může komplikovat celý léčebný proces.

Zdroj: Bio léčba rakoviny

Holtova mast na ekzém

Holtova mast při léčbě ekzému slouží jako podpůrný prostředek, který regeneruje buňky a podporuje růst nových buněk. Také vytváří na povrchu pokožky ochranný film, který odpuzuje vlhkost.

Zdroj: Co je to Holtova mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP