Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KREM NA MYKOZU O

OBSAH

Alternativní léčba vaginální mykózy

Z volně prodejných přípravků je dobrý krém s obsahem oleje Tea Tree. Dále pak poševní krém Canesten, či poševní antimykotické čípky. Z tradiční medicíny se na vaginální mykózu používá mateří kašička, která se použije jako mast na plíseň pochvy. Zde je seznam volně prodejných přípravků na mykózu vagíny, včetně jejich cen: léky na vaginální mykózu.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem PENIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vita.

u žaludu mam dve cervene skvrnky a svedi to..nevite co to je??? možna voda v praci nebo hodne se mylujeme....dekuju hezky den
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto se projevuje reakce na přemnožení bakterií pod předkožkou. Obvykle pomůže dvakrát denně umýt penis mýdlem a teplou vodu a pořádně osušit do sucha. Do dvou dnů se to ztratí. Kdyby ne, tak si v lékárně kupte krém na vaginální mykózu a mažte si s tím postižená místa. Zároveň u vaší sexuální partnerky prověřte, zda má podobné příznaky v pochvě. V kladném případě doporučuji návštěvu gynekologa, který může předepsat účinnou léčbu i pro Vás. Než se Vám to zahojí, tak je lepší používat kondom.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Penis

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Co je vaginální mykóza?

Vaginální mykóza je zachvácení sliznice pochvy mykotickými buňkami, které se zde přemnožily a začaly budovat kolonie. Hlavním příznakem poševní mykózy je urputné svědění a viditelné začervenalé, většinou jasně ohraničené, červené fleky, které právě svědí. Mykózní buňky, které způsobují vaginální mykózu, jsou velmi odolné! Nejrychlejší cesta, jak se zbavit vaginální mykózy, je aplikovat silný a účinný lék. Takovým lékem je vaginální krém Batrafen, který je vázán na lékařský předpis. Pro rychlé řešení tohoto nepříjemného problému, bude třeba navštívit lékaře. Batrafen dokáže vaginální mykózu vyléčit za 6 dní.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Batrafen vaginální krém a vyrážka

Ve vzácných případech se při podávání přípravku Batrafen vaginální krém mohou objevit přechodné, lokální reakce, jako je vyrážka a lehké pálení, které se projeví jako kontaktní dermatitida. V takovém případě se léčba nepřerušuje. Kontaktní dermatitida se zahojí po ukončení léčby vaginálním krémem do jednoho měsíce.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Co je batrafen

Batrafen je téměř bílý jemný vaginální krém. Batrafen se skládá z účinné látky ciclopiroxum olaminum, které je v jednom gramu krému obsaženo 10 mg. Batrafen se používá na léčení vaginální mykózy. ATC skupina pro lék Batrafen vaginální krém je gynekologiím a antimykotikum. Složení vaginálního krému Btrafen: Benzylalkohol, oktyldodekanol, lehký tekutý parafin, stearylalkohol, cetylalkohol, myristylalkohol, polysorbát 60, sorbitan-stearát, kyselina mléčná S a čištěná voda. Vaginální krém Batrafen se distribuje jak hliníková tuba s potiskem a s plastikovým šroubovacím uzávěrem. V balení je také 6 jednorázových aplikátorů vaginálního krému.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Jak Batrafen vaginální krém léčí?

Studie zabývající se mechanismem účinku ukázaly, že fungicidní (protiplísňové) působení cyklopiroxolaminu je dáno snížením buněčného příjmu životně důležitých stavebních kamenů mykózní buňky. Vedle toho ještě cyklopiroxolamin zvyšuje vylučování jiných nezbytných buněčných součástí. Cyklopiroxolamin se silně hromadí uvnitř mykotických buněk, přičemž se ireversibilně váže k určitým strukturám a organelám, jako je buněčná stěna, buněčná membrána, mitochondrie, ribozomy a mikrozomy. Těmito svými schopnostmi je Batrafen vaginální krém šetrnou a přesto účinnou zbraní proti vaginální mykóze.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Batrafen v těhotenství a při kojení

Jako každá medikamentosní terapie, má být i Batrafen podáván během těhotenství a kojení, pouze v naléhavých indikacích. Riziko poškození plodu krémem Batrafen je velmi nízké. Pokud se Batrafen nenamaže přímo na prsa a na bradavky, tak se při kojení do mléka dostane jen ve stopovém množství.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Batrafen a sex

Během probíhající nákazy vaginální mykózou není vhodné provozovat pohlavní styk do pochvy. Pokud i přesto ke styku dojde, tak je zde velké riziko protržení kondomu. Batrafen vaginální krém totiž obsahuje tekutý parafín, který rozleptává latexové kondomy. Kondomy při styku s Batrafenem praskají anebo prosakují! Při sexu může dojít k nákaze partnera, kdy se projeví tak zvaný „ping-pong efekt“. Aby se zabránilo reinfekci, měl by partner rovněž navštívit lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Batrafen dávkování

Normálně se jednou denně zavádí 5 g přípravku Batrafen vaginální krém (= 1 plný aplikátor) hluboko do pochvy, pomocí přiloženého aplikátoru. Aplikátor vaginálního krému je jen na jedno použití a to proto, aby se zabránilo přenosu mykózy z minulých použití aplikátoru. Důsledné dodržování této jednorázové funkce aplikátoru je velmi důležité pro úspěšnou léčbu! Aplikace vaginálního krému se nejlépe provádí v poloze vleže s lehce pokrčenými koleny. Optimální je vaginální krém Batrafen aplikovat před spaním. Nezapomeňte, že ke každé aplikaci vaginálního krému má být použit nový aplikátor.

Jako prevence před návratem nebo rozšířením infekce se doporučuje aplikovat Batrafen vaginální krém podle instrukcí lékaře i na kožní oblasti kolem pochvy, což jsou zevní genitálie, až do anální oblasti. K tomu se již nepoužívá aplikátor, ale vatový tampon, kterým se rozetře trocha vaginálního krému v těchto oblastech.

Doba léčby přípravkem Batrafen vaginální krém je dána dobou nezbytnou k vyléčení poševní mykózy. Obvykle stačí aplikace po dobu 6 po sobě jdoucích dnů, nicméně lékař může v případě potřeby rozhodnout o pokračování léčby až do 14 dnů. V tomto případě vyléčení poševní mykózy neznamená také okamžité zbavení se zevních příznaků, především začervenání sliznice pochvy anebo pokožky na zevních genitáliích. Podaří-li se mykózu zahubit, tak se tyto červené fleky zahojí, jako každé jiné poranění pokožky, které je u každého člověka individuální, ale obvykle je to doba 3 až 4 týdny.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT SMRKOVOU PRISKYŘICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ-FILIPIOVÁ.

MÁM NA PRAVÉM PALCI MYKOZU NEHTU. SCHÁNÍM MAST, JE NĚKDE LÉKÁRNA, KDE BY SE NECHALA KOUPIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast na plíseň nehtů, která se dá koupit volně v lékárně, se jmenuje Canespor a používá se jednou denně. Zde je vidět její cena a lékárna, kde se dá koupit www.zbozi.cz/hledani…
Léčba je zdlouhavá a musí se pravidelně provádět několik týdnů až měsíců, podle rozsahu postižení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde koupit smrkovou priskyřici

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julča.

Měla jsem mykózu, dostala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Léky bez předpisu

Když už se mykóza objeví, je ideální vyhledat lékaře, což ale není vzhledem k akutně vzniklým a intenzivně obtěžujícím potížím vždy možné. Poté přicházejí na řadu léky bez předpisu, které na doporučení lékárníka koupíte v lékárně.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Postup a použití

Pochvu je nejlépe nejdříve vypláchnout. K tomu slouží Multi-Gyn Douche Combipack pro výplach pochvy, který obsahuje irigátor a ve vodě rozpustné tablety. Výplachem dojde k odstranění nahromaděných mrtvých kvasinek (bílý tvarohovitý poševní výtok).

Pro vnější omytí pochvy (může ji použít i partner pro omytí žaludu) je vhodná Multi-Gyn FemiWash vaginální mycí pěna na intimní hygienu. Omytí pochvy i žaludu provádějte každý den ráno a večer.

Na potlačení růstu přemnožených kvasinek se doporučuje každý den před spaním vymáčknout do vaginy 1 tubu FloraPlus vaginálního krému Multi-Gyn.

K vnějšímu ošetření vaginy a žaludu u muže používejte vaginální krém Multi-Gyn Actigel, a to vždy ráno a večer po omytí vaginální mycí pěnou. Muži by si měli umývat a potírat žalud také vždy před pohlavním stykem.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP