Téma: 

kokosový olej

Kokosový olej na vlasy

Zkušenosti s kokosovým olejem na vlasy

Kokosový olej v podobě výživné masky působí blahodárně na suché a třepící se vlasy. Kokosový olej podporuje lesk vlasů. Díky svému složení proniká kokosový olej do nejjemnější struktury vlasu a pokožky, které následně regeneruje.

Zdroj: Kokosový olej na vlasy
Zveřejněno dne: 5.6.2015

Diskuze: Kokosový olej

Měla jsem bílý povlak na jazyku, který opravdu nešel seškrábnout. Zkusila jsem mlsat kokosový olej a povlak zmizel. Zřejmě tedy kvasinky, plísně..Tak si občas zamlsám a problém se nevrací.:-)

Zdroj: diskuze Kokosový olej
Odesláno dne: 27.7.2017 uživatelem zdena
Počet odpovědí: 0

Kokosový olej

Kde lze koupit kokosový olej

Kokosový olej můžete zakoupit v kamenných prodejnách, v prodejnách biopotravin nebo v lékárnách, pokud se vám nechce hledat, stačí kliknout na následující odkaz, kde najdete širokou nabídku kokosových olejů i s jejich cenami: nejlevnější kokosový olej cena.

Zdroj: Kokosový olej
Zveřejněno dne: 13.7.2014

Účinky kokosového oleje

Z čeho je kokosový olej

Panenský kokosový olej je úžasný přírodní zázrak patřící mezi superpotraviny. Je získáván lisováním za studena šetrnou mechanickou metodou z dužiny čerstvě sklizených kokosových ořechů. Kokosový olej je na rozdíl od ostatních rostlinných olejů stabilní i při vysokých teplotách. Je to olej nasycený, stejně jako sádlo, a je proto velmi vhodný na smažení a pečení. Díky složení z nasycených mastných kyselin je kokosový olej odolný proti oxidaci – žluknutí.

Zdroj: Účinky kokosového oleje
Zveřejněno dne: 5.6.2015

Diskuze: Re: Re: vrásky

Ahoj, ten kokosový olej používáš i na oční okolí? Přemýšlím, že bych si ho koupila. Pomáhá ti i proti vráskám?????

Zdroj: diskuze Vrásky
Odesláno dne: 14.1.2011 uživatelem Kačka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Bio kokosový olej

Oblíbené bio oleje z kokosu

Bio kokosový olej Purity Vision

Purity Vision Kokosový olej je Bio virgin kokosový olej s mírným bílým zákalem, silné chuti a vůně. BIO kokosový olej PURITY VISION, známý také jako BIOKOKOSÁK, pochází z palmových hájů na pobřeží jižní Indie. Palmy jsou pěstovány v čisté přírodě podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Zralé plody jsou ručně zpracovávány tradiční metodou lisování za studena. Jedině tak si olej uchovává všechny vitamíny a antioxidační látky prospěšné lidskému organismu.

Zde se můžete podívat, jaké ceny je Bio kokosový olej Purity Vision.

Bio kokosový olej Saloos

Saloos Bio Kokosový olej se pro své unikátní vlastnosti řadí mezi oleje s velmi širokým spektrem vnitřního i vnějšího použití. Jako čistá přírodní surovina je ideální k péči o celé tělo i obličej, zvláště pro citlivou a suchou pokožku, kterou chrání a zvláčňuje. Jeho jemnou vůni oceníte obzvláště při masážích, pro které je kokosový olej přímo předurčen.

Zde se můžete podívat, jakou cenu má Bio kokosový olej Saloos.

Bio kokosový olej DM

V DM se běžně prodává Bio kokosový olej Purity Vision.

Zdroj: Bio kokosový olej
Zveřejněno dne: 5.6.2015

Diskuze: Re: babské rady

Já zase používám olej z nimby. Nimba je druh stromu, který může být označován rovněž jako neem, nimtree nebo latinsky Azadirachta indica. Tady se můžete podívat kolik olej z nimby stojí a jak vypadá: www.prozdravi.cz/nim…
K přípravě léku bude potřeba:

- neemový olej - 1 čajová lžička
- kokosový olej - 2-3 lžíce

Postup

1. Smíchejte neemový a kokosový olej.
2. Aplikujte směs na pokožku hlavy a také na vlasy. Pak přikryjte igelitovým sáčkem a zabalte do ručníku.
3. Nechte ji působit přes noc.
4. Ráno si vlasy a pokožku hlavy umyjte oblíbeným šampónem.

Jak často byste to měli dělat

- tento postup opakujte jednou za tři dny.

Proč to funguje

Antimikrobiální vlastnosti neemu byly po staletí používány v Ayurvedě k léčbě různých infekcí. Pokud jde o kvasinky ve vlasech, tak neemový olej je dokáže účinně zabít a zmírní svědění pokožky hlavy a vypadání vlasů. Kokosový olej v tomto prostředku se postará o výživu pokožky hlavy i vlasů.

Zdroj: diskuze Babské rady
Odesláno dne: 30.7.2017 uživatelem Marek
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

Kokosový olej

Kokosový olej na kvasinky

Kokosový olej je tvořen několika mastnými nasycenými kyselinami, které obsahují velké množství antioxidantů. Díky tomu je schopen narušit lipidové membrány bakterií a virů, a působí jako přírodní antibiotikum. Opravdu zázračné účinky prokazuje při léčení nepříjemné kandidózy, protože mimo jiné obsahuje kyselinu kaprylovou, která působí proti bakteriím řady Candida albicans. Kokosový olej tak je vhodným doplňkem stravy pro ty, které trápí opakované přemnožení kvasinek v trávicím traktu. Ocení ho i ženy, které trápí vaginální mykózy, protože olej je možné použít i lokálně k potírání postižených míst. Kvasinky postupně mizí a olej navíc zmírňuje svědění. Podle mnoha zkušeností postačí jedna lžička kokosového oleje denně nebo vnější potírání. Kokosový olej také napomáhá hojení vyrážek, jizev či ekzémů.

Zdroj: Kokosový olej
Zveřejněno dne: 13.7.2014

Diskuze: Re: vrásky

Je mi 27, mám citlivou pleť někde suchou, normální a mastnou a vyzkoušela jsme toho fakt dost. nejvíc mi vyhovuje Bioderma Sensibio na odlíčení a na den a noc kokosový olej purity vision, je fakt super, pleť se neleskne a je konečně v klidu:)

Zdroj: diskuze Vrásky
Odesláno dne: 6.1.2011 uživatelem koculda
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Kokosový olej v kuchyni

Účinky při konzumaci

Kokosový olej se tráví podobně jako sacharidy, nepotřebuje tudíž žluč ani enzymy slinivky. Na rozdíl od jiných tuků se neusazuje v těle. Kokosový olej se rozkládá na glukózu, což je zdroj energie. Tráví se pomaleji než sacharidy, a tak dodává organismu energii postupně. Právě z tohoto důvodu doporučují kokosový olej dietologové lidem, kteří mají problémy s hypoglykemií a diabetem. Olej totiž vyrovnává kolísání hladiny cukru v krvi. Pár lžiček oleje dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin, což je ideální při redukčních dietách. Takto se lze během hubnutí vyhnout neustálým chutím na jídlo, jež často vedou k přejídání.

Doporučené dávkování kokosového oleje je maximálně 3 lžíce denně. Toto množství není radno překračovat, protože kokosový olej obsahuje opravdu velké množství nasycených mastných kyselin, o kterých je známo, že způsobují kardiovaskulární onemocnění, podobně jako máslo.

Zdroj: Kokosový olej v kuchyni
Zveřejněno dne: 24.6.2015

Diskuze: využití

kokosový olej jsem vyzkoušela, používám jej na vše možné, i když nejvíce se mi osvědčil při vaření. Doporučuji ale kupovat jen kvalitní, už jsem narazila i na méně kvalitní oleje, které zapáchaly a které bych si na pánev teda určitě nedala. Já mám dobré zkušenosti s tímto www.lekarna.cz/es-bi… Dá se použít i na suchou pokožku nebo popraskané rty:)

Zdroj: diskuze Využití
Odesláno dne: 3.11.2015 uživatelem Šárka
Počet odpovědí: 0

Výroba domácího krému z Aloe vera

Věci, které budete potřebovat

  • Aloe vera;
  • kapsli vitamínu E;
  • sójový lecitin;
  • olivový olej;
  • včelí vosk;
  • jojobový olej ze sladkých mandlí;
  • esenciální oleje;
  • filtrovanou vodu;
  • borax;
  • pánev, hrnec, mísu;
  • kokosový olej;
  • plastovou nebo skleněnou nádobu s víkem;
  • salátovou okurku.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera
Zveřejněno dne: 10.2.2013

Diskuze: jednoduchý recept na rozmarýnovou mast

Rozmarýnovou mast připravíte rozehřátím kokosového oleje na 40°C a do této tekutiny nasypete nasekanou nať rozmarýnu. Udržujte tuto směs stále při stejné teplotě po dobu 24 hodin a občas ji promíchejte. Pak to zceďte a nechte vychladnout. Kokosový olej po vychladnutí ztuhne a vytvoří se tak domácí rozmarýnový krém.

Zdroj: diskuze Jednoduchý recept na rozmarýnovou mast
Odesláno dne: 23.9.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Kokosový olej na vlasy

Kokosový olej na vlasy – zábal

Kokosový olej je skvělý jako regenerační maska pro namáhané a poškozené vlasy. Ať už po chemickém zásahu, nebo použijete-li ho, protože Vaše vlasy jsou suché a bez lesku. Kokosový olej se nejlépe aplikuje do rozčesaných, nejlépe lehce provlhčených vlasů, a nechá se působit. Dobu působení rozhodně nezanedbejte – čím déle, tím lépe. Pokud se nebojíte mastného polštáře, klidně si přes vlasy přehoďte ručník a olej smyjte až ráno. Nebo ho nechte působit 2 hodinky: i to pro základní regeneraci stačí.

Postup: Kokosový olej rozehřejte na příjemnou teplotu a vmasírujte ho do vlhkých vlasů. Zabalte ručníkem a nechte působit co nejdéle. Můžete ho použít i na noční péči, tj. nechat zábal působit přes noc. Ráno ale vstaňte o něco dřív než obvykle, abyste ho mohli důkladně vymýt šamponem. Díky svojí velmi malé molekulární struktuře proniká do vlasových folikulů a hydratuje tak vlasy do větší hloubky než ostatní oleje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena Kokosového oleje na vlasy.

Zdroj: Kokosový olej na vlasy
Zveřejněno dne: 5.6.2015

Diskuze: Prírodne bielenie zubov

Zdravím , moje overené prostriedky na bielenie zubnej skloviny je jednoznacne panensky kokosový olej. /konzumacia 1CL 2x za den/.
Prirodnou cestou k belsím zubom. Mne to pomohlo po 2- 3 týzdnoch.
Zabudnite na rozne bieliace pasty a podobne nezmysli, kt. iba sklovinu poskodzuju..

Zdroj: diskuze Prírodne bielenie zubov
Odesláno dne: 22.7.2013 uživatelem J3NSON
Počet odpovědí: 0

Výroba domácího krému z Aloe vera

Kokosový olej a Aloe vera

  1. Přiveďte ½ šálku filtrované vody a ½ lžičky boraxu v hrnci na plotně těsně k bodu varu, poté hrnec odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Rozehřejte šálek organického kokosového oleje v samostatném hrnci tak, aby olej zkapalněl, odstavte jej a nechte vychladnout.
  3. Vychladlé přísady přelijte do jedné mísy.
  4. Přidejte ¾ šálku čerstvého gelu z Aloe vera, vmíchejte pět až deset kapek voňavého esenciálního oleje a celou směs důkladně promíchejte.
  5. Nalijte kokosový olej a Aloe vera do skleněné nebo plastové sklenice či misky s víkem a uložte směs v chladničce po dobu tří měsíců.

Zdroj: Výroba domácího krému z Aloe vera
Zveřejněno dne: 10.2.2013

Diskuze: domácí lis na olej

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej
Odesláno dne: 18.6.2013 uživatelem Danka
Počet odpovědí: 0

Kokosový olej v kuchyni

Využití v kuchyni

Kokosový olej představuje perfektní olej na vaření a smažení, protože má lahodnou chuť a vůni, pomáhá eliminovat kvasinky, bakterie i viry, velmi snadno se tráví, neobsahuje cholesterol, pomáhá při hypoglykemii a má vysokou tepelnou stabilitu. Díky tomu se stal kokosový olej velmi populárním v Americe a Velké Británii. To, že jsou MCT (medium chain triglycerides) z hlediska výživy unikátní substancí, dokazuje i jejich přítomnost v mateřském mléce. Zde slouží jako snadno stravitelná výživa kojence, navíc chrání mladý organismus proti infekcím a parazitům. Každá kojící matka si může přidat kokosový olej do jídelníčku a zlepšit tak kvalitu svého mléka a umožnit dítěti zdravý růst a vývoj. Deriváty kokosového oleje se proto používají v náhražkách mateřského mléka již mnoho let. MCT mají dále schopnost stimulovat metabolismus a podporují vstřebávání dalších látek, například esenciálních mastných kyselin (EMK). Zdravý organismus si pak vystačí s jejich menším množstvím, což může být při dnešním nedostatku EMK ve stravě velkým přínosem.

Zdroj: Kokosový olej v kuchyni
Zveřejněno dne: 24.6.2015

Diskuze: ricinový olej kojení

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení
Odesláno dne: 4.6.2012 uživatelem Andy
Počet odpovědí: 0

Kokosový olej v kuchyni

Výroba kokosového oleje

Ingredience: zralý kokosový ořech.

Postup: Kokosový ořech je potřeba nejdříve oloupat a zbavit slupky. Ořech potom rozbijeme a dužinu kokosového ořechu vyškrabeme (nejvhodnější je použít speciální struhadlo na kokosové ořechy, s jehož pomocí se dá dužina lehce vyškrábat ─ vznikají jakési kokosové piliny). Poté si vezmeme misku, na kterou natáhneme větší bavlněnou utěrku. Do této utěrky postupně dáváme nastrouhanou dužinu kokosových ořechů. Utěrku s dužinou zavineme do koule a ždímáme ji rukama. Tímto způsobem postupně vyždímáme všechnu nastrouhanou kokosovou dužinu. Získané mléko přecedíme přes sítko, abychom ho zbavili případných kokosových pilin a částí dužiny. Následně mléko nalijeme na pánev a na mírném až silném ohni ho ohříváme přibližně 3─5 minut. Když mléko začíná získávat konzistenci pasty, bude olej brzy hotový. Za stálého míchání ještě chvilku povaříme. Po vytvoření pasty odstavíme pánev z ohně. Kokosový olej je hotový. Takto získaný olej dáme do nádoby. Chceme-li ho používat studený, vložíme jej do ledničky.

Zdroj: Kokosový olej v kuchyni
Zveřejněno dne: 24.6.2015

Kokosový olej

Co znamená bio kokosový olej

Označení bio zaručuje nejen to, že při pěstování kokosových palem nebylo použito žádných syntetických hnojiv a palmy rostly v čisté přírodě, ale také to, že i při zpracování (především filtraci a čištění oleje) nebylo použito žádných agresivních chemických látek a veškeré procesy jsou na přírodní bázi a maximálně šetrné jak k oleji, tak k životnímu prostředí.

100% extra panenský olej lisovaný za studena se získává mechanickým procesem z bílé dužiny zralých kokosů. Panenský olej se musí vyrábět z čerstvé syrové dužiny. Ta se z rozbitých kokosů vydlabe speciální škrabkou a vytlačí se z ní husté mléko. Pro oddělení oleje z mléka se používají různé metody. Nejkvalitnější olej však poskytuje metoda odstřeďování. Výsledný olej má příjemnou vůni i chuť a při teplotě nad 25 °C se mění v čirou kapalinu. Protože během výroby není tento olej tepelně zpracován, zachovává si všechny výživné hodnoty a maximální množství cenných bioaktivních látek. Bio Kokosový olej se pro své unikátní vlastnosti řadí mezi oleje s velmi širokým spektrem vnitřního i vnějšího použití.

Zdroj: Kokosový olej
Zveřejněno dne: 13.7.2014

Použití kokosového oleje

Účinky kokosového oleje

Za studena lisovaný kokosový olej má protizánětlivé účinky a komplexně podporuje správnou funkci imunitního systému, působí i proti nádorům. Polovinu mastných kyselin kokosového oleje tvoří kyselina laurová, která má baktericidní a antivirotické účinky (bojuje například proti: Helicobacter pylori, Vibrio cholerae, Salmonella typhi, Shigella sonnei a Escherichia coli) a působí i proti zubnímu kazu. Dále je vhodné vnitřní užívání za studena lisovaného kokosového oleje při přemnožení kvasinek v organismu (moučnivky a dalších), a to kvůli účinkům kyseliny kaprylové, kyseliny kaprinové, kyseliny myristové a zmíněné kyseliny laurové, které se v něm nacházejí. Za studena lisovaný kokosový olej obsahuje také polyfenoly a antioxidanty a zvyšuje vstřebatelnost vápníku a hořčíku. Čistý bio kokosový olej vtíraný do pokožky působí proti infekcím kůže, lupence či ekzémům a hojí rány i strie.

Používání kokosového oleje je též báječný přirozený způsob, jak mít vlasy jemné, zářivé a zdravé.

Kokosový olej má rovněž blahodárné účinky na zuby, a sice antiseptické a bělicí. Naneste trochu oleje na prst a potřete jím vyčištěné zuby. Tuto proceduru provádějte pravidelně.

Jak bylo již řečeno, za studena lisovaný kokosový olej je vhodné užívat při přemnožení kvasinek v organismu. Kokosový panenský olej totiž obsahuje asi 45 % mastné kyseliny laurové, zbytek tvoří hlavně kyseliny kaprinová, kaprylová a myristová a všechny tyto kyseliny mají schopnost narušit lipidové membrány kvasinek. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

Díky tomu, že olej nezanechává na pokožce mastný film a kůže ho absorbuje beze zbytku, se z kokosového oleje stává ideální náhražka pleťového nebo očního krému, tělového mléka a podobně. Při pravidelném používání olej pozoruhodně rychle vyhlazuje jemné vrásky hlavně kolem očí a nechává pleť hydratovanou a jemnou. Oproti jiným druhům olejů není nutné aplikovat kokosový olej na vlhkou pokožku. Kokosový olej se vstřebává poměrně rychle a kůže tak zůstává promaštěná, vyživená, příjemně hydratovaná, ale paradoxně nemastná na dotek.

Zdroj: Použití kokosového oleje
Zveřejněno dne: 24.6.2015

Kokosový olej

Kokosový olej použití v kosmetice

Kokosový olej má v péči o náš zevnějšek také mnohostranné použití. Lze jej například použít jako náhradu běžného tělového mléka nebo krémů. Krásně se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film, protože neobsahuje žádné ropné produkty jako běžná tělová mléka prodávaná v obchodech. Jeho jedinou nevýhodou je, že je stejně jako jiné oleje mastný, proto je vhodnější používat ho večer. Jestliže máte sušší nebo citlivou pokožku nebo problémy s popraskanou kůží (například na chodidlech), atopickým ekzémem, vyrážkami a alergiemi, pak je pro vás kokosový olej také správnou volbou. Můžete jej vyzkoušet i jako odličovadlo.

Panenský kokosový olej dokáže také zklidnit pokožku po delším pobytu na slunci, regeneruje spálenou kůži. Jak jsme již zmiňovali výše, obsahuje velké množství antioxidantů, které bojují proti působení volných radikálů, takže pomocí něho můžete bojovat proti předčasnému stárnutí kůže a vráskám. Panenský kokosový olej je rovněž velmi oblíbeným masážním přípravkem. Krásně zvláčňuje pokožku, zanechává ji pružnou a hladkou, a navíc příjemně voní.

Jistě vás nepřekvapí, že panenský kokosový olej můžete využít i jako balzám po holení. Je ideální pro citlivou pokožku, která se holením narušuje. Účinky oleje vás překvapí i v případě, že jej budete používat místo balzámu na rty. Vaše rty totiž krásně zvláční a bude je v létě chránit před slunečními paprsky, v zimě před mrazem.

Zvláštní se vám může zdát, když vám doporučíme kokosový olej používat na čištění zubů, ale opravdu to funguje. Oleje, soli a další přírodní látky se k čištění zubů používaly už od starověku, a dokonce i v dnešní době alternativní medicína doporučuje místo pasty a kartáčku jednoduše použít prst a olej, nejlépe ten kokosový. Běžné bělicí pasty obsahují velké množství agresivních chemických látek, které poškozují sklovinu, takže místo toho raději vyzkoušejte po čištění zubů běžným způsobem minutu až dvě třít zuby panenským kokosovým olejem. Po několika týdnech budou vaše zuby viditelně bělejší. Kromě toho panenský kokosový olej účinně zklidňuje dásně a zamezuje tvorbě aft v ústech.

Zdroj: Kokosový olej
Zveřejněno dne: 13.7.2014

Účinky kokosového oleje

Účinky při zevním použití

V péči o tělo, pokožku, rty, vlasy a zuby nemá kokosový olej žádnou konkurenci. Je jedinečný a občas je nazýván přírodním antibiotikem. Kokos totiž nenáleží jen mezi druhy exotického ovoce s lahodnou chutí i vůní, ale můžeme ho použít například jako masku na poškozené a roztřepené konečky vlasů nebo jako pleťový zábal či masážní olej. Výtažek z něho je známý jako vysoce zjemňující, regenerující a zvláčňující prostředek, který se hodí i k problematické a přecitlivělé pokožce. Mimo jiné se také výborně roztírá, vstřebává, nezanechává mastný efekt. V zimě ochrání kokosový olej pleť a rty před mrazem, v létě pečuje o kůži po opalování. Má přitom zvláštní schopnost ji regenerovat při spálení. Jeho složení je blízké tukům v pokožce, která proto olej ochotně přijímá a využívá. Kvůli těmto vlastnostem a nádherné vůni patří čistý kokosový olej mezi nejlepší masážní přípravky vůbec. Už prastaré texty z Asie zmiňují použití kokosového oleje při erotických radovánkách a masážích.

Kokosový olej obsahuje asi 45 % mastné kyseliny laurové, zbytek tvoří hlavně kyseliny kapronová, kaprylová a myristová. Všechny mají schopnost narušit lipidové membrány kvasinek, bakterií i virů. Fungují tedy jako přírodní antibiotika. O této vlastnosti kokosového oleje se přesvědčili tisíce pacientů s různými infekcemi, kandidou, herpes viry nebo plísněmi. V mnoha případech je vhodné aplikovat kokosový olej jako mast na postižená místa. Všechny tyto kyseliny působí proti bakteriím, virům a kvasinkám. Kyselina laurová má nejsilnější antivirální efekt, kyselina kaprylová je vysoce účinná proti kvasinkám. MCT (medium chain triglycerides) mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

Zdroj: Účinky kokosového oleje
Zveřejněno dne: 5.6.2015


SiteMAP