Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POKASLAVANI U PSA PRI ZE STRESU

OBSAH

Vyhněte se stresu

Vědci zjistili souvislost mezi stresem a břišním tukem. Zvýšené hladiny kortizolu v krvi vyplývající ze stresu reagují s tělním inzulínem a vytvářejí viscerální břišní tuk. Snížení stresu může pozitivně ovlivnit chuť k jídlu, zejména na sladká a tučná jídla, které se pak projeví přímo na vašem pase. Velmi vhodným způsobem ke snížení stresu je jóga. Pokud je například denní dojíždění do práce nebo školy původcem stresu, používejte MP3 nebo si čtěte zajímavou (zábavnou) knihu, která vám pomůže s odreagováním stresu z veřejné dopravy. Také je vhodné zvážit způsob možného dojíždění.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Poradna

V naší poradně s názvem POCENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Angelina Klicperova.

Dobry den, ma stres vliv na poceni, nebo to zpusobuji nadledvinky, nejedna se o prechod a ani o problemy ledvin dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Stres významně podporuje pocení. Míra stresu ovlivňuje jak množství, tak i složení a následný zápach potu. Stresu je třeba čelit a snažit se ho minimalizovat. Pokud jde o stres z úzkosti, tak je vhodné si dopomoci antidepresivy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poceni

Fakta a funkce

I když odborníci vědí o přítomnosti taurinu v očních tkáních, nejsou schopni pochopit jeho funkci, co se týče významu pro zdraví a integritu tkání rohovky.

Taurin má v rohovce funkci osmoregulátoru a antioxidantu, také zvyšuje životaschopnost buněk při hypertonickém stresu. Taurin chrání epitel buněk během hypertonického stresu prostřednictvím antioxidačního nebo membránového stabilizačního účinku. Také může být zapojen do kontroly peroxidace lipidů v sítnici a do udržování membránové stability.

Zdroj: Taurin a jeho role v oční biochemii

Diskuze

V diskuzi SPECIALISTA NA VYPADAVANI VLASU OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasil.

Dobry den. Mam takovi problem delasemi kolecko na temeni dole z boku profilu. A pouzivam prasky i vytaminy. Ale nejak se to nema k rustu. Rad bychto trochu u richlil. Jeto dost stresujici. Jemi 34let. Exzistuje i jana lecba.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva.

Zdravím, myslím, že byste měl zajít primárně k nějakému odborníkovi, který vám řekne, zda se jedná o důsledek stresu nebo by to mohla být opravdu alopecie, která je potřeba už řešit odborněji. Pokud by se jednalo o vlivy, které je možné ovlivnit, začal bych možná u zdravější životosprávy, dostatku pohybu, eliminaci stresu. Případně to vše doplnit nějakými doplňky stravy nebo vlasovými toniky.

Zdroj: diskuze Specialista na vypadavani vlasu ostrava

Rekonvalescence

Ve stadiu rekonvalescence se počet záchvatů snižuje. Kašel a pokašlávání může přetrvávat ještě mnoho týdnů po překonání nemoci. Běžná doba rekonvalescence je u černého kašle přibližně 100 dní.

Zdroj: Černý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem KRKAVEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Pryclová.

Je krkavec barvoslepý? A proč si vytrhává peří, je to stres? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Myslím že není barvoslepý, ale nevím jistě. A peří si vytrhává ze stresu, buď může mít nějakou nemoc, a nebo mu chybí, pokud je chován u člověka, tak kontakt s ním.

Zdroj: diskuze Krkavec

Antistresový polštář

Antistresový polštář je vtipný a bláznivý polštář vhodný pro každého pracujícího člověka, který si potřebuje ulevit a snížit stres. Na polštáři je vyobrazen terčík, do něhož se může obdarovaná osoba trefovat svou hlavou. Polštář je zepředu bílý a zezadu černý. Tento vtipný snižovač stresu je originálním a netradičním dárkem opravdu pro každého. Takto vypadá antistresový polštář.

Zde je cena antistresového polštáře.

Zdroj: Pomocníci proti stresu

Diskuze

V diskuzi JE MOŽNÉ POKAŠLÁVÁNÍ PŘI DLOUHODOBÉM UŽÍVÁNÍ PRESTARIA NEO FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

už nekolik let pokašlávám a dozvěděla jsem se při zubním vyšetření že to může být při užívaní prestaria?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je možné pokašlávání při dlouhodobém užívání prestaria neo forte

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi TRITTICO AC 75 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMIL HÁJEK.

DOBRÝ DEN, VZHLEDEM K TOMU, ŽE UŽÍVÁM ASI 12 TYPŮ LÉKŮ, TAK VELMI ŠPATNĚ SPÍM ( PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TOLIK LÉKŮ S TÍM SOUVISÍ- LAICKY), PROTO TÉŽ UŽÍVÁM NA NOC TRITTICO AC 75. BOHUŽEL, TO MOC NEFUNGUJE, PROTO MÁM NAVÍC NA NOC LÉK RIVOTRIL 0,5 MG. PAK JE TO O NĚCO LEPŠÍ. MYSLÍTE, ŽE JE TEDY NUTNÉ DÁL UŽÍVAT LÉK TRITTICO ? DĚKUJI. P.S JE NA NĚJ VĚTŠÍ DOPLATEK. EXISTUJE OBDOBNÝ LÁK BEZ DOPLATKU? JSEM DŮCHODCE 74 LET.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta Bělíková.

beru kventiax 25mg trittiko75 a spím dobře nechte si změřit tlak večer jsem měla vysoký dostala jsem prášky na noc a trittiko už neberu usnu někdy i vysoký tlak třeba od stresu pusobý na spánek

Zdroj: diskuze Trittico ac 75

Antistresový míček

Zbavte se stresu mačkáním a deformováním pozitivně naladěného antistresového míčku. Antistresový míček je vyrobený buď z gelu, nebo z měkké pěny, která vydrží i ten největší stisk. Míček má různé tvary a barevná provedení. Uklidní vás před zkouškou i důležitým pracovním úkolem. Udrží si svůj tvar a bude se na vás vždy usmívat. Takto vypadá usměvavý antistresový míček.

Zde je cena antistresového míčku.

Zdroj: Pomocníci proti stresu

Diskuze

V diskuzi VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Ahoj. Měla jsem s vypadáváním také velké problémy. Spustilo se mi v době velkého stresu kolem státnic, jenže po nich se nezastavilo, naopak mi vlasy padaly čím dál více....

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Antistresový pobyt

Potřebujete si odpočinout, vytrhnout z každodenního života plného stresu, starostí a povinností? Pak o sebe nechte pečovat odborníky a udělejte něco pro své zdraví v podobě antistresového pobytu. Na internetu je celá řada takto uzpůsobených pobytů, ať pro jednotlivce, nebo pro skupiny. Jedná se o tuzemské i zahraniční pobyty v různé délce a s různou náplní programu. Můžete pouze odpočívat, relaxovat pohybem nebo se zdokonalovat v technikách v odbourávání stresu za vedení odborných koučů. Zní to lákavě. I ceny pobytů jsou dostupné a každý si určitě vybere. Stačí rozhodnutí, pár kliků na internetu a druhý den můžete být v jiném světě. Tak do toho!

Zdroj: Pomocníci proti stresu

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT ZVONĚNÍ V UŠÍCH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MILAN GAVRUN.

rád bych se dozvěděl jak skoncovat stou hroznou věcí. TINITEM tinitus mám už více jak 30 let. předem děkuji za radu která opravdu pomuže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, uvítám každou radu jak zastavit nebo alespoň zmírnit zvonení nebo takové šumění v levém uchu. Zkoušela jsem léky, rehabilitace, ale bez úspěchu. Sluch mám v pořádku, prý je to ze stresu, ale co s tím? Má někdo radu ? Předem díky. Marie.

Zdroj: diskuze Jak zastavit zvonění v uších?

Bolest na hrudi ze stresu

Bolest na hrudi ze stresu se projevuje pícháním v oblasti hrotu srdce, pod levou paží a mírně vpředu, obrazně řečeno pod levou bradavkou. Tato bolest bývá často spojená se strachem a úzkostí, někdy i s pocitem nedostatku vzduchu, či s pocitem nemožnosti se dostatečně hluboce nadechnout. Píchnutí se objeví na vrcholu hlubokého nádechu. Tyto bolesti mají příčiny v úzkosti, zvýšeném emočním napětí, strachu z něčeho. Bolesti bývají často spojené s bušením a rychlou činností srdce i dalšími somatickými příznaky.

Zdroj: Co může znamenat bolest na hrudi

Diskuze

V diskuzi HOLÁ MÍSTA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JK za Krasojizda.cz.

Dobrý den, Tomáši, jsou-li místa bez vlasů zhruba o velikosti pětikoruny, pak se pravděpodobně jedná o druh onemocnění alopecia. Ve skutečnosti jde o autoimunitní onemocnění, kdy z času na čas dojde ke zlepšení stavu, ale vlivem stresu (vnitřního nebo vnějšího) se stav opět zhoršuje. Tento cyklus se během života může několikrát opakovat. Onemocnění je z lékařského hlediska neléčitelné. Pro bližší informace se obraťte na portál www.vlasy.cz/

Zdroj: diskuze Holá místa ve vlasech

Tipy pro snížení stresu

  • Učte se rozlišovat, co je opravdu důležité, a co není. Naléhavé věci řešte rozvážně, jiné věci můžete odložit nebo ignorovat.
  • Nedávejte si příliš mnoho cílů, úkolů a povinností. Práce nebo koníčky by měly váš život obohacovat, ne vás zatěžovat či přetěžovat.
  • Nezapomínejte na své oblíbené věci a činnosti – potěší a pomáhají kompenzovat stres.
  • Sport je téměř přirozenou reakcí na stres, protože stresové hormony se fyzickou aktivitou snižují.
  • Zdravá, nutričně bohatá strava posílí nervy a tělo, takže se můžete dostat přes stresující období bez větší újmy.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, vitamín B12, niacin, vitamín A, vitamín C, hořčík, selen a zinek.

Zdroj: Vitamíny na snížení stresu

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den ještě bych se ráda zeptala co znamená když nemám Lunulu pulmesice na všech nehtech dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nehty jsou krásné a zcel zdravé. Bílé tečky nebo skvrnky na nehtech vznikají při nějaké nerovnováze v organismu, například z velkého stresu, z výkyvů ve výživě nebo hormonálních výkyvů. Nejsou nebezpečné a samovolně odrostrou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené proužky u konce nehtů

Černý kašel v těhotenství

Černý kašel je v těhotenství pro ženu nebezpečný svými příznaky a průběhem. Řadí se mezi ně zvýšená teplota, pokašlávání, kýchání, rýma, nechutenství či únava. Toto období trvá 10–15 dní.

Dráždivý až křečový kašel – při záchvatu kašle pacient nejprve zrudne, pak zmodrá, slzí mu oči, mívá vyplazený jazyk a snaží se nadechnout, přičemž je slyšet „hýkavý“ zvuk. Záchvat končí vykašláním hlenu nebo zvracením. Záchvaty se opakují denně po dobu průměrně 6– 10 týdnů, často i déle. Desítky záchvatů jsou častější v noci a jsou značně vyčerpávající.

Zdroj: Černý kašel

Diskuze

V diskuzi TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den, v posledním půlroce jsem měla dost stresu a tím pádem jsem špatně spala. Proto mi lékař předepsal trittico ac 75 mg, půlku večer. Před půl druhým rokem mi byl předepsán, nevím proč,neurol. Po něm jsem měla zažívací potíže. Doufám, že po tomto léku zažívací potíže nebudou.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Trittico

Příznaky

Je důležité uvědomit si příznaky stresu a správně interpretovat příčiny. Jasným varovným signálem je nervové a emocionální napětí. To se snadno řekne, ale hůř udělá, když je člověk téměř neustále vystaven stresovým situacím. Některým se nelze vyhnout, ale zkuste si k zátěžovým situacím vytvořit protipól. Najděte si čas na odpočinek, užívejte volna lenošením nebo oblíbenou činností.

Pokud budete pravidelně sportovat, prakticky tím budete přirozeně reagovat na stres, neboť cvičení pomáhá snížit hormony produkované stresem a současně jsou do organismu vyplavovány takzvané hormony štěstí (například endorfin), které zvyšují pocit blaha a zlepšují náladu. Když budete všímaví, brzy zjistíte, jaké účinky vám přináší třeba jogging, jaké plávání nebo i namáhavé cvičení ve fitness.

Zdroj: Vitamíny na snížení stresu

Příčiny ječného zrna

Jednou z příčin mohou být ucpané žlázy na víčkách. Pokud trpíte chronickou blefaritidou, mohou se bakterie dostat do žláz a infikovat je, takže jste náchylnější ke vzniku dalších ječných zrn. V některých případech může způsobit ječné zrno používání nadměrného množství očního make-upu či jeho sdílení s jinými lidmi. Někteří jedinci si všimnou rozvoje ječného zrna v období stresu.

Zdroj: Ječné zrno

Antistresový salát

Kromě pomůcek odbourávající stres je dobré antistresově povzbudit organismus i pomocí stravy. Zkuste například netradiční, ale vynikající salátek, jehož přípravou zaměstnáte mysl i ruce, a navíc obohatíte svůj organismus o potřebné minerály, vitamíny a vlákninu, za což vám budou vděčná střeva a tělo se vám odvděčí zvýšenou imunitou, která pomůže nejen při odbourání stresu.

Ingredience: 2 skleničky naloženého celeru, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 ananas v plechovce, 1 pórek, 200 g bezlepkové šunky, 1 vajíčko (natvrdo), majonéza (Hellman´s)

Postup: Do misky vložíme slitý celer (nudličky), přidáme nakrájený pórek, kukuřici a nakrájenou šunku. Dále do misky prolisujeme nebo nadrobno nakrájíme vejce, přidáme ananas (kostičky) a majonézu. Vše pečlivě promícháme. Dle chuti je možno naředit tekutinou z ananasu. Samozřejmě můžete použít čerstvé ingredience.

Zdroj: Pomocníci proti stresu

Čaj na zrychlení metabolismu

Metabolizmus se zrychluje se zvyšující se srdeční činností. Zrychlenou srdeční činnost máme nejvíce při sportu, pak dále například při stresu, při vzrušení, ale také po vypití šálku kávy nebo čaje. Jak známo, tak káva i čaj obsahují kofein respektive thein, který zvyšuje srdeční činnost a zároveň tedy i zrychluje metabolismus.

Rychlejší tok krve = rychlejší látková výměna.

Zdroj: Čaj na zrychlení metabolismu

Jak zvládnout cestovní horečku

Všechny potíže jsou důsledkem stresu, kterému říkáme cestovní horečka. Proto doporučujeme pár tipů pro zvládnutí stresu před cestou:

  1. Rozdělte úkoly mezi rodinu, ať na všechno nejste sami. Zapojením ostatních členů do příprav, předáte část zodpovědnosti a věřte, že se vám uleví. Připravte seznam věcí pro všechny, nikoli jen pro sebe.
  2. Máte-li pocit, že vás cestovní horečka přeci jen dohnala, doporučujeme Hypnox StressPro, přírodní přípravek pro regulaci stresu. Působí rychle a pomůže vám efektivně zvládnout dny před dovolenou nebo dokonce cestu autem či letadlem. Je nenávykový a koupíte ho bez předpisu ve vaší lékárně.
  3. Před cestou si dopřejte jen lehká jídla a vyhněte se rizikovým potravinám jako např. příliš studená jídla, zmrzliny, smetana a majonézy, konzumace ovoce se slupkou (např. jablka), zelenina s tendencí k nadýmání.
  4. K překování únavy za volantem vám pomůže nejen šálek čaje anebo kávy, ale vyzkoušejte také přírodní energetický Smartdrink – UP! Energy, který bezpečně probudí a dodá energii na několik hodin.

Máte vlastní tip jak zvládnout cestovní horečku? Napište nám o tom v diskusi. Příjemnou cestu!

Autor: JK, zdravi-lecba.cz

Zdroj: Cestovní horečka

Antistresový hrášek

Přívěsek antistresový hrášek si můžete připevnit na klíče a je to i zaručený tip na skvělý dárek. Nikoho neurazí a udělá radost. Zabaví ruce při každé nudné schůzce, ve škole nebo při čekání na autobus. Hrášky, které se nacházejí uvnitř lusku, znovu a znovu zapadají zpět do lusku a nikdy nevypadnou. V každém lusku jsou tři hrášky. Lusk i hrášky se nabízejí v různých barvách. Takto vypadá antistresový hrášek.

Zde je cena antistresového hrášku.

Zdroj: Pomocníci proti stresu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP