Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KVASINKY U MIMINEK

OBSAH

Kvasinky u mužů

Dalším místem, kde se mykóza často objevuje, zvláště pak u mužů, jsou třísla a vnitřní plochy stehen.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Fotografie

Zde naleznete fotografie zachycující kvasinky u miminek.

Zde naleznete fotografie zobrazující svrab u miminek.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radana.

Já jsem o novorozenecké kolice nic nevěděla...pár dní po narození dcera začala dlouze plakat a rudnout v obličeji...byla to kolika a dost mě to vyděsilo...ale prý to trápí hodně miminek..dostali jsme Espumisan kapky a začali dávat před každým kojením 5 kapek...a postupně se to začalo zlepšovat, trávení se upravilo...a mně se také velmi ulevilo :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Kvasinky v ústech u dětí

Kvasinky v ústech u dětí se projevují jako soor neboli moučnivka. Jde o světlé bělavé puntíky na sliznici úst či nápadné bělavé vyvýšeniny sliznice na okrajích jazyka. Dalším projevem je velmi časté nadýmání, zejména po sladkých jídlech, bolesti břicha, páchnoucí větry.

Příznaky

Soor, žabka i moučnivka, to jsou názvy pro jedno onemocnění. U malých miminek se často už v porodnici může objevit bílý povlak v pusince. Nejčastěji ho maminky pozorují na jazýčku, ale bývá i na patře a vnitřních stranách tváří.

Léčba

Mnozí lékaři nedají stále dopustit na takzvanou genciánku (genciánovou violeť). Na její používání ale existují protichůdné názory, takže někteří odborníci jsou proti jejímu používání u malých miminek.

Lékař vám může pro miminko předepsat i různá antimykotika. V neposlední řadě je možné pomoc hledat i v homeopatii. Existují různé homeopatické léky, které jsou určeny i na soor u miminka. Vždy se však poraďte se zkušeným homeopatem. U nekojených miminek, které trápí soor v ústech, je nutné dbát na přísnou hygienu lahví a dudlíků, jinak se tato infekce může neustále vracet. Boj s kvasinkovou infekcí bývá často dlouhodobý. I když se bílý povlak v pusince podaří odstranit, může se vracet opakovaně. Často se objevuje při oslabené imunitě, po překonání nějakého onemocnění, a to i u starších dětí.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Espumisan jsou výborné kapičky na prdíky ....a můžou je i kojenečci od narození....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

S kolikami jsme u miminka bojovali hrozně dlouho. Měli jsme problém už v porodnici, zlepšilo se nám to až po www.sunar.cz/produkt…

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Jak léčit kvasinky

Okamžitou zbraní na kvasinkovou infekci z domácích zásob může být potření postižené oblasti prostým nesladkým bílým jogurtem – použijte ho při každém přebalení. Vyzkoušet můžete i přírodní měsíčkovou mast bez vůně a konzervačních látek. Pokud domácí lékárnička nezabírá, nebo se stav dokonce zhoršuje, vyhledejte lékaře. Péče spočívá nejen v lokálním ošetření, ale i v úpravě stravy.

Na postižená místa přiložte studený obklad z nálevu měsíčku nebo řepíku lékařského. Obklady je také možné vyrobit z přesličky, levandule a šalvěje. Tyto rozdrcené bylinky nechte louhovat 4 dny v litru octa.

Na opruzeniny postačí kalciová mast nebo Bepanthen krémy. Použít se dá také zinková nebo Ondřejova mast. Na jakékoliv podráždění kůže a doléčení kožních nemocí je vhodný Calcium pantothenicum či Sudocrem.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romča.

Je fakt, že snad všichni v našem okolí si prdíky u mimča prožili...a nejlíp zabíral Espumisan...u nás teda v kombinaci s přitahováním nožiček nebo masážema bříška.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Prevence mykózy u dětí

Při kojení dodržujte hygienu, před a po kojení si umyjte ruce. Pokud jsou vaše bradavky popraskané nebo červené, použijte pečující masti a krémy určené na tyto potíže. V případě závažnějších prsních ragád používejte kloboučky na ochranu bradavek.

Pokud kojíte, omezte příjem cukru. Pokud jste již kvasinkovou infekci měli, vyzkoušejte protikvasinkovou dietu.

Vyvářejte dudlíky a láhve. Kvasinky odstraní 10minutový var při teplotě 100 stupňů. Dudlíky a láhve pravidelně měňte.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Kotlář.

Dobrý den, otče,

rád bych se prosím zeptal, zda jsou nějaké bylinky na léčbu mastocytózy u miminek (4 měsíce). Jde o autoimunní reakci - kožní projevy po celém těle. Pupínky se rozšiřují. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastocytóza znamená abnormální hromadění žírných buněk (mastocytů) v kůži. Žírné buňky mají významnou úlohu při alergické reakci - způsobují ono typické zčervenání pokožky. Nejčastější projev
mastocytárního onemocnění u dětí je urticaria pigmentosa. Ve většině případů je omezená pouze na kůži. Tvoří až 75 % všech mastocytóz. Začíná mezi 3.–9. měsícem věku dítěte. Klinický obraz je charakterizován světle hnědými plošnými papulami až makulami v průměru 1–5 mm. Jak vypadá urticaria pigmentosa je možné vidět tady: www.google.cz/images…
Obvykle toto onemocnění samo vymizí, než dítě dospěje do puberty. Zatím nemáme konkrétní lék na mastocytózu - neumíme ji doposud léčit. Ani pradávné báby bylinkářky nenašly vhodnou bylinky k léčbě. Z tohoto důvodu se léčí pouze projevy, které se tlumí pomocí antihistaminik a lokální léčby kortikoidy. Ovšem nejlepší léčba je žádná léčba a proto je nejvíce užitečné omezit iritující faktory, podněcující žírné buňky k aktivitě. Mezi iritující faktory u malých dětí patří především stres, náhlé rychlé změny v teplotě okolí a určité potraviny.

Stres se u takto malých dětí jednou za čas objeví, ať děláme, co děláme. Když už k tomu dojde a následkem bude vzplanutí mastocytózy, tak je zde připravena pomoc ve formě antihistaminik a kortikoidů, které rychle zahladí následky a dítě pak zase může rychle fungovat jako dříve.

Změna teploty okolního prostředí nastává například při plavání dětí ve studené vodě. Nebo při saunování a následném ochlazení. Nebo při vypití velkého množství ledového nápoje naráz.

Potraviny, které dráždí žírné buňky jsou: arašídy, vlašské ořechy, lískové ořechy, čokoláda, jahody,
maliny, banány, ananas, exotické ovoce, korýši, alkohol, rajčata, ostrá koření a vaječný bílek. Dále sem také patří ryby v konzervách, plody moře, víno, fermentované sýry, uzeniny a nakládané kysané zelí.

Omezením těchto spouštěčů se uklidní i mastocytóza a nebude vidět. Nakonec pak úplně vymizí nástupem dospělosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Příznaky kvasinkové infekce ve vlasech

  • padání vlasů
  • tvorba lupů
  • suchá nebo naopak mastná pokožka hlavy

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Kvasinková infekce pokožky hlavy

Kvasinková infekce pokožky hlavy je kvasinková infekce na kůži hlavy. Kvasinková infekce kůže se nazývá kandidóza. Kandidóza je plísňová infekce, která se může vyvinout téměř kdekoli ve vašem těle nebo na něm. Kvasinka zvaná Candida způsobuje kandidózu. Kvasinky jsou druh houby.

Vaše pokožka má přirozeně mnoho druhů plísní, které na ní žijí, včetně kvasinek, jako je Candida. To je normální a zdravým lidem to obvykle nezpůsobuje žádné problémy. Ale když má Candida možnost se přemnožit, může se zarýt pod povrch vaší kůže a to může způsobit kožní infekci.

Zdroj: Šampon na kvasinky

Přenos – prevence

Způsoby, jak zabránit kandidóze v ústech a krku:

  • udržovat zdravý stav ústní sliznice pomocí pravidelné ústní hygieny;
  • po použití inhalačních kortikosteroidů vyplachovat ústa nebo si vyčistit zuby.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Kvasinka na kůži

Nejčastěji se kožní plíseň objevuje na nohách. Šíří se velice jednoduše, a to pouhým dotykem. Nohy mohou mykózou začít trpět i po dlouhodobějším pobytu v neprodyšné obuvi. Nejvíce plíseň obtěžuje nehty na nohou a bývá urputným soupeřem. Naštěstí existují účinné zbraně v boji proti nim: jedna z nich si poradí i s nehtovou mykózou.

Kožní infekce však může trápit nejen nohy, může se objevit kdekoliv na těle, výjimkou nejsou ani kvasinky ve vlasech. Prostředky na jejich léčbu nám přinesou rychlou úlevu i od nepříjemných pocitů pálení a svědění, které často tyto infekce doprovázejí.

Zdroj: Babské rady na kvasinky

Co to je seborea

Seborea je chronické neinfekční onemocnění pokožky, které se vyskytuje na místech se zvýšenou funkcí mazových žláz (vlasová pokožka, obličej, hrudník a genitálie). Typickými příznaky jsou zvýšená produkce kožního mazu, nažloutlá lupovitost, svědění, pálení, zarudlá a podrážděná pokožka.

Mezi spouštěcí faktory patří zvýšený stres, nezdravý životní styl (alkohol, strava), změna ročního období (jaro, podzim). Další příčinou může být problém s trávením nebo špatná reakce organismu na vybrané potraviny. Nejdůležitější v boji proti seboroické dermatitidě je udržovat vlasovou pokožku čistou a hydratovanou.

Zdroj: Seborea u miminek

Jak se zbavit seboroické dermatitidy u miminek

Několik tipů, jak si poradit se seboreou:

  • Jemnými masírujícími pohyby změkčovat ložiska ve vlasové části dětské hlavičky.
  • Na takto změkčená ložiska jemně nanést buď šampon proti seboroické dermatitidě (z nabídky lékáren), anebo mastný krém.
  • Za pomoci hustého kartáče na vlasy nebo hřebínku vlásky několikrát denně vyčesávat.
  • Zasažená místa mazat různými olejíčky (olivový, kokosový, mandlový). Olej se nechá na místě ložiska působit aspoň 15 minut anebo i přes noc a poté se opět kartáčkem na vlásky šupinky vyčešou. U této metody je zapotřebí vlasy pořádně vymýt šamponem, aby nedošlo k ucpání pórů olejem a ke zhoršení situace. Pokud šupinky i přesto drží a jejich vrstva je silná, mohou si maminky pořídit speciální olejíček obsahující kyselinu salicylovou.
  • Riziko seborey zvyšuje časté šamponování dětských vlásků, které pokožku zbytečně vysušuje. (Rodiče se často domnívají, že žlutavá krusta je výsledkem nedostatečné hygieny, proto zvyšují frekvenci mytí a množství kosmetických prostředků, čímž však situaci jen zhoršují.)
  • Lékaře vyhledejte v situaci, kdy ložiska mají tendenci ke krvácení nebo se rozšiřují i mimo vlasovou část hlavy.

Zdroj: Seborea u miminek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP