Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NOČNÍ BOLESTI PAŽE

OBSAH

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlaďka.

Dobrý den,prosím o odpověd´. Mám letité potíže s krční páteří,bolest hlavy,kolapsové stavy a stále se opakující blokády.To samé (blokády a bolest) nyní i v oblasti hrudní páteře.Nejhorší stavy jsou v noci,kdy mne budí úplně necitlivé jakoby,,přeležené "paže.Když se promnou a prokrví,znovu usnu ale stane se mi to až třeba 10x za noc. Z nálezu na MR: C4/5 dorzální mediální hernie,C5/6 protruze ploténky 4mm kryta osteofytárními valy způsobuje oboustr.významnou foraminostenózu,Th 2/3 dorzální hernie,TH3/4 dorzální hernie,TH5/6 paramediální hernie 3mm se imprimuje do míchy,TH7/8 dorzální mediální a pravostranná paramediální hernie2mm,Th8/9 plochá hernie 3mm se lehce dotýká míchy.Víceetážové stenózy,vícečetné degeenerativní změny,v SI skloubeních oboustranná artóza II.stupně. Pominu-li neustálou bolest,nejhorší jsou ty noční stavy,kdy necítím paže. Co s tím? Děkuji za odpovědˇ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset změnit polohu při spánku a naučit se spát na zádech. V poloze na boku dochází k útisku nervů a cév a tím pak vzniká nepříjemný pocit necitlivých rukou. Vaše tělo také potřebuje fyzioterapeutickou péči. Musíte provádět speciální cviky na posílení kosterního svalstva a také na jeho protažení. Zdravý pohyb pod dohledem fyzioterapeuta je to, co v těchto případech nejlépe pomáhá. Zajímejte se tyto techniky: dornova metoda a vojtova metoda. Úleva nepřijde hned, ale po každém dalším cvičení ucítíte mírné zlepšování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost rukou

Videa k fungování noční optiky

Ukázky fungování přístrojů na noční vidění lze vidět ve videích na youtube.cz: https://www.youtube.com/results?q=hunting%20night%20view

Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi POOPERAČNÍ NOČNÍ BOLESTI OO VÝKONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirina Brothankova 64 let.

13.2. 2019 byl operační výkon haluxu prstů a celáho podnožení
Prosím o opravdou radu,jak to mám ustát. Ve dne to ustojím, ale noce jsou kruté. Prosím poradte. Díky všem o ev.i malou radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pooperační noční bolesti oo výkonu

Noční vidění levně

Na specializovaných bazarech se dají najít k prodeji i přístroje na noční vidění. Přístroje je třeba si ale vyzkoušet. U některých typů se nedoporučují přístroje první generace, ty nejsou již příliš kvalitní a neplní očekávání uživatelů.

Zdroj: Noční vidění

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Biolková.

Kolem 1 hodiny v noci začne bolest zad pod lopatkami.Někdy je to jen tato bolest, jindy se mění a šíří do pravého boku. Myslím, že to souvisí se žlučníkem? Ve žlučníku mám dva kameny cca 2 cm velikost. Mám za to, že nejlepší bude operace?
Dodržuji dietní stravu, nejprve byly bolesti jednou za půl roku,ale v poslední době skoro obden.
S lékařem jsem se dohodla na tom, že jak se rozhodnu, pošle mě na chirurgii.Ale chci mít jistotu, zda to nemůže být ještě jiná příčina.
V posledních dvou letech žiji v permanentním stresu, jsem přepracovaná a unavená.


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Mít dva kameny ve žlučníku není žádná banalita, protože hrozí ucpání žlučovodu, ukrutná bolest a ohrožení života. Určitě bude vhodné co nejdříve naplánovat operativní odstranění kamenů nejlépe laparoskopií, ať nemáte velké jizvy. Bolest mezi lopatkama zřejmě nebude souviset se žlučníkem. Pro utlumení bolesti bude třeba zahájit speciální posilovací cvičení a přibrzdit ve vašem stresujícím způsobu života. Stres produkuje v těle kyselé prostředí a z toho pak vznikají bolesti svalů. Když setrváte v současném životním stylu, tak zanedlouho se přidají další komplikace a kvalita vašeho života se bude více zhoršovat. Začněte žlučníkem a pak pokračujte u ortopeda s odstraněním bolesti mezi lopatkama.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolest

Gekončík noční délka života

Pokud gekončíka nočního chováte v dobrém prostředí a jste opravdu dobrým chovatelem, může se dožít úctyhodného věku 20 let.

Zdroj: Gekončík noční

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BUZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den, píši sem, neboť už jsem zoufalá a nevim co dělat. Už to bude 2 týdny co mi dcera 5 let omdlela ve školce a byla v bezvědomí. Odvezla nás záchranka a po vyšetření EEG nám bylo řečeno, že měla slabý epileptický záchvat. Dostsly jsme léky, které nejdřív užívala na noc, pak rano i vecer a teď jen ráno. Jsem zoufalá tím, ze od doby v nemocnici se v noci malá budí tím, ze se vzbudí, sedne si, vykulenýna očima kouká kolem sebe ( oči vypadají jako rozkapane, velké zornice), nereaguje, trěse se a je ve stavu jako by se něčeho šíleně bála. Trvá to tak 15 vteřin a po utišení si lehne a spinká dal. To buzení je treba 10x za noc a už jsme vyřízené:( přeci není normální, aby tyto stavy úřad mela. Prosim můžete mi někdo poradit co to míůže být a jak jí toho zbavit? Děkuji moc Lenka T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte tyto nové jevy konzultovat s lékařem, který vám předepsal léky, o kterých se zmiňujete. Epilepsie je onemocnění mozku a může způsobovat i tyto noční epizody. Když nenaleznete podporu u současného lékaře, tak se obraťte na jiného. Určitě existuje léčba, která vám pomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční buzení

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi MÍSTO WARFARINU INJEKCE PŘI OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

potřebuji snížit warfarin aneudélat chybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Týna.

Je možné při užívání warfarinu 3 mg aplikovat injekce od bolesti zad, když tablety od bolesti nerzabírají ?
Děkuji za informaci.

Zdroj: diskuze Místo warfarinu injekce při operaci

Pocení v noci u mužů

Jednou z příčin nočního pocení u mladších mužů je nadměrné požívání alkoholu. Noční pocení bývá také časté při odvykání na alkohol, pocení je jedním z abstinenčních příznaků. Noční pocení u mužů nad 50 let by mohlo vyplývat z nízké hladiny testosteronu, která se postupem věku u každého muže snižuje. Hormonální změny u této skupiny mužů mohou být doprovázeny taky návaly horka. Noční pocení u mužů nad 40 let by mohlo být způsobeno dlouhodobým stresem, úzkostí nebo depresemi. K nadměrnému pocení se mohou přidat také bolesti hlavy, nespavost a celková únava. Časté noční pocení u mužů mohou zapříčinit i různé nemocemi, například osteomyelitida, hypertyreóza, Feochromocytom, hypoglykémie, tuberkulóza. Další příčinou nočního pocení bývá příjem některých druhů potravin, jako je cibule, nebo příliš kořeněných jídel. To platí hlavně pro muže, kteří mají problémy s trávením (syndrom dráždivého tračníku apod). Noční pocení může být zapříčiněno rovněž vedlejšími účinky některých léků. Obecně platí, že léky pro diabetiky na snížení hladiny cukru, mohou vést k nadměrnému nočnímu pocení, a to u diabetiků, kteří tato léčiva užívají. Nadměrným nočním pocením trpí i lidé s neurologickým onemocněním: epilepsie, autonomní dysreflexie nebo posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Pocení

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Nováková.

Dobry den mám prosbu mam uživat furon na odvodneni.Mam si vzit jeden denně ale rano,a jak tomam udělat když pracuji na vratnici dvanactky čili ranni a noční.Mužete mě poradit kdy si mam prašek vzit když mam nočni přijdu rano a jdu spat mohu si jej vzit až se vyspim poradite děkuji s pozdravem Nováková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék na odvodnění užívejte vždy po probuzení. Řekněte o tom svému lékaři při příští návštěvě. Lékař se tak může lépe zaměřit na výsledky léčby a případně vám upraví dávkování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slavka.

Neviem ci som spravne reagovala,ale malo to byt na Alergie??(tie iste priznaky

(Hana H. 9.11.2015 15:34)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alergie??

Co radí na bolest paty čínská medicína

Tradiční čínská medicína je souborné označení pro metody diagnostiky i léčby, které vycházejí z tradičního čínského léčitelství. Mezi léčebné metody patří akupresura, akupunktura, masáže, změna stravy, podávání bylin. Dle čínské medicíny se v organismu člověka všechny orgány a buňky mezi sebou vzájemně ovlivňují a ovlivňují se také navzájem s přírodou a vesmírem.

U nedostatečnost jinu ledvin –YIN XU – jsou bolesti paty chronické, vyskytují se hlavně v noci, jsou mírně ostřejší. Ostatní příznaky odpovídající nedostatečnosti jinu ledvin – jasně červená líčka nebo čelisti, noční pocení, horkokrevnost, vnitřní neklid, nespavost, sucho v ústech, vyhublost, suchá kůže, u žen suchá vagina, u mužů noční poluce. Na tento stav čínská medicína doporučuje bylinné směsi nazývající se Svěžest podvečerní pagody a Šaolinový olej.

Další možná terapie při bolestech pat dle čínské medicíny.

Zdroj: Bolest paty

Karcinoidní syndrom

Podobné obtíže se někdy objevují i u další závažné choroby – rakoviny. Především u hematologických malignit (lymfomů) je noční pocení specifickým příznakem. Rovněž určitý typ nádoru ve střevě vede k nadměrnému pocení bez teplot. Teplota bez zjevných příčin se objevuje například u maligních nádorů, jako je feochromocytom, karcinoid, lymfom, Hodgkinova nemoc.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Noční pocení u žen

U žen může být důvodem nočního pocení menopauza a perimenopauza, těhotenství i menstruace. Stejně tak mohou i noční pocení způsobovat hormonální změny v dospívání.

U žen je příčinou tohoto pocení i klimakterium (= přechod, menopauza). Návaly pocení jsou nejčastějším příznakem, obvykle žena pociťuje horko ve vlnách ve směru zespodu nahoru. Pocení je tak nadměrné, že není výjimkou, že žena celá splavená, dokonce mívá od potu zmáčené vlasy. Obvykle po vlně horka pak nastane pocit úlevy.

U žen provází noční pocení i hormonální nerovnováhu způsobenou menstruací, těhotenstvím a antikoncepcí. Například před menstruací bývá během pocení splavené celé tělo.

Při hormonálních změnách u ženy se mění hladina estrogenu v těle. To způsobuje právě ono nadměrné pocení a zároveň to zvětšuje tlak na nadledvinky, kde jsou stresové žlázy, to pak způsobuje pocity únavy a deprese.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Ceny přístrojů

Cena za dalekohled s nočním viděním se pohybuje kolem pěti tisíc za nový přístroj, ty bazarované jsou samozřejmě levnější.

Brýle s nočním viděním

Brýle s nočním viděním se při lovu příliš nevyužívají, i tak se ale dají pořídit v rámci několika tisíc.

Noční vidění na puškohled

Cenové rozpětí je u nočních vidění na puškohled velmi rozsáhlé. K dispozici mají uživatelé noční vidění za několik tisíc, ale i ty, jejichž cena se pohybuje v rámci desítek tisíc.

Předsádka s nočním viděním

Cena tohoto přístroje se pohybuje v rámci pár tisíc korun.

Noční vidění Pulsar

Jak zaměřuje přístroj tohoto typu, si může uživatel prohlédnout třeba ve videu na odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=G0c5z5VVDiE .

Cena přístrojů této značky se pohybují od pár tisíc korun až po desítky (výjimkou nejsou přístroje za třicet a více tisíc).

Noční vidění Yukon

Pod značku Yukon spadá řada přístrojů, takže i zde je cenové rozpětí široké. K dispozici jsou přístroje za pár tisíc, ale i přístroje za několik desítek tisíc korun.

Na webových stránkách youtube.cz jsou k dispozici videa, které zachycují, jak přístroje fungují a jaký je jejich obraz. Příkladem může být video: https://www.youtube.com/watch?v=H6oQ2c03zMc.

Noční vidění ATN

Pod značku ATN spadají o něco dražší přístroje (i přes sto tisíc korun), je to dáno tím, že se jedná často o termovize, nebo o digitální přístroje.

Ukázka obrazu je možné najít ve videích na youtube, například: https://www.youtube.com/watch?v=A9_FmxnjTwE

Zdroj: Noční vidění

Infračervená svítilna

Jedná se o svítilnu, která vyzařuje světlo v pro člověka neviditelném spektru. Obecně se pro noční vidění doporučují přísvity o vlnové délce 850 nm. Přestože toto světlo člověk nevidí, zvěř na něj může reagovat. Světlo z této svítilny může pocházet z laserové diody, nebo z LED. Přísvit musí lovci používatu digitálního očního vidění, na rozdíl od některých noktovizorů, které mají velké zesílení zbytkového světla.

Zdroj: Noční vidění

Co dělat proti nočnímu pocení než vyhledáme lékaře?

Pokud člověka začne trápit noční pocení, doporučuje se nejprve vyměnit ložní prádlo za kvalitní bavlněné a zajistit větrání v místnosti, kde se spí (neměl by být ale průvan). Místnost by také neměla být přetopená. Je potřeba také hlídat, jaké potraviny na noc jíme a vyhýbat se alkoholu. Pokud tyto opatření nepomůžou, je načase navštívit lékaře, který zjistí, jestli to není signálem některého vážnějšího onemocnění.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Noční pocení na hrudi

Nadměrným pocením hrudníku trpí mnoho lidí. Spouštěčem pocení není ani tak samotná okolní teplota, jako rychlý přechod ze studeného do vytopeného prostředí nebo jakákoli stresová situace. V létě typicky z klimatizovaného auta ven a v zimě naopak příchod ze studeného venkovního prostředí do vytopené budovy nebo dopravního prostředku. Noční pocení na hrudi může mít mnoho příčin. Vždy je dobré vyhledat lékařskou pomoc.

Zdroj: Pocení


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP