Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK ULEVIT PŘÍ KARPÁLECH

OBSAH

Výhody masti a účinky

Mast Priessnitz při masáži dokáže díky obsahu transmitteru rychle ulevit Vašim ztuhlým a bolestivým místům. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Mast na žíly Priessnitz obsahuje kapsaicin, což je rostlinný alkaloid, který stimuluje receptory nervových zakončení, a tím prohřívá organismus. Přispívá k podpoře krevní cirkulace a zvýšení rychlosti metabolismu. Další složkou masti je kafr, který prokrvuje pokožku, po vmasírování pozitivně působí na ztuhlá a bolestivá místa. Mast též obsahuje boswellii, což je jedinečný strom rostoucí v Indii, severní Africe a na Středním východě. Tato rostlina má významné účinky v medicíně, neboť extrakt z kůry obsahuje řadu biologicky účinných látek.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz

Diskuze

V diskuzi BOLEST JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kacka.

Delší dobu mám zarudlou 1/3 jazyka s hlubokými rýhami. Jazyk a dolní ret je bolestivýa mírně zduřelý, ale nereaguje na jídlo nebo pití. Co by mně mohlo ulevit?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest jazyka

Jak si ulevit od škytavky?

Postup co zabírá bezpečně vždy

  1. Nejprve se úplně ze všeho nejvíc nadechněte, naplňte plíce vzduchem co to jen jde, jako když byste se chtěli potopit pod vodu.
  2. Když si myslíte, že jste se nadechli, jak je to možné, zkuste zadržet dech a lapejte po vzduchu, jako byste chtěli vzduch spolykat.
  3. Vydržte lapat vzduch 10 sekund.
  4. Než vydechnete, polkněte.

Další možnosti

  • zadržte dech a tlačte při tom do břicha
  • zakousněte suchý chléb
  • napijte se pořádně vlažné vody, ale pozor, musí to být pomalu
  • psychicky se snažte rozptýlit (pusťte si hudbu, film, začtěte se do knihy
  • požádejte někoho, ať vás pořádně vyleká
  • nechte se lehce bouchnout zezadu mezi lopatky
  • snězte něco sladkého, například lžičku medu, kostku cukru
  • přiložte si na zátylek studený obklad
  • stiskněte si obě nosní dírky a snažte se pomalu dýchat pusou

Zdroj: Babské rady na škytavku

Diskuze

V diskuzi KARPÁLY LÉČBA - HOMEOPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Jandák.

Před cca třemi léty mi bylo diagnostikováno elektro vyšetřením ,,karpálů" na rukou. Těžké a středně těžké poškození.
V noci jsem nespal, nákupní taška mi vypadávala z rukou.
Dostal jsem doporučení na operační centrum, domluvit si termín operací.
Nejdříve jsem ale zkusil homeopatický lék ,, Actaea spicáta" s ředěním 9, dávkováno 3x denně po 5 tbl. Ředění je individuální, mě tohle sedlo hned.
Do týdne jsem spal, do druhého odezněly větší bolesti. Pak jsem snižoval dávky a do dvou měsíců jsem o karpálech už nevěděl.
Nemusí to fungovat každému, ale proč to nejdříve nezkusit?!
Kdokoli můžete napsat, odpovím. MJ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Kde se da koupit homeopatycky lek dekuji za odpoved R .Mala

Zdroj: diskuze Karpály léčba - homeopatie

Co na svědění kůže

Svědění mohou ulevit antihistaminika či kortikoidy a důsledné promašťování kůže.

Zdroj: Svědění po léčbě

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PREDNISON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

To mi dal veterinář,takže jsem u lékaře byla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Původně jsem si myslel, že chcete použít vlastní Prednison, ale když ho máte od veterináře, tak je vše v pořádku. Dávkujte ho podle pokynů veterináře. Lék Prednison tlumí reakce imunitního systému a tím by mohl pejskovi ulevit. Bohužel jeho onemocnění nevyléčí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Prednison

Antistresový polštář

Antistresový polštář je vtipný a bláznivý polštář vhodný pro každého pracujícího člověka, který si potřebuje ulevit a snížit stres. Na polštáři je vyobrazen terčík, do něhož se může obdarovaná osoba trefovat svou hlavou. Polštář je zepředu bílý a zezadu černý. Tento vtipný snižovač stresu je originálním a netradičním dárkem opravdu pro každého. Takto vypadá antistresový polštář.

Zde je cena antistresového polštáře.

Zdroj: Pomocníci proti stresu

Diskuze

V diskuzi NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

I když jsem si hlídala stravu, pila fenyklový čaj a masírovala dceři bříško, přesto ji trápilo nadýmání :( Ale nakonec jsem zkusila dávat před každým kojením Espumisan kapky a opravdu pomohly. Myslím, že když existuje způsob, jak miminku ulevit...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadýmání

Babské rady na pálení v krku

Od občasného pálení si můžete ulevit například i pomocí bylinek. Skvěle zabírá například šťáva z cibule a medu. Stačí rozmačkat jednu menší cibuli se lžící medu a poté pravidelně užívat po lžičkách. Na zklidnění sliznice pomáhá také odvar z heřmánku nebo meduňky. Ulevit může také teplý či naopak studený zábal. Všechny výše uvedené způsoby pomáhají i mírnit pálení v krku při polykání. Někteří lékaři například doporučují i konzumaci zmrzliny. Další banální příčinou pálení v krku je předchozí zvracení. No a jak na pálení v krku po zvracení? Velmi jednoduše – pomocí kloktadla. Úplně nejjednodušší si vyrobíme z jedné lžičky soli. Rozmícháme sůl ve sklenici vlažné vody, kterou třikrát až čtyřikrát denně vykloktáme. Ještě úspěšnější je šťáva z červené řepy, ale pokud nemáme odšťavňovač, tak je příprava trochu náročnější. Zeleninu musíme najemno nastrouhat a pak vymačkat. K tekutině přidáme lžíci jablečného anebo vinného octa a kloktáme v pravidelných odstupech osmkrát denně.

Zarudlý krk foto.

Zdroj: Pálení v krku

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERONU PŘEBYTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Zajímal by mne názor lékaře či odborníka na to jak snížit množství testostronu u muže. Je mi 57, mám o 22 let mladší ženu a bohužel ona má mnohem menší potřebu sexu než já.
Chtěl bych bezpečně snížit svůj sexuální apetit , abych svoji ženu neobtěžoval a přitom milenku nechci, nemám zájem podvádět a svoji rodinu mám moc rád. Lék Cyproteron a další mají podle všeho mimořádně velké riziko negativních vedlejších účinků . Snad až k riziku nádorového onemocnění mozku. Existuje prosím způsob jak svoji chuť na sex výrazně snížit, či úplně eliminovat?
Děkuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek87.

Popravdě to čtu poprvé že by chtěl někdo snížit testosteron. Spíš čtu pravý opak že lidé hledají přípravky na zvýšení testosteronu. Jinak nevím jestli by to mohlo úplně pomoc ale určitě by to mohlo ulevit návštěva takového www.ecortprague.agen… podniku ale to je lepší asi pro ty co jsou samy a nemají vlastní rodinu.

Zdroj: diskuze Testosteronu přebytek

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem RET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Dobrý den.Dne 9.4.jsem dávala dotaz na problém rtů.Problémy přetrvávájí.Byla jsem na odběr vzorku ze sliznice,kde mi napsali předběžný nález intracelulární edém.Na povrchu je mírná parakeratoza atd.Už to trvá půl roku a léčby jsem se nedočkala.Opravdu je to nepříjemné poradíte mi jak se toho zbavit a zároveň ulevit těm rtům děkují Vám za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyřešení tohoto problému přes internet nebude možné. Budete muset spolupracovat s kožním lékařem, který bude mít zájem nalézt příčinu otoku vašich rtů. Za otok může nějaký zánět a nebo také nově se rozvíjející psoriáza (lupénka). Vyhledejte ochotného kožního lékaře a požádejte ho o pomoc. Léčba nebude jednoduchá a bude potřeba vyzkoušet několik léčebných postupů

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ret

Těžké a unavené nohy

I s tak nepříjemným problémem jako jsou těžké a unavené nohy dokáže olej z bio konopí pomoci. Díky svému spojení s panthenolem, koenzymem Q10 a koloidním stříbrem se z něj stává téměř zázračný krém Varicann. Skvěle pomůže při dlouhodobých potížích i akutním problému, a navíc má schopnost osvěžit a ulevit na ošetřeném místě. Konopný olej tak skutečně využije každý bez ohledu na věk i pohlaví. Ideálním dárkem, který potěší, zkrášlí i pomůže od bolesti se tak může stát jakýkoli produkt konopné kosmetiky.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mlíka.

mám jit na operaci výměny kyčelního kloubu, ale mám velké bolesti a velké loupání v kolenních kloubech. Chůze bez francoutkých holí je prakticky nemožná , ležím li nejsem schopen pravou nohu natáhnou . Bylo by možno s použitím kolagenových injekcí či GUNA MD těmto bolestem ulevit či zbavit . Za odborné posouzení děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolagenové injekce na bolest

Léčba pálení v krku

Jestli vás delší dobu pálí v krku, neváhejte a obraťte se na svého lékaře, který zjistí příčinu obtíží a navrhne další řešení. Souběžně s léčbou je možné si od pálení v krku ulevit domácími způsoby. Mezi nejrozšířenější patří například cibulový sirup. Jeho výrazná vůně a chuť však nemusí vyhovovat každému. Z nastrouhané cibule se vymačká šťáva, která se dochutí medem a citronem. Ale pozor, nemělo by se sníst víc než 10 lžiček denně, jelikož některým lidem může směs mírně podráždit žaludek. Pomoci mohou i různé bylinkové čaje nebo ovocné šťávy. Také se nesmí zapomínat na pravidelný pitný režim.

Zdroj: Pálení v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI ZLUCNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry den chtela jsem se zeptat jak dlouho trva lecba zlucniku byla jsem u doktora a ten me zatim nechce poslat na sono mam se radsi obednat sama a nebo mam vickat az me posle sam dal mi kapky algifen na rozehnani sla jsem tam hned treti den co me to zaclo bolet dekuji za odpove s pozdravem Ungerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli nemáte někoho známého na sonu, tak vás jen tak bez žádanky nevezmou. V žádance je totiž zpráva pro vyšetřovatele, která mu řekne, co má vyšetřit a na co se zaměřit. Od svého lékaře jste dostala léky proti bolesti, takže by se vám mělo ulevit po prvních tabletách. Pokud bolesti i přesto trvají, musíte o tom uvědomit lékaře, aby mohl určit další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti zlucniku

Rychlá pomoc při bolesti zubů

Nejdůležitější prevencí je pravidelná návštěva zubního lékaře. Ani ta ovšem nemusí zcela zabránit občasným bolestem chrupu, které mohou být někdy až nesnesitelné. Jejich příčin existuje více. Jedná se například o zubní kaz, zánět nervu či dásní, případně o obnažené zubní krčky. Doprovodným jevem navíc může být i otok. Při velkých bolestech zubů byste samozřejmě měli co nejdříve vyrazit k zubaři. Obvykle na ně totiž nezabírají ani různá analgetika. Pokud ještě potíže nejsou tak nesnesitelné, můžete vyzkoušet i různé tradiční postupy. Ve světě bylinek se kupříkladu nacházejí pomocníci, kteří vám mohou výrazně ulevit.

Hřebíček: Pokud vás začne bolet zub a nemůžete okamžitě navštívit lékaře, vypláchněte si ústa hřebíčkovou tinkturou, potřete postiženou oblast olejem, případně rozžvýkejte jeden až dva hřebíčky. Přítomná silice poměrně efektivně snižuje bolest zubního nervu.

Dubové kapky: Na záněty dásní, na bolesti zubů nebo parodontózu pomohou dubové kapky. Vypláchnutí ústní dutiny vám může výrazně ulevit od uvedených potíží.

Pepř a sůl: Tyto dvě ingredience stačí smíchat a spojit několika kapkami vody. Následně stačí vytvořenou pastu aplikovat na bolavé místo a postup pokud možno několikrát zopakovat. Bolest by měla po čase povolit, a když ne, máte i další možnosti. Třeba propláchnutí úst teplou slanou vodou.

Šalvěj neboli babské ucho: Odvar ze šalvěje nechte vychladnout a následně se během kloktání snažte, aby se dostal k postiženému místu.

Zdroj: Co pomáhá na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI STARÝCH PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelová Vlaďka.

Děkuji Vám pane doktore, chtěla jsem Terezce do doby jejícho odchodu alespoň trošku ulevit nějakými medikamenty.Nemůžu se dívat na to, jak se do svého konce "žene jako o závod. Opravdu není nic, co by její 24 hodinové zrychlené dýchání alespoň trošku zklidnilo? Děkuji. Koudelová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše fenečka Terezka dýchá zrychleně proto, aby se neudusila. Zřejmě její organismus nedokáže zpracovat kyslík v potřebném množství a proto jí to nutí takto dýchat. Jakékoli omezení by mohlo vést k jejímu zadušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci starých psů

Účinky jasmínového oleje

Jasmín má pozitivní vliv na pleť suchou, dehydrovanou nebo křehkou, protože napomáhá hojení a regeneraci pleti a posiluje její vlastní obranyschopnost. Jasmínový olej má rovněž dezinfekční účinky, zabraňuje infekcím a pomáhá při ekzémech.

Jasmín napomáhá harmonizaci ženských orgánů, reguluje menstruační cyklus a uvolňuje křeče. Ulevuje též při premenstruačním syndromu.

Jasmín dokáže zklidnit mysl při úzkostech či depresích a vyvolat kladné emoce. Zmírňuje také stres, hněv nebo fyzickou bolest, jelikož má prokazatelné sedativní účinky. Odstraňuje nespavost a působí jako silné afrodiziakum.

Těhotné ženy by se měly jasmínu vyhýbat téměř až do samého konce těhotenství. Na konci naopak dokáže jasmínový olej usnadnit porod a ulevit od bolestí. Dále stimuluje tvorbu mateřského mléka a pomáhá i při poporodních depresích.

Zdroj: Jasmínový olej a jeho výroba

Diskuze

V diskuzi BOLEST PÁTEŘE U PSA,MÍCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den máme zlatého retrívra bude mu deset let, před týdnem nám začal pomalu chodit a při pohybu naříkat(knučet). pak nechtěl vstát vubec, potom zase jen na přední nohy pak zase jen na zadní a tak se to střídalo. mezi tím jsme navštívili veterináře udělal mu rtg páteře zadní části těla dal injekce a prášky na bolest. Stím že má artrosu. ted už nám leží 14 dní sem tam se občas snaží zvedat nohy, Za tu dobu jsme byli u lékaře opět a dělal mu rtg přední poloviny těla a řekl že to je od krční páteře , že mu tam dva obratle nějak tlačí na míchu a zřejmě došlo k otoku. Opět mu již třikrát dával injekce že to zmírní otok a že bi se měl celkově zlepšit. Doposud je stav stejný jednou muže hýbat předeníma nohama a pak zas jen zadníma. Hlavou hýbá normálně tělo také udrží v leže. Nevíme zda je takoví stav normální lékař nás ujištuje že to chce čas jediné co se změnilo je že už nknučí při pohybu ,. Nerozumím tomu . Jen nechceme a bi se náš pejsek trápil,,Je to stres pro něj i pro nás doma. Zkoušíme ho povzbuzovat k pohybu on bi psichycky chtěl ale fizicky mu to nejde. Tak nevíme zda je tento stav normálí a lékař volí správně, chtěl bich vás poprosit o váš názor. Za případou odpověd velice děkuji Sentivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ---.

Co nejdřív vyhedejte jiného veterináře. A spíš -vererinární kliniku.
Popiště jinému lékaři vše co se Vám dějě, veme mu veškerou dokumentaci od vašeho původního veterináře. S tav co popisujte není vůvec dobrý, a to že by se mělo vašemu psovi po všech lécich ulevit, a nestalo se , tak to znamená že by jsme měli navšívit jiného veterináře, nejlíp někakou veterinární kliniku, tam bývá víc veterinářů na jednou, a více halv , více vyřeší.

Zdroj: diskuze Bolest páteře u psa,mícha

Bonus na karpální tunel

Ptáte se, co že je to ten karpální tunel a jak se projevuje? Jedná se o nejčastější onemocnění horních končetin vůbec. Vzniká dlouhodobým stlačením středového nervu (nervus medianus) v oblasti zápěstí právě v prostoru nazývaném karpální tunel. Útlak nervu má za následek postupně narůstající bolesti, brnění, nemožnost udržet předmět v ruce, což podstatně zhoršuje kvalitu života. Onemocnění postihuje častěji ženy než muže a jeho výskyt narůstá. Ale my zde naštěstí máme recept, jak si ulevit od těchto bolestí.

Ingredience

Budete potřebovat: 20 tablet acylpyrinu, 5 listů aloe stromkové nebo cca 10 dkg aloe vera, 0,5 l alpy.

Postup

Jak na to: V půllitru alpy nechte vyluhovat 20 tablet acylpyrinu. Rozmixujte listy aloe a přidejte je ke směsi. Občas protřepte, po necelém týdnu sceďte a můžete použít.

Dávkování

Je zcela jednoduché: Bolavé ruce si mažte před spaním nebo mějte svou medicínu po ruce i v noci.

Pokud jste nevěřící Tomášové, tak není nic jednoduššího než tyto recepty vyzkoušet a zhodnotit jejich účinnost na vlastní kůži.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Prevence

  • Vyvážená strava
  • Pitný režim
  • Podpora krevního oběhu – není dobré setrvávat delší dobu v jedné poloze (sezení, stání), polohy by se měly měnit
  • Elastické punčochy – jejich nošení působí proti hromadění tekutiny v těle, tedy proti otokům
  • Masáž chodidel – jedná se o tlakovou masáž nohou a chodidel, nejlépe prováděnou odborníkem
  • Nízké podpatky – ke snížení otoků se nedoporučuje nosit podpatky, vhodné je volit hlavně pohodlnou obuv
  • Koupel v horké vodě – neprospívá otokům ani po porodu
  • Polohování dolních končetin – v průběhu dne je dobré nohy polohovat do vyšších poloh, to je nad úroveň pasu, slouží to k jejich odpočinku
  • Provádění cévní gymnastiky – jde o soubor aktivních pohybů dolních končetin
  • Pohodlné spodní prádlo a ponožky – jsou důležité hlavně z toho důvodu, aby nestahovaly části těla
  • Omezení kofeinu – omezením kávy, čajů a vůbec všech kofeinových nápojů se předchází vzniku otoků, avšak ne jejich zmírnění
  • Studené obklady – mohou oteklým končetinám dočasně ulevit
  • Spánek na levém boku

Zdroj: Oteklé nohy po porodu

Babské rady na otok tváře

Rozbolel vás v noci zub a nechcete hned užívat prášky? Jako první pomoc vyzkoušejte hřebíček, který obsahuje znecitlivující látky. Nadrťte ho nebo rozkousněte a přiložte na bolavé místo. Bolest by měla začít ustupovat.

Pokud z nějakého důvodu nechcete použít hřebíček, nahraďte ho cibulí nebo česnekem. Česnek je výborné přírodní antibiotikum, které utiší bolest, cibule má zase antiseptické vlastnosti. Česnek nejlépe nadrťte se solí a potřete touto směsí bolavé místo, cibuli stačí žvýkat nebo jen přiložit.

Výborná na bolest zubů je také šalvěj, která má antiseptické i antibakteriální účinky. Použít ji můžete také na výplachy úst po trhání zubů. V lékárně lze zakoupit šalvějový čaj nebo použít sušenou šalvěj, kterou zalijete horkou vodou. Odvarem si 2x až 3x denně vyplachujte ústní dutinu.

Účinné jsou i další bylinkové čaje, jako je mátový nebo řepíkový. Staletími prověřený je rovněž odvar nebo čaj z heřmánku.

Ulevit vám může i tymián, který má také antiseptické vlastnosti. Stačí povařit listy tymiánu a odvar scedit. Následně ho během dne popíjejte. Vyzkoušet můžete i žvýkání listů tymiánu. Obecně platí, že většina aromatických rostlin obsahuje antimikrobiální látky.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Babské rady

Mezi babské rady patří následující procedury.

Masáž nohou: Požádejte partnera, aby vám pravidelně prováděl tlakovou masáž nohou a chodidel. Můžete také občas vyhledat služby specializovaných salonů. Tlakem se podpoří mikrocirkulace krve, vaše nohy tak budou lépe vyživovány, a navíc se vyplaví přebytečná tekutina.

Bylinkové koupele: Každý večer nebo i během dne si napusťte do lavoru horkou vodu a nechte v něm vylouhovat bylinky nebo rozpustit speciální sůl. V lékárně seženete už připravené směsi pro tento účel. Obsahují nejčastěji výtažky z kaštanu, máty nebo listy vinné révy. Ve vychladlém vlažném roztoku si potom nohy koupejte tak dlouho, jak je vám to příjemné.

Nohy vzhůru: Nejjednodušší metoda, jak se zbavit nateklých nohou, je dávat si je výše než hlavu. Pokud máte možnost se přes den natáhnout na pohovku a ulevit tak končetinám, dělejte to co nejčastěji. Efekt je sice celkem krátkodobý, ale i to někdy postačí.

Studená sprcha: Osvědčená je rovněž sprcha, kdy se rychle střídají teploty – studená a teplá voda. Podpoříte tím krevní oběh a nohám se značně uleví. Je to i výborná prevence. Pokud tuto proceduru budete provádět opravdu pravidelně, klidně několikrát denně, uvidíte rychlé výsledky.

Mazání: Doporučuje se Koňská mast a gel Efffi Bronze, obojí pomůže zmírnit lymfatické otoky a namáhané nohy osvěží. Ale je dobré vždy kombinovat přípravky s masáží, otužováním a koupelemi.

Zdroj: Co na oteklé nohy

Mast na potničky

Zklidňující prostředky jsou běžně dostupné v lékárně. Ke zmírnění svědivého pocitu a k podpoře hojení je osvědčený například gel z aloe vera, který se nanáší na postiženou pokožku dvakrát až třikrát denně. Stejně dobrý účinek má kalamin, pleťová voda tradičně používaná na ošetření kůže spálené sluncem, která zklidní potničky na obličeji dospělých. V lékárně ji požadujte v olejovém provedení. Výborný je i Sudocrem, který je vhodný jak na potničky na stehnech, tak na potničky na hrudníku, jakož i na potničky v podpaží. Sudokrem lze použít i na potničky na obličeji miminka.

Sudocrem je účinným pomocníkem maminek více než 80 let. Jde o nejlepší přípravek na bolavou pokožku a ošetření opruzenin z plenek. Je klinicky prokázáno, že Sudocrem chrání a hojí jemnou pokožku dítěte a účinkuje hned třikrát:

  1. obsahuje zvláčňující prostředek, který hojí podrážděné místo;
  2. jeho chladivé vlastnosti pomáhají od bolesti a podráždění;
  3. jeho vodoodpudivý základ vytváří ochrannou bariéru, která pomáhá zabránit styku jakýchkoli dráždivých látek s pokožkou.

Sudocrem je jemný a přesto účinný krém, který snižuje riziko infekce a pomáhá ulevit od obtíží. Pomáhá také vytvořit ochrannou bariéru nad postiženým místem. Složení přípravku Sudocrem se v podstatě nezměnilo od roku 1931. Hlavní složky Sudocremu jsou:

  • oxid zinečnatý – omezuje ztrátu tkáňové tekutiny;
  • benzyl benzoát a benzyl cinnamát –jsou součástí peruánského balzámu připravovaného z aromatické pryskyřice získávané z rostliny vonodřev Pereirovův, který je oceňovaný pro své léčivé účinky.

Zdroj: Potničky na zádech

Jídelníček, vitaminy a přirozená očista

Velmi úzká je vazba mezi jarní únavou a složením stravy. Tělo v zimě dostalo zabrat a proto je potřeba mu ulevit. Přemíra bílkovin, vázaných na živočišné tuky, příliš mnoho cukru v domnění, že doplníme chybějící energii, káva a slazené nápoje, které organizmus překyselují a ve finále léky, které jsme užívali v době nemoci. Jak z toho všeho ven? Prvním krokem by měla být podpora funkce trávicí soustavy a pročištění organizmu. Hlavním orgánem detoxikace jsou játra. Ve střevech pak dochází ke vstřebávání důležitých živin, vitaminů a minerálů. Nefungují-li tyto orgány dobře, tělo strádá. Za nejlepší detoxikační prostředek se považuje Aloe vera a jejím užíváním podpoříme celou trávicí soustavu. Podporuje funkci jater, působí přímo na epiteliální výstelku střev a hladké svalstvo, usnadňuje vyprazdňování, čímž se organizmus rychleji zbavuje odpadních látek.

TIP: Barny´s ACTIValoe® je koncentrovaný extrakt z Aloe vera s garancí více než 10 % účinných látek ve svém obsahu. Je tak až 3 x silnější než jiné výrobky z Aloe vera. Význam Aloe vera je však mnohem širší. Na jaře bývá citelný nedostatek vitaminu C, který je náchylný na teplotní změny. Nejlepším zdrojem vitaminu C je čerstvá zelenina a ovoce. Budeme-li denně užívat Barny´s ACTIValoe®, zvýšíme tím vstřebatelnost vitaminu C až o 200 %!

Mezi další látky, nezbytné pro vyčerpané tělo, patří vitaminy A, B, stopové prvky zinek, selen, dále koenzym Q10, lecitin, omega kyseliny atd. Zapomínat bychom neměli ani na příjem tekutin. Základem jsou 2 – 3 litry denně, ale káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítají.

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP