Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KŘEČE V ZALUDKU

OBSAH

Febrilní křeče video

Zde můžete vidět, jak vypadají febrilní křeče.

Zdroj: Febrilní křeče

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Isabella .

Dobrý den, mam 7 dni zpoždění. Včera jsem si dělala těhotenský test ale vyšel negativně. Dnes ráno jsem to zkusila znovu a vyšel opět negativně. Mam bolesti a někdy i křeče v podbřišku. Je mi divne od žaludku a na dotek mam bolestivá ňadra. Dnes se objevil narůžovělý výtok. Může jít o těhotenství? Předem děkuji za odpověď. Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vyšel test negativně, tak těhotná nejste. Byla by ale vhodná prohlídka na gynekologii, abyste zjistila příčinu zpoždění a dalších potíží, které zmiňujete.

Zdroj: diskuze Dotaz

Příčiny žaludečních křečí

Žaludeční křeče mohou být důsledkem jiného problému. Zde jsou pravděpodobné příčiny žaludečních křečí.

Gastrointestinální faktory:

  • zánět slepého střeva
  • zácpa
  • zánět žaludku
  • virová infekce
  • syndrom dráždivého tračníku
  • zánět slinivky břišní
  • alergie na určitý druh potravin
  • otrava jídlem
  • jaterní problémy

Gynekologické faktory:

  • menstruace
  • porod, potrat nebo jiné komplikace během těhotenství
  • endometrióza
  • zánětlivé onemocnění

Další faktory:

  • namáhavé cvičení
  • problémy s močovým měchýřem
  • trauma, zranění
  • nádor

Zdroj: Žaludeční křeče

Diskuze

V diskuzi PALENI JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Margit turakova.

Pali me hodne jazyk prava i leva strana jde mi to skoro do zaludku je to moc meprijemne margita

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Paleni jazyka

Febrilní křeče u dospělých

Febrilní křeče se u dospělých nevyskytují.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi KŘEČE U KRÁLÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Mám ročního králíčka.Je roční.Během svého života měl 3x křeče,vypadalo to jako epileptický záchvat.Po chvilce po křečích byl zase normální.Žere,pije,uplně normálně se chová.Když toto bylo poprvé,myslela jsem,že dodělává.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Křeče u králíčka

Příznaky febrilní křeče

Typickým projevem febrilních křečí jsou generalizované tonicko-klonické křeče, v některých případech k typickým křečovým projevům nedochází a klinické projevy mají charakter febrilních synkop s poruchou vegetativních funkcí. Febrilní křeče přicházejí nejčastěji při úvodním vzestupu teploty. Často jsou prvním projevem nemoci vůbec, kdy právě tyto křeče upozorní na to, že má dítě nějaké infekční onemocnění. Teplotní hranice, na které křeče začínají, není známa. Na základě zkušeností víme, že pokud má dítě < 38,0 °C per rectum, je pravděpodobnost jednoduchých febrilních křečí nízká.

Obvyklými příznaky febrilních křečí jsou: ztuhnutí, prohnutí do oblouku a nekontrolovatelný třes, bezvědomí, oči obrácené v sloup. Většinou trvají do minuty (ale někdy i 15 minut).

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ŽALUDKU A POCIT NA ZVRACENÍ PŘI UŽÍVÁNÍ ESCITALOPRAMU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Baštářová.

Dobrý den, již měsíc užívám Escitalopram 10 mg a bolí mě od té doby žaludek a mám stále pocit na zvracení. Přejde tento pocit po delší době užívání? Děkuji za odpověď. Zdena baštářová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

V prvních týdnech užívání antidepresiv mě bylo hodně špatně od žaludku. Moc mi pomohlo pití kozího mléka. Nevolnost i bolesti žaludku po pár dnech úplně vymizely.
Kozí mléko je sice dost drahé, ale opravdu pomáhá. Potvrdilo mi to několik známých, kterým jsem ho doporučila.

Zdroj: diskuze Bolesti žaludku a pocit na zvracení při užívání Escitalopramu.

První pomoc u febrilní křeče

První pomoc: položit dítě na postel nebo na zem, zamezit zranění dítěte (dát z jeho dosahu předměty, o něž by si mohlo ublížit), hlavu otočit na stranu pro lepší odtok slin nebo zvratků.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi KŘEČE ŽLUČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den ! Již 5den mě trapi křeče na prave straně břicha.nekdy 5x až 7x za den. S toho jen 2x pod žebry jinak je to niž aa pychava bolest. Je to prosim žlučník jak mi říká mamka a je to akutni na lékaře? Pred rokem asi jsem mela 3x problem se slinivkou ale u lekare jsem nebyla.je v tom nejaka souvislost? Dekuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Křeče žlučniku

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Nejdriv sem mel horecku s mensimi bolesti v oblasti zaludku ale pak jsem misto stolice mel jen bilou penu neni to hlen proste pena jako ze sumaku odpoved na mail dik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Začnete užívat Endiaron, který je volně prodejný v lékárně, a na chvíli držte žlučníkovou dietu, která je popsána tady: www.ceskenemoci.cz/p…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pomoc

Febrilní křeče léčba

Lékem první volby je podání diazepamu ve formě rektálního mikroklysmatu, a to v dávce 5 mg u dětí s tělesnou hmotností nižší než 15 kg a 10 mg u dětí s hmotností nad 15 kg. Současně usilujeme o postupné snižování teploty ochlazováním a podáváním antipyretik.

Zdroj: Febrilní křeče

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,
Moc děkuji za odpověď.. Mám ještě prosím prosbu....Jak dlouho ten průjem a křeče mohou trvat? Poslední dávku jsem užila před 6 ti dny a od té doby trval průjem 3 dny, pak den bez a pak zase 2 dny křeče atd....je to normální? Vysvětluji si to tím, že jsou v těl ještě zbytky, ale nevím.....Moc děkuji

Erika Jeništová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem a křeče jsou znakem detoxikace - očisty organismu, kvůli které se chlorella používá a jejich délka a intenzita jsou u každého individuální. Jak to popisujete vy je normální doznívání intenzivní detoxikační kůry. Experimentujte s tím a vylaďte to dávkováním do únosné míry.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella

Plavuň na křeče

Typické křeče z namožení v lýtkách a stehnech dobře odstraníme, když na bolestivé místo přiložíme obklad z odvaru z plavuně anebo, pokud máme čerstvou rostlinu, tak s ní lze bolavé místo omotat a k tomu pijeme zároveň i odvar z této rostliny.
 

Zdroj: Plavuň vidlačka

Diskuze

V diskuzi PREDNISON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobry den, vet lekar gastro specialista nam pri lecbe IBD nasi fenky tvrdi ze neni treba podavat lek na ochranu zaludku pricemz vsichni co ho berou tvrdi opak. Jaky je na to prosim nejnovejsi ved.nazor?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prednison pro psa

Febrilní křeče očkování

Děti po febrilních křečích se vždy dispenzarizují. Doporučuje se odložit očkování živými vakcínami (zejména proti spalničkám) a konzultovat vhodnost aplikace různých vakcín vždy s dětským neurologem nebo se specializovaným centrem pro očkování rizikových dětí.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dan.

Dobry den, v jakem prosim mnozstvi je mozne cerstve drozdi denne konzumovat? Je to treba jedna cela kosticka? Lze se predavkovat apod.? Predem dekuji. Dan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Zdravim.A jaké droždí tedy mohu konzumovat před spaním a nebo na lačno ráno?
Co se týče jídla tak jsem zkoušela jíst syrové -klasicke kostkové v pomazance a příšerně mě to nadymalo i trochu pálení zaludku.To je také běžné?Jaké droždí zvolit aby nedošlo k zažívacím potížím?
Děkuji

Zdroj: diskuze Droždí jako lék

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi ROZDIL V PŘEDEPSANÝCH LÉCÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Stankova.

Prosím delší dobu jsem užívala Gabapentin a nyní mi pani doktorka přeepsala Gabanox. A prosím můžou tyto léky způsobovat velmi silné křeče a bolesti nohou - v době záchvatu nejsem schopna nohy ovládat, křeče jsou tak silné, že nejsem schopná jimi pohnout a už vůbec se postavit. Děkuji Stankova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozdil v předepsaných lécích

Klinické příznaky vředů v žaludku

Žaludeční a dvanáctníkové vředy způsobují bodavou bolest břicha v epigastriu - žaludeční křeče. Žaludeční vřed se často projevuje zvýšenou nebo přetrvávající bolestí po jídle. Bolest způsobená vředy se často snižuje požitím jídla. Může se objevit nevolnost nebo přetrvávající zvracení. Vředy mohou zmizet téměř bez příznaků, zejména při užívání léků, které snižují pocit bolesti. Existuje přibližně jedna třetina pacientů se symptomatickou komplikací vředů.

Zdroj: Žaludeční vředy

Lokalizace žaludečního vředu

Chronický žaludeční vřed je v oblasti výstelky žaludku nebo dvanáctníku, které jsou poškozeny žaludeční kyselinou. V poslední době se za příčinu považuje výskyt bakterie, která může žít v žaludku a jmenuje se Helicobacter pylori.

Zdroj: Žaludeční vředy

Příznaky rakoviny žaludku u psa

Nejčastějším příznakem je měkká stolice nebo průjem. Dalšími příznaky mohou být:

  • zvracení
  • regurgitace (návrat nestrávené potravy do úst bez nauzey a dávení)
  • plynatost střev, nadýmání
  • celková slabost
  • průjem/zácpa
  • nechutenství

Zdroj: Rakovina žaludku u psa

Je diazepam na febrilní křeče?

V rámci následné léčby a prevence recidiv febrilních křečí je doporučována profylaxe diazepamem v dávce 0,7–0,9 mg/kg/d ve 3 dávkách cca á 8 hodin, a to pouze ve vážných případech. V úvodu se diazepam podává raději rektálně, neboť má rychlý nástup terapeutické hladiny. Profylaxe diazepamem je doporučena jen u dětí, kde je prevence recidiv febrilních křečí nezbytná, nebo v případech, kde je extrémní úzkost rodičů z dalšího záchvatu.

Zdroj: Febrilní křeče

Jak jsou léčeny žaludeční křeče?

Zde je několik tipů, jak minimalizovat žaludeční křeče a poskytnout úlevu:

  • konzumovat zdravou a vyváženou stravu;
  • pít hodně vody při zácpě; konzumovat vysoké množství potravin s obsahem vlákniny;
  • nahradit odtučněným mlékem ostatní mléčné výrobky, které mohou způsobit nesnášenlivost mléčného cukru;
  • dostatečně odpočívat, protože stres vede k žaludečním křečím;
  • použít teplé obklady;
  • v některých případech pomáhá cvičení, zejména v případě, kdy jsou břišní svaly příčinou žaludečních křečí; dojde pak k uvolnění nebo natažení svalů a následné úlevě bolesti pacienta;
  • pití bylinných čajů, které pomáhají v trávení a uvolňují tělo, zejména čaj z máty, heřmánku a zázvoru;
  • pití sycených nápojů, které vedou k uvolnění plynatosti.

Zdroj: Žaludeční křeče

Febrilní křeče u dětí

Největší riziko u výskytu febrilních křečí představují děti ve věku < 3 měsíce. Febrilní křeče mohou nastat u malých dětí při rychlém vzestupu teploty. Obvykle se objevují na počátku horečnatého onemocnění. Nejčastěji se vyskytují u dětí ve věku 6 měsíců až 3 roky (po 6. roce už nebývají). U malých dětí je totiž mozek méně stabilní a horečka ho dráždí. Mozek pak předává neobvyklé informace nervům, respektive svalům. Většina teplotních křečí nastává při teplotě 39–40 °C. Záchvat může trvat pár sekund nebo i několik minut (je-li delší než 15 minut, je považován za komplikovaný). Dochází ke svalovým záškubům končetin či celého těla, dítě se třese, škube sebou. Může být spojen i se ztrátou vědomí. Každý takový záchvat vypadá hrozivě a rodiče mohou být velmi vyděšení.

Zdroj: Febrilní křeče


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP