Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK RYCHLE VYMÝT BARVU

OBSAH

Barevné kontaktní čočky druhy

  • Dioptrické barevné kontaktní čočky mohou opravit anebo zlepšit krátkozrakost, dalekozrakost nebo i astigmatismus a zároveň při tom ještě mohou zvýraznit nebo změnit barvu očí.
  • Nedioptrické barevné kontaktní čočky, někdy také nazývány bezdioptrické čočky, jsou navrženy pouze pro kosmetické účely, jen aby změnily barvu očí, a nemají žádné korekční vlastnosti klasické kontaktní čočky.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBY RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Foltýnková Zdenka.

Vršky rostliny získaly žlutou barvu -opravdu citronově žlutou barvu, jinak na nich není nic vidět

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Důvody žloutnutí listů u rajčat:
- mohlo by to být z důvodu nedostatku dusíku v půdě. Zda-li je to tento případ můžete zjistit zkontrolováním hladiny dusíku v půdě a pak případně přidat trochu výživných látek do půdy. Po několika dnech můžete pozorovat, jestli jsou stále žluté a nebo začaly zelenat.

- dalším důvodem by mohla být houba nebo bakteriální problém jako Alternaria alternata nebo dalších nemocí rajčat. Pokud vaše rostlina má nějakou takovou nemoc, pak by měla být odpovídajícím způsobem ošetřena.

- někdy to může být problém se škůdcem v rostlinách, který musí být správně odstraněn. Mohly by to být housenky nebo červi ovlivňující zdravotní stav rostliny rajčete. Můžete použít organické pesticidy, jenž se dobře vypořádají s touto situací.

Před provedením jakýchkoli změn s půdou nebo přidáním pesticidů, je třeba se ujistit, že rostlina není vysychlá. Půda by měla být dostatečně vlhká. Pokud tomu tak není, pak může být i tento malý nedostatek důvodem ke žloutnutí listů.

Zdroj: diskuze Choroby rajčat

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Poradna

V naší poradně s názvem VYČIŠTĚNÍ OD SMRKOVÉ SMŮLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Bartošek.

Jak a čím vyčistit kalhoty od smrkové smůly?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Co můžete, tak mechanicky odstraňte - odškrábněte. Pak na postižené místo nalijte 99% líh, který rozpustí zbytky smůly. Než líh vyprchá, tak aplikujte prací gel a celé to pěkně promněte. Po chvilce to začněte proplachovat pod tekoucí vodou, než se podaří vymýt gel na praní.

Zdroj: diskuze Vyčištění od smrkové smůly

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Pokud bych chtel pěstovat Aloe Vera celoročně venku v půdě,tak jaky mráz vydrří taková rostlina..?Musi se nějak ošetřit zateplením? Jutou atp.?Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stana.

Mráz nevydrží, to je má vlastní zkušenost. Při teplotách +5 až 0°C ještě vypadá jako zdravá, ale už je tou teplotou poškozená. Při poklesu pod nulu je rostlina viditelně poškozená, změklé, položené listy a mají už trochu jinou barvu. To byly rostliny na jaře vysázené do země na chráněném slunném místě. V květináči se rychle rozrostly, měla jsem dost rostlinek na tuto zkoušku. Přeji hodně úspěchů.

Zdroj: diskuze Aloe

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi FUROLIN - DOTAZ NA BARVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vláďa.

Může mi prosím někdo sdělit, jakou barvu má tableta furolin? Děkuji. Vláďa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasta.

žlutou

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Je primule jedovatá?

Prvosenka jarní obvykle pěstovaná u nás jedovatá není. Účinky rostliny ale nejsou zanedbatelné, protože se využívá jako léčivka. Léčivé látky jsou v primuli obsaženy jak v květu, tak v listech, tak i v kořenu.

Primule jak udržet barvu

Proto, aby vám primule krásně kvetla a udržela si svou původní barvu, je potřeba vypěstovat a udržet silnou rostlinu. Ideální je pro ni světlé místo, ovšem bez přímého slunce. Dařit se jí bude ale i v mírném polostínu. Důležitou věcí je teplota – rozhodně květináč neumísťujte nad topení; raději má nižší teploty kolem 12–16 °C, hodí se tedy třeba na chodby. Některé primule se v obchodech zalévají vodou, která obsahuje potravinářské barvivo, čímž se změní právě barva květu.

Zdroj: Primule

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Koubová.

Já mám barvu na kůži vždy od kadeřnice, když přijdu od ní domů, musím si hned umýt vlasy několikrát a blbě to jde. Kadeřnice je šikovná, ale jde vždy jak indián.Prosím o radu čím to?
Děkuji

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP