Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRVAVÉ ŽILKY V OČÍCH

OBSAH

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Diskuze

V diskuzi KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.

krvavé skvrny na předloktí,beru medrol,metotrexat

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ OKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Již delší mi v oku "praská žilka". Na očním mi dávali na dříve kapky
na suche oči, po nich na alergii následovaly antibiotika ty nepomohly atd.Pri poslední návštěvě na očním mi doktorka řekla, že musím byt do týdne zdravá. Kapky ne zabraly a já mám stále stejně problémy.Bojím se aby se za tim neschovavalo něco vazneho.A nevím co mám dělat jestli jít k jinému dr.Jsem po transplantaci srdce.
Děkuji za odpověď
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Po transplantaci srdce určitě užíváte nějaký lék proti srážení krve a jeho vedlejším nežádoucím účinkem může být prosakování kapilár v očích - praskání žilek. Obvykle stačí upravit dávkování a nebo vyměnit lék za jiný. O všem se poraďte se svým kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé oko

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi KRVAVE TECKY NAD KOTNIKAMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KRAHULCOVA.

Dobry vecer ,mam krvave tecky nad kotnikama ,ale stojim v praci 8 hod dene ,myslim si ze to bude tim.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krvave tecky nad kotnikama

Jak na červené žilky v očích

Zde jsou některé jednoduché možnosti léčby červených žilek v očích:

  • Namáhání očí, únava nebo stres jsou příčinou tohoto stavu, proto je důležitý odpočinek.
  • Pacient se zánětem spojivek by se měl vyhnout kontaktu s očima a nošení kontaktních čoček. Na bakteriální zánět spojivek jsou velmi účinné teplé obklady. Pokud jde o alergie, jsou vhodné studené obklady. Velmi důležité je, aby měl člověk čisté ruce, jedině tak se zabrání šíření infekce.
  • U pacientů s blefaritidou se používají teplé obklady. Udržování čistých víček zmírňuje zánět očního víčka a tím i příznaky.
  • Homeopatické léky jsou prospěšné při léčbě očních onemocnění, včetně zánětu spojivek nebo únavy očí.
  • Když jsou červené žilky doprovázeny dalšími příznaky, jako je bolest, ztráta zraku, otok očních víček, rohovky, je důležitá návštěva očního lékaře.

Pokud se chcete dozvědět více o červených očích, zde je článek, který vám tohoto řekne více: Domácí léčba červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem METLIČKOVÉ ŽILKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tatana .

Dobrý den měla bych, dotaz na téma metličkové žilky. Sem 10 let po operaci křečových žil.A mám metličkové žilky, chtěla sem se zeptat jestli existuje nějaká mastička, která by žilky zmírnila aby nebyly tak vyditelné. Předem vám děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastička, která by odstranila metličkové žilky je popsána zde www.zdravi-lecba.cz/…
Žilky můžete také zakrýt mastičkou - neboli krycím make-upem. Metličkové žilky se dají trvale odstranit také lejzrem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Metličkové žilky na nohách

Proč mám žilky v bělmu

  • zánět spojivek
  • suché oči
  • alergie
  • kontaktní čočky
  • syndrom počítačového vidění
  • oční úraz
  • vřed rohovky
  • oční herpes
  • zánět střední vrstvy oka
  • glaukom
  • oční kapky
  • nemoc
  • těhotenství
  • kouření
  • životní prostředí
  • nebezpečí na pracovišti
  • nedostatek spánku
  • koupání

Toto jsou příčiny způsobující červené žilky v oku.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Příčiny popraskaných žilek v oku

Popraskané žilky v očích trápí lidi, kteří dlouhé hodiny pracují u monitorů bez denního světla. Potápění do velké hloubky může rovněž způsobit popraskané žilky v oku. Popraskané žilky v očích jsou i průvodním jevem zánětu oční spojivky. Zánět spojivek se na pohled projevuje zarudlou a zanícenou průhlednou blankou, jíž je pokryta vnitřní strana očních víček. Zarudlé je i bělmo očí. Zánět spojivek může způsobovat alergie. Poměrně častým alergenem je srst hlodavců: morče, oblíbení potkani. Stačí, aby si dítě se zvířetem hrálo, a pak se mimoděk dotklo svého obličeje. Kromě červených očí a zarudlých spojivek provází alergický zánět spojivek většinou i otok víček (oči se zúží do štěrbin).

Praskání žilek v oku způsobuje některým lidem užívání určitých léků, zejména takových, které minimalizují riziko vzniku trombóz.

Pro některé lidi není vhodná korekce oční vady pomocí kontaktních čoček. U citlivějších jedinců mohou čočky způsobit praskání žilek v oku (pálení, svědění, zarudnutí, pocit „písku v očích“).

Krví zbarvené bělmo někdy provází nestřídmou konzumaci alkoholu.

Žilka v oku praskne po nenadálém tlaku. Může to být přímý tlak fyzický, což nastane nejčastěji při nějaké rvačce nebo zápasu, při kontaktním sportu, autonehodě a podobně. Popraskané žilky v očích jsou velmi často doprovodným jevem porodu. Prasklými žilkami trpí někteří lidé i při naprosto banálním zvracení. Žilky v oku praskají rovněž lidem s vysokým krevním tlakem.

Jak vypadají popraskané žilky v oku.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Červené žilky na nose

Viditelné červené žilky na nose jsou často způsobeny špatným krevním oběhem, slabými stěnami cév, špatnou stravou, alkoholem nebo cigaretami. Někteří jedinci mohou mít tuto podmínku genetickou, to znamená vrozenou. Způsoby odstranění jsou různé. Dají se odstranit pomocí léků, krémů nebo přírodních prostředků. Také jsou k dispozici dermatologické postupy, ale ty jsou celkem nákladné, protože léčba je posuzována spíše jako kosmetický zásah. Červené žilky nejsou obvykle závažným onemocněním.

Červené žilky na nose – foto

Zde je několik fotografií, na kterých můžete vidět červené žilky na nose.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Dobrý den,mohu to mít ze sváření kovu.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ninuška.

moje dcera si neustále stěžuje na pálení a řezání v očích...prosím poraďte co by mohlo pomoci

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi NEŠTOVICE V OČÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Čekal.

Dobrý den,
vnučka má dnes pátý den neštovice po celém těle a na sliznicích , vysoké teploty .Dnes se přidaly ještě v očích a pod víčky .
Nemáte někdo radu , jak zmírnit svědění a bolest v očích ?

Děkuji
Čekal.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Neštovice v očích

Laser na červené žilky v očích

Laserová operace červených žilek pracuje na bázi intenzivní energie paprsku. Lékaři zaměřují tuto světelnou energii nejen na sítnici, ale také na postiženou oblast, a to bez poškození okolní oblasti oka. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury, jakož i vazby tkáně. Lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka.

Na znecitlivění očí se používají oční kapky. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut. Zprvu bude vidění rozmazané, ale během několika týdnů se vrátí zpět.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY POD JAZYKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,dnes jsem si pod jazykem na jedné straně našla dvě krvavé skvrnky.mam strach,tak jsem se chtěla zeptat jestli to nemůže být také jeden z příznaků. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, strach je na místě. Pokud skvrnky pod jazykem nezmizí do tří týdnů, tak bude vhodné je co nejdříve nechat zkontrolovat u svého stomatologa. Ten pak určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skvrny pod jazykem

Co jsou metličkové žilky

Metličkové žilky jsou malé rozšířené krevní cévy nacházející se v blízkosti povrchu kůže, které se projevují jako fialové, modré nebo červené mapy na pokožce. Žilky jsou podobné křečovým žílám, ale jsou v průměru tenčí a nejsou hmatatelné. Jedná se o malé rozšířené krevní cévy v blízkosti povrchu kůže nebo sliznice. Tyto žilky mívají obvykle průměr 0,5 až 1 milimetr. Mohou se objevit kdekoliv na těle, ale nejběžněji se vyskytují na tváři, kolem nosu a na bradě. Mohou se také vytvořit na nohou, konkrétně na stehnech, kolenních kloubech a kolem kotníků. Příčinou vzniku je oslabení pojivové tkáně. Pokud se krev hromadí a cévky jsou rozšířené delší dobu, projeví se na povrchu nohou jako metličkové žilky. Ženy tento problém postihuje téměř třikrát častěji než muže.

Zde můžete vidět, jak vypadají metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste užívat Ascorutin, který je volně k dostání v lékárně. Ascorutin zpevní stěnu kapilár, ty pak přestanou propouštět krev a přestanou se tvořit skvrny. Když to do měsíce nepomůže, tak běžte na kožní a tam se poraďte jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Priessnitz na metličkové žilky

Na metličkové žilky můžete zkusit i Priessnitz na žíly a cévy. Mast Priessnitz je hřejivé mazání, které bylo vyvinuto dle nejnovějších poznatků moderní farmacie. Jde o přípravek s unikátním složením, který obsahuje směs éterických a aromatických složek, především kafr a kapsaicin. Dá se koupit v lékárně bez receptu a je výborný nejen na metličkové žilky, ale i jako prevence proti křečovým žilám. Tento přípravek žíly vyživuje a zabraňuje tak jejich ztenčování. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Zdroj: Metličkové žilky

Léčba

Použití speciálních krémů a mastí pomáhá masírovat a prokrvit pokožku a dodat cévám potřebnou výživu. Mnohé krémy mají také krycí efekt. Pravidelné používání krémů a speciálních mastí tak působí nejen preventivně, ale i vhodně maskuje již vzniklé metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Chirurgické vybělení bělma

Bílá část oka je pokryta tenkou membránou. Tato membrána je místem, kde se nacházejí červené žilky. Chirurgické vybělení bělma zahrnuje odstranění membrány v konkrétním místě. Chirurgické odstranění membrány bývá správnou volbou pro léčbu červených očí. Při této operaci se používají anestetika, je tedy bezbolestná. Samotná operace trvá 15 až 20 minut. Po zákroku se používá speciální prostředek, který napomáhá oku ve znovuobnovení membrány.

Podstoupit tuto operaci může téměř kdokoliv, ale musí mít v dobrém stavu povrchové cévy očí. Operaci nemohou podstoupit pacienti se žloutenkou, glaukomem, infekcí a zánětlivým onemocněním oka, revmatoidní artritidou, chudokrevností nebo pacienti s tenkým očním bělmem.

Stejně jako u každé operace i zde jsou určitá rizika. Pacientům jsou po operaci nasazeny antibiotické oční kapky, aby se zabránilo infekci. Zároveň se během procesu hojení může objevit zbarvení oka. K tomuto stavu dochází kvůli zvýšenému výskytu cév nebo jejich zvětšení.

Červené žilky v očích jsou nežádoucí, i když nejsou závažným zdravotním problémem. Jejich odstranění je spíše kosmetickou úpravou. Chirurgické vybělení způsobuje mladší a jasnější vzhled. Jde o bezpečný zákrok, který neovlivní zrak. Rizika jsou mírná, operace je bezbolestná a následná péče je minimální. Pokud opravdu toužíte mít bílé a světlé oči, chirurgické bělení očí může být pro vás ideálním řešením.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Příčiny červených žilek

Hlavní příčinou výskytu červených žilek v bělmu je dráždění, delitace a otok krevních cév uvnitř oka. Toto podráždění a rozšíření může být způsobeno několika faktory, mezi něž patří následující:

  • Suchý vzduch způsobuje podráždění očí, které často vede k viditelnosti červených žilek v očích.
  • Vystavování se slunečnímu záření a prachu.
  • Cizí těleso, které může poškodit nebo snížit funkci očí.
  • Alergická reakce a nachlazení.
  • Trauma, které může být způsobeno přílišným namáháním nebo kašlem.
  • Únava a stres.
  • Subkonjunktivální krvácení.
  • Zánět očního víčka.
  • Zánět spojivek.
  • Vřed na rohovce.
  • Uveitida (zánětlivé onemocnění duhovky).
  • Akutní glaukom.
  • Škrábance na rohovce způsobené dlouhodobým používáním kontaktních čoček.
  • Krvácení způsobené nadměrným používáním léků na ředění krve.
  • Centrální okluze retinální žíly.
  • Gravesova choroba nebo hypertyreóza může mít rovněž za následek vznik červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP