Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LAPACHO NA PARAZITY

OBSAH

Co všechno obsahuje lapacho?

Lapačo červené obsahuje zejména alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty. Dále pak Lapacho obsahuje přírodní antimykotika, flavonoidy, quercetin, kyselinu hydroxybenzoovou, saponiny, vápník, selen a železo a to vše v čisté přírodní organické formě. Odvar z lapacha do sebe natahuje přírodní antimykotika, která lapacho obsahuje, a může tak tedy příznivě pomáhat v boji proti plísni. Lapacho využívá svoje přírodní antimykotika k obraně svého živého kmene, před průnikem spórů plísní z vnějšího prostředí.

Zdroj: Lapacho

Poradna

V naší poradně s názvem LAPACHO A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evušenka.

dobrý den ví někdo jestli se může lapacho užívat i při léčbě citostatiky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lapacho a cytostatika - cytostatika jsou látky, které se používají k léčbě nádorových onemocnění a hemoblastóz a jejich hlavním cílem je zastavení růstu buněk, jak nádorových, tak i těch zdravých. Smrtící efekt cytostatik je bohužel nespecifický, takže postihuje i zdravé buňky. Cytostatika = chemoterapie.

Lapacho je spíše uklízečka jedů z našeho těla. Takže při současném užívání cytostatik není dobré odvar z Lapacha pít, neboť by mohl snižovat účinek cytostatik a de facto by prodlužoval léčbu i utrpení pacienta. Naopak po skončení chemoterapie je Lapacho, stejně jako i ostatní detoxikační pomocníci, velmi vhodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lapacho a rakovina

Rakovina

V některých nádorových buněčných fázích by lapacho a beta-lapachon iniciovaly řízenou buněčnou smrt. Lapacho dokáže inhibovat rakovinné buňky bez poškození jiných buněk. Nefunguje tedy jako chemoterapie, která inhibuje veškeré buňky.

Klinická studie byla provedena u 21 pacientů léčených denní perorální dávkou lapacha. U jednoho pacienta s několika metastázemi nedošlo k žádnému objektivnímu zlepšení. Koncentrace lapacha, které byly účinné ve studiích na zvířatech, nebylo možné u pacientů používat, protože dávky vyšší než 1,5 g za den byly spojeny s nevolností, bolestí břicha a snížením krevní srážlivosti.

Při pokusech na zvířatech byla nalezena účinná složka beta-lapachon. Tato složka je méně toxická, a proto je léčba mnohem slibnější. Četné laboratorní studie popisují jeho účinky. Lapacho je do budoucna určitě slibná léčivá rostlina, ale v současné době její lékařský význam není přesně stanoven.

Zdroj: Účinky lapacha

Cesol praziquantel

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, ale zároveň nesmyslně drahý.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi CIRHÓZA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Měla jsem cirozu jater ve 12 stupni c.Po 30 měsících mi to kleslo na 6a.Totální abstinence a Ostropestřec marianský.Čím se to dá ještě snížit???Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Machýček.

Velice učinek na cirhozu jater je červené lapacho.Mam s tim velmi dobre zkušenosti.Spozravem a brzské uzdravení Přeje Standa.

Zdroj: diskuze Cirhóza jater

Protizánětlivý účinek

Zánět a reakce z přecitlivělosti způsobené mediátorem zánětu jsou tvořeny kyselinou arachidonovou. Při této reakci dochází k zapojení enzymů lipoxygenázy a cyklooxygenázy. Některé složky rostliny lapacho mohou inhibovat tyto enzymy a tím předejít zánětům a pocitům bolesti.

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gondíkovec.

A můžete tyhle červy a parazity získat třeba z jídla, z masa nebo z ryb?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Jasně, že můžete. Však právě proto se musí třeba na tatrák kupovat co nejkvalitnější maso. Podle máte tři řešení - buď nejíst syrové nebo špatně tepelně upravené maso, nebo ho jíst, ale i se zásobou wurm-exu, nebo nejíst tataráčky ;-)

Zdroj: diskuze Králíček

Babské rady na genitální herpes

Podle rad starých kořenářek působí proti viru herpesu odvar z lapacha. Lapacho působí proti herpes virus typu II a také proti různým dalším živočišným virům jako například virus vezikulární stomatitidy, viru ptačí myeloblastózy, virus Rauscher - myší leukemie.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcelka.

Na parazity v těle mi známá doporučovala přípravek Wurm-ex, tak nevím zda do něho jít nebo ne. Co mi doporučíte? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Recept proti kvasinkám a plísni:

  • Proti kvasinkám zabírají probiotika v množství 10 miliard bakterií, užívané uprostřed jídla třikrát denně.
  • Na kvasinky účinkuje kyselina kaprylová 1 gram třikrát denně s jídlem.
  • Na kvasinky je účinný čaj z oregana anebo také z rostliny lapacho (z lapača), který se pije během dne.
  • Na kvasinky dále pomáhá jedení česneku, jeden stroužek 3 krát deně.

Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!

Poradna

V naší poradně s názvem NEZADOUCI INTERAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobry den.

Rada bych Vas poprosila o radu, zdali Warfarin zpusobuje nežádoucí interakce při užívání následujícího: Lapacho, Pau d'arco, Apixaban a Eliquis, případně kde mohu najít tuto informaci.

Mockrát děkuji :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pau d'arco a la pacho jsou jedno a to samé.
Warfarin a pau d'arco (la pacho) zvyšují antikoagulaci a může tak docházet ke krvácení, a například krvácení do mozku může končit i smrtí.
Apixaban se používá ke zpomalení srážlivosti krve a Warfarin se také používá ke zpomalení srážlivosti krve. Společně se mohou užívat jen pod dohledem lékaře, který tím sleduje svůj konkrétní cíl. Apixaban je k dostání v lékárně pod názvem Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nezadouci interakce

Akce proti virům

Některé viry fungují jako nosiče informací. Infekce se informuje v DNA a pak integruje do lidského genomu. Proces přepisování se provádí pomocí enzymu RNA – dependentní DNA polymerázy. Látky získané z lapacha mohou viry inhibovat a snížit produkci virových částic. Nejčastěji jsou postiženy takzvané retroviry. Lapacho působí proti herpes virům typu II a různým živočišným virům (virus vezikulární stomatitidy, virus ptačí myeloblastózy a podobně).

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bambulka.

Spíše bych řekl, že tojsou kočky. Ty přenáší všechny možné nemoci a parazity. K malým dětem by třeba vůbec neměly.

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Princip účinku

Diethylkarbamazin je inhibitor metabolismu kyseliny arachidonové v mikrofilariích. Tento princip činí mikrofilárie náchylnější vůči vrozenému imunitnímu útoku, ovšem parazity přímo nezabije.

Zdroj: Hetrazan

Diskuze

V diskuzi PRAZIQUANTEL NA PARAZITY V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

V Německu, ale sehnala jsem jen Yomesan, Cesol nebyl v lékárně dostupný. Stojí kolem 20 EUR. N aněkteré druhy je třeba více balení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ten Cesol se dá sehnat v Německu v lékárně?
Je to bez předpisu?
Děkuji

Zdroj: diskuze Kde koupit cesol

Antibiotický účinek

V systematických studiích zabývajících se různými tropickými rostlinami bylo zjištěno, že se lapacho chová jako antibiotikum. Efektivní koncentrace izoluje a čistí některé složky proti Helicobacter pylori (zodpovědná za žaludeční vředy). Také byl tento účinek srovnán s laboratorně ověřenými a komerčně dostupnými antibiotiky. Některé izolované složky byly účinné proti celé řadě bakterií (Staphylococcus aureus, Staphylococcus pneumoniae, Klebsiella) a hub (Candida albicans, Cryptococcus neoformans, Aspergillus fumigatus).

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi PARAZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pojka.

Tak to je zajímavé, taky se mi zdá, že mám tento problém.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel A..

Nechejte si tzv. Změřit parazity např. by Vám mohla poradit paní Hana Bláhová v Brně.

Zdroj: diskuze Paraziti

Účinky proti parazitům

V lidovém léčitelství se používá lapacho proti malárii. Laboratorní testy tyto vlastnosti potvrdily a zjistily, že několik naftochinonů zabránilo růstu parazita Plasmodium falciparum v lidské krvi, který způsobuje toto onecnění. Také inhibují virus, který způsobuje spavou nemoc. Navíc bylo vyvinuto sérum z různých příbuzných látek (derivátů) lapacha proti parazitu malárie a původci choroby Chagas, které má ještě lepší účinky.

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Dobrý den.Prosím o Váš názor .Jsem po zavedení stentu do věnčité tepny a byl mi naordinován dlouhodobě lék Trombex 75 mg společně s Godasalem.Po půlroční léčbě mi byl vysazen Godasal a nadále užívám Trombex a lék na statiny LESCOL40mg .Mám tímto dotaz, zda mohu pít k Trombexu čaj Červené Lapacho a tinkturu hlohu na posílení srdce.Děkuji za informaci Pavlík

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Praziquantel dávkování

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Odvar z lapača - příprava

Připravte si kastrolek, u kterého jste si jisti, že není z hliníku. Hliník a lapačo se nemají rádi!!! Do kastrólku nalijte litr vody a přiveďte ji k varu. Do vařící vody nasypte 4 plné lžičky lapača a nechte 5 minut povařit, poté odstavte a nechte ještě 15 až 20 minut luhovat. Odvar se může použít jako čaj z lapacha. Nebo se odvar z lapacha může použít jako domácí koupel pro nohy, kdy je ochrání proti plísni na noze. Když se odvar z lapacha rozhodnete pít, tak pak by vaše denní dávka odvaru z lapacha neměla překročit 2 litry. Užívání lapacha může někomu přivodit alergickou reakci projevující se drážděním dýchacích cest nebo i různými ekzémy, či kožními záněty. Odvar z lapacha by se neměl pít při horečkách a ani při infekčních onemocněních.

Zdroj: Lapacho

Kde se dá praziquantel koupit

Praziquantel lze koupit zde.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Na co lapacho účinkuje?

Při zevním použití lapacha jako koupel nebo jako obklady z lapacha:

  • Obklad s odvarem z lapacha pomáhá při léčbě vyrážek, ekzémů a zánětů.
  • Obklad s odvarem z lapacha omezuje vznik otoků.
  • Obklad s odvarem z lapacha usmrcuje některé druhy plísní a bakterií, takže má antimykotické a antibakteriální účinky.
  • Domácí koupel pro nohy v odvaru z lapacha pomáhá chránit nohy proti plísním.

Lapacho při vnitřním užívání jako čaj z lapacha:

  • Čaj z lapacha odstraňuje z těla nečistoty a těžké kovy, takže se dá použít na detoxikaci organismu
  • Čaj z lapacha normalizuje a posiluje činnost jater, ledvin a sleziny a může tak působit proti akné.
  • Čaj z lapacha podporuje trávení a látkovou výměnu, tímto znovu působí proti projevům akné.
  • Čaj z lapacha posiluje imunitní systém, tím může být prospěšný třeba na podebraný nehet díky záděrám.
  • Čaj z lapacha je nápomocný při astmatu, zánětu průdušek a také při zánětu žaludku.
  • Čaj z lapacha pomáhá léčit disharmonie výměny látek v těle, například po chemoterapii nebo po delším užívání psychofarmak anebo při změně antikoncepce.
  • Čaj z lapacha má preventivní účinek proti nádorům.
  • Pitím čaje z lapacha se zlepšuje prokrvení těla, posiluje srdce a krevní oběh a působí proti chudokrevnosti, což ocení zejména aktivní sportovci.
  • Čaj z lapacha má pozitivní vliv při léčbě leukémie.
  • Čaj z lapacha pomáhá při ateroskleróze tím, že dokáže odstraňovat usazeniny z cév.
  • Čaj z lapacha podporuje normalizaci hladiny krevního cukru, proto se jeho pití doporučuje jako podpůrná léčba diabetu.
  • Pití čaje z lapacha má příznivý vliv na nemoci, jako je roztroušená skleróza, Parkinsonova choroba a také i na revma.
  • Pití čaje z lapacha uklidňuje podrážděné nervy.
  • Čaj z lapacha posiluje a normalizuje činnost pohlavních orgánů a zvyšuje kvalitu semene.
  • Čaj z lapacha má kladný vliv na odstranění migrény.
  • Čaj z lapacha působí močopudně a tím čistí ledviny a pomáhá tak při detoxikaci organismu.
  • Po čaji z lapacha budete dobře spát, proto je lepší konzumovat ho až později odpoledne.
  • Čaj z lapacha aktivuje přirozenou funkci potních žláz, takže v některých případech může být úspěšně použit proti pocení.

zdroj: Wikipedia.org

foto: Ilosuna, Wikimedia

Zdroj: Lapacho

Detoxikační čaje a hubnutí

Jak již bylo řečeno, detoxikační čaje mohou jednoduše a poměrně levně podpořit hubnutí. Pitný režim by se měl dodržovat, tak si místo sladkých nápojů dopřejte šálek zdravého čaje, který nejen osvěží, ale pomůže i se shazováním přebytečných kilogramů. Do čaje můžete přidat skořici, kardamon, zázvor nebo citron, neboť obsahují éterické oleje, jež působí pozitivně na nervovou soustavu. Jednotlivé druhy čajů by se měly pravidelně střídat.

Čaj PU-ERH

Čaj PU-ERH je čínský červený čaj, který bývá považován za univerzální lék dodávající tělu energii. Tento čaj se často používá při hubnutí, jelikož podporuje spalování tuků, reguluje látkovou výměnu a pomáhá snižovat hladinu LDL cholesterolu v krvi.

Čaj MATÉ

Čaj MATÉ je oblíbený na celém světě. Jedná se o jihoamerický čaj ze sušených listů a větviček cesmíny paraguayské, jenž představuje dobrou volbu pro ty, kdo chtějí zhubnout. MATÉ má výborné detoxikační účinky, potlačuje pocity hladu a upravuje trávení.

Čaj VIDANGA

Čaj VIDANGA se připravuje ze směsi himálajských bylin. Tomuto čaji se již po staletí připisuje léčivá síla a i on pomáhá při redukci hmotnosti: snižuje chuť k jídlu, reguluje proces zažívání a odbourává tukové buňky. Proto je vhodné ho užívat při redukčních dietách.

Čaj HANNASAKI

Čaj HANNASAKI působí pozitivně na celkové zdraví jedince, a dokonce má prý schopnost harmonizovat životní energii jin a jang. Co se týče jeho účinků, čaj je bohatý na minerální látky, snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi, posiluje imunitní systém, detoxikuje organismus a odbourává tukovou tkáň.

Čaj LAPACHO

Čaj LAPACHO pochází z Jižní Ameriky (je to čaj Inků) a připravuje se z vnitřní kůry stejnojmenných stromů. Čaj LAPACHO podporuje trávení a látkovou výměnu, odstraňuje z těla škodlivé látky a posiluje činnost vnitřních orgánů. Tento čaj můžete pít celý den, protože neobsahuje kofein.

Čaj ROOIBOS

Čaj ROOIBOS je jihoafrickým národním nápojem, který má červenohnědou barvu a charakteristickou sladkou chuť. Čaj snižuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi a má též příznivé účinky na trávení.

Zdroj: Detoxikační čaj

Proč si pes vykousává srst

Ve většině případů se jedná o podráždění kůže vnějšími parazity, nejčastěji se pak jedná o blechy. Nicméně blechy obvykle nezpůsobují přímo vykusování kůže, ale pouze častější drbání, olizování, krvácení a v nejhorším případě zánět. Škrábání psa a vykusování srsti mohou způsobit i jiné faktory než vnější paraziti. Pokud si tedy váš pes vykusuje srst, měli byste neprodleně navštívit veterinárního lékaře.

Zdroj: Pes si vykusuje chlupy u ocasu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP