Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA PRO ŽENY

OBSAH

Typy léčby

Léčba pro ženy

Léčba neplodnosti u žen je samozřejmě závislá na tom, co brání otěhotnění. Někdy však nemusí být příčina známa.

  • Problémy s ovulací – předepisuje se medikamentózní léčba.
  • Nevysvětlitelná plodnost – když lékař nemůže zjistit příčiny neplodnosti u vás i vašeho partnera, může léčba zahrnovat buď léky, nebo hormonální injekce, či inseminaci.
  • Blokované nebo poškozené vejcovody – provádí se operace vejcovodů.
  • Endometrióza – u mírné až střední endometriózy zahrnuje léčba laparoskopickou operaci, kdy dojde k odstranění endometriální tkáně. Tato léčba však nebývá možná, pokud trpíte závažnou endometriózou.

Léčba pro muže

Lékař vám může doporučit inseminaci. Spermie jsou shromažďovány a pak zahuštěny, aby došlo ke zvýšení počtu zdravých spermií pro inseminaci.

Nefungující počáteční léčba

Mnoho párů, které mají problémy s otěhotněním, dospěje ke společnému bodu, kdy se musí rozhodnout, zda chtějí zkusit asistovanou reprodukci.

  • In vitro fertilizace je nejčastějším typem asistované reprodukce, jde o umístění oplodněného vajíčka do dělohy přes děložní čípek.
  • Intracytoplazmatická injekce spermie – provádí se v laboratoři, kde lékař vstřikuje přímo jednu spermii do jednoho vajíčka. Pokud dojde k oplodnění, lékař vloží embryo do dělohy ženy.

Zdroj: Léčba neplodnosti

Poradna

V naší poradně s názvem ARGINMAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Můžu se zeptat kde arginmax koupím? A je dolně prodejný, nebo na předpis?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

ArginMAX Forte pro ženy jde koupit tady: www.prozdravi.cz/arg…
Cena ArginMaxu pro ženy: 90 tobolek stojí 1130 Kč.

Zdroj: diskuze Arginmax

Biologické hodiny v těle ženy

Biologické hodiny v těle ženy vyjadřují její schopnost otěhotnět. Biologické hodiny neodpovídají vždy skutečnému věku. Každopádně každá žena by měla své biologické hodiny poslechnout, protože by mohlo dojít i k té skutečnosti, že už nikdy tato žena nebude mít možnost otěhotnět.

Zdroj: Biologické hodiny

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVA PŘECHOD U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobry den,je mi 48 roku a mám jit na operaci odstraněni dělohy a vaječniku z duvodu rodinné dědičnosti .byla jsem testovana na genetice.
Jak dlouho trva přechod u ženy.myslim když nastoupim na operaci a budu v přechodu ,tak za jak dlouho přestanou navaly,poceni atd?Nebo tyto přiznaky ani mit nemusim??
Děkuji za odpověď Iva

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trva přechod u ženy

Účesy pro ženy po padesátce

Ženám po padesátce sluší spíše kratší nebo polodlouhé střihy. Je těžké popsat jednotlivé střihy a typy účesů, proto si raději prohlédněte přímo fotografie žen daného věku a možnosti různých střihů. Takto mohou vypadat účesy pro ženy po padesátce, zde je foto pro ženy: účesy žen po adesátce.

Zdroj: Krátké vlasy po padesátce

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Novotná.

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Novotná.

Lze vyléčit malobuněčný nádor plic, který metastázoval do koostí, u ženy 56 let? Moc se bojím smrti i trápení s léčením. Pomůže mi někdo na toto témma odpovedět? Jsem sama, mám přítele, ale ten se mé nemoci a už i mě bojí, jezdí ke mě, ale už mě nemá rád, má ze mě strach a já mám strach z opuštěnosti. Zdeňka Novotná Albertova 1009 Žamberk 56401
mobol 603554959

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Jak dlouho trvá přechod u ženy

Předčasná menopauza je menopauza, která u ženy začne před čtyřicátým rokem jejího života. Přechod u mladých žen není běžný, ale řadu žen i tak postihuje.

Zdroj: Přechod u žen

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli si tuto vakcínu můžou nechat píchnout i ženy kolem 30 let věku, nebo jestli je to jen pro dívky do těch 26 let. Děkuji Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Očkování je pro ženy a dívky od 14 do 40 let.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Reparex pro ženy

Reparex pro ženy je kosmetický přípravek, který vrací vlasům jejich přirozenou barvu pomocí enzymu a-reductase. Reparex na rozdíl od jiných přípravků působí na vlas zevnitř, a tak je přirozená barva vlasům vrácena po celé jejich délce, nevznikají tedy různé barevné přechody. Reparex nemá žádný zápach ani škodlivé složky. Ženy na rozdíl od mužů mají jemnější a křehčí vlasy, proto je pro ně speciálně Reparex upraven. Přípravek se nanáší jednou denně v malých dávkách ke kořínkům vlasů a jemně se vmasíruje.

Zdroj: Reparex pro muže a ženy

Diskuze

V diskuzi PLODNÝ A NEPLODNÝ DNY U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Chci vědět kdy mám plodný dny kdy můžu otěhotnět

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plodný a neplodný dny u ženy

Jak dlouho trvá přechod u ženy

Klimakterium probíhá u každé ženy jinak, ale jasné je, že menopauza žádnou z nás nemine. Přestože žijeme déle a jinak, na době, kdy začneme jako ženy stárnout, se nic nezměnilo. Funkce vaječníků a schopnost otěhotnět končí stále kolem padesátky. Tento fakt neovlivníme, ale můžeme se pokusit alespoň trochu ovlivnit, jaké ono stárnutí bude.

Průměrný věk menopauzy se udává často v rozmezí od 49 do 51 let. Období přechodu probíhá obvykle mezi 45. a 60. rokem věku.

Jak dlouho přechod trvá, to je individuální. Vše záleží na somatotypu ženy, genetických předpokladech, druzích absolvované léčby, životním stylu a podobně. Akutní potíže, například typické návaly, u většiny žen vymizí v průběhu prvních třech až pěti let, nicméně část žen má tyto potíže až do velmi vysokého věku. Může je pociťovat i více než dvacet let po přechodu. Také projevy chronického klimakterického syndromu mohou některé ženy zasáhnout až ve stáří.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi JE TO FAJN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanča.

Myslím, že je to velmi rozumné aby se očkovalo proit rakovině děložního čípku celogeneračně, vždyť je to nemoc ohrožující všechny ženy ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Je to fajn

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Ivo, co já vím tak biologická léčba je spíš na revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Přírodní léčba bolesti

Na bolest při dně kromě léků od lékaře můžete použít...

Zdroj: Dna a přírodní léčba

Poradna

V naší poradně s názvem LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Obraťte se na Boha. Existuje generacemi ověřené rčení "Víra tvá tě uzdraví." Nemusíte věřit v Boha, stačí jen když přijmete víru ve vzkříšení. Uleví se vám a budete moci vychutnat život do poslední chvíle. V každém svatostánku vás přijmou se srdcem na dlani a poskytnou vám návod, jak se vyrovnat se svým osudem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Novotná.

Dobrý den pane Cempírku, takk jiná léčba než víra v Boha pro mě neexistuje? Jsem ze všeho tolik nešťastná, neumím s tou nemocí bojovat. Lékař mi řekl, že se výsledky po chemoterapii i zařování trošičku zlepšily, ale já bych se chtěla moc vyléčit úplně. Na internetu jsem tuto léčbu nenašla, jen poznámky, že je to nejagresivnější nádor, který současná věda stále neumí nikterak léčit. Je to zhoubný nádor, který je prý agresivní.
Jsem na tuto nemoc strašlivě sama. Děkuji za možnou odppověď Zdeňka Novotná

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Výhody

Sterilizace žen je efektivní a spolehlivý druh antikoncepce. Žena nemusí myslet na to, aby si nezapomněla vzít antikoncepci. Jde o jednorázovou, relativně jednoduchou operaci s minimálními komplikacemi, která se provádí během jednodenní hospitalizace nebo rovněž jako ambulantní výkon. Vzniká pouze krátkodobá pracovní neschopnost. Žena nemusí dále užívat žádné antikoncepční hormony, tudíž jde o metodu použitelnou i u pacientek, které se obávají hormonálních preparátů nebo je nemohou užívat (nositelky Leidenské mutace, stavy po trombóze, nádory prsu, křečové žíly, nesnášenlivost preparátů).

Pro ženy se zdravotními problémy bývá mnohdy jediným řešením, jak se spolehlivě ochránit před nechtěným či rizikovým otěhotněním. V současnosti už ženy nemusí složitě žádat komisi o schválení sterilizace, postačí, když vše důkladně proberou se svým gynekologem.

Zdroj: Sterilizace ženy

Diskuze

V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.

Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Séra na podporu růstu vlasů

Nanogen Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů, ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály, udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitaminů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Příklady sér.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Diskuze

V diskuzi LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Novotná.

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Silvie.

Zkuste CDS, nevím jestli funguje, ale věřím. Co jiného můžeme dělat.

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Je možný přechod ve 40

Výjimečně (v jednom procentu případů) dochází k nástupu klimakteria a vyhasnutí funkce vaječníků již před 40. rokem. V tomto případě je určitě vhodné vyhledat lékaře, protože ženy s takzvaným předčasným ovariálním selháním mají četné zdravotní problémy, vyšší riziko různých onemocnění i úmrtnost.

Menopauza nastává v případě, kdy se vyčerpá zásoba dozrávání schopných vajíček ve vaječníku ženy. Vajíčka se totiž vytvoří pouze na počátku nitroděložního vývoje plodu a nová již dále nevznikají, jen dozrávají. Jejich zásoba se tak jednoho dne vyčerpá. Ačkoliv poslední menstruace v životě ženy nastává průměrně mezi čtyřicátým devátým a padesátým prvním rokem, takzvané klimakterické potíže, mimo jiné nepravidelné krvácení, návaly horka a potu, nervozita nebo podrážděnost, se mohou začít objevovat již o šest až sedm let dříve.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP