Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KUŘÍ OKO BABSKÉ RADY

OBSAH

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi OCET A CIBULE ZAFUNGOVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Edisko.

Měl jsem po vyučení před asi 40 lety kuří oko na palci pravé nohy. Maminka mi palec obalila igelitem v kterém byl ocet a cibule, tak jak praví babská rada, a u kořene jemně omotala hrubší nití. Obal jsem (z chlapské lenosti) nevyměňoval, jak se radí zde, ale ponechal na místě a po dvou dnech jej přestal vnímat. Po týdnu jsem jej sundal a kuří oko bylo pryč. Zlatá maminka! :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím, jako zpětnou vazbu, že jsem si také něco přečetl od jiných jsem píši svoji dobrou zkušenost.
Dva nebo tři roky jsem měl na jedné noze - plosce - dvě kuří oka, nebo to byli malé bradavice, nevím přesně. Schovávaly se pod ztvrdlou kůží a bylo obtížné se k nim dostat. Zkoušel jsem se k nim dostat a zničit je nejdřív pomocí MMS kapek, to je roztok oxidu chloričitého, ale bylo to moc zdlouhavé. Taky jsem zkoušel roztok hydroxidu sodného ... též moc zdlouhavé.
Pak jsem zkusil kyselinu chlorovodíkovou. Během jednoho dne bylo jedno kuří oko pryč, druhé bylo asi hlouběji, tak jsem v tom pokračoval někdy další den.
Návod: navlhčíte vatovou tyčinkou několikrát za sebou, vždy po zaschnutí, léčené místo. Na první pohled nebude nic nápadného, ale kůže má změněnou strukturu (od kyseliny) a vhodným špičatějším nožíkem to inkriminované místo postupně seškrábete - bezbolestně, bez krve, jen tu tvrdou a suchou kůži, a hlavně pak to oko. Hodně zdaru.

Zdroj: diskuze Ocet a cibule zafungovaly

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem CO POMŮŽE NA KUŘÍ OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zbavíte se toho tím, že změníte osu zatěžování chodidla. Nyní při každém došlapu zatěžujete malíkovou hranu chodidla a proto se na této namáhané straně neustále automaticky vytváří kuří oko. Cesta ke změně vede přes správné boty a v nich ortopedické vložky. Dále musíte posílit svaly klenby a vnější strany lýtka. S cvičením vám pomůže buď rehabilitační pracovník v případě lékařského poukazu od ortopeda a nebo fyzioterapeut. Čas, než se vše spraví, je individuální a záleží na vaší vůli a odhodlání. Prvním krokem by měla být návštěva lékaře na ortopedii.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor.

Velice Vam dekuji s pozdravem Libor.

Zdroj: diskuze Co pomůže na kuří oka

Rady z přírody

  • kyselina mravenčí – prodává se v lékárně a kuří oko jí potíráme
  • jasmínový květ – po rozemletí na kaši naneseme na kuří oko a necháme působit asi 5 dní, poté opakujeme až do vyléčení (proces opakujeme 3–5x)
  • stroužek česneku a citronová šťáva – opět potíráme
  • směs olivového oleje a cukru krystal – jemně vmasírujte do kůže na chodidlech, chodidla pak zůstávají jemná, bez ztvrdlé kůže

Zdroj: Kuří oko

Babské rady na kuří oka

Příčinou vzniku kuřích ok je především nevhodná obuv. Pokud se chystáte na pěší výlet, rozhodně si neberte vysoké boty do špičky, které jsou při delším nošení rizikové. Jako první pomoc proti nim se doporučují gelové náplasti, které vám alespoň trochu uleví.

Máte-li šikovné ruce, poradíte si s kuřím okem i doma a nemusíte chodit zbytečně na pedikúru. Ideální domácí léčbou jsou náplasti na kuří oka z lékárny. Obsahují kyselinu salicylovou, která změkčí tvrdou kůži a umožní vám po teplé koupeli kuří oko „vydloubnout“. K babským receptům na léčbu kuřích ok patří například obklad z cibule a octa. Plátek cibule několik hodin máčejte v octu a večer připevněte náplastí či obvazem k postižené noze. Ráno si nezapomeňte důkladně omýt nohy, protože cibule a ocet umějí s kuřími oky sice zázraky, ale po fialkách zrovna nevoní. Tento postup opakujte každý večer tak dlouho, dokud se jádro kuřího oka nevyloupne.

Zdroj: Kuří oko

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi JAK POUŽÍT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den, mám na noze kuří oko. V babských radách je návod, že se má na postižené místo přiložit tampon namočený v hypermanganu.
Koupila jsem v lékárně, jen nevím, jak ho naředit. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie mackerlová.

Roztok má mít barvu masové vody. Tj. Několik zrnek, .roztok může nevypratelně zabarvit okolí a oblečení. Kdyz bude tmavší, nic se neděje, ale budete mít hnědou nohu. Ale podle mne to nepomůže. V lékárně vám prodají změkčovací mast, která místo rozmočí a oko se vyloupne. Někdy nutno opakovat.

Zdroj: diskuze Jak použít hypermangan

Co je to kuří oko?

Kuří oka se obvykle projeví jako následek nevhodné obuvi. Bývají totiž výsledkem odumřelé a zrohovatělé kůže v menších oblastech vystavených tlaku a tření. Kuří oka se však na rozdíl od mozolů obvykle nacházejí na vystupujících kostech, zejména na kloubech.

Zdroj: Kuří oko

Diskuze

V diskuzi MOZOL NA PATE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

chci poradit jestli ma mozol na pate kořen hl.asi do 5mm. Nebo to je kuri oko.
Udajne se ma pata mocit ve slane vode-
Moc dekuji za poradu Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den také jsem měla něco jako mozol na chodidle, stále jsem chodila na pedikúru s tím, že je to kuří oko. Nakonec to byla vnitřní bradavice, kterou mi na chir. vyřízli a mám po bolesti. Zdravím

Zdroj: diskuze Mozol na pate

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Poradna

V naší poradně s názvem CO POMŮŽE NA KUŘÍ OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

Dobry den mam na boku chodidla vedle malicku par let stale tvrde kuri oko na pedikure se to vzdy kazdy mesic vyrizne a zase se to opet ukaze znovu pracuji cely den denne v zavrene bote prace s krovinorezem pilou atd. Casto je to dosti bolestive a neprijemne muzete me prosim poradit jak se toho opravdu zbavit? Dekuji s pozdravem Libor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavíte se toho tím, že změníte osu zatěžování chodidla. Nyní při každém došlapu zatěžujete malíkovou hranu chodidla a proto se na této namáhané straně neustále automaticky vytváří kuří oko. Cesta ke změně vede přes správné boty a v nich ortopedické vložky. Dále musíte posílit svaly klenby a vnější strany lýtka. S cvičením vám pomůže buď rehabilitační pracovník v případě lékařského poukazu od ortopeda a nebo fyzioterapeut. Čas, než se vše spraví, je individuální a záleží na vaší vůli a odhodlání. Prvním krokem by měla být návštěva lékaře na ortopedii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co pomůže na kuří oka

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITÉ NA TĚLĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Beránková.

Dobrý den,

maminka plela zahradu a od té doby má ve vlasech jakési černé nebo hnědé malé broučky, kteří jsou aktivní především večer a v noci, lezou a štípou. Ve vlasech nejsou hnidy, jen štípance. Také prý tyto malé broučky lze jen těžko rozmáčknout. Hledala jsem informace na internetu, volala jsem různým lékařům, ale nikdo neví o co se jedná? Na internetu je pouze zmínka o vších. Šampón proti vším vůbec nezabírá, prosím o radu co máme dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to bude čmelík kuří (D. gallinae). U lidí je napadení čmelíkem známé jako gamasoidóza nebo dermanyssóza. Ačkoliv roztoči nejsou primárně orientováni na parazitování na člověku, jsou schopni trávit a rozmnožovat se výhradně v lidské krvi, takže zamoření lidí může být trvalé. Vzhledem k nočním stravovacím návykům čmelíků mohou infikovaní lidé pociťovat svědění a zaznamenat kousnutí, když se ráno probudí. Závažnost příznaků se liší, běžná je dermatitida, pruritus a papulární kopřivka.
Prevence zamoření v lidských obydlích spočívá v eliminaci potenciálních přenašečů, jako je ničení holubích a vrabčích hnízd a ošetřování zamořené dvorkové drůbeže.
Eliminace zamoření v lidském obydlí se nejlépe dosáhne kombinací následujícího:
- eliminace potenciálních přenašečů (hnízdících holubů, dvorkové drůbeže atd.);
- odstranění potenciálních úkrytů (koberce, nepořádek);
- rozumné používání pesticidů například Biolit vystříkaný do prostoru uzavřené místnosti;
- důsledné používání odvlhčovačů pro udržení prostředí s nízkou vlhkostí;
- udržování nízké teploty v prostředí;
- časté důkladné čištění;
- minimalizace množství času stráveného v domácnosti;
- dodržování dokonalé hygieny.
Čmelík kuří může přežít až 10 měsíců v prázdném prostoru bez hostitele. Teploty vyšší než 45 °C a nižší než -20 °C jsou pro čmelíka smrtelné.
Pokud chcete rychlé a účinné řešení, doporučuji využít služeb deratizátora, který má k dispozici ruzné jedy, kterými na pár hodin zamoří obydlí a vše živé zahubí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parazité na tělě

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Příznaky kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje čep zanořený pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní. Zde je několik fotek, na kterých je vidět kuří oko foto.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Foto kuřího oka

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět kuří oko.

Zdroj: Kuří oko

Kuří oko nebo bradavice

Kuří oko je bolestivé, tlakem podmíněné nadměrné zrohovatění kůže nad kostními výstupky. Kuří oko nejčastěji vzniká na patě, plosce nohy, v hlubokých kožních prasklinách, případně se na prstech vyskytuje takzvané měkké kuří oko. Nejčastější příčinou vzniku kuřích ok bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar, asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost.

Pokud se vám vytvoří kuří oka, zajděte s nimi na pedikúru. Ale pokud se jedná o virové bradavice, tak ty by měl odstranit lékař. Pokud se jedná o malé bradavice, lze je léčit protivirovými přípravky, například vlaštovičníkem nebo lápisem.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP