Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KYSELINA MÁSELNÁ ZÁPACH

OBSAH

Jak odstranit zápach z kyseliny máselné

Žádný přípravek na odstranění zápachu kyseliny máselné podle odborníků neexistuje. Pokud se nenajde příčina problému, tak je cokoli dělat marné. Zasažené plochy je nutné často oplachovat vodou nebo ethanolem, ani tímto způsobem se však zápach definitivně neodstraní.

Kde se dá kyselina máselná koupit.

Zdroj: Kyselina máselná

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Co je to kyselina máselná

Kyselina máselná je bezbarvá olejovitá kapalina, snadno rozpustná ve vodě, ethanolu a diethyletheru. Lze ji oddělit z vodné fáze saturací solemi (vysolováním), například chloridem vápenatým. Dichroman draselný a kyselina sírová ji oxidují na oxid uhličitý a kyselinu octovou, zásaditý manganistan draselný ji oxiduje na oxid uhličitý. Kyselina máselná, též známá pod systematickým názvem kyselina butanová, je karboxylová kyselina se vzorcemCH3CH2CH2-COOH. Soli a estery se nazývají butyráty nebo butanoáty. Kyselina máselná je obsažena ve žluklém másle, parmezánu, zvratcích a potu; má nepříjemný zápach a ostrou chuť se sladkým „ocasem“ (podobně jako diethylether). Savci s dobrým čichem (například psi) jsou schopni ji zjistit již při velmi nízké koncentraci. Ze všech mastných kyselin vyskytujících se v tucích má v molekule nejméně atomů uhlíku. Kyselina máselná se ve formě esterů vyskytuje v živočišných tucích a rostlinných olejích. Triacylglycerol kyseliny máselné tvoří 3 až 4 % másla. Při žluknutí másla se kyselina máselná hydrolýzou uvolňuje z vazby na glycerol a způsobuje nepříjemný zápach takového másla. Kyselina máselná se vyskytuje v přírodě v rozkládajících se organismech.

Zdroj: Kyselina máselná

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH POKOZKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manima.

Použila som cibulu na pokožku hlavy a neviem nejako prekryť ten nepríjemný zápach. Poradí mi prosím niekto? Vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Taky jsem to řešila a šla jsem se poradit k jedné babce kořenářce, která tuto metodu posílení vlasů pomocí cibule taky znala. Říkala mi, že pach z cibule je ukazatel toho, že cibule na vlasy stále působí. Jinými slovy, žadný pach z cibule, žádné účinky na vlasy. Tak asi tak.

Zdroj: diskuze Zápach pokozka hlavy

Využití kyseliny máselné

Kyselina máselná je používána pro výrobu pachových ohradníků proti zvěři či k přípravě takzvaných rybářských boilees. Dále se používá jako meziprodukt v organických syntézách pro laboratorní účely. Tato kyselina je považována za jednu z nejhůře zapáchajících látek.

Kyselina máselná, u rybářů známá také pod anglickým názvem Butyric acid, ve vodě rozkládá vše, co uhynulo, jde tak o velmi přirozený pachový atraktor pro ryby, které ho důvěrně znají ze svého přirozeného prostředí. Při potřísnění kůže je dobré ihned zasažené místo důkladně omýt mýdlem a vodou. Nejde sice o silnou žíravinu, ale s látkou se doporučuje pracovat v ochranných prostředcích a venku.

Zdroj: Kyselina máselná

Diskuze

V diskuzi ZÁPACH Z ÚST MÁ MNOHEM VÍCE PŘÍČIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Zápach z úst je velice komplikovaný problém, protože existuje celá řada příčin a dokud člověk neodhalí příčinu, nevyřeší ani zápach z úst. Studovala jsem tuto problematiku několik let, protože jsem zápachem sama trpěla. Nakonec jsem našla příčinu, resp. dvě, vyřešila je a tím i zápach z úst. Vše, co jsem zjistila i na sobě sama vyzkoušela, jsem sepsala do jediném e-booku na českém trhu o zápachu z úst, který najdete na webu www.zapach-z-ust-ebo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zápach z úst má mnohem více příčin

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Nedostatek vitamínů a minerálů

Hlavně magnesium patří mezi nejvíce přehlížené potravinové doplňky, přitom kromě pozitivního vlivu na fungování metabolismu a paměti dokáže také eliminovat tělesný zápach.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Jak na zápach při dietě?

  • Nechat se vyšetřit lékařem, aby se vyloučilo onemocnění cukrovkou.
  • Namísto podstupování nárazových diet a léčebných kúr spočívajících v hladovění dlouhodobě změnit stravovací návyky a přejít na smíšenou stravu se sníženou kalorickou hodnotou.
  • Zajistit dostatečný přísun sacharidů.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Poradna

V naší poradně s názvem NEPŘÍJEMNÝ ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Je mi to strasne trapne ale Muzu se zeptat , myslim ze mi unika moc ne hodně malo zadny vitok nemam jen ten strasny zapach.Jdu ven a citim se je to strasny, sex mam dene.meju se kazdou chvilu kalhoty tes a porad nic

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o stresovou inkontinenci. Měla byste navštívit lékaře, buď gynekologa nebo urologa. Tam Vás naučí posilovat svaly pánevního dna. Také můžete zkusit přípravek Ive - je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříjemný zápach z pochvy

Zápach moči v těhotenství

Pokud se domníváte, že je vaše moč nejen silně cítit, ale i jinak, než je obvyklé, může to být známkou infekce, například onemocnění močového měchýře. Zvláštní zápach moči u žen může také signalizovat počátek těhotenství. Ať tak či onak, je vhodná návštěva lékaře, který vám s tímto problémem pomůže.

Zdroj: Páchnoucí moč

Diskuze

V diskuzi KYSELÝ NEBO SMRADLAVÝ POT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlata.

Já jsem se potila fakt hodně a taky to zapáchalo. Bylo mi řečeno že ten zápach je prostě z rozkladu bakterií ale primárním původcem je pocení. Tedy když se zbavím pocení tak zmizí i ten zápach. Doktorka mi doporučila vyzkoušet elektrický antiperpirant a ten mi pomohl zbavit se pocení i zápachu!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kyselý nebo smradlavý pot

Kyselina hyaluronová tablety

Tablety s kyselinou hyaluronovou mohou zvýšit nízkou hladinu této kyseliny. Kyselina hyaluronová pomáhá zvláště při artróze kolen, přičemž její užívání vede ke zmenšení bolestivosti kloubů při pohybu. Kyselina hyaluronová ve formě tablet může rovněž účinně napomáhat proti ochablosti kůže.

Zdroj: Na co je dobrá kyselina hyaluronová

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Dobrý den,
mám vlasy po trvalé ondulaci, bohužel se nedokážu zbavit zápachu na vlasech. Mokré vlasy smrdí jak stuchlé ponožky!
Prosím o radu.
Děkuji Elen

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po trvalé ondulaci někdy ve vlasech zůstanou malé škvírky, ve kterých se pak hromadí kožní tuk, zbytky chemikálií po trvalé a úlomky vlasového stvolu. Tento substrát po navlhčení ožije a začne se tvořit zápach. Zkuste vlasy umýt jedlou soudou rozmíchanou v malém množství vody a po opláchnutí aplikujte kvalitní balzám na vlasy, který už neoplachujte.

Zdroj: diskuze Zápach vlasů

Nevhodnost deodorantu

Zní to šíleně, ale některé deodoranty mohou tělesný zápach zhoršovat. Složení antiperspirantů, deodorantů a tělových krémů a sprejů může podporovat bakterie žijící na naší kůži, a právě jejich přemnožení znamená, že namísto voňavé kosmetické pomoci se dočkáme opačného efektu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Diskuze

V diskuzi STARECKE SKVRNY A KYSELINA MRAVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Astina.

dobry den.muze mi nekdo poradit co na starecke skvrny na hrbetu ruky.co kyselina mravenc?Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Kyselina mravenčí je vedlejší produkt formaldehydu.
Toto jsem našla při hledání účinků a složení této látky.

Zdroj: diskuze Starecke skvrny a kyselina mravenci

Co znamená zápach potu po cibuli

Existují různé typy potu a asi tím nejhorším je pot ze stresu. Ten se totiž produkuje z potních žláz zvaných apokrinní. Zde se produkuje pot, který je méně vodnatý a skrz něj odcházejí z těla bakterie, tuky a bílkoviny. Vliv na to má také to, co jíte, protože podle toho se může uvolňovat silnější či slabší zápach, třeba po cibuli. Naopak když je venku příliš horko nebo je pot výsledkem fyzické námahy, skládá se převážně z vody a elektrolytů.

Zdroj: Stařecký zápach

Diskuze

V diskuzi VYVAŘOVÁNÍ VČELÍHO VOSKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

k bělení včelího vosku se používá kyselina fosforečná,slyšel jsem,že se používá i
kyselina sírová.máte s tím někdo nějakou zkušenost?--co a jak---

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyvařování včelího vosku

Sladkosti a tělesný zápach

Milujete želé a gumové medvídky? Tak pozor, ať se jich nepřejíte. Žádné sladké nepřispívá k tělesným vůním, protože nakvašuje a komplikuje trávení předchozího jídla, navíc zpomaluje metabolismus. A nemusíme se dlouho rozepisovat o tom, co sladké znamená pro vaši postavu.

Zdroj: Babské rady na tělesný zápach

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

Co je to kyselina listová

Kyselina listová je vitamín rozpustný ve vodě ze skupiny B-komplex. Má velký význam při tvorbě červených krvinek a je důležitá pro normální a zdravý vývoj plodu. Občas je používána pod názvem folacin, folát nebo vitamín B9.

Zdroj: Kyselina listová

Kyselina listová cena

Zde je možné objednat kvalitní kyselinu listovou: kyselina listová cena.

Zdroj: Kyselina listová

Výroba kyseliny máselné

Kvašení (fermentace), zkráceně také někdy označované jako kvas, znamená přeměnu látky za účasti enzymů mikroorganismů, při níž probíhají v důsledku metabolické aktivity mikroorganismů chemické přeměny organických látek (obvykle sacharidů) na látky energeticky chudší, nebo se nové látky syntetizují. V potravinářství tento termín označuje procesy, jichž se účastní živé mikroorganismy (například kvašení piva, vína, těsta). V roce 1907 získal německý chemik Eduard Buchner Nobelovu cenu za chemii za objev, že ke kvašení není třeba živých mikroorganismů, ale stačí jejich enzymy. Byl to jeden ze zásadních objevů ustavující se biochemie. Věda, která zkoumá kvašení, se nazývá zymologie. Kvašení je anaerobní proces, který je jednodušší, ale méně efektivní než dýchání. Z průmyslově využívaných kvašení je nejvýznamnější kvašení alkoholové a mléčné. V průmyslu se používá buď kvašení jednorázové, nebo nepřetržité (za stálého přítoku sladké zápary a odběru zápary prokvašené).

Máselné kvašení je anaerobní štěpení cukrů nebo kyseliny mléčné na kyselinu máselnou za vývoje oxidu uhličitého a vodíku. Z mnoha druhů bakterií je pro máselné kvašení nejobvyklejší Clostridium butyricum. Granulobacter butyricum vytváří vedle kyseliny máselné též butanol. Máselné kvašení se uplatňuje při máčení lnu, výrobě pšeničného škrobu kysáním a při zrání některých sýrů. Máselné kvašení je nežádoucí například při přípravě siláže.

Zdroj: Kyselina máselná

Kyselina listová v těhotenství

Během těhotenství se kyselina listová doporučuje užívat ve zvýšeném množství, v prvních týdnech těhotenství se totiž vyvíjí mozek a mícha dítěte. Kyselina listová podporuje celkový růst plodu a diferenciaci nervové soustavy. Je prokázáno, že její užívání v době těhotenství snižuje výskyt vrozených vad nervového systému. Při nedostatku kyseliny listové může docházet k poruše růstu.

Zdroj: Kyselina listová


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP