Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA ALERGIÍ

OBSAH

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ždímalová.

Dobrý den. Mám dotaz. Náše fenka jezevčice Ťapinka, má alergii na trávu. Ale protože nemá v pořádku zažívání (játra) nemůže brát trvale léky. Jsou prosím na psí alergii nějaká homeopatika ?
S pozdravem
Eva Ždímalová
Třebíč

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Doporučení

Informujte rodinu a přátele, že jste alergičtí na ořechy a arašídy. Pokud je alergické vaše dítě, ujistěte se, že lidé, kteří o něj pečují, jsou informováni (školka, škola, příbuzní). Zároveň je důležité dávat pozor na to, že někteří lidé s alergií na ořechy mohou špatně reagovat i na některé luštěniny, jako je sója, fazole, hrášek, protože tyto potraviny obsahují podobné alergeny jako arašídy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Votavová.

Už 4 roky mám vytržené horní zuby. ale pořád mě bolí dásně a vykašlávám velké množství hlenu. doktoři mi předepsali nosní kapky aFlonidan prášky.Nechá se to léčit ještě jinak? Moc prosím o radu. děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Flonidan se používá k potlačení alergie. Pokud nemá léčba zlepšující účinky, tak Vaše potíže nejsou způsobeny alergií a bude třeba najít jinou příčinu. Doporučuji navštívit lékaře na oddělení ORL a taky plicní a požádejte je o pomoc se svými obtížemi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti dásní

Co to je alergie na ořechy?

Arašídy a ořechy (například vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle, kešu, pekanové ořechy nebo pistácie) mohou působit jako alergeny a vyvolají alergickou reakci organismu. Pokud přijdete do kontaktu s něčím, na co jste alergičtí, buňky ve vašem těle uvolňují látku zvanou histamin. Histamin způsobuje rozšíření cév v tkáních, což má za následek například zúžení průdušek (astma), kopřivku a podobně.

Arašídy (podzemnice olejná) nejsou ořechy, ale luštěniny – rostou pod zemí, zatímco ostatní ořechy rostou na stromech. I přesto je řadíme v souvislosti s alergií mezi ořechy.

Alergie na ořechy se začíná projevovat už u malých dětí. První alergickou reakci je možné pozorovat již ve věku od 14 měsíců až do dvou let. Na rozdíl od jiných potravinových alergií, jako je alergie na mléko, je málo pravděpodobné, že se v dospělosti této alergie zbavíme. Statistiky uvádějí, že jen asi jeden z pěti lidí se zbaví alergie na ořechy v dospělosti.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den rád bych se zeptal zda jde o alergii nebo Svrab ? Předem děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie to nevypadá na svrab. V takto rozsáhlém stádiu by svrab na pokožce způsobil rozškrábané boláky z nočního svědění. Vaše příznaky vypadají jako rané fáze po napadení svrabem. S jistotou by to samozřejmě potvrdilo vyšetření pod mikroskopem. Tak jako tak to bude potřebovat léčbu. Zajděte za svým praktickým lékařem a zeptejte se ho na mast Flucinar. Mohla by pomoct, ale potřebujete na ni lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Léčba alergie na ořechy

Vyhněte se ořechům a arašídům. Kontrolujte složky potravin. Vyhnout se ořechům vcelku je velice snadné. Daleko těžší je vyhnout se ořechům a arašídům obsaženým ve zpracovaných potravinách. Dávejte si pozor na sušenky, koláče, pečivo, zákusky, zmrzliny, snídaňové cereálie, cereální tyčinky, pomazánky, vegetariánská jídla, salátové dresinky a podobně. Pokud si dáváte jídlo, které jste sami nepřipravovali, vždy se zeptejte, zda neobsahuje ořechy či arašídy, případně jaké složky dané jídlo obsahuje, neboť jak jsme zmínili výše, ořechy mohou být skryty v surovinách použitých pro přípravu pokrmu.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Probiotika

Vyskytují se v trávicím traktu, který osidlují a brání jiným bakteriím v jejich nežádoucím přemnožení. Výsledkem správného fungování a rovnováhy našeho trávicího ústrojí je posílená imunita a odolnost vůči nejrůznějším onemocněním a infekcím, neboť tenké střevo je nejdůležitějším zdrojem buněk lidského organismu podílejících se na imunitních reakcích. Pravidelný přísun probiotik snižuje výskyt infekcí, zánětů a také alergií či jiných onemocnění.

Zdroj: Jak podpořit imunitu

Diskuze

V diskuzi CO NA TO? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maaarcy.

Co tak na alergii, která se projevuje jako senná rýma užíváte? máte něco osvědčenýho co fakt pomůže?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucinka.

Podle jsou nejlepší kapky allergodil allergodil.drmax.cz/

Zdroj: diskuze Alergie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP