Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA CHLAMYDIÍ U MUŽŮ

OBSAH

Domácí léčba chlamydií

Mějte na paměti, že neléčené chlamydie mohou vést k vážným komplikacím, které zahrnují i snížení počtu spermií. Z domácích léků lze jmenovat následující:

  • výtažky z mléka;
  • výtažky z listů olivovníku;
  • výtažky ze jmelí;
  • výtažky z echinacey.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den chováme holuby já je poklízím a čistím holubníky ,dostala jsem pořádnou chřipku byla jsem na neurologii a podle testu mi zjístíli že je to od holubu Chlamydií beru druhou várku antibiotika o holuby se starám nadále ale manžel mi nevěří že mě nakazili. Nikde to nemůžu na na internetu najít Děkuji z pozdravem Božena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlamydií

Příznaky a projevy

Zákeřnost chlamydií spočívá v tom, že se u 75 % žen a 50 % mužů typické příznaky vůbec neprojeví. O to horší komplikace později může infekce způsobit. Inkubační doba je mezi 1–3 týdny. U žen se mohou objevit nepříjemné pocity v pochvě, svědění a bolest, často se zhoršující pohlavním stykem. Dále pálení při močení (může to však být „jen“ močová infekce) a bolesti břicha nebo podbřišku. Někdy ženy mohou krvácet mezi periodami či po pohlavním styku. Prvním vodítkem bývá také citlivý vřídek na genitálu. V některých případech zduří mízní uzliny v tříslech, což bývá spojeno s horečkou a zimnicí. U mužů se mohou objevovat neobvyklé pocity okolo močové trubice, bolest a svědění. Během močení mohou cítit pálení. Varlata bývají nateklá a bolestivá na omak. Občas se může objevit i bolestivost kloubů. Při nechráněném análním styku může infekce vyvolat zánět konečníku, vzácně i předstojné žlázy.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMYDIE PŘÍZNAKY A PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Je mozne mit od chlamydie zanet ocniho nervu?dcera ma delsi dobu vytok,krvaceni mimo cyklus,divny pocit v nohach.citi chodidla jako by je mela ztazeny v obvaze..dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, za tyto komplikace mohou i chlamydie. Doporučuji nechat si vyšetřit krev, kde se zjistí přítomnost chlamydií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky a projevy

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem INKUBAČNÍ DOBA CHLAMYDIE TRACHOMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ante.

Dobrý den, zajimalo by mě z jak dlouho po sexu s člověkem, který má chlamydie trach. se stávám také infekční? Až po inkubační době nebo okamžitě?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Po styku s osobou nakaženou chlamydií se můžete stát infekční do několika týdnů. Doba nelze přesně určit, protože záleží na mnoha okolnostech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Inkubační doba chlamydie trachomatis

Příčiny chlamydií

Chlamydie jsou nejčastěji přenášeny vaginálně, análně a orálně nakaženým partnerem. Chlamydie však můžete chytit i přímým kontaktem s kontaminovaným ručníkem, povlečením, na toaletě, v bazéně, sprše nebo sauně. Onemocnění je také přenosné z matky na dítě během těhotenství. Hlavním rizikovým faktorem je nedodržování zásad bezpečného sexu. Nevhodné je mít pohlavní styk s několika partnery najednou nebo ho mít s někým, kdo má víc než jednoho sexuálního partnera. Přenosnost z osoby na osobu je opravdu velmi vysoká. Tudíž je nevhodné používat například cizí ručníky.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den chtěl bych se zeptat? Když mám varlata jak tenisák naběhle a penis taky nevim z čeho?! Chodit se pořádne nedá. Diky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset jít na urologii, kde vám varlata vyšetří. Otok varlat může způsobit nebezpečná infekce chlamydií. Chlamydie se dají léčit pouze antibiotiky, která jsou jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina varlat

Léčba chlamydií

Už při malém podezření na infekci chlamydiemi je nutné zajít k lékaři. Lze je ale odhalit až po 7 dnech od infikování. Rozhodně však nevyhledávejte babské rady a svěřte se do rukou odborníků! Při preventivní gynekologické prohlídce se odhalí málokdy, protože test na chlamydie není její součástí. Proto je nutné si toto vyšetření vyžádat a nečekat na preventivní prohlídku kvůli ostychu. Lékař vám pravděpodobně nejprve provede výtěr děložního krčku / močové trubice. U chronických infekcí může správnou diagnózu usnadnit sérologické vyšetření specifických protilátek. Při potvrzení infekce chlamydiemi je nutné okamžitě nasadit antibiotika. Samotná antibiotika infekci úplně nevymýtí, ale zničí a utlumí většinu zárodků a usnadní tak organismu boj s nimi. Je důležité brát antibiotika správně a hlavně je celé dobrat. Nejpoužívanějšími antibiotiky jsou jednorázový Azitromycin a Doxycyklin pro sedmidenní kúru. Používá se též Summamed, Erytromycin a Roxithromycin. Během léčby antibiotiky byste se měli chránit před sluncem, abyste zbytečně nevyvolali alergickou reakci. Dodržte doporučený zákaz pohlavního styku až do úplného vyléčení potíží, minimálně týden po dokončené léčbě. U 95 % případů dochází k úspěšnému vyléčení chlamydií. U neúspěšných, nedostatečně léčených nebo vracejících se infekcí je léčba dlouhodobá a únavná. Po léčbě by se mělo provést kontrolní vyšetření po 1–2 týdnech od vyléčení infekce. Velmi důležitým krokem je vyšetřit a vyléčit vašeho sexuálního partnera, pokud jich je více, tak určitě všechny! Může dojít k „ping-pongové“ reakci mezi stálými partnery a k šíření infekce na jiné osoby partnerem náhodným.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem INKUBAČNÍ DOBA CHLAMYDIE TRACHOMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ante.

Takže se jedná spíšte o týdny a ne dny? Jde mi o to, že partner měl nechránený styk s nakaženou osobou a mě chlamydie našli cca 3 týdny po jeho úletu. Je to možné za tak krátkou dobu? Nebo se spíše nakazil již dříve?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Není důležité kdy a jak se kdo nakazil. Důležité je, že vám vyšly pozitivně chlamydie a je třeba se léčit. Je-li nakažen i partner, tak léčbu absolvujte oba. Pro další období oba docházejte pravidelně každé 3 měsíce na testy chlamydií z krku, z vagíny a z análu, pokud tento druh sexu provozujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Inkubační doba chlamydie trachomatis

Prevence proti chlamydiím

  • Trvat na speciálním a v pravidelných periodách (maximálně jednou za rok) se opakujícím vyšetření krve (nenechat se odbýt).
  • Při vyšších hodnotách chlamydií vyžadovat léčbu účinnými antibiotiky.
  • V mezidobí i během léčby posilovat imunitní systém, popřípadě užívat k tomu určené doplňky stravy.
  • Dbát na zdravý životní styl, odpočinek, stravování a pitný režim.

Zdraví máme jen jedno a je na nás, abychom si ho udrželi, co nejdéle. Někdy musíme být tvrdí i na okolí (vyžadovat svá práva), ale nejvíce pak sami na sebe. V případě chlamydiových infekcí to platí dvojnásob. Budeme-li k problému přistupovat laxně, můžeme si bolestivě zkomplikovat život.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTATA? MOČOVÉ KAMENY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Rojt.

Dobrý den. Poslední dobou mám občas tupou bolest v oblasti varlat. Přes den chodím častěji na WC, před týdnem jsem byl na sono vyšetření břicha, kde mi gastroenteorolog prozkoumal i prostatu, kterou mám prý v normálu. Jsem objednán u urologa. Horečka žádná, obtíže větší žádné, ztopoření údu normální, jen občasná bolest, jak již jsem psal, žádná viditelná krev v moči. Zkouším Prostamol, je mi 55 let, zdráv bez obtíží. Ptám se jen, co může být příčinou. S pozdravem Milan Rojt.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bolestivost varlat může způsobit například nákaza chlamydií nebo zúžení chámovodů a také mnoho dalších. Varlata se také vyšetřují pomocí ultrazvuku (sono), takže doporučuji vyšetřit i je. Vyšetření předepisuje právě urolog, ke kterému jdete. Pro vaši plnou jistotu, že v těle není zánět nebo rakovina, požádejte svého lékaře o laboratorní vyšetření krve na CRP a onkomarkery.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prostata? Močové kameny?

Frigidita u mužů

Frigidita u mužů je poměrně vzácná a většinou způsobená poruchou tvorby mužského pohlavního hormonu. Muž přestane mít jakýkoliv zájem o sex. Pokud je při vyšetření prokázán pokles pohlavních hormonů, tak se hormony mohou dodávat uměle nebo frigiditu léčit jinak. Obvykle se jedná o psychickou příčinu, která pak vyžaduje léčbu sexuologickou, pokud je muž opravdu asexuální.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem NEOTEVŘENÍ VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj Cempírku.Jen píši.Lékař udělal stěry,vyšla chlamýdie v levém oku(.Musim podotknout.Jiná vyšetření chlamýdii neukázalo).Dostala jsem i pro přítele Sumamed,je to 7 dní..A piji čaj Anti parazitální a koupila jsem si také Chlamydit Extra.Oči mně ještě nějak neposlochaj.Volala jsem dnes svému očnímu lékaři,ten se musí poradit s odborníky ,jelikož o chlamýdiích v očí ještě neslyšel.Tak tam budu volat ve čt.(Ale při 2 návštěvě také na mně pěkně koukal,hrůza).L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Neuvěřitelné, jsem moc rád za Vaši zpětnou vazbu. Určitě zůstaňte v kontaktu a informujte o průběhu. Zároveň je potřeba se zamyslet, jak se vám do toho oka dostala ta chlamydie. Nejčastější způsob je přenos z prstu ruky při mnutí oka. Takže by byla vhodná nějaká gelová desinfekce na ruce, kterou můžete hned a často kdekoliv během dne použít. Také posílení imunity bude na místě, receptů zde máme mnoho. Po dobrání antibiotik je vhodné absolvovat restart střeva pomocí probiotik na jeden měsíc. Držím palce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neotevření víček

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den.
Prosim Vas o radu. Mel jsem oralni sex s neprilis spolehlivou holkou (ona to delala me). O dva dny pozdeji jsem dostal z niceho nic velke teploty 39,5' a mam obrovske uzliny v krku,ktere me taky dost boli. Take me boli hned nad udem (to asi nejsou trisla ze).

Myslite ,ze se toto onemocneni muze projevit tak rychle,i kdyz je inkubacni doba 1-3tydny? Dnes mi doktorka predepsala antibiotika. Domniva se,ze mam anginu i kdyz jsem ji rekl o mem podezreni. Kdy bych mel zacit trvat na vysetreni na chlamidie? Za tri tydny,kdy se mozna projevi dalsi priznaky?

Moc dekujo za brzkou odpoved,jsem nervozni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny vaším posledním rizikovým sexuálním kontaktem - přišly moc brzo. Antibiotika účinkující na angínu obvykle vyléčí i případnou infekci v močové trubici. Abyste měl jistotu, že nemáte chlamydie, tak týden po dobrání ATB si nechte udělat kontrolní vyšetření chlamydií na kožním (oddělení venerologie). Toto oddělení bývá obvykle ve větších městech a je určeno právě pro tyto potřeby - vyšetření po rizikovém sexu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

Prognóza

Ve věku 40 až 70 let je postižena více než polovina mužů a každý desátý trpí úplnou ztrátou erekce. Léčebných metod dnes existuje více (podtlakový erektor, injekční léčba, tablety). V 95 procentech případů lze dosáhnout obnovení ztracené či narušené erektilní funkce. Zásadní je vždy spolupráce sexuologa s diabetologem a jinými odborníky. Zdravý sex má kladný vliv na psychiku, ale i fyzickou kondici každého člověka.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Diskuze

V diskuzi ODPOVĚĎ PANÍ VĚRUŠCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Milá Věruško,
budu ráda, když mě po vyšetření napíšete, zda jsou to ledviny. Já jsem chlamýdie měla(nikoliv po sexu, jsem šťastně vdaná a nevěra je proti mým zásadám, od manžela jsem je neměla, jeho testy byly negativní). Kromě mých potíží s neuropatií se léčím na ŠŽ, jeden lalok mám pryč(lékař mě sdělil, že to byl Černobyl). Už je to sice od operace dávno, ale léky beru pořád. Přeji Vám snesitelný víkend, snad se vám po injekci ulevilo. Jarmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra 123.

Hezké odpoledne Jarmilko,to víš,že ti napíšu.Co se týče těch chlamydií,to je ze sexu?To asi ne.Byla jsem nedávno na prohlídce na gyndě a vše v pořádku.Nikdy jsem nebyla nevěrná.S manželem už hezkých pár let nic nemám,už jsme to zabalili před 20 lety.On je starší o 10 let,nešlo to.Dá se tak žít.Beru už hodně roků dryáky na revmatoidní artritidu a na neuropatii od neurologa,všude je na příbalovém letáku napsáno,že to škodí na ledviny.Dnes jsem to zrušila,nebudu to brát.Bojím se o ledviny.Ta krev než se vyšetří,bude to nějakou dobu trvat budu stále v nejistotě co mám.

Zdroj: diskuze Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

Druhy chlamydií

Chlamydia trachomatis

Tato bakterie způsobuje pohlavní infekci, která ročně postihne 90 milionů mužů a žen, nejčastěji ve věku od 15 do 30 let. Přenáší se zejména nechráněným pohlavním stykem, může se ale šířit i dotykem nebo přes kontaminované předměty (například spodní prádlo). Vždy ale potřebuje k šíření vlhké prostředí (přenos je možný i v sauně či na plovárně). Chlamydie trachomatis napadá pohlavní a močové cesty, ale i konečník (zejména při análním sexu). Způsobuje zánět močové trubice, nadvarlat, prostaty, děložního hrdla nebo některých kloubů. Chlamydióza může vést až k neplodnosti, a to u obou pohlaví: u žen způsobují chlamydie srůsty, u mužů vnikají do spermií, kterým spotřebovávají energii. U těhotných žen může chlamydióza vést až k potratu nebo způsobit poškození plodu. Při náhodném kontaktu s okem, dokáže Chlamydie trachomatis napadnout i oční spojivku a vyvolat v ní zánět či vážnější problémy.

Chlamydia pneumonie

Je nejrozšířenější chlamydiovou nákazou. Bakterie nejčastěji napadá dýchací cesty kapénkovým přenosem (kýcháním, kašláním a podobně). Dokáže vyvolat nejrůznější potíže počínaje infekcemi horních cest dýchacích přes záněty plic, bronchitidy a katary až po astma. Vědci spekulují i o možném podílu této bakterie na rozvoji arterosklerózy, vzniku nebezpečných krevních sraženin a na spuštění nebo zhoršení roztroušené sklerózy či Alzheimerovy choroby.

Chlamydia psittaci

Primárně způsobuje infekční onemocnění zvířat, zvláště ptáků a savců, může se ale přenést i na člověka. Nejčastěji se tak děje přes kontaminovaný trus či peří, k nákaze dojde vdechnutím spor. Tato forma chlamydiózy je ale ještě málo prozkoumaná. Podle všeho působí nepříznivě na nervový systém a může zhoršovat bolestivé stavy.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLITORISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den,
Lecim zanet mocovych cest uz tyden,jedny ATB nepomohly,tak mam druhe silnejsi,zda se ze zabiraji,ale bolest,vylozene bolest, pri moceni a chvili I po nem presla hlavne do klitorisu,v podbrisku uz zadnou bolest necitim,je to hlavne v te dolni casti...cekam,ze ty silnejsi ATB zdolaji I toto,ale uz je beru 3.den a spise naopak..pred zjisteni zanetu mocovych cest jsem mela pohlavni styk nechraneny,tak bych se chtela zeptat jestli to nahodou nemuze byt priznak chlamydii a nebo jestli je to stale vec mocovych cest?dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte do konce léčby a pak se poraďte se svým lékařem, jak dál. Pokud jste mu neřekla o předchozím nechráněném pohlavním styku, tak ho dodatečně informujte a požádejte ho o kontrolní stěr na chlamydie. Pokud uvidíte nezájem, tak běžte do většího města na oddělení kožní - venerologie a tam je o to požádejte. Zde jsou zkušení lékaři, připraveni řešit právě problémy vzniklé z nechráněného pohlavního styku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest klitorisu

Nejčastější typ cukrovky u mužů

Polovina mužů s cukrovkou má poruchy erekce. Mužů trpících cukrovkou prvního či druhého typu neustále přibývá. Tato nemoc je považována za civilizační chorobu, za jakousi daň z přebytku a z pohodlnějšího životního stylu. Cukrovka také stále častěji postihuje i mladší generaci a děti. V České republice jí trpí okolo 680 tisíc lidí, ve světě je to kolem 120 miliónů. Vzhledem k tomu, že počty nemocných stále narůstají, hodnotí odborníci situaci jako celosvětovou epidemii. Diabetes zkracuje život a zhoršuje významně jeho kvalitu. Je to onemocnění, které nyní ještě nelze zcela vyléčit. Současná léčba umožňuje vyrovnat veličiny na hodnoty blízké hodnotám zdravého člověka, nicméně nedovede vždy zabránit postupně se vyvíjejícím komplikacím.

Zdroj: Cukrovka u mužů

Příčiny deprese u mužů

Rozdíly ve výskytu onemocnění u obou pohlaví nejsou ve skutečnosti tak velké, jde pouze o rozdílné projevy deprese u mužů a u žen. Projevy depresivní poruchy u muže se totiž mohou lišit od příznaků ženy. U mužů bývá spíše v popředí podrážděnost, agresivita, antisociální chování, zneužívání alkoholu, snížená kontrola impulsivity a snížená tolerance stresu. Tento „mužský“ depresivní syndrom se často těžko rozpozná a léčí. Některé studie poukazují na možnou souvislost úbytku testosteronu s depresí u mužů. Depresivní starší muži mohou mít nízké hladiny testosteronu v souvislosti s aktuálním psychickým stavem a někteří depresivní muži se mohou zlepšit při léčbě androgeny. Depresivní porucha u mužů s sebou často přináší utrpení, bolest, ekonomickou ztrátu a bohužel i zvýšenou úmrtnost. Lékař má povinnost co nejlépe diagnostikovat a léčit, a proto i rozdíly mezi depresí mužů a depresí žen, které zákonitě existují, by měly být zkoumány a měly by se promítnout do klinické praxe.

Zdroj: Deprese u mužů

HPV virus u mužů

Rakovina děložního čípku patří mezi nejčastější typy onkologických onemocnění u žen. V České republice je ročně diagnostikováno přes 1 000 nových případů, lékaři proto doporučují očkování. Vakcína totiž stimuluje vznik protilátek proti papilomaviru, který vyvolává nežádoucí změny na sliznici děložního čípku. Očkování by měli kromě žen ale podstupovat i muži, podle lékařů jsou totiž oni hlavními přenašeči.

HPV u mužů foto

Zde můžete vidět, jak vypadá HPV u mužů.

Zdroj: HPV virus

Léky na kvasinkovou infekci bez předpisu

Léčba kvasinkových onemocnění by neměla být pouze lokální. Může být neúčinná a obtíže se dříve nebo později dostaví znova. S kvasinkami je nutné bojovat na všech frontách a dostatečně dlouho. Flukozanol narušuje stavbu buněčné stěny, a tak brání množení kvasinky. Sporanox, Ekonazol a kyselina dodecylbenzensulfonová jsou účinná antimykotika pro muže, mají ovšem mnoho nežádoucích účinků. Zastavují dělení kvasinek anebo je přímo hubí. Na léčbu kvasinkové infekce se používají lokální krémy, čípky a masti, které zahubí kvasinky v intimních partiích. Domácí léčba (léčba doma) je pouze první pomocí a neměla by probíhat bez dohledu lékaře, mast nedokáže zázraky bez vyšetření.

Při léčbě kvasinkové infekce u mužů se klade důraz na současné přeléčení sexuálních partnerů. Pro léčbu jsou vhodná antimykotika, například Canesten, který je bez předpisu. Více se o této problematice můžete dočíst zde.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Hormonální nerovnováha u mužů

Většina hormonálních problémů se objevuje jak u žen, tak i u mužů. U mužů může být problémem i s mužským pohlavním hormonem (testosteron). Pokud muž má nedostatek testosteronu, může to u něj způsobit vypadávání vlasů, hromadění tuků v oblasti břicha, úbytek svalové hmoty, sníženou vnímavost, horší paměť, stavy podrážděnosti a návalů vzteku, pocity nervozity a problémy se spánkem. Zároveň pokud je hladina tohoto hormonu snížená, ovlivňuje to i jeho zájem o sex a kvalitu erekce.

Zdroj: Hormonální nerovnováha

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP