Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOENZYM Q10

OBSAH

Zdroje koenzymu Q10 

Koenzym Q10 si může lidský organismus v určitém množství vyprodukovat sám. S věkem se však tato schopnost snižuje, je tedy nezbytné doplňovat koenzym Q10 vhodným jídelníčkem, obsahujícím také jiné důležité vitamíny a živiny. Koenzym Q10 byl měl být součástí vaší každodenní stravy. Zdrojem koenzymu Q10 je například maso, ryby a zelenina (brokolice). Také rostlinné oleje (olivový olej) jsou bohaté na koenzym Q10.

Zdroj: Koenzym Q10

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KOENZYM Q 10 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den dotaz mám-může moje 88 letá matka při užívání WarfaRinu ještě přidat doplněk stravy--tablety--MAXIVITA KOENZYM Q10 30MG + VIT C 80MG---1 TABLETA DENNĚ. a jak dlouho?DÍKY ZA ODPOVĚD.HANKA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Koenzym Q10 může ovlivnit účinek Warfarinu, proto je nutné dohodnout se s lékařem na počátku užívání tohoto doplňku stravy. Lékař pak několik dní po započetí této doplňkové léčby změří srážlivost krve a případně upraví podle výsledku dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Koenzym Q10 a akné

V neposlední řadě je také Koenzym Q10 významným pomocníkem v boji proti akné, protože posiluje játra, čímž ovlivňuje čistotu séba, které pak nezanítí naše póry anevzniknou ony komedony. Takto při použití léku Koentym q10 akné mizí.

Zdroj: Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Charakteristika koenzymu Q10

Koenzym Q10 je důležitý pro ochranu buněk, metabolismus a zdravou kůži. S přibývajícím věkem je nutné zvyšovat příjem koenzymu Q10. Koenzym Q10 je obsažen zejména v těchto potravinách:

  • maso
  • ryby
  • brokolice
  • olivový olej

Nedostatek koenzymu Q10 způsobuje poruchy nebo poškození kůže, ovlivňuje metabolismus. Zdrojem koenzymu Q10 jsou ryby, maso, brokolice, olivový olej.

Zdroj: Koenzym Q10

Diskuze

V diskuzi DETRALEX KOENZYM Q10 ANTIKONCEPCE ANACAPS JE MOŽNÉ UŽÍVAT SPOLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva. Paroulkova.

Je možné užívat spolu Detralex, Anacaps vitamíny na vlasy, antikoncepci a koenzym q10?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex koenzym q10 antikoncepce anacaps je možné užívat spolu

Krémy s koenzymem Q10

Koenzym Q10 se v pokožce uplatňuje při opravných procesech buněk. Krémy s obsahem Koenzymu Q10 jsou pro pokožku velice prospěšné. Koenzym Q10 se výborně uplatňuje při hojení červené ranky po akné, také je výborný na spáleniny a po ustoupení ekzému.

Foto: Wikimedia Commons

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KOENZYM Q 10 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Koenzym Q10 může ovlivnit účinek Warfarinu, proto je nutné dohodnout se s lékařem na počátku užívání tohoto doplňku stravy. Lékař pak několik dní po započetí této doplňkové léčby změří srážlivost krve a případně upraví podle výsledku dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

děkuji, to je důležité tak jíá ten doplněk dávat nebudu.díky.

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Kdy je Koenzym Q10 vhodný?

Vaše lékárnice Vám poradila dobře. Koenzym Q10 dokonce uznávají všichni lékaři a hlavně kardiologové jej přímo doporučují. Naše buňky jsou v průběhu nemoci vyčerpané bojem se samotnou nemocí a Koenzym pomáhá buňkám získat dostatečnou energii. Tím je organismus silnější, může s nemocí bojovat a ta pak rychleji odezní. Doporučujeme užívat suché tablety před olejovou formou kapslí, ve kterých se používá jako pomocná látka sojový olej. Suché tablety jsou snadněji stravitelné a v kombinaci s léky (hlavně na tlak, srdce, oběhový systém) nezpůsobují žaludeční potíže. Koenzym Q10 je významný i v prevenci, posiluje organismus, dodává mu dostatečnou energii, je vhodný při zánětech, nebo jako významný antioxidant.

Zdroj: Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Diskuze

V diskuzi MED V BOJI PROTI STÁRNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana tomášová.

Úžasné a pravdivé! Medu věřím. Na stárnutí a vitalitu je skvělý též koenzym, např. Q Max. V kombinaci s medem můžeme být stále mladí :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Med v boji proti stárnutí

Koenzym Q10

Také je výjimečná kombinace L-Carnitinu, chromu a Koenzimu Q10, která je určena primárně k rychlé redukci tukové tkáně a podpoře sportovního a fyzického výkonu. Koenzym Q10 posiluje srdeční sval a zabraňuje vzniku rychlé únavy a také zrychluje regeneraci po namáhavém fyzickém výkonu. Koenzym Q10 je pro člověka nepostradatelný a jeho doplňování je vhodné zejména u starších osob, psychicky a fyzicky zatížených jedinců nebo sportovců. Hlavní výhody Koenzimu Q10 jsou rychlé odbourávání tuků a podpora srdeční činnosti a imunity.

Zdroj: Karnitin a chróm na zrychlení metabolizmu

Poradna

V naší poradně s názvem KOENZYM A ELKARNITIN DOPLNEK STRAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

cvičím denně 50 min na orbitreku a beru elkarnitin, má váha jde pomalu dolu, co bych měla ještě si zakoupit v lékárně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych zkusil vzít před cvičením nějaký povzbuzovák a spalovač tuků s kofeinem. Jako nejlepší fatburner se zatím jeví Lipo 6X od firmy Nutrend. A k tomu ještě před a po cvičení vezměne po každé jednu dávku BCAA. BCAA vám doplní potřebné 4 nejdůležitější amynokyseliny, které vám dodají chuť a sílu ke cvičení. Lipo 6x zase rozproudí krevní oběh na rychlejší obrátky a ohřeje tělo na vyšší teplotu. Toto všechno vám pomůže k ještě lepším výsledkům.
Důležité je nesledovat jen ubývající váhu, ale spíše vnímat pocit ze svého pěkně se formujícího se těla. Cvičením na Orbitracku totiž mohutní nohy a hýždě, protože v nich dochází k námze. Ty se pak obalují svalstvem a to váží více než tuk, takže váha nemusí jít rychle dolů, ale přesto tuky mizí. Svalová hmota, na rozdíl od tuku, je tuhá, drží tvar a vypíná pokožku a tím omezuje celulitidu.
Dobré by bylo při vašem cvičení zapojit i další svalové partie, jako například břišní svaly, prsní svaly, zádové svaly a svaly horních končetin. Pamatujte si, že jen s vyrovnaným tréninkem budete rovnoměrná a krásná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koenzym a elkarnitin doplnek stravy

Koenzym Q10

Koenzym Q10 také pomáhá stabilizovat krevní tlak, zlepšuje stav arterií a podporuje kardiovaskulární systém. Sirup z bobulí hlohu snižuje krevní tlak, chrání stěny arterií a zabraňuje hypertenzi nebo angině pectoris. Dalšími potravinovými doplňky, které podporují kardiovaskulární systém, jsou rybí olej a kyselina foliová.

Zde je cena produktů s koenzymem Q10.

Zdroj: Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak

Diskuze

V diskuzi JAK OŠETŘIT ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Ahoj před pár týdnama jsem dostala zánět dásní nevím jak se toho zbavit poradíte mi někdo jak se ošetřit tento problém? Nejlepší by bylo kdyby léčba probíhal doma...:-D děkuji všem kteří mi napíší nějaké řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Elisko, v lékárnách je k dostání přípravek určen pro záněty v ústní dutině - Corsodyl, ve formě roztoku k oplachům ústní dutiny. Přesto je vhodné navštívit zubaře, jelikož jak popisujete, zánět přetrvává několik týdnů. V případě opakujících se zánětů užívejte Koenzym Q10, který je vhodný pro regeneraci tkání a odborníci ho doporučují i při ustupujících dásní. Hezký den.

Zdroj: diskuze Jak ošetřit zánět dásní

Posila zevnitř

Aktivní přísady do organismu dostáváme orální konzumací. Na trhu existuje mnoho přípravků a běžný spotřebitel není schopen se v takovém množství orientovat. Při výběru kvalitního výrobku se můžeme řídit požadavkem na obsah biologicky aktivních látek. Obsah mikročástic garantuje vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus, jinými slovy, tato technologie znamená převrat v absorpci látek organismem. Mezi dostupné látky při jejich výrobě nanotechnologie patrně použita byla patří lycopen (Lóreal) anebo koenzym Q10 (značka Barnys). Obě látky patří mezi významné antioxidanty a koenzym Q10 je navíc naprosto nezbytný. Kromě důležité funkce pro ochranu zdraví má koenzym Q10 také významné anti-aging vlastnosti.

TIP: Nedostatek Q10 pociťujeme únavou, oslabením imunitního systému, pocitem přetížení a „vyhoření“ či předčasným stárnutím. Barny´s Koenzym Q10 DUAL je jediný koenzym o velikosti mikročástic, jehož dostupnost pro organismus je mnohem vyšší než u běžného Q10. Užití takového výrobku je znatelné již po krátké době po požití a to nárůstem energie, odstraněním únavy a z dlouhodobého hlediska podporou imunitního systému, elasticity pokožky, ochranou organismu proti UV záření atd.

Zdroj: Nanočástice proti stárnutí

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bozulle.

Prosim poratte mi.Brni mi prsty a stale mam ledove ruce.Cim to muze byt a na koho se muzu obratit.Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ledové ruce společně s brněním mohou ukazovat na problémy s prokrvováním periferií. Obvykle při tom bývají studené i nohy. Příčina může být v cévách, v krvi, v srdci a tak podobně. Pomoci vám může lékař internista se specializací na kardiologii. Z volně dostupných prostředků by mohly pomoci ginkgo biloba, Pyridoxin, a koenzym Q10. Ve studených obdobích pomáhá svařené víno se všemi přísadami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem SIRUP Z BOBULÍ HLOHU,KYSELINA FOLIOVÁ, NEBO KOENZYM Q 10, CHILLI PAPRIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Opatrná.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jest-li mohu uživat některý z těchto produktů a který by byl
nejvíce vhodný. Beru od 50 let lék Presid 5mg a mám tlak 15O/85, někdy nižší, ale i 160/90.
Jsem sportovní typ., pracovala jsem s dětmi ve škole a nevím, jak přijdu k lékaři,tak mám tlak vyšší a někdy i nižší, ale to musí být. Rozhodla jsem se, že bych některý přípravek
požila a nejraději ( chilli papričky ), ale čekám, co by nenarušilo tento Presid.

Děkuji za Vaší pomoc
S pozdravem Opatrná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Nejdříve si kupte domácí tlakoměr, abyste si mohla měřit tlak průběžně doma, jak si vzpomenete. Pak zkuste vystřídat jednotlivé doplňky stravy, které jste vyjmenovala. O tomto informujte svého lékaře a sdělte, že si budete pravidelně kontrolovat svůj krevní tlak. Lék Presid má prokázané interakce při změně množství některých enzymů v těle a jde jen těžko s určitostí vyloučit jeho interakci s potravními doplňky. Proto buďte opatrná a pravidelně kontrolujte svůj tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sirup z bobulí hlohu,kyselina foliová, nebo koenzym Q 10, chilli papričky

Farmaceutický průmysl: „vitaminy“ pro krásu

Aktivní přísady do organismu dostáváme orální konzumací. Na trhu existuje mnoho přípravků a běžný spotřebitel není schopen se v takovém množství orientovat. Při výběru kvalitního výrobku se můžeme řídit požadavkem na obsah biologicky aktivních látek, což nanotechnologie umožňuje. Obsah mikročástic garantuje vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus, jinými slovy, tato technologie znamená převrat v absorpci látek organismem. Mezi dostupné látky při jejich výrobě nanotechnologie patrně použita byla patří lycopen (Lóreal) anebo koenzym Q10 (značka Barnys). Obě látky patří mezi významné antioxidanty a koenzym Q10 je navíc naprosto nezbytný. Kromě důležité funkce pro ochranu zdraví má koenzym Q10 také významné anti-aging vlastnosti.

TIP: Nedostatek Q10 pociťujeme únavou, oslabením imunitního systému, pocitem přetížení a „vyhoření“ či předčasným stárnutím. Barny´s NANO Q10 je jediný koenzym o velikosti mikročástic, jehož dostupnost pro organismus je 5 až 10x vyšší než u běžného Q10. Užití takového výrobku je znatelné již po krátké době po požití a to nárůstem energie, odstraněním únavy a z dlouhodobého hlediska podporou imunitního systému, elasticity pokožky, ochranou organismu proti UV záření atd.

Zdroj: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGIE NA VÍNO PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva OK.

Dobrý den,
máme vinohrad a pijeme domácí víno.
Od letošního léta mi opakovaně červená pleť kolem očí - pod obočím a u vnějších koutků + na krku. Je to provázeno svěděním pálením otokem nad očima.
Momentálně mi zůstala pleť kol. očí povadlá se sklady u vnějších koutků.
Velmi mě to trápí, jelikož jsem dosud neměla potíže s pevností pleti.
Lékař mi dělal kožní testy i na potraviny a pyly - vše negativní.
Lze provést test na víno? Myslíte, že se pokožka může opět zregenerovat a vrátit do původ. stavu - jak?
Budu velmi ráda za odpověď.
S pozdravem

Eva OK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě šlo o projevy atypického ekzému, po kterém zůstala omezená pružnost pokožky. Pomůže na to parní sauna na obličej a následné schlazení studenou vodou, což zrychlí obnovu pokožky. Dále doplnění výživy o kolagen a koenzym q10. K zevní péči použijte dlouhodobě krém na oční oblasti s kyselinou hyaluronovou a koenzymem q10. Rovněž bude potřeba obnovit tonus ve svalech na spáncích, což vytáhne povadlou pokožku. Tonus se dá zvýšit speciálními mimickými cviky a nebo pohodlněji pomocí elektrických miostimulátorů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na víno projevy

Příznaky nedostatku koenzymu Q10 

Nedostatek koenzymu Q10 se zvyšuje s věkem. Stres, fyzická námaha a environmentální dopady vyžadují zvýšenou ochranu buněk, tudíž větší příjem koenzymu Q10. Škodlivé stimulanty jako alkohol a cigarety vpravují do těla toxiny, čímž musí být rovněž zvýšen přísun koenzymu Q10. Pokud ve vaší denní stravě není možné zajistit dostatečné množství koenzymu Q10, užívejte výživové doplňky, které jsou dobrou alternativou.

Zdroj: Koenzym Q10

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Nutriční hodnoty

Arašídové máslo je vyráběno z ořechů, proto je velmi zdravé a pro naše tělo výživné. Obsahuje hodně bílkovin. Energická hodnota ve 100 g arašídového másla je asi 2 500 kJ. To je asi 50 % tuků a 25 % bílkovin. V dalších 25 % je obsaženo mnoho vitamínů a dalších látek jako vitamín B1, B3, E, fosfor, hořčík a koenzym Q 10. Pro své výživné hodnoty se často používá jako potravinová pomoc v zemích postižených hladomorem. Je vědecky potvrzeno, že pravidelná konzumace arašídového másla snižuje výskyt infarktu a kardiovaskulárních nemocí.

Zdroj: Arašídové máslo

Přípravky proti stárnutí

V dnešní době je trh doslova přesycen kosmetickými přípravky proti stárnutí, proto je těžké se orientovat. Mnohé z nich obsahují velice cenné látky, které naši pokožce dodají potřebné látky, osvěží a vzpruží. Zkuste najít přípravky, které obsahují co nejmenší podíl silikonů a naopak obsahují třeba koenzym Q10, omega 3a6 nenasycené kyseliny, vitaminy C, B, E, Inositol, AHA kyseliny, kyselinu hyaluronovou, dále třeba přírodní výtažky z hroznů, aloe vera, heřmánku a dalších.

Zdroj: Co užívat proti vráskám

Kvalitní kosmetika

Péče, kterou pokožce dopřejeme, má významný podíl na jejím vzhledu. Správnou kosmetikou můžeme zahladit nechtěné skvrny, kruhy po očima, žilky, odstranit pnutí a podráždění pokožky anebo zmenšit póry u mastné pleti. Volba kosmetiky by měla odpovídat typu pleti. Na jaře můžeme volit i péči s obsahem ovocných kyselin, které mají jemný peelingový efekt, dále s obsahem vitaminů (C, E, A), kolagenem, kyseliny hyaluronové. Výborným pomocníkem je koenzym Q10 v krémech.

Zdroj: Proč jsou vrásky na jaře hlubší a pleť méně hezká?

Krém s hadím jedem na vrásky

Krém s hadím jedem vyhlazuje vrásky a oddaluje vznik nových, redukuje výrazové linky a obnovuje elasticitu pleti. Neobsahuje minerální oleje, kvůli kterým by byla pleť mastná a neprodyšná. 4% hadí sérum zmenšuje struktury těch nejhlubších vrásek a výrazových linek. Efekt je posílen i působením dalších látek, jako je kyselina hyaluronová, retinol, koenzym Q 10, kolagen a elastin, které jsou v krému obsaženy. Vitamíny B a E chrání pleť před předčasným stárnutím pleti v důsledku nadměrného UVA a UVB záření.

Zdroj: Hadí jed v kosmetice


Autoři obsahu

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP