Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA BAKTERIÁLNÍCH INFEKČNÍCH CHOROB

OBSAH

Léčba bakteriálních infekčních chorob

Příčinou svědivé kožní vyrážky mohou být také bakteriální infekce, které jsou následně léčeny pomocí penicilínu nebo antibiotik. Antibiotika poskytují relativně vysokou efektivitu léčby a obvykle se užívají po dobu 10 nebo 14 dnů. Úspěch léčby se projeví brzy po dobrání antibiotik, kdy dojde ke zmizení vyrážky. Bakteriální infekční choroba je infekčním onemocněním, takže její léčení antibiotiky sice nevede k odstranění samotné infekce, ale účinně pomáhá k úlevě od příznaků.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Poradna

V naší poradně s názvem PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je psí seborrhea. Léčba seborrhey u psů je jen omezená a je zaměřena na základní příčinu problému. Nelze-li u psa zjistit žádnou základní příčinu, pak je onemocnění diagnostikováno jako primární nebo idiopatická seborrhea. Bohužel neexistuje žádná specifická léčba pro primární seborrheu. Možné je jen napomoci lepším průběhům různými přípravky, které pomáhají řídit mazotok. Mezi ně patří:
- doplňky s Omega-3-mastnými kyselinami
- Antiseborrheické šampony
- Hydratační krémy
- Retinoidy
- Ústně podávaný cyklosporin
- Antibiotika - k léčbě sekundárních bakteriálních infekcí například při rozškrábání

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Léčba virových infekčních chorob

Virová choroba způsobující svědivou kožní vyrážku by neměla být léčena kauzální léčbou. U zarděnek, spalniček a planých neštovic se léčí pouze příznaky, aby došlo k jejich zmírnění, protože nemoc sama o sobě postihuje imunitní systém. Pokud jsou virové infekce způsobeny patogenem varicella zoster, je vhodná včasná léčba pomocí antivirotik. Léky proti virům se aplikují lokálně, perorálně nebo intravenózně. Chcete-li zmírnit příznaky nebo svědivou vyrážku, která je spojena zejména s planými neštovicemi, doporučují se chladné nebo vlhké obklady a protizánětlivé krémy či masti. V tomto případě jsou vhodné i antipyretické léky, které se nejčastěji používají při léčbě virových infekčních onemocnění.

Zdroj: Léčba svědivé vyrážky

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Infectoscab nejde jen tak zkoušet. Pokud máte tuto mast proti svrabu, tak vám ji určitě předepsal nějaký lékař a právě jeho pokynů byste se měla držet. U kožních vyrážek je občas těžké stanovit účinnou léčbu. Pokud již selhalo několik pokusů, tak vám nezbyde nic jiného, než hledat lékaře, který na to přijde. Opomenout byste neměla ani psychiatra, protože někdy bývá na vině i psychická příčina.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

Infectoscab je na lekársky predpiš tak ako vám može dat lekárka kožna na predpis sirovu mast nie vždy učine podla stavu koži sile svrabu najlepši leky su prírodneho zdroje znám spustu leku a na spustu chorob stretol sem stím vic možnostiach lečby
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Svrab


Autor obsahu

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP