Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELINA CHLOROGENOVA

OBSAH

Co obsahuje kyselinu chlorogenovou

Kyselina chlorogenová je obsažená v kávě – 50 až 150 miligramů v jednom šálku. Kromě kávy jsou jejím bohatým zdrojem též brambory, jablka, hrušky, meruňky, broskve. V poměrně malém množství je kyselina chlorogenová obsažena například ve třešních či ve švestkách. Mimořádně vysokým obsahem této látky se však vyznačuje zelená káva; nejjakostnější druhy dosahují až 10 %.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Diskuze

V diskuzi CHLOROGENOVÁ KYSELINA A ZELENA KAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

chtela bych se zeptat jestli se muze zelena kava uzivat v tehotenstvi? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Těhulky .

v těhotenstvy se nesmí hubnout

Zdroj: diskuze Chlorogenová kyselina a zelena kava

Kyselina chlorogenová na hubnutí

Tato kyselina má dobrý vliv na metabolismus glukózy, která způsobuje obtížné vstřebávání cukru. To znamená, že se nám při její konzumaci v organismu ukládá méně tuku, a jídlo, které jíme, nám zajišťuje sytost na delší dobu.

Kyselina chlorogenová se přidává do spousty preparátů, které se využívají k redukčním dietám. Je pravda, že hlavní význam této kyseliny spočívá v tom, že snižuje vstřebávání glukózy, takže tělo následně k dodání energie využívá vlastních (nahromaděných) zásob.

Všeho by se mělo užívat s mírou, toto platí i o hojné konzumaci potravin a pochutin obsahující kyselinu chlorogenovou. Užívání nadměrného množství těchto přípravků může naopak vést ke zvyšování hmotnosti. Určitě si nelze myslet, že užíváním této kyseliny zaručeně snížíte svou hmotnost bez dalších aspektů – je třeba upravit svůj jídelníček, životní styl a začít se hýbat.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Poradna

V naší poradně s názvem V ČEM JE KYSELINA CHLOROGENOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Káča.

Chtěla bych zhubnout těhotenská kila,pomocí CGA800 jen nevím zda je to vhodné při kojení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

CGA800 rozhodně není vhodná v době kojení!!! S CGA800 zčnete hubnout až když nebudete kojit.

Zdroj: diskuze V čem je kyselina chlorogenová

Co je kyselina chlorogenová

Kyselina chlorogenová je organická kyselina, přírodní polyfenol. Je to ester kávové a chinové kyseliny, hořké chuti. Má antibakteriální, antiplísňové a antivirové složky.

Jde o nezvykle silný antioxidant, který se v posledních letech proslavil jako pomocník v boji s přebytečnými kilogramy. Kyselina cholorogenová totiž povzbudí jaterní metabolismus, který napomůže rychlejšímu spalování tuků, do jisté míry potlačuje i chuť k jídlu. Tato kyselina kromě toho, že podstatně zrychlí každý metabolismus, dokáže i úspěšně bojovat s vnějšími projevy nepříjemné celulitidy, zlepší zažívání a sníží i hladinu cholesterolu.

Kyselina chlorogenová skutečně ovlivňuje lidskou váhu. Podle výzkumu pomáhá zelená káva hubnout, pokud je konzumovaná střídmě. Naopak kdo pije pět nebo více šálků kávy denně, pravděpodobně spíše přibere.

Největší podíl této kyseliny je obsažen v zelené kávě, a to 10 %. Při takové koncentraci má zelená káva v lidském těle zajímavé účinky. Na dvě až tři hodiny totiž uzavírá v tenkém střevě kanálky, jimiž se sacharidy vstřebávají do organismu, a tím zásadně omezí využitelnost spotřebovaných sacharidů.

Nejde sice o ideální metodu, nicméně je reálné takto po určitou dobu postupovat a udržet si tak kontrolu nad váhou. Tělo totiž reaguje přirozeně, takže pokud nezíská adekvátní množství sacharidů ze stravy, čemuž kyselina chlorogenová brání, zbytek energetické potřeby si vezme z vlastních zásob. Znamená to, že de facto jíme, ale zároveň i rozpouštíme tukové rezervy, tudíž hubneme. Tyto schopnosti zelené kávy už prokázala řada vědeckých studií, jejichž výsledky byly v posledním desetiletí také zveřejněny.

Chlorogenové kyseliny snižují výlučně jen vstřebávání glukózy a nijak neovlivňují vstřebávání hodnotných vitamínů, minerálních látek, aminokyselin či mastných kyselin.

Po užívání chlorogenové kyseliny by se neměl dostavit ani jo-jo efekt.

Kyselina chlorogenová má tyto pozitivní účinky: snižuje vysoký krevní tlak; je jednou z látek zapříčiňujících projímavé účinky švestek; má psychostimulační a antioxidační účinky.

Vedlejším účinkem podle studií může vyvolání alergie lidského těla na některé rostlinné látky.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Diskuze

V diskuzi KYSELINA CHLOROGENOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Klimeš.

Zdravim z Ostravy! před 2 měsicama sem si obědnal tyto prašky s kyselinou chlorogenovou a su opravdu skvělě! Pomohly mi snižit vahu o 12 kg!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina chlorogenova

Zelená káva v lékárnách

Zelená káva je v lékárnách k dostání ve formě extraktu v tobolkách nebo jako kávová zrna. Tobolek je na výběr velké množství. Zde záleží na vás, co je pro vás výhodnější, zda radši budete konzumovat tobolky, nebo si budete připravovat nápoj z namletých kávových zrn. Výrobců tobolek je celá řada a v lékárnách vám jistě nějaké doporučí. Tobolky obsahují různé množství extraktu zelené kávy, od čehož se odvíjí i cena.

Připravíte-li si nápoj ze zrn, nevznikne vám káva taková, na jakou jste asi byli zvyklí. Je to nápoj, který má světlou barvu.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Diskuze

V diskuzi KYSELINA CHLOROGENOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

chtele bych se zeptat,obcas jeste kojim trileteho syna,vetsinou v noci bude to necemu vadit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina chlorogenová

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

Co je to kyselina listová

Kyselina listová je vitamín rozpustný ve vodě ze skupiny B-komplex. Má velký význam při tvorbě červených krvinek a je důležitá pro normální a zdravý vývoj plodu. Občas je používána pod názvem folacin, folát nebo vitamín B9.

Zdroj: Kyselina listová

Diskuze

V diskuzi KYSELINA CHLOROGENOVÁ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

1. Vážil jsem 95 kilo a po půl roce vážím 94 kg. ... hmmm, tak to nikoho nezaujme.
2. Vážil jsem 105kg (+10/1) a po půl roce vážím 84kg (-10/1). ... Tak to už je lepší, ale je to moc uvěřitelný.
3. Vážil jsem 105kg a po dvou měsících (-4/2) vážím 84kg. ... To je 10 kilo za měsíc. To je hodně slušný. Ale hele, když nebudu jíst nic a pít jen vodu (půst), za 30 dnů jdu dolů o 25 kilo. Tak to taky není nic moc. Je jedno, že na konci měsíce jdu na kapačky, protože jsem demineralizovaný jako voda v myčce.
4. Vážil jsem 105kg a po dvou dnech (-/30/3) mám 84kg. Tak to JE bomba. To musí zabrat. To si přečte každý. (I já, je to dobrej fór)
Umíte si představit, co by se dělo s organismem, kdybyste měli shodit 20 kilo za dva dny? Otevřely by se póry a z každého by vám začala vytékat žlutá mastná tekutina. K tomu průjem roztaveného sádla a tuk by vám asi kapal i z očí a uší. To by měli honičku i plastici při liposukci z vás dostat 20 kilo za dva dny.
Lidi, neblbněte. Buďte rádi, že jste tlustý. Až my budeme hubený, tak ty hubený budou dávno studený.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselina chlorogenová diskuze

Kyselina citronová

Kyselina citronová je slabá kyselina, která se přirozeně vyskytuje v citrusových plodech. Tato kyselina je šetrnější k životnímu prostředí než většina ostatních a působí jako čisticí prostředek pro bazény. Kyselina citronová odstraňuje znečištěnou oblast bazénu při aplikaci tím, že rozežírá horní vrstvu povrchu bazénu. Při odstranění tenkého povlaku nepoškodí podklad, pouze skvrnu od něj odtlačí. Kyselina citronová je jemnější odstraňovač skvrn než kyselina chlorovodíková, další forma kyseliny používaná k odstranění skvrn a obnovení povrchu bazénů.

Kyselina citronová je kyselá, takže její pH je nižší než 7. Přidáním kyseliny citronové do bazénové vody se tak dá snížit její pH. Kolik přesně použít sáčků s kyselinou citronovou se dozvíte dále v tomto článku.

Zdroj: Kyselina citronová do bazénu

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Astina.

dobry den.muze mi nekdo poradit co na starecke skvrny na hrbetu ruky.co kyselina mravenc?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Kyselina mravenčí je vedlejší produkt formaldehydu.
Toto jsem našla při hledání účinků a složení této látky.

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Kyselina listová cena

Zde je možné objednat kvalitní kyselinu listovou: kyselina listová cena.

Zdroj: Kyselina listová

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Svetol

Svetol je přírodní bezkofeinový výtažek ze zelené kávy, bohatý na aktivní složky. Zásluhou výzkumu a zkušeností společnosti Naturex Svetol v sobě produkt spojuje blahodárné vlastnosti kávy v rostlinném koncentrátu s potvrzeným efektivním zeštíhlovacím a zkrášlovacím účinkem. Výtažek se získává z nepražených zrnek kávy Robusta (Coffea canephora robusta Pierre), díky čemuž má Svetol jedinečné složení. Účinnost je klinicky prokázána. Specifické složení Svetolu bylo podrobně zkoumáno, studie prokázaly přítomnost chlorogenové kyseliny ze zelené kávy. Jedna 400mg dávka Svetolu se rovná ekvivalentu 3 až 6 šálků kávy (v závislosti na kvalitě kávy a způsobu její přípravy).

Chlorogenové kyseliny však nejsou jedinou aktivní složkou Svetolu. Svetol také obsahuje kyselinu kávovou, velmi dobře známou pro její antioxidační účinek. Výzkumy realizované společností Naturex ukázaly, že kyselina kávová vykazuje silný antioxidační účinek a významně omezuje oxidaci lipidů v játrech. Svetol je preparát s výjimečným a jedinečným složením. Jeho složení zaručuje nepřítomnost určitých molekul přítomných v kávě, kterým věda připisuje potenciálně škodlivé účinky na naše zdraví, zejména při zvýšené konzumaci. Z tohoto důvodu Svetol garantuje absenci cafestolu a kahweolu a nižší obsah kofeinu, jaký by obsahovala čtvrtka šálku kávy.

Po 60 dnech užívání Svetolu ztratili jedinci 5,7 % z původní váhy, což znamenalo průměrnou ztrátu váhy 5 kg.

Zdroj: Chlorogenová kyselina

Diskuze

V diskuzi VARROAZA A KYSELINA MRAVENČÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Jako bohužel teda kyselina mravenčí nezabrala. Zabral až thymovar na bázi thymolu. Toť můj postřeh.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Varroaza a kyselina mravenčí diskuze

Kyselina listová v těhotenství

Během těhotenství se kyselina listová doporučuje užívat ve zvýšeném množství, v prvních týdnech těhotenství se totiž vyvíjí mozek a mícha dítěte. Kyselina listová podporuje celkový růst plodu a diferenciaci nervové soustavy. Je prokázáno, že její užívání v době těhotenství snižuje výskyt vrozených vad nervového systému. Při nedostatku kyseliny listové může docházet k poruše růstu.

Zdroj: Kyselina listová

Kyselina chlorovodíková – dávkování

Kyselina chlorovodíková (solná) je vhodnější pro tvrdou vodu. Je to velmi silná kyselina, jedna z lidstvu nejdéle známých a nejvíce využívaných. Jde o vodný roztok plynného chlorovodíku (HCl).

Zpravidla je dávkování této kyseliny následující: 1 litr kyseliny na 20 m3 vody v bazénu.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu

Kyselina fosforečná – názvosloví

Kyselina fosforečná je bezbarvá látka bez zápachu. Vyskytuje se v kapalném skupenství, pevná krystalická struktura je velmi nestabilní. Vzorec kyseliny fosforečné je H3PO4. Další název je kyselina orthofosforečná. Špatný název je kyselina fosforová. Jde o středně silnou kyselinu. Za normálních podmínek ji tvoří bezbarvé tvrdé kosočtverečné hygroskopické krystalky. Kyselina fosforečná tvoří tři řady solí: fosforečnany, hydrogenfosforečnany a dihydrogenfosforečnany. Na vzduchu je tp rozplývavá látka. Nemá oxidační vlastnosti. Většinu kovů nerozpustí, protože se ve zředěné kyselině fosforečné vytváří na jejich povrchu vrstva nerozpustných fosforečnanů. Zahříváním uvolňuje kyselina trihydrogenfosforečná molekuly vody.

Zdroj: Kyselina fosforečná

Kyselina listová Forte

Kyselina listová Forte je potravinový doplněk v nové a silnější formě. Obsahuje 400 mcg kyseliny listové a 1 mcg vitamínu B12. Je vhodným potravinovým doplňkem pro tvorbu červených krvinek, pro zdravý vývoj a růst plodu v těhotenství. O jeho ceně se můžete informovat například zde.

Zdroj: Kyselina listová

Prodej kyseliny mravenčí

Kyselina mravenčí je k dostání v internetových obchodech, speciálních včelařských potřebách nebo v lékárně.

Zdroj: Kyselina mravenčí

Kyselina sírová do bazénu

Také kyselina sírová snižuje pH vody v bazénu. Na úpravu stačí (cca do pH 7) 38% kyselina sírová, případně solná (ta je vhodnější pro tvrdou vodu).

Obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sníží pH 1 m3 vody o 0,1.

Při kontaktu koncentrované kyseliny sírové s pokožkou dochází k závažnému poleptání, vdechnutí jejích výparů může způsobit vážné poruchy dýchání a její požití může být až smrtelné. V množstvích, která se přidávají do potravin, je to však bezpečná látka.

Zdroj: Kyselina solná do bazénu


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP