Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRVAVÝ HLEN Z NOSU

OBSAH

Příčiny suchého nosu nebo nosních dírek

Na vnitřní straně nosu je sliznice produkující slabý hlen. Jedná se o materiál, který udržuje nos vlhký. Tento hlen je užitečný pro zachycení prachu, pylu, bakterií a virů ze vzduchu, který dýcháme. Z některých důvodů může sliznice vyschnout a nedochází k přirozené produkci hlenu, což následně vede k suché sliznici nosu. Faktory způsobující suchý nos jsou uvedeny níže.

  • Suché a teplé prostředí.
  • Některé léky, jako jsou například antihistaminika, která jsou obsažena v nosních sprejích.
  • Některé nemoci.
  • Menopauza.
  • Vysoký krevní tlak.
  • Rýma a jiné infekce horních cest dýchacích.
  • Nedostatečná konzumace vody, která vede k dehydrataci a přispívá právě k vyschnutí sliznice.

Zdroj: Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petrželka Stanislav.

Poslední dobou mě začalo svědit kolem nosu a uvnitř nosu.Mastičky nepomáhají ,ani lékařská vazelína.Prosím o Vaše zkušenosti.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na svědění nosu použijte krém Myfungar, který aplikujte 2 krát denně asi tak sedm dní a mělo by to zmizet.

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Shrnutí

Existuje mnoho domácích opravných prostředků, které jsou ideální pro zmírnění příznaků ucpaného nosu, kromě smrkání. Hlen z nosu se může dostat do plic a může způsobit problémy, jako je bronchitida. Pokud ucpaný nos doprovází bolest, horečka, kašel, tak je vhodné se poradit s lékařem a najít příčinu onemocnění. Velmi důležitá je konzumace potravin, které jsou bohaté na vitamín C (například pomeranče, limetková šťáva). Také by mělo dojít ke snížení konzumace mléčných výrobků a výrobků obsahujících pšenici a bílou mouku.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU,ČERVENÉ TEČKY A HRBOLKY V ZADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcián.

Dobrý den, víte začínám mít strach,že by to mohla být rakovina dutiny ústní,nebo jazyka,jelikož mě pořád bolí v krku a jsem pořád nachlazen a ten červený bolák na špičce je viditelnější. Vzadu na straně se mi dělají nějáké vředy,nebo tak něco a jsou vidět na jazyku fialové žíly čím dál víc. Často vysmrkávám krvavý hlen. Na střední škole jsou kouřil a pak i práci,ale pak jsem přestal. No a víte ústní hygienu jsem zanedbával dlouhodobě kvůli pocitu na zvracení ze zubní pasty, takže 27.Února jdu na zubní kliniku a uvidím jak dopadnu. Je možné,že by ejakulace vlastního sperma do úst se špatnou hygienou mohla vyvolat rakovinu ústní dutiny či jazyka?
Děkuji Vám za Váš čas a budu se těšit na odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ejakulace vlastního sperma do úst nevyvolá rakovinu ústní dutiny ani jazyka? Sperma je nositelem zárodku nového života a není pro lidský organismus nijak nebezpečné. Špatná ústní hygiena může vytvořit příhodné podmínky pro vznik různých bakteriálních nákaz, které později mohou vést ke vzniku nádoru. Zkušený zubař rakovinu pozná, takže je opravdu dobře, že jdete na zubní. Tam vám všechno v ústech prohlédnou a přesně budete vědět na čem jste. Možná, že to bude jen obyčejná kandidóza jazyka, kterou jednoduše vyléčíte podle doporučení lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Co znamená krev v hlenu z nosu

Příčina krvácení z nosu se obvykle skrývá přímo v nose. Některá z povrchově uložených cévek se poškodí například při běžném zánětu sliznice při rýmě a krvácení pak má sklon se opakovat, což se projeví jako krvavý hlen z nosu.

Dále se krev v nose může objevit při alergické rýmě, a to v důsledku překrvení sliznice.

Dlouhodobé smrkání krve (nejen) u dětí vždy vyžaduje vyšetření příčiny. Může totiž jít o známku zvýšené krvácivosti (snížené srážlivosti), což je stav, který může mít mnoho příčin, od těch běžných až po ty vážnější.

Krev z nosu při rýmě u dětí může být způsobena i banálním odsátím hlenu z dutiny nosní. Při poruše sliznice se může v nose objevit zaschlá krev, což je velmi nepříjemné pro dítě a omezuje jej to v dýchání nosem.

Smrkání krve v těhotenství je ve většině případů naprosto normální, sliznice v těhotenství jsou hodně překrvené, a tak se stane, že nějaká cévka praskne a vyskytne se smrkání krvavých hlenů.

Zdroj: Vykašlávání hlenu s krví

Diskuze

V diskuzi OTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

mám oteklý nárt a jsem 7 týdnů po výměně kolenního kloubu???Proč mi nárt otéká, děkuji za odpověď. .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastička.

Má někdo zkušenosti s otokem nosu,?

Zdroj: diskuze Otok

Krvavý hlen ve stolici

Krvácení do stolice spojené s hlenem a křečemi patří mezi nejčastější projevy zánětu konečníku (proktitidy). Toto onemocnění se vyskytuje i u velmi mladých lidí a vyžaduje přesnou diagnostiku a cílenou lokální – v některých případech i celkovou – léčbu. Dalšími příčinami mohou být komplikace hemoroidů, popřípadě i nádorové onemocnění.

U tohoto nálezu je důležité vyšetření gastroenterologem a následné kolonoskopické vyšetření, při kterém je možné prohlédnout sliznici konečníku i celého tlustého střeva. S vyšetřením neváhejte a podstupte jej co nejdříve.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gizela.

dobry den mam svedeni kolem nosu obliceje brada celo ale nejvice me svedi kolem nosu mam stim jit k doktorovi dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi běžné příčiny svědění kolem nosu patří alergie, infekce, respirační dráždivé látky, a vzácně i nádory. Prodiskutujte své příznaky se svým lékařem, pokud přetrvávají. Možná budete muset navštívit specialistu na kožní onemocnění, abyste zjistila základní příčinu vašeho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Krvavý hlen

Alkohol, kouření a chování doprovázející tyto neřesti, to vše může snadno vést k zánětu horních cest dýchacích. Pokud vykašláváte krev, je v každém případě třeba vyhledat lékaře. Vykašlávání krve je vždy potenciálně závažným příznakem, minimálně se může jednat o poškození sliznic, ale případně třeba o zánět plic. Někdy jde ale o signál mnohem závažnějšího onemocnění. Odborník vás musí vidět i tehdy, když obtíže přetrvávají navzdory antibiotické léčbě.

Zdroj: Hleny v krku

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

fleky od korene nosu k očím

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machucova.

dobry den uz delší dobu mě svědi kolem nosu uz nevim co stim mam dělat občas i telo pusa a hlave můžete mi prosim poradit co mam dělat děkuji machucova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi stavy, které mohou způsobit svědění na vnějším povrchu nosu, patří kožní onemocnění, jako je ekzém a dermatitida. Oba stavy patří do kompetence kožního lékaře. Protože onemocnění spojená se svěděním nosu jsou různorodá, je důležité nalézt správné léky, které mohou tento stav vyřešit nebo zmírnit. Toho lze dosáhnout identifikací příčiny, která tento stav způsobuje, a jednat podle toho. Bez pomoci kožního lékaře se neobejdete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Psovi teče z nosu

Výtok z nosu, který se vyskytuje v obou nosních dírkách, je často spojován s virovou nebo bakteriální infekcí. Když je ucpaný pouze jeden nosní průchod, může jít o plísňovou infekci, neoplazii (přítomnost abnormálních buněk), zánět kořene zubu nebo je v dírce přítomen cizí předmět.

Použití zvlhčovače může někdy uvolnit nosní hlen a usnadnit jeho odtok. Chronický zánět je však jen zřídka léčitelný. Pokud je infekce bakteriální, musí být podávána antibiotika.

Zdroj: Rýma u psa

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z NOSU PO WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan cirhan.

užívám warfarin 3mg 1.5 denně a začíná mi téct krev z nosu! co dál?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co nejdříve musíte k lékaři, aby vám udělal test srážlivosti krve a podle výsledků poupravil dávkování. V žádném případě neměňte dávkování Warfarinu samovolně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Co znamená bílý hlen po ovulaci

Hlen je produkován v období ovulace, na začátku a na konci cyklu by měla být pochva suchá a v období ovulace vlhká. Není však důležitá kvantita hlenu, ale jeho kvalita. Ta má vliv na životnost spermií.

Je-li hlen takzvaně plodný, spermie v něm mohou žít až 5 dnů. Nejplodnější hlen je vodnatý a tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.

Není-li vylučována žádný hlen, spermie přežijí jen několik hodin.

Hustý bílý výtok bývá poovulační a jde o fyziologický stav.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Co je to hlen ve stolici?

Hlen je čirá, bílá nebo žlutá konzistentní látka rosolu produkovaná sliznicí v tlustém střevě. Hlen je ale produkován i dalšími orgány v těle, například plícemi, kde se podílí na zachycení případných cizích částic, které jsou vdechovány. Střevní hlen chrání vnitřní výstelku a pomáhá zmírnit průchod stolice. Hlen ve stolici není sám o sobě škodlivý, ale může být příznakem onemocnění nebo závažného stavu, který vyžaduje léčbu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY PRO MIMINKO,VE STOLICI HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emili.

Dobrý den, prosím o radu, dcera má 3měsícní děvčatko a asi v každé 3stolici má hlen, jinak je zlatá, sama si pohraje, usmívá se, babi si už moc nepamatuje, bydlíme daleko od sebe, tak prosím, jestli nemá někdo nějaké stejné problemy, děkuji moc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babske rady pro miminko,ve stolici hlen

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Fáze děložního hlenu

Neplodný hlen: Po menstruaci je hlen hustší a lepivý a znesnadňuje spermiím oplodnění. Tento stav trvá asi pět dní po skončení vaší menstruace.

Mírně plodný hlen: V této fázi je hlen stále hustý a krémový, ale zabraňuje spermiím průchod k vaječníkům. Tato fáze probíhá druhý až třetí týden vašeho cyklu.

Plodný hlen: V této fázi je hlen vodnatý a kluzký. Vaše tělo se připravuje na ovulaci. Jde o druhý nejplodnější hlen, který někdy může vypadat jako moč.

Vysoce plodný hlen: V této fázi má hlen konzistenci vaječného bílku, a tak usnadňuje spermiím cestu k oplodnění vajíčka. V tuto dobu je nejlepší čas, kdy se můžete pokusit otěhotnět nebo se naopak chránit.

Neplodný hlen: Asi tři dny po skončení ovulace se hlen mění opět na neplodný.

Menstruace: Během menstruace se vaše tělo zbavuje děložní stěny a neoplodněného vajíčka.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Co znamená svědění nosu

Svědění nosu může být předzvěstí alergie, rýmy nebo zánětu. Svědění nosu mohou také vyvolat výkyvy počasí při přechodu ze zimy do tepla. Ve většině případů se jedná o překrvení nosní sliznice, která na tento stav u citlivých jedinců reaguje svěděním. Také může jít o počínající kožní defekt, jako je opar, ekzém, kopřivka nebo slabé poranění sliznice.

Zdroj: Svědění nosu a kolem nosu

Co znamená bílý hlen na začátku těhotenství

Hustý bílý výtok je v těhotenství naprosto normální. Může se projevovat jako bílý hlen místo menstruace. Během těhotenství je výskyt hlenu naprosto normální, ovšem pokud zapáchá nebo je zbarvený od krve, tak je nutné vyhledat lékaře. Na konci těhotenství se uvolní zátka, která chrání čípek. Vypadá jako rosolovitá hmota.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Kapky do nosu pro psa

Kapky do nosu můžete podávat pouze po dohodě s veterinárním lékařem, abyste neponičili vašemu psovi nosní sliznici.

Zdroj: Rýma u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP