Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK DLOUHO VYDRZI SPERMIJE

OBSAH

Jak dlouho působí antibiotika na antikoncepci

Při užívání antibiotik dochází ke sníženému vstřebávání antikoncepce ve střevě. Proto může být účinek antikoncepce během užívání antibiotik nižší, což může způsobit nepravidelnosti cyklu (nepravidelné krvácení) a také snížit antikoncepční účinek. Proto je taky vhodné v daném menstruačním cyklu používat při sexuálním styku ještě jinou formu antikoncepce (například kondom). Po dobrání antibiotik není ve většině případů nutné používat jinou metodu kontracepce, účinek antibiotik na antikoncepci by neměl být snížen.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Diskuze

V diskuzi ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Zdroj: diskuze Zavařování hotových jídel do sklenic

Pití alkoholu po dobrání antibiotik

Po dobrání antibiotik už alkohol můžete. Alkohol by se neměl požívat během doby užívání antibiotik.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Diskuze

V diskuzi BETA BOJOVNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Hraaadil.

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak dlouho vydrží Beta bez krmení? Je možné odjet třeba na víkend, vydrží to? Děkuji za zprávu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Betty krmím denně rozumným množstvím granulkama tak, aby je stihly posbírat na hladině. Není problém 2-3 dny nekrmit. V obchodě mi řekli, že ryby krmí 1x za dva-tři dny. Pozor na samice, chovají se "nenažraně", mají schopnost se nacpat až k prasknutí, takže opravdu podávat krmení s rozumem

Zdroj: diskuze Beta bojovnice

Jak dlouho trvá svědění

Pokud po léčbě přetrvává svědění, lékaři doporučují nadále kůži mazat změkčujícími mastmi či mastmi s kortikoidy. Délka svědění je individuální, může být i psychosomatického charakteru.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi PODVAZANI VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Zemankova.

Dobrý den....po tomhle zákroku,podvazani vaječníků už pak není cesty zpět? Kdyby se žena rozhodla,že chce mít ještě dítě? Jaké jsou prosím možnosti? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana.

Tady na internetu sem se dočetla že to nak udelaj aby spugodnili ti vejco vodi aby se k vajčku dostali spermije chtela bych ešte jedno dite mam 9 let podvazany vaječnyky a dočetla sem se že to jde ale dělajto nuškama přes narkozu ale stoji ten za krok sto tisic znate nakyho gineloga kterej by my ten zakrok udelal sem se dočetla že neco udelaj nevum uš ten nazev a že spruchodnej vejcovody a pak normalne mužu ozehotnet tak chci vedět jesli to jde

Zdroj: diskuze Podvazani vaječníků

Za jak dlouho zmizí vyrážka

U svrabu žádná přírodní léčba neexistuje, masti na předpis prostě musí zabrat. Svědění a podráždění kůže mohou přetrvávat až čtyři týdny po ukončení léčby z důvodu rozkladu mrtvých zákožek uvězněných v kůži.

Zdroj: Jak dlouho trvá léčba svrabu

Diskuze

V diskuzi JAK SE PROVÁDÍ KALIBRACE MOČOVÉ TRUBICE A JE TO BOLESTIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Mám neustálé problémy se záněty močového měchýře, teď s tím bojuji již 2,5 měsíce a bylo mi navrženo cystoskopie a kalibrace. Moc se toho bojím. Bolí to moc a jde to nějak znecitlivět při tomto zákroku, jak dlouho to trvá a jak dlouho trvá léčba potom?
Nemusí se zákrok opakovat? A jak dlouho to vydrží, aby se zase zánět neobjevit?

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se provádí kalibrace močové trubice a je to bolestivé

Bílá plomba

Novější fotokompozitní výplně na bázi pryskyřice bez rtuti, tak zvané bílé plomby, jsou velmi oblíbené u lidí, kterým není lhostejná barva a vzhled jejich zubů. Kompozitní pryskyřičné výplně, aby byly dostatečně pevné, tak jsou vyrobeny z plastu smíchaného s práškovým sklem. Bílá fotokompozitní výplň na bázi pryskyřice nabízí pacientům několik výhod.

Výhody:

  • Výplně je v barvě zubů, takže není vůbec vidět;
  • Možnost jíst ihned po dokončení bílé výplně;
  • Při vrtání se může odstranit méně původního zubu, než je tomu třeba u amalgámových výplní;
  • Možnost vystavět / obnovit / rekonstruovat odlomené části zubu do původního stavu.

Bílé fotokompozitní výplně na bázi pryskyřice mají také některé nevýhody.

Nevýhody:

  • Vyšší cena než amalgámové výplně, řádově tisíce Kč a pojišťovna nic nepřispívá;
  • Omezená schopnost bojovat proti patogenům;
  • Omezená schopnost odolávat sekundárnímu kazu (kaz pod plombou);
  • Vrstvené rozsáhlé plomby mohou trvat více než jednu návštěvu;
  • Bílá plomba vyžaduje více času na vytvoření než amalgámové výplně, protože se musí určitou dobu osvětlovat UV paprskem, který spouští vytvrzení;
  • Bílá plomba vyžaduje absolutní sucho. Jediná kapka sliny vadí.

Jak dlouho vydrží bílá plomba?

Bílé výplně nevydrží tak dlouho jako ty tmavé amalgámové výplně. V průměru bílá plomba vydrží asi 7 až 10 let. Pokud je ale bílá plomba umístěna do oblasti mimo skus, například plomba na předním zubu, tak může vydržet i celý život. Bílé výplně jsou neuvěřitelně silnou a úspěšnou léčbou většiny dutin.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nelly.

děkuji baby za vaše zkušenosti a doporučení. Jsem ráda, že se našel někdo s dobrými zkušenostmi. Ještě by mě zajímalo kolik to tak asi stojí a jak dlouho efekt vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Jak často mít styk, když chci otěhotnět

Otázka, jak dlouho vydrží vajíčko po ovulaci, je opodstatněná. Vajíčko je po ovulaci schopné oplodnění pouze 12–18 hodin během cyklu, a proto pokud má dojít k početí, je potřeba správné načasování, aby byla zaručena životnost vajíčka po ovulaci. Žena má během cyklu jen jednu ovulaci, a tudíž je během cyklu plodná jen po velmi krátkou dobu. Pokud během těchto několika málo hodin, ve kterých je vajíčko schopno oplodnění, k němu nedojde, vajíčko se vstřebá a v dalších dvou týdnech dochází k menstruaci. Při pohlavním styku několik dní před ovulací může dojít k otěhotnění, protože jak bylo uvedeno výše, spermie si několik dnů počká.

Zdroj: Životnost spermií

Poradna

V naší poradně s názvem ZAVAŘOVÁNÍ HOTOVÝCH JÍDEL DO SKLENIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Agnes Vimpelová.

Mám dotaz, jak dlouho vydrží zavařené hotové jídlo? Chci to zavařovat v troubě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sterilizace hotových jídel umožňuje jejich uchování po dlouhou dobu. Zavařené jídlo vydrží měsíce.

Zdroj: diskuze Zavařování hotových jídel do sklenic

Jak dlouho působí?

Furon působí 6 až 8 hodin od poslední dávky. Tento čas může být prodloužen až na více než 9 hodin, a to u pacientů s dlouhými intervaly močení a nebo u pacientů s úplným zastavením močení. Furon se vylučuje z organismu hlavně prostřednictvím ledvin a pokud se v ledvinách netvoří moč, tak jeho vylučování zbývá jen na játrech. Přes játra se Furon vyloučí desetkrát pomaleji než přirozeně přes ledviny.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Diskuze

V diskuzi NOVÉ LÉKY NA PARKINSONOVU NEMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Danková.

Dobrý den já užívám na parkinsonovu nemoc tyto léky medipexol izikom a vyregit k velice by mě zajímalo zda jsou nějaké nové léky aby se nemoc nezhoršovala děkui

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Tanzmann.

mam jiz dva roky parkinsonovu nemoc,uzivam denne 12mg rolpryna vzdy rano a pak isicom 100mg 1/2 tablety 3x denne,zajimalo by mne zda jak dlouho vydrzi tato medikace,zatim vse zvladam az na boleni nohou a zad,dle vysetreni u neurologa jsem pomalejsi,mentalne normalni,spoluprace dobra,alternujici pohyby vlevo vaznou

Zdroj: diskuze Nové léky na parkinsonovu nemoc

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace

Diskuze

V diskuzi UNAVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michalikova.

Mně pomohly tyto kapky www.benu.cz/hyal-dro…
Používám vždy když na mě padá únava, nebo jsem nevyspaná a unavené oči chci oživit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peta.

Také mám s nimi dobrou zkušenost. Navíc vydrží dlouho. Máme v práci klimatizaci. Oči mám vždy strašně vysušené. Tyto kapky účinkují vždy velmi rychle.

Zdroj: diskuze Unavené oči

Život spermie

Spermie (spermije) je mužská pohlavní buňka. Zdravý dospělý muž vytváří denně až 100 milionů spermií. Na oplodnění ženského vajíčka stačí pouze jedna z nich. Spermie jsou nositeli chromozomů, které určují pohlaví potomka. Pohlaví tedy závisí na tom, zda vajíčko oplodní spermie, která je nositelkou chromozomu X nebo Y.

Ve varlatech jsou drobné nitkovité kanálky a právě v nich se tvoří každý den nové spermie. Když se spermie vytvoří, cestují do nadvarlete, kde dozrávají během čtyř až šesti týdnů. Pak jsou připraveny k vycestování ze šourku trubicí zvanou chámovod. Skladištěm spermií je ampula, rozšířená část chámovodu. Tady spermie čekají na svůj okamžik. Bez bílé lepkavé tekutiny – semene, kterou vytvářejí právě semenné váčky, by se však spermie stěží dostaly k vajíčku. Těsně před ejakulací se smíchají spermie (tvoří pouze jednu desetinu ejakulátu) se semenem a poháněny jeho energií bohatou na cukr se mění na mrštné potvůrky. Prostata je umístěna pod ampulou, má velikost vlašského ořechu a přidává do semene jisté množství zásadité tekutiny, která pomáhá neutralizovat kyselé prostředí ve vagině. Když muž ejakuluje, prostata se stahuje a napíná a stlačuje chámovod. Tím pomáhá vhánět spermie a semeno do močové trubice uprostřed penisu.

Spermie se skládá ze tří částí: hlavičky, která obsahuje jádro s 23 chromozomy, akronomu na hlavě spermie, který pomáhá spermii vniknout do vajíčka, a bičíku, díky němuž se spermie pohybují (rychlostí asi 3 mm za minutu). Tvorba a zrání spermií je celkem zdlouhavý proces – trvá skoro 3 měsíce. Muži, kteří chtějí zlepšit kvalitu svého spermatu například lepší životosprávou, by měli tedy začít nejméně 3 měsíce před plánovaným početím.

V těle ženy spermie přežijí 3 až 4 dny (výjimečně 5–6 dní). Schopnost oplodnit vajíčko mají ale jen cca 48 hodin. Mimo ženské tělo spermie přežijí jen několik hodin.

Zdroj: Životnost spermií

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena višněvského balzámu je do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékarně mají dva druhy, ten s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Jak dlouho nejíst

Otázka, kdy můžu jíst po plombě, je opravdu důležitá, protože nedodržení stanovené doby může vést k nevratnému poškození výplně a nutnosti jejího předělání. To se týká především tmavých výplní z amalgámu.

Tmavá plomba

U amalgámové výplně se nesmí nic kousat po dobu minimálně 2 hodin od jejího dokončení.

Bílá plomba

U fotokompozitní bílé plomby se může kousat ihned po jejím dokončení.

Zdroj: Bílá plomba - jak dlouho nejíst

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

toto sérum je velmi koncentrované, používá se jednoduše, je ho třeba zamíchat do nočního hydratačního krému, takže vydrží tak dlouho jako samotný krém. Konkrétně ten 5 ml stojí např.. v awa centru 1960kč. Další info najdeš i na www.awashopbrno.cz/p…

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Za jak dlouho působí Šaratica

Projímavé účinky Šaratice se projeví do dvou hodin od vypití první dávky.

Zdroj: Šaratice voda

Za jak dlouho začne účinkovat?

Furon začne působit rychle, již během prvních 30 minut po spolknutí, přičemž k maximálnímu účinku dochází již hodinu po spolknutí. Může však trvat i několik týdnů, než se léčba Furonem plně projeví.

Pokud užíváte Furon na vysoký krevní tlak, nemusíte mít žádné příznaky toho, že lék začal účinkovat. V tomto případě se po započetí léčby ani necítíte jinak. To však neznamená, že lék nefunguje. Je důležité ho užívat dále podle pokynů svého lékaře.

Zdroj: Jak dlouho působí Furon?

Předávkování

Excitabilita byla zaznamenána po požití vysokých dávek dětmi. Ve studiích sebevražd tří izolovaných případů se předpokládá, že příčinou smrti bylo požití tolperisonu.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Za jak dlouho zabere lék Mydocalm

Účinná látka tolperison obsažená v léku Mydocalm je centrálně působící svalový relaxant, který působí na retikulární formaci v mozkovém kmeni blokováním napěťově řízených sodíkových a vápníkových kanálů.

Tolperison se téměř úplně vstřebává ze střeva a své maximální koncentrace v krevní plazmě dosahuje po 1,5 hodině po podání. Je rozsáhle metabolizován v játrech a ledvinách. Látka se vylučuje ledvinami ve dvou fázích; první s poločasem dvě hodiny a druhá s poločasem 12 hodin.

Zdroj: Za jak dlouho zabere Mydocalm

Jak dlouho trvá úpal

Délka trvání příznaků úpalu je vždy individuální. Vždy musí nejprve dojít ke stabilizaci teploty postiženého.

Zdroj: Úpal

Fyzická námaha po antibiotikách

Alespoň týden až dva po dobrání antibiotik obecně lékaři doporučují klidový režim. Vždy záleží na rozsahu infekce. Jde o individuální posouzení konkrétní situace.

Zdroj: Jak dlouho působí antibiotika po dobrání


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP