Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOMPLIKACE HOREČKY

OBSAH

Diagnostika horečky

Diagnostika horečky závisí na příznacích, je stanovena měřením teploty. Teplota vyšší než 38 °C je považována za horečku.

Zdroj: Horečka

Diskuze

V diskuzi KOMPLIKACE PRI OPERACI A USPESNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Brož.

Dobry den zajimalo by me zda mohou vzniknout komplikace pri operaci a jaka je uspesnost

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Komplikace pri operaci a uspesnost

Komplikace

Recidivy onemocnění se téměř nevyskytují, drobné komplikace, pokud se ojediněle vyskytly, byly snadno zvládnuty. Tato metoda léčby hemoroidů je velmi vhodná rovněž pro opakující se onemocnění po předchozích jiných zákrocích kvůli hemoroidům. Při klasickém odstraňování hemoroidálního uzlu hrozilo pacientům opakování nemoci a nebezpečí inkontinence způsobené narušením svěračů. Tyto komplikace u Longovy metody odpadají.

Zdroj: Longova metoda

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda.

To je rozumné řešení. Odstraní se tím současné komplikace spojené s vybočením nefunkčním kloubem mezi články.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marian.

Děkuji za odp.,ale nevím jak se mi bude chodit když budu mít ty kustky přisroubovany k sobe,jestli mě to bude nějak omezovat pro chůzi nebo práci anebo při sportu?

Zdroj: diskuze Artróza

Přechozená mononukleóza

Jaterní komplikace mohou být v rozmezí zvýšených jaterních testů až po vznik žloutenky.

Plicní komplikace mohou být někdy velmi vážné a představují pro nemocného největší riziko. Projevují se zvětšením uzlin nejen na krku, ale i kolem dýchací trubice, tlačí na dýchací cesty a tím způsobují jejich zúžení, nebo až uzavření. Pokud není na blízku odborná pomoc, může dojít k zadušení. Při nadměrně zduřelých uzlinách lékař doporučuje hospitalizaci, kde je nemocný pod kontrolou. V případě nutnosti je zapotřebí chirurgický zásah.

Neurologické komplikace jsou skutečně ojedinělé, může dojít k záchvatům (zvláště při vysoké horečce), někdy i k zánětu mozkových blan a podobně. I tady je důležitá včasná a účinná léčba, někdy i hospitalizace.

Krevní komplikace – dochází k poklesu počtu bílých nebo odumření červených krvinek. Je to jenom přechodný stav. Po určité době a léčbě se vše vrací k normálu.

Zdroj: Mononukleóza u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMYDIE PŘÍZNAKY A PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Je mozne mit od chlamydie zanet ocniho nervu?dcera ma delsi dobu vytok,krvaceni mimo cyklus,divny pocit v nohach.citi chodidla jako by je mela ztazeny v obvaze..dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, za tyto komplikace mohou i chlamydie. Doporučuji nechat si vyšetřit krev, kde se zjistí přítomnost chlamydií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky a projevy

Komplikace

Vzhledem k tomu, že u některých žen probíhá uretritida bez zjevných příznaků, je důležité chodit na pravidelné gynekologické prohlídky. Ženy si často léčí uretrální zánět samy, domácí léčbou, ale některé infekce mohou bez náležité léčby vyústit v komplikace – orální a anální infekce, vaginální záněty žláz a cyst, sterilita a mimoděložní těhotenství nebo infekce, které mohou dokonce být předány během porodu na novorozence, takže může dítě trpět takzvaným ophthalmia neonatorum (akutním zánětem spojivek).

Zdroj: Co způsobuje zánět močové trubice u žen?

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - TĚLESNE POCITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobry den, rada bych vedela jake negativni ucinky prozivate. Muj manzel je na Warfarinu novaček-teprve mesic. Citi se velice špatne. Nejdrive mel otekle pouze kotniky, pak lytka ted uz cele nohy. Dale ma primo obri tvrde bricho, ktere ho boli. Popraskala mu i kuze na bocich a ma vyrazku. Velice zhubnul ale to bricho je extremni. Dale ma prujem a to asi tak 10x denne. Jeste bere tedy Lasix na odvodnovani, prasky na tlak a srdce a na zaludek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bude potřeba provést vyšetření a určit přesnou příčinu otoků dolních končetin a zvětšeného břicha. Možná tyto komplikace vůbec nesouvisí s Warfarinem. Doporučte manželovi návštěvu praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin - tělesne pocity

Komplikace

U dětí do 6 let se mohou při horečce vyskytnout takzvané febrilní křeče. Jedná se o alarmující stav doprovázený ztrátou vědomí a záškuby rukou i nohou. Při prvním záchvatu je nutno většinu dětí hospitalizovat.

Zdroj: Horečka

Poradna

V naší poradně s názvem MRTVĚNÍ RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan potucek.

boli mne prava ruka.vrameni loket azapesti.pri praci u pocitace ,zacne mravenceni prstu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčiny bude třeba hledat v okolí hrudní páteře. Degenerativní změny na páteři mohou utlačovat nervy a to může způsobit tyto komplikace. Dále do seznamu možných příčin bude patřit způsob spánku - ležení stále na jedné straně a nevhodná podložka hlavy mohou způsobit tyto komplikace. Dále je to způsob posedu a přetěžování bolavé ruky - přenesení některých úkonů na druhou ruku. Bližší informace vám k tomu řekne lékař ortoped a neurolog.
Obvyklá léčba je rehabilitace, masáže a režimová opatření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mrtvění ruky

Příznaky horečky

Horečka způsobuje nepříjemné oslabení vašeho těla (imunitního systému). Známky a příznaky horečky zahrnují následující:

  • zvýšenou teplotu nad 38 °C u dospělých i dětí;
  • chvění, třes a zimnici;
  • bolesti svalů a kloubů;
  • bolest hlavy;
  • občasné pocení;
  • zrychlený tep nebo bušení srdce;
  • pocit mdloby, závratí nebo slabosti;
  • při velmi vysoké teplotě (40 °C) dochází ke křečím, halucinacím, zmatenosti.

Zdroj: Horečka

Poradna

V naší poradně s názvem A CO KÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Baloga.

A co káva a její náhražky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Káva bez kofeinu je možná. Kofein je to, co způsobuje komplikace při rakovině slinivky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze A co káva

Komplikace

Komplikací u tohoto onemocnění je riziko perforace jícnu, je-li k léčbě použit dilatátor. Kromě toho je jedním z rizikových faktorů vznik spinocelulárního karcinomu v dutině ústní, jícnu a hypofaryngu.

Zdroj: Syndrom Plummer-Vinson

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE ZE ZNAMÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mari.

Dobrý den.Chtela bych se zeptat na spánku jsem měla menší Hnědý flíček k potom byl par týdnů malinko vystouplí, asi po týdnu od kontroly u kožní lékařky se mi z toho udělala červená bradavice. Je to nebezpecne a mela bych znovu navštívit lékařku? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když to viděla kožní lékařka, tak to nebude nebezpečné. Zhoubný melanom kožní lékař bezpečně pozná. U vás to bude nějaký typ keratózy, který může způsobit komplikace jen kosmetického rázu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice ze znaménka

Nebezpečnost horečky

  • u lidí trpících onemocněním srdce a cév – horečka nutí srdce pracovat rychleji a silněji, což může způsobit poruchy srdečního rytmu a srdeční záchvat;
  • při onemocnění plic;
  • v prvních třech měsících těhotenství – prudký výkyv teploty může způsobit poškození plodu;
  • dlouhotrvající vysoké horečky mohou být příčinou dehydratace a poškození mozku;
  • vysoká horečka u kojenců a malých dětí může způsobit křeče.

Zdroj: Rady jak na horečku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI PAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

Dobrý den, chtěla bych poradit co s bolavýma patama. Začnu od začátku, před asi 3 lety jsem dostala pásový opar na lýtku a stehně ze zadní strany. Od té doby mě začaly jakoby úplně řezavé bolesti od achylovky do paty, nevím jestli by to mohlo mít nějakou souvislost, patní ostruhy tam nejsou ( potvrzeno rentgenem ). Dodnes mám bolesti ( řezavé už nejsou ) pat, někdy až nesnesitelné než se rozejdu, po chvíly to trochu poleví, ale stejně ty bolesti jsou, takže chodím jako důchodce, přesto ještě nejsem.
Děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zastavte se na neurologii a nechte si vyšetřit nervy na noze. Tyto komplikace může způsobovat uskřinutý nerv, který byl vyprovokován pásovým oparem. Jednoduchá operace pak zajistí úlevu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Komplikace nespavosti

Hlavní komplikací jsou zejména únava a psychické potíže, které nespavost logicky s sebou přináší. Z únavy pak pramení řada nehod během dne, ať už automobilových, pracovních, či jiných, snížená koncentrace a schopnost se učit. Strach z nemožnosti usnout vyvolává v postiženém stále rostoucí úzkost, ve výsledku se pak u pacienta můžeme potýkat s depresí.

Zdroj: Nespavost

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Linhard.

Dobry den.Nemam zdravotni pojisteni pouze zdravotni kartu Evropske Unie z Nemecka AOK:Chci se zeptat kolik stoji vytrzeniZubu.Jsem tady v Cechach na prechodne adrese.Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jednoduché vytržení zubu stojí 1000 Kč. Komplikované vytržení stojí 2 až 8 tisíc. Pokud očekáváte komplikace, tak doporučuji před zákrokem uzavřít krátkodobé zdravotní pojištění pro cizince. Podrobnosti jsou zde www.vzp.cz/pojistenc…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vytrhnutí zubu.

Komplikace poranění v nose

Dlouhodobé komplikace mohou být způsobeny znečištěním, složitou ránou, věkem a také metabolickými poruchami. Mezi metabolické poruchy patří nedostatek vitamínů a bílkovin. Infekce také může porušit okraje nosu. Boláky v nose jsou kontrolovány lékařem, aby se zabránilo potencionálním komplikacím. Také uživatelé brýlí se při výskytu boláků na nose musí svých brýlí na krátkou dobu vzdát. Fraktura nosu musí být řešena v prvních 8 dnech, jinak po ní může zůstat široké sedlo nosu nebo křivý nos. Závažné krvácení obličeje může být důvodem i pro intubaci. U těchto závažných poranění může být omezeno dýchání nosem. Pokud se u těchto poranění provádí umělé dýchání, tak se může dostat krev do plic. Výsledkem by mohl být zápal plic nebo v nejhorším případě může dojít ke smrti zadušením.

Zdroj: Zranění v nose

Poradna

V naší poradně s názvem TŘÍSELNÁ KÝLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Angela dubska.

Dobrý den zjistili mi ve stvrtek na ultrazvuku triselnou kylu 3 cm bolí mne noha někdy od břichem bedrova kost takové pálením, a bolest v kyčlí mám to dát operovat nebo ne mam kašel a rýmu a vždy při kašli mne to bolí. Poradíte mi děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kýlu je dobré vždy odoperovat, protože jinak riskujete závažné komplikace právě při silném kašli nebo jiné námaze. Operace kýly je jednoduchá a rychke po ní budete zase v pořádku. Určitě si to nechte udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tříselná kýla

Komplikace ječného zrna

Čím déle je ječné zrno na víčku, tím větší je pravděpodobnost, že se opět objeví. Ječné zrno blokuje mazové žlázy, které se mohou dále infikovat. Ječné zrno obvykle způsobuje bolest a zánět, stejně jako tvrdá bulka na víčku (tzv. vlčí zrno). Oční lékař vám může např. nabídnout steroidní injekci ke snížení otoku.

Zdroj: Ječné zrno

Možné komplikace

Asi u jedné třetiny pacientů trpících vředy se vyskytují komplikace. Přibližně jedna pětina pacientů může trpět akutním nebo chronickým krvácením z vředu. Krvácení lze rozpoznat z přítomnosti krve ve zvratkách. Akutní vřed může krvácet rychleji, je tedy život ohrožující a vyžaduje okamžitou gastroskopii s cílem hemostáze. Nebo vřed může vést k průlomu žaludeční stěny do dutiny břišní. Náhlá bolest břicha může být znamením zhoršení vředu. Důkazy o ložisku pak poskytuje radiografie. Pokud dojde k perforaci (protržení), je nutná okamžitá operace. Následnými komplikacemi může být zúžení, nebo naopak rozšíření žaludeční zásuvky. Zúžení lze rozpoznat podle špatného trávení, hubnutí a zvracení. Rozšíření zas způsobuje přelévání žluče a pankreatické sekrece do žaludku, což může vést k chronickým zánětům žaludku. Podobně degenerují i karcinomy žaludku.

Zdroj: Žaludeční vředy

Octové ponožky

Octové ponožky jsou účinné na vysoké horečky u dětí (39 °C a více). Octové zábaly se mohou použít i při medikaci.

Návod na přípravu

Vlněné ponožky namočte do studeného octového roztoku (šest lžic octa na půl litru vody). Ponožky vyždímejte a oblékněte si je. Přes ně si natáhněte suché ponožky a jděte si lehnout. Asi po dvaceti minutách zábal vyměňte. Ponožky jsou výborné i pro malé děti, u kterých se moc nedoporučují zábaly.

Na zábaly lze použít obyčejný ocet nebo jablečný 5% ocet. Vhodný je také bezinkový ocet: Utrhnete 2 –4 kusy bezinkových květů, dáte je do 1 litru jablečného 5% octa a pevně zavřete. Necháte „uzrát“ na sluníčku asi 14 dní.

Jak dlouho ponožky nosit

Po 20 minutách působení zábal vyměňte.

Efekt

Snížení horečky o jeden stupeň.

Zdroj: Zábaly proti horečce


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP