Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KOSMETICKÝ VZHLED

OBSAH

Kosmetický vzhled

Konzumace alkoholu způsobuje zarudnutí očí, protože alkohol mimo jiné rozšiřuje krevní cévy v očích.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David.

Za 1)pěkná klinika, vzhled se mi vážně moc líbí a za 2)operace očí proběhla skvěle, díky moc.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Vzhled podprsenky

Nepoužívejte podprsenky, které vám nevyhovují, raději si vyberte design, který je příjemný, nikde netlačí, netáhne a nedráždí vaši citlivou pokožku. Právě díky podprsenkám Ahh Bra dosáhnete zmiňovaného pohodlí a příjemného pocitu. Tato podprsenka nebude tvořit neestetické obrysy pod oblečením ani nepěkný vzhled zadní části zad. Podprsenka Ahh Bra – to je vynikající funkčnost, unikátní a inovativní design.

Zdroj: Podprsenka Ahh Bra

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Manželka užívá kolagen a jde to na ní poznat. Má hezčí kůži a celkově omládla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzka.

No já mám tu stejnou zkušenost jak vaše manželka. Pokožka je po kolagenu hebčí a mám posit, že můj vzhled je mladistvější po čtyřicítce.Vyzkoušela jsem kolagen forte od rosenpharma.cz, jsem s ním naprosto spokojená

Zdroj: diskuze Kolagen

Rexi malý (oficiální označení Rex)

Vzhled

Vzhled tohoto plemene je stejný jako u rexi středního, jen jeho velikost a váha je menší. Váha se pohybuje kolem 3 kilogramů.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi malého na googlu: Rexi malý foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Poradna

V naší poradně s názvem MAKE UP NA KOMEDONY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký make-up bych měla zvolit pro mou pleť. Mám suchou až vysušenou pleť s černými tečky a občas i nějaky pupínek. Vyzkoušela jsem spoustu makeupu (rimmel, max factor, acnerolor),ale žádný mi z těch plně nevyhovoval. Děkuji za odpověď. Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Zuzano, zkus nějaký kosmetický salon. Když už jsi toho tolik vyzkoušela a nic ti nevyhovovalo, tak neztrácej čas nech si udělat kosmetiku od nějaké odbornice. Určitě pak budeš spokojená. Takhle po internetu se v tomto případě radit dobře nedá.

Zdroj: diskuze Make up na komedony

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ KÁMEN - ODSTRANĚNÍ V RÁMCI PREVENTIVNÍ PROHLÍDKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Dobrý den, zajímalo by mě, zda mi musí moje zubní lékařka v rámci preventivní prohlídky, odstranit i zubní kámen a nebo je nezbytné se zvláště objednat k dentální hygieně? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Odstranění zubního kamene je dnes považováno za kosmetický úkon a není tedy hrazeno ze zdravotního pojištění. Zubař ho nabízí jako nadstandardní výkon odděleně od preventivní prohlídky.

Zdroj: diskuze Zubní kámen - odstranění v rámci preventivní prohlídky?

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi MALE ZNAMENKO VYPADAJICI JAKO KLISTE MEZI PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rozára.

Není to nic vážného, je to bradavička, mám ji tam taky. Jen pokud by byla drážděna podprsenkou, je třeba ji odstranit. Chirurg nebo kosmetický salon. Mám jich odstraněných už pár, jeden steh, chirurg to dělá v umrtvení, takže pohoda. Zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Vodrážková .

Díky za radu,já jen měla pochybnosti jestli to není nic zhoubného,ale mluvila jsem s
manželem a on mi řekl že to měl v podpaží a normálně to vytrhal a má pokoj už kolik let a ani mi to neřekl.Anna

Zdroj: diskuze Male znamenko vypadajici jako kliste mezi prsy

Lze použít Biohar i na řasy

Biohar Max je kosmetický prostředek k aktivaci a posílení růstu očních řas, určený k zevní aplikaci přímo na oční víčka. Doporučuje se pro ženy i muže, kteří trpí nedostatečnou tvorbou řas, nebo jejichž řasy jsou slabé, prořídlé a bez objemu. Je účinný i při dlouhotrvajících potížích s růstem a tvorbou řas způsobených různými příčinami.

Biohar Max dodává očním řasám důležité vyživující prvky v kombinaci s vitamíny a přírodními růstovými polypeptidy ve zvýšené koncentraci. Řasy získávají zcela nový objem a vzhled, mají pevnější strukturu, zlepšuje se jejich pružnost, pevnost a především hustota.

Biohar Max pomáhá:

  • stimulovat a regenerovat růst očních řas;
  • posilovat řasové kořínky;
  • dodat řasám nový objem a hustotu;
  • zpomalovat proces stárnutí očních řas;
  • dlouhodobě udržovat zdravý růst očních řas.

Složení: Jedinečné složení na bázi přírodních proteinů, vitamínů a růstových polypeptidů ve zvýšené koncentraci pro celkovou regeneraci očních řas. Dodává očním řasám důležité vyživující složky, posiluje řasové kořínky, aktivuje tvorbu nově rostoucích řas a zlepšuje jejich strukturu. Nově rostoucí řasy jsou kvalitnější a získávají zcela nový vzhled a objem.

Účinnost: Biohar Maxi velmi rychle proniká do očních víček a působí přímo uvnitř řasových cibulek. Díky rychlému průniku tenkou vrstvou pokožky očního víčka je možné dosáhnout poměrně rychlého a dlouhotrvajícího účinku.

Aplikace: Když se gel dostane do očí, pálí, ale tomu lze předejít opatrnou manipulací a aplikací malého množství spíše na víčko než přímo mezi řasy. Také je potřeba dávat pozor, když se produkt otevře, ihned vytéká, takže raději nanášejte prsty nebo vatovou tyčinkou, případně štětečkem.

Recenze:

  • po 1. týdnu používání řasy povyrostly a trochu zhoustly;
  • přijatelná cena;
  • když se dostane do očí, štípe;
  • dá se použít i na obočí.

Zdroj: Biohar – vlasové sérum

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miriam.

Dobrý den prosím vás udělala jse mi na zápěstí boule doktrorka mi řekla , že je to ganglion a chci to chirurgicky odstranit myslíte prosím vás když na své požádání chci bouličku vyříznout , že mi to udělají děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ganglion jde vyříznout na přání pacienta. Může zde být problém v tom, kdo to zaplatí. Když to nevyžaduje zdravotní stav, tak je to vnímáno jako kosmetický zákrok, který hradí pacient. Když prokážete, že nevyříznutí bude znamenat ohrožení zdravotního stavu například vznikem deprese z bouličky, tak by to mohla pojišťovna zaplatit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Potraviny s vitamínem A

Vitamín A je užitečný pro zdravý vzhled pokožky. Nízkotučné mléčné výrobky, např. jogurt, jsou těmi nejlepšími potravinami, jak získat vitamín A. Jogurt totiž navíc obsahuje acidophilus, což je bakterie, která podporuje střevní zdraví. A zdravý trávicí systém je předpokladem zdravé kůže.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem THUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bretislav.

Dobrý den.
Už jsem dvakrát dělal postřik ale netuším zdali funguje.posilam další foto a ptám se jestli tohle zbarvení u nových výhonku je v pořádku.A ptám se ještě na ty praskliny v kůře.Zdali se zatáhnou nebo co.Díky mooooc za odpověd.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Vaše túje prodělaly chorobu a její následky budou patrné stále. Celkový vzhled tújí vypadá, že se jim moc nedaří. Jestli je navíc pěstujete jako živý plot, tak bude asi lepší jejich trápení ukončit a zvolit jinou dřevinu.

Zdroj: diskuze Túje - ošetřování

Zakrslý saténový (oficiální označení Zsa)

Vzhled

Toto plemeno má stejné rysy jako saténový králík, jen je jeho váha podstatně menší (kolem 1 kilogramu).

Obrázky

Odkaz na fotografie zakrslého saténového králíka na googlu: zakrslý saténový králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy králíků se zvláštní srstí

Poradna

V naší poradně s názvem KDE ODSTRAŇUJÍ LIPOMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka Dušková .

Dobrý den, potřebuji vědět na koho se mám obrátit v případě, že bych potřebovala odstranit lipomy, které mám po rukách, nohách a v poslední době se tvoří i na krční páteři.
Na nohách mi začínají bolet, nemohu se dostat do bot, bolí i v pantoflích. Na krční páteři je to velice neestetické a přesto že už jsem stará paní, tak mi to vadí.
Můžete mi poradit, kam se mám obrátit ? Vyzkoušela jsem chirurgii, kožní oddělení( tam alespoň zjistili že jsou mé boule lipomy) a všude se dozvídám, že se s tím nedá nic dělat.
Prosím o odpověď a děkuji
I. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léčba lipomů je chirurgická a má hlavně kosmetický důvod, který zmiňujete. Lipomy se odstraňují tak, že se kůže nad lipomem nařízne, lipom se vyjme a kůže se zase zašije. Je to ambulantní výkon, který se provádí v místním znecitlivění na kožní chirurgii na Karlově náměstí v Praze. Lipomy také dokáží odoperovat na platické chirurgii, například v Asklepion v Praze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde odstraňují lipomy

Saténový (oficiální označení Sa)

Vzhled

Srst tohoto plemene je dlouhá a také je velmi hustá. Hmotnost tohoto králíka se pohybuje kolem 4 kilogramů. Srst je také obvykle krásně lesklá.

Obrázky

Odkaz na fotografie saténového králíka na googlu: saténový králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy králíků se zvláštní srstí

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE BRÁNIT NÁKAZE SVRABEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Marhoulová.

Dobrý vecer; chtěla jsem se zeptat? V únoru jsme se namazaly dvakrat cela rodina mastí na svrab. V březnu jeste jednou. Doktorka na kožním samozřejmě uznala, že máme svrab. Na chvili nam to pomohlo; ale posledni dva mesice se zase s dcerou drbeme a vysévá se nam brutalni vyrážka. Svědí hlavně v noci. Pani doktorka na koznim nas uklidnuje ze tu kůži máme pouze podrážděnou a že dcera ma ekzém. Nikdy na nej ale netrpela. Mě uz se ta vyrážka vysévá čím dal tim vic. I když se spotím, tak to svědí. Bereme xados, dřív zabral na celý den nebo na celou noc, ted uz mi to zabere tak max na tri hodiny.
Je mozne, ze se doktorka plete a svrab stale mame.???
Nebo jsme hodně podrážděni… Syn a manžel se nedrbou a nemají ani žádnou vyrážku po těle.
Poradí mi někdo. Prosim. V nemocnici mi dokonce řekli, ze ma dcera pouze dehydratovanou kuzi.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud byste měly svrab, tak narazíte všechny členy své rodiny. Podle vašeho popisu to vypadá, že nejde o svrab. Na vině může být například nějaký kosmetický přípravek, který používáte jen vy dvě. Zkuste projít několik ruzných kožních ambulancí. Vyrešit některé kožní projevy bývá težké a více odborných konzultaci od několika různých lékařů tomu napomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab u člověka inkubační doba

Rexi zakrslý (oficiální označení Zrex)

Vzhled

Zakrslý rexi vypadá podobně jako všichni králíci rodu rexi, jeho ideální velikost je ale asi kolem kilogramu. Můžeme mít různé barvy srsti.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi zakrslého na googlu: rexi zakrslý foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Poradna

V naší poradně s názvem VZHLED A TVAR STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobry den mam stolici 2 x denne ale nekdy i ve vic kouscich je to nornalni . Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Optimální stav je jednou denně. Ale záleží na tom kdy a jak hodně jíte. Při velkém množství snědené potravy se klidně může potřeba vyprazdňování objevit i vícekrát za den. Zároveň je to i v případech, kdy se jí hodně nestravitelné vlákniny, například v zelenině. Pokud se cítíte dobře a stolice není tekutá, tak vyprazdňování vícekrát za den není problém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vzhled a tvar stolice

Zakrslý beran (oficiální značení ZB)

Toto plemeno pochází z Nizozemí.

Vzhled

Jako všechna zakrslá plemena, i zakrslý beran má velmi nízkou váhu. Pohybuje se kolem 1,5 kilogramu. Jeho vzhled je stejný jako u ostatních beranů, má tedy dlouhé, sklopené uši, které u hlavy tvoří podkovu. Barva srsti může být různá. Délka uší se pohybuje kolem 25 cm.

Chov

Chov zakrslých beránků není nijak náročný, jsou chováni hlavně pro zábavu.

Prodej

Králíci se dají koupit přímo od chovatelů, případně existují různé inzeráty. Cena králíků závisí na plemenu, pohybuje se v rámci několik stovek korun. Záleží také na tom, jestli se jedná o čistokrevné plemeno.

Obrázky

Odkaz na fotografie zakrslého berana na googlu: zakrslý beran foto.

Zdroj: Ukázkové druhy zakrslých plemen králíků

Rexi střední velikosti (oficiální označení Rex)

Vzhled

Toto plemeno se typem srsti podobá kastorexovi, ale barvu srsti může mít v jakýchkoliv odstínech. Jeho ideální váha je kolem 4 kilogramů.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi střední velikosti na googlu: rexi střední foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Zdravé oleje

Zdravé oleje promazávají pokožku, která tím dostává zdravější celkový vzhled. Tyto oleje obsahují esenciální mastné kyseliny a udržují všechny živiny z procesu použití k jejich vytvoření. Zdravé oleje jsou lisované za studena, tzn. vyráběny procesem, který zahrnuje pouze lisování, vytápění a stáčení. Jedna až dvě polévkové lžíce denně stačí k získání živin bez přidání nadbytečných kalorií.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Liščí králík (oficiální označení Li)

Původ tohoto králíka je dodnes nejasný.

Vzhled

I pro toto plemeno je typická délka jeho srsti. Uši jsou dlouhé asi 12 cm.

Chov

Původně bylo toto plemeno chováno pro kožešinu, dnes je hlavně určené na výstavy.

Obrázky

Odkaz na fotografie liščího králíka na googlu: liščí králík foto.

Zdroj: Ukázkové druhy dlouhosrstých králíků

Slovenský sivomodrý rex (oficiální označení SsRex)

Jedná se o slovenské národní plemeno.

Vzhled

Pro něj je typická modrá barva srsti. Ideální váha je asi kolem 4 kilogramů

Chov

Důležité je chránit srst těchto králíků před sluncem.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka slovenského sivomodrého rexe na googlu: slovenský sivomodrý rex foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Recept na habrový krém

  • 2 vrchovaté lžíce hotové vychladlé želatiny agar agar,
  • 1 lžíce včelího vosku,
  • 1 lžíce tinktury z habru obecného,
  • 1 lžíce šťávy z citronu,
  • 3 lžíce jojobového oleje,
  • na špičku lžíce kosmetický jíl,
  • 6 kapek habrového esenciálního oleje.

Nejprve zahřejte včelí vosk a pak ho smíchejte s želé Agar Agar. Až se želé i včelí vosk rozpustí, tak přidejte jojobový olej a směs důkladně promíchejte a nechte odstát 10 minut. Během této doby smíchejte tinkturu z habru, citronovou šťávu a jíl do vláčné kašičky, kterou pak přidejte do odstaveného rozehřátého včelího vosku. Vše důkladně míchejte nejlépe elektrickým metličkovým mixérem, dokud nedosáhnete pěkné krémové konzistence. Na závěr míchání přidejte habrový esenciální olej. Krém vydrží dlouho, když ho budete skladovat ve skleněné nádobě a v chladu, nejlépe v lednici.

Zdroj: Recept na habrový krém


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP