Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPLUZENINY MEZI NOHAMI JAK LEČIT

OBSAH

Bylinky na průdušky

Při potížích s průduškami musíme shánět bylinky, které usnadňují odkašlávání, zklidňují podrážděnou sliznici dýchacích cest a posilují imunitní systém. Využití léčivé síly bylin představuje možnost, jak se vyhnout používání léků, které občas mívají i vedlejší účinky. Je nutné mít na paměti, že léčba bylinami je sice mírná, nenásilná, ale také dlouhodobá. Mezi bylinky, které pomáhají při onemocnění průdušek, patří mateřídouška, truskavec, fenykl, máta, jitrocel, divizna, prvosenka nebo lékořice.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Diskuze

V diskuzi DIABETICKÁ NOHA ČÍM MAZAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva hladikova.

dobry den! moje sestra ma vlekle problemy s nohami. take ma krecove zily, co na to? ma take u kolen boule, pry je to tuk. nemuze nosit sukni! poradte prosim, lekari se boji operace, protoze ma cukrovku! dekuji moc, krasny den! Hladikova, trebic.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diabetická noha čím mazat

Nakažlivost zánětu průdušek

Zánět průdušek patří mezi velmi běžná virová nebo bakteriální onemocnění, se kterými se v životě každý setká a která většinou bez následků odezní. Pokud však dýchací cesty dostávají pravidelně „zabrat“ například cigaretovým kouřem, může jednou i toto banální onemocnění skončit dlouhým pobytem v nemocnici. Infekce se přenáší kapénkovou infekcí. Tyto kapičky obsahují viry nebo bakterie, které způsobují infekci, pokud jsou kapky vdechnuty jinou osobou.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Diskuze

V diskuzi GODASAL NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří turek.

prosím o sdělení,zda mohu godasal používat a to z důvodu,že užívám již TROMBEX 75 mg,dříve jsem s ním užíval STACYL 100 mg ale musel mi ho lékař na mojí žádost zrušit,bolel mě žaludek.Jsem 2 rokyy po mozkové mrtvici,mám parkinsonovu nemoc,diabetes ii. stupně a nyní středně těžkou axonalne demyelinizacní motorickosenzitivní polineuropatii na DK bilat,mám potíže z nohami a mám obavy z tromboz na nohách.Užívám léky BETALOC 200 mg 1 x,MEDOPEXOL 07 mg, 1 1/2 /2,EBRANTIL 60 mg 1 0 1,PRESTANCE 5 mg/5 mg 1 0 0,TROMBEX 75 mg 0 1 0,na cukrovku STANDAMET 500 mg a TRAJENTA 5 mg.Má vysoký krevní tlak a ischemckou srdeční potíží.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Havrlantová.

Je možno při užívání godasalu brát i vitamin K2+D3 forte.

Zdroj: diskuze Godasal na ředění krve

Diagnostika svrabu

Svrab může diagnostikovat a léčit pouze lékař, praktická zdravotní sestra, asistent lékaře, pediatr nebo dermatolog.

Zdroj: Léčba svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akino.

co dělat s oteklýma nohama,ať piji nebo nepiji je to stejné děkuji akino

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pít musíte stále, každý den minimálně tři litry tekutin. Pití nijak neovlivňuje otékání nohou. Nohy otékají kvůli nedostatečné funkci kardiovaskulárního systému, kdy se krev nemůže dostat z nohou vzhůru k srdci a její tekutá složka prosakuje skrz cévy a vytváří rezervoáry, které pak můžete vidět jako otoky. Nejlepším způsobem, jak tomu zamezit, je nošení kompresních punčoch a ležení s nohami podloženými, aby byly ve vyšší úrovni než je zbytek těla. Po každém sundání kompresních punčoch je třeba provádět masáž podle tohoto vzoru: youtu.be/ZzTmiolbcbo
Rovněž je důležité během dne udělat několik výponů na špičkách. Tady můžete vidět jak se dělají výpony na špičkách: youtu.be/C7qnbmpLNGI
Pomoci může i cvičení, které je vidět zde: youtu.be/3t8Kp99e50k…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Ječné zrno foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět ječné zrno na oku.

Zdroj: Jak léčit ječné zrno

Diskuze

V diskuzi DÁ SE LÉČIT ZTRÁTA PIGMENTU A KTERÝM LÉKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Sadílková.

Kterým lékem se dá léčit ztráta pigmentu, děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dá se léčit ztráta pigmentu a kterým lékem

Co způsobuje bolestivé koutky

Bolestivé koutky mají více původců.

Zdroj: Jak léčit bolestivé ústní koutky

Poradna

V naší poradně s názvem ONYCHODYSTROFIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šavrda.

Nehty na nohou rostou dobře, ale podklad je ztluštělý, bílý a drobí se. Dermatoložka diagnostikovala jako onychodystrofie, ale nesdělila příčinu vzniku, ani jak léčit. Jsem nespokojen s jednáním dermatoložky a proto se obracím na vás o radu: Příčina a jak léčit .

Děkuje za odpověď Šavrda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přesnou příčinu lze zjistit z laboratorního vyšetření stěru z drolící se části nehtu. Zkuste návštěvu u jiného kožního lékaře, který bude mít zájem nalézt pravou příčinu vašeho problému a podle výsledků z laboratoře pak určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onychodystrofie

Vodnatý průjem

Vodnatý průjem je výsledkem zvýšeného obsahu vody ve stolici a je důležitým příznakem onemocnění střev. Může způsobit extrémní ztráty vody, které vedou k dehydrataci, elektrolytické nerovnováze a porušení acidobazické rovnováhy.

Většina případů akutního průjmu bývá krátkodobou, ne příliš složitou záležitostí. Jsou ale případy, které vyžadují jisté diagnostické testy k přesnému určení vyvolávající příčiny. Mezi ně patří podrobná anamnéza a klinické vyšetření, vyšetření stolice, krevní obraz, biochemický rozbor krve, vyšetření moči, RTG břicha.

Vodnatý průjem je příznak, který může být vyvolán řadou onemocnění. K jejich diagnostice, tím pádem ke specifické léčbě, mohou přispět výše zmíněné testy. V mezičase je vždy vhodné zavést symptomatickou léčbu, která uleví od akutních potíží a poskytne zvířeti úlevu. Jako nejideálnější léčba se doporučuje hladovka, přejití na lehce stravitelnou stravu, infuzní léčba, antibiotická léčba, střevní protektiva a absorbencia.

Nezapomínejte na pitný režim psa!

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZVÝŠENÉ JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Nosková.

Dobrý den,

prosím o radu jak léčit zvýšené jaterní testy. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Použijte Ostropestřec mariánský.

Zdroj: diskuze Jak léčit zvýšené jaterní testy

Expektorancia

Expektorancia jsou látky, které usnadňují vykašlávání. Expektorancia jsou užívána při léčbě kašle s tvorbou hlenu, což je produktivní kašel. Expektorancia pomáhají tělu se zbavit nadměrného hlenu jeho zkapalněním a snížením jeho hustoty. Mucosolvan je hlavním a nejznámějším zástupcem expektorancií u nás.

Zdroj: Jak léčit průdušky

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP