Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA HEPATITIDY TYPU G

OBSAH

Hepatitida typu G

Hepatitida typu G způsobuje infekci přetrvávající u 15 až 30 % dospělých po dobu 9 let. Infikované osoby si nejsou vědomi toho, že mají tento virus, protože se neprojevuje žádnými symptomy. Je to podobné jako u hepatitidy typu C nebo u HIV. Ve skutečnosti je více než třetina lidí nakažená virem HIV a rovněž infikována virem hepatitidy typu G.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLOUTENKA TYPU G se k tomuto tématu vyjádřil uživatel P.Zdeňka.

Mám dlouhá léta problémy po žloutence typu G, nikde nelze najít přímou specifikaci problémů jaké tato žloutenka způsobuje,jen vím,že touto žloutenkou jsem byla nakažena při transfůzi krve.Jakou povědomost o ní máte?
Dík Zdeňka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hepatitida typu G byla objevena teprve nedávno, proto neexistuje žádný lék nebo doporučená léčba. V současné době stále probíhá výzkum tohoto viru, ale doposud se neprokázalo, zda dokáže poškodit játra. Dostatek odpočinku, jedení vyvážené stravy a vyhýbání se konzumaci alkoholu a jiných jaterních dráždidel, to je doporučení pro všechny jedince trpící hepatitidou typu G.
Další info o žloutence typu G naleznete tady:
www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Žloutenka typu G

Léčba hepatitidy typu G

Hepatitida typu G byla objevena teprve nedávno, proto neexistuje žádný lék nebo doporučená léčba. V současné době stále probíhá výzkum tohoto viru, ale doposud se neprokázalo, zda dokáže poškodit játra. Dostatek odpočinku, jedení vyvážené stravy a vyhýbání se konzumaci alkoholu a jiných jaterních dráždidel, to je doporučení pro všechny jedince trpící hepatitidou typu G.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Poradna

V naší poradně s názvem BIOMODULAČNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Habanec.

Dobrý den, chci se zeptat, zda je biomodulační léčba vhodná, či možná u myopatie druhého typu, při souběhu obou podtypů. V případě, že ano, jak kde a koho kontaktovat. Předem děkuji.
S pozdravem Milan Habanec

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Biomodulační léčba může být účinná všude, kde panuje důvěra v tuto metodu a důvěra v lékaře, který ji provádí. Jde o metodu soustřeďující se na psychosomatické příčiny zdravotního problému. Pokud biomodulační léčba nepomůže, tak určitě neuškodí. Pro podrobnosti k této léčbě můžete kontaktovat nestátní zdravotnické zařízení Endala.
Adresa: Na Příkopě 998/31
110 00 Praha 1, pasáž Broadway budova A, I.patro
Telefon: +420 225 113 355
Mobil: +420 604 226 652
E-mail: recepce@endala.cz
Pracovní doba
pondělí – čtvrtek: 8:00 – 20:00 hodin pátek: 8:00 – 16:00 hodin

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Biomodulační léčba

Hepatitida typu G a virus HIV

Hepatitida typu G přináší naději pro lidi, kteří mají HIV. Zjistilo se, že pacienti infikováni virem HIV a zároveň hepatitidou typu G žijí déle než pacienti se samotným virem HIV. Vědci se domnívají, že virus hepatitidy G brzdí rozvoj infekce HIV, neboť snáze obsazuje v tkáních místa vhodná pro další rozvoj těchto virů.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽOU SE JÍST JAHODY NA LÉKY NA CUKROVKU II TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Sanitrníková.

dobrý den.můžu jíst jahody na cukrovku 2 typu. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jahody spadají do kategorie potravin s nízkým glykemickým indexem, protože rychle nezvyšují hladinu glukózy. Můžete je jíst, aniž byste se musela bát zvýšení cukru v krvi, když máte cukrovku. Nejezte ale velké množství naráz. Rozdělte si tuto pochoutku na celý den a když máte chuť, snězte 2, 3 jahody co půl hodiny.

Zde je seznam vlastností jahod, kterými pozitivně ovlivňují průběh diabetu:

Jíst jahody samotné je zdravé, protože mají nízký obsah kalorií. V průměru má jeden šálek jahod asi 46 kalorií. To je užitečné, pokud sledujete svou váhu. Udržování zdravé váhy může přirozeně snížit hladinu cukru v krvi a snížit riziko komplikací s cukrovkou.

Jahody jsou také dobrým zdrojem vlákniny. Jeden šálek celých, čerstvých jahod obsahuje asi 3 gramy vlákniny což je zhruba 12 procent doporučené denní dávky. Konzumace vlákniny je důležitá, pokud máte cukrovku, protože pomáhá zpomalit vstřebávání cukru. Vláknina nejen zlepšuje hladinu cukru v krvi, ale může vám pomoci cítit se lépe. Vláknina také přispívá ke zdravé regulaci hmotnosti.

Mezi další důležité živiny a vitamíny nalezené v jahodách patří vitamin C a hořčík. Podle výzkumu může hořčík zlepšit inzulínovou rezistenci, snížit riziko diabetu typu 2 a zlepšit kontrolu diabetu. Vitamin C je spojován s nižším rizikem vzniku diabetu typu 2 a je-li užíván po jídle, může přispět ke snížení špiček cukru v krvi. Vitamín C dokonce může pomoci zmírnit některé komplikace diabetu, jako je vysoký krevní tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Můžou se jíst jahody na léky na cukrovku ii typu

Přenos hepatitidy typu G

Hepatitida typu G se přenáší krví, sdílením předmětů osobní hygieny, jako jsou holicí strojky a zubní kartáčky. Nakažený virem může šířit nemoc také pohlavním stykem, při porodu, žilním užíváním drog nebo jiným kontaktem s krví. Virus však vždy nemusí být obsažen ve slinách, spermatu nebo jiných tělesných tekutinách.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA JE VE VÝŽIVĚ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení výživové příčiny cukrovky typu 2 nepřispívá podávání inzulinu k trvalému vyléčení nemoci, jen potlačuje její příznaky. Příčinou tohoto typu cukrovky je nevhodná strava, vyvolávající inzulinovou rezistenci, která způsobuje, že hladina cukru v krvi se zvyšuje na nezdravé hladiny. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si cukrovku typu 2 sami trvale vyléčili, a inzulin jste už nepotřebovali. Kontakt tel. 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčina je ve výživě.

Kdo je nejčastěji infikován?

Někteří lidé jsou více ohroženi možností vzniku hepatitidy typu G: hemodialyzovaní pacienti, uživatelé žilních drog a zdravotníci, kteří dennodenně přicházejí do styku s krví. I lidé, kteří si nechali udělat tetování, pearcing nebo podstoupili akupunkturu, jsou potencionální rizikovou skupinou, jestliže nebyly použity sterilní nástroje.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Recepty pro diabetiky I. typu

Odkaz na recepty pro diabetiky I. typu naleznete zde.

Zdroj: Recepty pro diabetiky II. typu

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA TYPU B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terézia.

Dobrý deň, chcem sa opýtať či diabetici môžu užívať pangamin.Dakujem za odpoveď.Prajem Vám pekný deň.Terezia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin nijak neovlivňuje průběh onemocnění diabetem obou typů. Pangamin ale podporuje chuť k jídlu, takže je zde zapotřebí o to více dodržovat dietní opatření a konzumovat malá jídla s nízkým glykemickým indexem každé 3 hodiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka typu B

Příčiny

I u tohoto typu diabetu může být hlavní příčinou genetika, vliv na vznik tohoto onemocnění má ale i životospráva pacienta, kterou obvykle provází špatný jídelníček (nezdravé potraviny, nepravidelnost ve stravování), nedostatek pohybu, ale i nadměrný stres. Právě tyto příčiny způsobují, že se diabetes mellitus 2. typu objevuje v dnešní době i u dětí, které jsou často nesprávně stravovány a většinu času tráví sezením buď ve škole, nebo doma u počítače.

Zdroj: Diabetes mellitus 2. typu

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PRO DIABETIKY II. TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARKETA PATOVA.

DOBRY DEN PROSIM VAS JA SE JMENUJI MARKETA PATOVA JSEM NAROZENA 31.8.1975 V LIBERCI A OD 11.7.2022 MAM CUKROVKU TYPU 2 A PROSIM NAPSAT JIDELNICEK DIABETICKYCH JIDEL ODPVEZTE MI PROSIM DEKUJI MARKETA PATOVA Z LIBERCE

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud žijete s cukrovkou 2. typu, vyvážená strava vám může pomoci udržet hladinu cukru v krvi a váhu.
Tento jídelníček vám pomůže dosáhnout zdravější hmotnost pro vaše tělo a udrží hladinu cukru v krvi v cílovém rozmezí, což může snížit riziko komplikací, jako je poškození nervů a srdeční onemocnění. Jídelníček i s praktickými radami najdete zde: www.cukr-v-krvi.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty pro diabetiky II. typu

Cukrovka 2. typu

Tento typ cukrovky obvykle provází i řada dalších zdravotních problémů, jako například obezita, vysoký krevní tlak, vyšší množství kyseliny močové v krvi a další. Současně s růstem počtu diabetiků ve státě ale roste i počet diabetiků s různými cévními komplikacemi.

Je třeba si také uvědomit, že se může stát, že se z cukrovky 2. typu stane cukrovka 1. typu. To se stává v případě, kdy je slinivka břišní už vyčerpaná z nadměrné tvorby inzulínu a její buňky začnou pomalu zanikat. Pak je také třeba změnit léčbu z tablet, na injekce s inzulínem.

Tento typ cukrovky je nejen v České republice nejčastější, postihuje zhruba 90 % všech diabetiků.

Zdroj: Diabetes mellitus 2. typu

Poradna

V naší poradně s názvem NÁSLOUCHADLA WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krista Sanderová.

Dobrý den.
Vaše náslouchadla Widex L32 - WL32TOBE používán již řadu let. Mám doma 3 kusy z důvodu občasných oprav.Pořád čekám na otevření opravárenského střediska v Ostravě. Vyzkoušela jsem mnoho typů náslouchadel, ale vzhledem ke své velké sluchové ztrátě- praktická hluchota , slyším pouze s náslouchadlem typu Widex L 32. Ráda bych si proto zakoupila další nové. Dostala jsem však informaci od své ošetřující lékařky, že se již tento typ nevyrábí.Prosím o zaslání typu Vašeho náslouchadla stejných parametrů a sdělení zda je již pobočka v Ostravě v provozu.

Děkuji a jsem s pozdravem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistila jsem pro Vás odpovědi na Vaše otázky. Klientské centrum v Ostravě by mělo být otevřeno od úterý 18.11.2014. V tomto centru si budete moci zakoupit příslušenství, kompenzační pomůcky a dostanete různé rady ohledně sluchadel. Bohužel v Ostravě zatím servis nebude, ale bude možné tam sluchadlo na servis nechat a pracovnice klientského centra opravu zprostředkuje.

Sluchadla L32 už mnoho let firma Widex nevyrábí a už je ani neopravuje. Nástupce je buď Bravo B32 nebo Bravissimo BV38. Můžete mít ale i další modely, které jsou ale už dražší – Senso Vita SV-38 nebo sluchadla SUPER, která mají reproduktor přímo ve zvukovodu.

Zde je odkaz na stažení ceníku těch sluchadel www.widex.cz/cs-cz/p…

Pro další informace se obraťte na firmu Widex. Tady jsou jejich kontaktní údaje www.widex.cz/cs-cz/k…

Zdroj: diskuze Náslouchadla widex

Cukrovka I. typu

Tento typ cukrovky není tak častý, odhaduje se, že tímto onemocněním trpí zhruba 6 % diabetiků v České republice. Počet takto nemocných je ale jistě větší, řada jedinců s tímto diabetem byla totiž klasifikována jako pacienti s 2. typem diabetu a až časem jsou pak přeřazeny do této skupiny.

Zdroj: Diabetes mellitus 1. typu

Příznaky

Mezi projevy tohoto typu cukrovky patří náhlý váhový úbytek, časté pocity velké žízně, časté puzení na záchod a neustálá únava. Někdy mezi projevy tohoto onemocnění patří také problémy s nechutenstvím, případně s nadměrnou konzumací jídla. Tyto projevy jsou ale velmi individuální.

Zdroj: Diabetes mellitus 1. typu

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Dobrý den, mám cukrovku II.typu a chci se zeptat zda můžu užívat na artrozu kolene přípravek ORTHO 3000. Děkuji za odpověď s pozdravem Zdena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ortho 3000 můžete užívat, i když máte diabetes II typu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Vyšetření

U podezření na tento typ diabetes obvykle lékař předepíše test na hodnoty glykémie v krvi, nebo v žilní plazmě. Pokud je hodnota glykémie v krvi vyšší než 7,0 mmol/l a v žilní plazmě vyšší než 7,8 mmol/l svědčí to o diabetu mellitu 1. typu. Současně se také provádí testy na hyperglykémii a ketolátky v moči. Pokud vše vyjde pozitivní, je nutné zahájit léčbu, kterou obvykle stanovuje už kvalifikovaný diabetolog a ne praktický lékař.

Zdroj: Diabetes mellitus 1. typu

Léčba

Jediná možná léčba tohoto typu je zavádění inzulínu do těla, protože lidské tělo má úplný nedostatek inzulínu. Pacienti trpící touto formou cukrovky také musí dodržovat diabetickou dietu a další nutná opatření, která jim nařídí jejich diabetolog na základě jejich zdravotního stavu. Léčba je velmi individuální a závisí na celkovém stavu pacienta, jeho věku, ale i zaměstnání, jestli a jak sportuje, jestli měl (má) nějaká jiná onemocnění atd.

Také si je třeba uvědomit, že diabetolog pacientovi nestanoví jen množství denní dávky inzulínu, ale zároveň mu také vytváří dietní režim, který by měl pacient dodržovat. Radí mu také jak změnit životní styl, aby se vyvaroval možným dalším chorobám (kouření, cvičení atd.), u tohoto typu cukrovky navíc i spolupracuje s rodinou pacienta (obzvlášť proto, že většina pacientů je v dětském či v mladistvém věku).

Jak již bylo zmíněno, u tohoto typu cukrovky je nutné zahájit léčbu neprodleně po zjištění diagnózy. Obvykle se začíná několika dávkami inzulínu denně. V tomto prvotním stádiu může dojít k hospitalizaci diabetika, obzvlášť pokud se jedná o dítě. Současně s aplikací inzulínu je pak diabetik také neustále hydratován. Po tomto počátečním stádiu si je pak diabetik obvykle schopen aplikovat sám inzulín. Většinou dochází ke kombinaci krátkodobého a dlouhodobého inzulínu. Dlouhodobý inzulín se aplikuje před spaním a krátkodobý inzulín pak před hlavními jídly. O typech inzulínu ale rozhoduje diabetolog, který dávkování stanovuje i podle obvyklého denního režimu diabetika. Diabetik musí také docházet na pravidelné kontroly, kde se zjišťuje nejen jeho zdravotní stav, ale i jestli mu vyhovuje způsob a doba aplikace a jestli není nutné poupravit jeho režim.

Léčba tohoto typu cukrovky je velmi důležitá, pokud je totiž neléčená může způsobit výrazné zkrácení délky života pacienta, jeho oslepnutí, může také vést k nutné amputaci končetin, k vysokým rizikům infarktu a mozkové mrtvice.

Zdroj: Diabetes mellitus 1. typu

Vyšetření

U stanovení diabetu 2. typu se obvykle využívá hodnocení glykémie v krvi a v žilní plazmě. Toto hodnocení by pravidelně jednou za dva roky měly podstupovat všechny osoby (obzvlášť starší 40 let, kde je riziko cukrovky vyšší), častěji by se tomuto vyšetření měly podrobit osoby, u nichž je zvýšené riziko cukrovky (vzhledem ke genetice, obezitě, atd.). Test a vyhodnocování tohoto diabetu vypadá stejně jako u cukrovky 1. typu. Pokud je hodnota glykémie v krvi kdykoliv během dne vyšší než 7,0 mmol/l, nebo glykémie v žilní plazmě vyšší než 7,8 mmol/l je pacient pozitivní na tento diabetes. Obvykle pak následuje vyloučení jiných možných chorob, které by toto zvýšení glykémie způsobily, pak praktický lékař případně diabetolog doporučuje změnu životosprávy (fyzická aktivita, zákaz kouření, dietní režim).

Zdroj: Diabetes mellitus 2. typu


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP