Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEČBA BOLESTI ALOBALEM

OBSAH

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.

Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Dobrý den. Mám velké bolesti v ramenou a krční páteři, a bolest již postupuje po zádech až do bederní páteře. Beru prášky na bolest ale už ani to nezabírá u lékaře taky nic nezjistili. Chci vyzkoušet zmiňovaný alobal.
Chci se tedy zeptat má se přikládat na holé tělo, nebo stačí třeba přes tílko. A má se dát ve více vrstvách nebo stačí? A pak mě hlavně zajímá když sis alobal vytvořím na ramena a krční páteř jakýsi krunýř mohu ho použít opakovaně že by ho vždycky ráno sundala a na noc zase nasadila? Moc děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Princip účinku

Alobal neboli hliníková fólie je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením chemické značky hliníku „Al“ a slova „obal“.

Bioproudy vysílané naším tělem na biologicky aktivní body se odrazí od přiložené fólie a vrátí se zpět do meridiánu, odkud vyšly, tok energie je regulován a zmírní se bolest. Jede o příznivý vliv na postižený orgán, se kterým je spojen meridián. Při uzavření alobalem u postiženého místa dojde k prokrvení a k pocení, kam nemá přístup vzduch. Takovým snadným způsobem lze odstranit bolesti, které se vám objevily, ale také keloidní jizvy, které zůstanou po operacích v místě chirurgického řezu.

Tato metoda byla praktikována čínskými a ruskými léčiteli a je také popsána v odborné literatuře psychoterapeuta Wilhelma Reicha, člena druhé generace psychoanalýzy po Sigmundu Freudovi.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.

Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Vašková.

Alobal fakt i na mne učinkuje,dnes poprvé, ostruha bolí méně,takže budu si do alobalu občas balit i záda,v kříži! Díky za radu!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ BULKA POD KŮŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Ahoj. Mam taky jednu potvoru na zadech. Zkousim ji na noc mazat masti z marihuany. Prekryvam alobalem. Mozna se mi zda ze je mensi. Uvidim.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tuková bulka pod kůží

Léčba

Léčba bolavých chodidel zespodu je individuální a řeší se dle stavu pacienta. Při propuknutí bolesti je nejlepší radou odpočinek a klid, následně může pomoci přiměřené cvičení a masáže. Klíčová je však léčba příčiny onemocnění. Na útlum bolestí nabízí moderní medicína analgetika, protizánětlivé látky, opioidní analgetika, myorelaxancia, tyto léky však ve většině případů neřeší příčinu onemocnění a mohou tedy maskovat závažnost onemocnění. Z bylin lze použít kafrovník, kostival, listnatec či zázvor.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Je pravda, že alobal léčí

Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.

Použití

Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.

Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.

Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.

Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.

Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi BOLESTI HLAVY A ÚČINNÁ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Mám dobrou zkušenost s QMax, bolest se mi objevuje, když jsem unavená a na to zabírá dobře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolesti hlavy a účinná léčba

Léčba bolesti zubů

Způsob ošetření bolesti zubů závisí na vašem zubním lékaři. Rutinní a rychlá kontrola by měla ulevit od bolesti zubů. Když se dostavíte na pohotovostní oddělení, sloužící lékař vám samozřejmě předepíše léky, ale pokud budou problémy přetrvávat a objeví se nějaké komplikace, kontaktujte svého zubního lékaře. Rizikovým faktorem je v každém případě kouření, pokud máte problém s odvykáním, poraďte se svým lékařem, jaký postup by vám doporučil.

Zdroj: Bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem NA CO JE DOBRÁ KYSELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sisi.

urolog nám nabídl injece (10x) kyseliny hyaluronové do močového měchýře proti infekci e-colli, je to standartní postup?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina hyaluronová aplikovaná injekčně do močového měchýře (Intravezikální léčba) pomáhá zmírňovat bolesti močového měchýře a příznaků střádání intersticiální cystitidy/syndromu bolesti močového měchýře. Můžete plně důvěřovat svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Injekce kyseliny hyaluronové do kolena cena

Léčba akutní bolesti

Veterinář se nejprve snaží získat co nejvíce informací od majitele psa, poté provede klinické vyšetření (případně ještě doplněné o rtg, sono) a pokusí se bolest lokalizovat a rozhodnout, co s ní. Pokud zvířeti pomůže odstranění bolestivé části a neexistuje jiná možnost, tak ji lékař odstraní (zlomeninu napraví). Většina bolestí (i ty pooperační) se ale tlumí preparáty k tomu určenými – analgetiky.

Zdroj: Bolest u psa

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA NEUROPATIE PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Na koho se obrátit po skončeni léčby chemoterapii.Léčba probíhala celkem standartně bez výrazných obtíží
Ovšem po skončení poslední dávky a aplikaci kmenových buněk se následně objevily potíže s chůzí, bolesti DK,celková slabost..... Existuje následná pomoc při léčbě vedlejších účinku po skončení chemoterapie. ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Promluvte si o možnostech následné péče se svým onkologem. Pro onkologické pacienty existují léčebné programy, které nabízejí lázeňské komplexy. Váš onkolog vám sdělí, jaké jsou možnosti pro váš konkrétní zdravotní stav a může pro vás vyhotovit návrh na lázeňskou péči hrazenou z veřejného zdravotního pojištění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba neuropatie po chemoterapii

Bolest břicha vlevo

Bolest v levém nadbřišku může signalizovat akutní zánět slinivky břišní, popřípadě jiné její komplikace, nebo onemocnění žaludečním vředem. Jsou-li bolesti náhlé a velmi silné, je opět zapotřebí volat záchrannou službu. Jedná se totiž o stav ohrožující život.

Důvody bolestí v levém podbřišku mohou být skryty ve žlučníkových kamenech, zánětu žlučníku, dvanácterníkovém vředu či játrech. Dále tato bolest může být spojena se střevy, u žen se může jednat o zánět vaječníků nebo i močových cest. Bolesti bývají zpravidla intenzivní, někdy nárazovité. I při občasných bolestech v těchto místech je vhodné navštívit lékaře. Léčba je individuální dle příčin bolesti.

Zdroj: Bolest břicha

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Brůžek.



Já si myslím že na tu možnost léčení biologikama si už zvykají. Hodně se o tom píše a tak. Kamarád si léčil Bechtěreva a teď je po 16 letech konečně bez bolestí, tak kdyby nebyl tak ohnutej tak by určitě skákal od radosti.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Z jaké příčiny kyčle bolí

V případě problémů s kyčlemi se začínají objevovat bolesti kyčlí. Na začátku se často jedná pouze o občasné bolesti, které se často objevují po námaze (práce na zahrádce, sport a podobně). Může se také jednat o stálé bolesti, které nás trápí během celého dne. U někoho se mohou bolesti začít objevovat například až poté, co ujde určitou vzdálenost.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi BOLESTI HLAVY A ÚČINNÁ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana tomášová.

Vím že na podobné věci je dobrý a poměrně účinný preventan od farmaxu. Možná k tomu může mít člověk též nízký tlak, a proto se mu točí hlava a bolí ho ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolesti hlavy a účinná léčba

Možné příčiny bolesti kyčlí

Bolest kyčle nám ukazuje, že něco není v pořádku. Za bolestmi kyčelního kloubu může stát některá z níže uvedených příčin:

  • dlouhodobé přetěžování kloubů – velmi časté u těžce pracujících lidí a u sportovců
  • koxartróza – dochází až k omezení hybnosti; bolest často vystřeluje jakoby do třísel
  • dysplazie kyčlí
  • luxace kyčle
  • Perthesova choroba
  • artróza – dochází k úbytku chrupavčité tkáně v kloubu

Léčba se bude lišit podle toho, jaká je příčina těchto bolestí. V léčbě se využívá odlehčení kyčlím. Používají se také přípravky na podporu chrupavčité tkáně. Na začátku se často volí konzervativní léčba, ale v některých případech může být jediným řešením výměna kyčelního kloubu.

Další příčinou bolestí kyčelního kloubu je úraz, řídnutí kostí, nádor anebo zánět.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Léčba

Jestliže bolesti trvají delší dobu nebo jsou neobvykle silné, je lékařské vyšetření nepostradatelné. K důležitým informacím, jež lékař potřebuje znát, se řadí údaje o již známých nemocech pacienta a jeho blízké rodiny, o okolnostech vzniku bolesti, o charakteru bolesti (kam bolest vystřeluje a podobně). Rovněž bychom měli zmínit jakékoliv další příznaky, zejména dušnost, bolest na hrudi, nauzeu, motání hlavy. Odběry krve, konkrétně vyšetření srdečních enzymů lze využít k vyloučení postižení srdečního svalu a s jistou mírou opatrnosti lze využít i vyšetření D-dimerů k vyloučení plicní embolie. Součástí celkového vyšetření by mělo být provedení EKG a rentgenu plic a hrudní páteře. Při podezření, že se příčina obtíží nachází v trávicí soustavě, lze provést endoskopické vyšetření. Existuje-li podezření na nervosvalovou příčinu obtíží, je vhodné zajistit vyšetření neurologem anebo rehabilitačním lékařem a pak navrhnout adekvátní léčbu.

Léčba bolesti mezi lopatkami a nevolnosti vždy závisí na příčině onemocnění.

Zdroj: Bolest mezi lopatkami a nevolnost

Lékařské ošetření bolesti zubů

Ve většině případů stačí na léčbu bolesti zubů nebo čelisti užívání analgetik nebo antibiotik. Ale vždy raději navštivte svého zubaře, který může průběh léčby sledovat. V některých případech vám může dát na zmírnění bolesti injekci. Pokud máte otok dásní, obličeje nebo horečku, lékař vám předepíše antibiotika.

  • Zubař vám může udělat výplně, vytrhnout zuby nebo provést jiné nutné zásahy. Extrakce zubu se provádí zejména u dětí, nejčastěji mléčných zubů. Když se objeví problém u stálých (sekundárních) zubů, dochází k čištění kořenových kanálků a koruny zubu.
  • Antibiotika jsou předepisována v případě horečky nebo otoku čelisti.
  • Pokud jsou příčiny způsobené něčím jiným, závisí léčba na stanovené diagnóze.

Zdroj: Bolest zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP